Sveriges Sterkeste Mann - Johannes Årsjö

Intervju24.06.2010Ann Kristin Berli-Johnsen3

I 2008 fikk vi bare dager før Svend Karlsen Viking Power Challenge gikk av stabelen vite at en - for oss - ukjent svenske skulle trå inn som reserve for en av de inviterte som hadde meldt forfall fordi han hadde skadet seg.

Johannes Årsjö het gutten, og ingen hadde store forventninger til ham. Johannes viste seg å være en enormt sympatisk gutt, og i tillegg var han så sterk at han presterte å plassere på en fjerdeplass og dermed få direktekvalifisering til World Strongest Man. Man kan trygt si at det var VPC 2008 som fikk snøballen til å rulle for Johannes, og i år er han tilbake for tredje gang.

Det er tredje gang du konkurrerer i VPC, Johannes. Har dette blitt en sommertradisjon for deg? Gleder du deg?

- Ja, det kan man nesten tro, og vi får håpe det følger tradisjonen. VPC er den konkurransen jeg ser mest frem i mot etter WSM. For meg kjennes det som hjemmebane.

Du er allerede kvalifisert til WSM, så du trenger egentlig ikke pallplass i denne konkurransen. Kommer du likevel til å sloss for å plassere deg blant topp tre?

- De andre årene har bare vært en bonus og jeg har håpet på å ta en pallplass. I år vet jeg at jeg kan komme på pallen og det er der jeg hører hjemme. Alt annet er fiasko.

Hvem blir din største konkurrent i denne konkurransen?

- Man får vel si at Brian Shaw er en klar favoritt. Han er en ekstremt dyktig strongman uten svakheter.

I hvor god form er du nå? Er du i god nok form til å knuse Richard Skog?

- Jeg er i mitt livs form, kjenner meg veldig sterk og jeg er full av selvtillit. Knuse vet jeg ikke om er det rette ordet, men selvsagt vil jeg slå ham i år. Det er vel på tide å bryte trenden med at han slår meg på Viking Power Challenge.

Har du mange konkurranser planlagt fram mot WSM?

- Jo, jeg har en hel del konkurranser om jeg vil, men vi får se hvilke jeg velger å reise på. I år vil jeg være skikkelig forberedt til World Strongest Man og jeg kommer nok til å konkurrere veldig lite de siste 8 ukene før dette.

Hvor mye trener du for å holde deg så sterk som det du er?

- Når jeg ikke konkurrerer så trener jeg ca 5-6 dager i uka. Det blir da tre økter på gym og tre strongmanøkter. Alle treningene varer minst 2 timer, da det er viktig å trene mye på øvelser. Jeg tror mange som ønsker å bli dyktig i strongman trener alt for lite øvelser og fokuserer i stedet for mye på hva de får av på gymmet.

Hvordan spiser du?

- Jeg spiser alltid hver tredje time med første måltid klokka 09.00, og slik holder jeg på til jeg går og legger meg. Jeg spiser da bare ordentlig mat i form av kjøtt og poteter, kylling og ris osv. Selvsagt bruker jeg også Proteinfabrikkens kosttilskudd flittig mellom og til alle måltider.

Hvem er dine idoler?

- Svend Karlsen! Han er ikke bare en av tidenes beste strongmen, men også et godt medmenneske som bryr seg mer om andre enn om seg selv. Jeg har ikke fått noe hjelp fra svensk hold så jeg er mer enn takknemmelig for at Svend har tatt meg under sine vinger. Det har betydd veldig mye for meg.

Har du noen gode råd om trening/kosthold til fremtidige strongmen?

- Mitt beste råd er at man må tro på seg selv. Når jeg ikke lenger tror at jeg kan vinne WSM kommer jeg til å slutte med strongman på dagen.

Hvem vinner VPC i år?

- Jeg og Richard kommer på delt førsteplass, men jeg vinner på countback ...

Vi ønsker Johannes lykke til på Viking Power Challenge som går av stabelen på Storefjell Resort Hotel lørdag 26. Juni klokken 14.00

 


WSM kvalik Mohegan Sun

Strongman20.05.20090

Som eneste skandinaver hadde svenske Johannes Årsjö Verdens rekord i få minutter.
Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Ole Martin Kristiansen spiser over 8000 kcal hver dag. Se hva han spiser her!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

WSM kvalik Mohegan Sun

Strongman20.05.20090

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!