Linda til Nordisk

Intervju14.10.2011Marika Lejon35

Linda var debutant i høstens NM. Hvem skulle tro at denne flotte damen er 37 år og har to barn? Nå skal hun på Nordisk Mesterskap etter å ha tatt bronse i bodyfitness master. Jeg tok en tur på Toppform for å ta en prat med henne.

Hvor lenge har du trent Linda?

Jeg har trent siden jeg var 15 år. Det er først de to siste årene jeg har trent med tunge vekter. Jeg bestemte meg for å delta i bodyfitness da Ann-Christine Rode vant Nordisk i 2009. Hun er en god venninne og hun inspirerer meg. Jeg kan vel si at det er hennes skyld at jeg dukket opp på scenen. Jeg er fadder til datteren hennes også.

Du har barn selv også?

Ja, jeg har en datter på 18 år og en sønn på snart 12. Det at mine barn er store, gjør det litt enklere for meg. Datteren min hjelper meg med å lage diettmat. Jeg ringer henne ofte fra treningen og ber henne sette på risen.

Er det bare Ann-Christine Rode som har inspirert deg eller er det andre faktorer som ga deg scene-lyst?

Det er Anne Christine som introduserte meg for bodyfitness. Jeg har i grunnen aldri tenkt at det var min greie. Men så ble jeg skilt etter å ha vært gift i tolv år. Jeg trengte noe å gjøre og å utfordre meg selv. Det var gøy å sette seg nye mål. Opprinnelig er jeg fra Bærum, men bor i Hønefoss. Jeg drar hit til Toppform i Oslo for formsjekk og for å trene litt. Martin Engstrøm kjenner jeg godt fra før og derfor ville jeg stille for klubben hans. Det er viktig å stille for en klubb som man har tillit til. Her har teamet veldig mye erfaring. En annen dame som har hjulpet meg er Linda Gjerdingen. Hun er sjef på Move Treningssenter i Hønefoss. Linda Gjerding har utenom dette hjulpet meg med å sette opp treningsopplegg og hun har også trent mye sammen med meg.

Hvordan synes du det gikk i NM?

Jeg synes det gikk bra. Jeg hadde håpet at det skulle gå bedre og synes egentlig at jeg hadde fortjent en bedre plassering. Jeg kom ikke til finalen i bodyfitness +163 og havnet på en 10. plass av 15 deltakere. I Stavanger fikk jeg 6. plass i bodyfitness+163 hvor vi var 10 deltakere. I NM ble jeg fornøyd med 3. plassen i bodyfitness master. Etter det jeg hører er det mangel på muskelmasse som trekker meg ned.

Hva var gøyest med å stille?

Det gøyeste er å stå på scenen. Det er forferdelig slitsomt med den varme og dårlige lufta. Så tror man at man får krampe, men så gjør man ikke det. I Stavanger var det verre enn på NM sånn luftmessig. Så når man går av scenen så føles det fantastisk.

Så da er det faktisk gøyest å gå AV scenen?

Haha. Ja, egentlig er det kanskje best. Da vet jeg at jeg har gjort det beste jeg kan og da føles det helt greit.

Hvis du kunne endre noe, hva ville det vært?

Det er ikke noe jeg ville endret. Team Toppform har god erfaring. Jeg hadde huskelister og alt jeg trengte for at konkurransen skulle gå etter planen. Da jeg stilte i Stavanger, så karbet jeg ikke. Jeg stilte flat og det lærte jeg av. På NM karbet jeg opp.

Hva er neste steg for deg nå?

Nå er det Nordisk. Barna mine har sagt at det er greit at jeg går på diett i 10 dager til og jeg gleder meg veldig. Mentalt var det bare NM som var målet. Jeg har ikke tenkt på Nordisk i det heletatt. Jeg hadde gledet meg til å få livet litt tilbake til normalen og barna hadde gledet seg til dietten min var over, så vi kunne kose oss mer. De har akseptert at jeg må holde på litt til og de er veldig stolte av meg. Det varmer hjertet mitt. Datteren min, familien min og masse venner så
meg på scenen da jeg stilte. De har vært en veldig god støtte. Avisen i Hønefoss har også skrevet om meg. De pleier ikke å skrive om slike trenings-ting, så jeg synes det er fint. Jeg ønsker at folk skal få inspirasjon. Det å gi inspirasjon til noen som har gitt opp og som ikke tror at de kan komme i form, det er utrolig gøy. Jeg vil gjerne vise at det ER mulig! Det er dette som motiverer meg faktisk.

Er det noen du vil takke til slutt?

Jeg vil gjerne takke Team Toppform med Martin Engstrøm i spissen. Så vil jeg takke barna mine. Linda Gjerdingen skal ha en stor takk i hvertfall, for hun var min delegat og 100% støtte. Så vil jeg takke Christine Blystad. Hun hjalp meg med posering, kosthold, råd og bikini. Thomas Bjerke fortjener en takk fordi han har vært irriterende. Han har pushet meg så hardt på trening at jeg har blitt litt sinna.

Til slutt vil jeg takke sponsorene mine. De består av E&G Hair and Beauty som har sponset hår-extensions, fotografen Jørgen Olin har fotografert meg og treningstøyet jeg har på meg nå er fra Garota Carioca. Det er fra Brasil, men selges også i Norge. Jeg er sinnsykt fornøyd med alt treningstøyet fra dem og jeg liker at buksene er lave i livet. Tusen takk!

Vi takker Linda for intervjuet og ønsker henne LYKKE TIL i NORDISK! 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!