Arild Haugen forteller

Strongman21.03.2012Joachim Marhaug148

Arild Haugen vil fortelle leserne og fansen sin mer om omveltningen. Nå til helgen blir det sesilåmi og ellers er som sagt New York Marathon målet. Dette blir et helt nytt og annerledes liv for meg - og jeg gleder meg!

Jeg vil klarer marathon på under 4 timer. Det er iallefall målet, og ideen min er fra okt - okt. Da er det 150 kg strongman til 100 kg marathon. Det er en stor omveltning og fantastisk utfordring og min billett til et mer normalt liv med en godt trimmet kropp, sier Arild til Treningsforum som vi skrev i går.

Arild vil fortelle leserne og fansen sin mer om omveltningen

Om dagene nå så har jeg fått en vanlig jobb innen psykisk helse og stortrives med det. Jeg har i tillegg designet og produsert 8000 egne boxershortser for herrrer ved navnet VOF, Viking on Fire.. Litt matcho må det være, sier Arild.

I tillegg til dette har det siste året utviklet og bygget opp et lite imperium av kosttilskudd med eget merke som heter Nordicpower. For mer info se nordicpower.no VOF kommer for salg veldig snart på ivofstore.no og vofstore.com, men det vil forsatt ta en litt tid før nettsidene er klare.

Ellers har jeg mange baller i luften, men det er et veldig nytt og annerledes liv på mange måter. Utfordringer elsker jeg, å jobbe i motbakke er det som motiverer meg mest.


Gym2000 laget en spesialbygd mølle

Skal filme alikevel

- Jeg og et produksjonsselskap skal lage en dokumentar om veien mot marathon, sier Arild til Treningsforum. Arild hadde delvis en muntlig avtale med TV2, som vi skrev i går, men de var ikke lengre interessert ettersom de ikke trodde Arild var i stand til å fullføre et marathon i løpet av 2012. Dette ler Arild av og sier det motiverer grenseløst til å fullføre.

- Jeg gir ikke opp og håper TV vil være med etter hvert som resultatene kommer tydeligere frem. Mitt første løp vil trolig være halvmarathon i Sirdal. Suleskard marathon er regnet som verdens hardeste og i tillegg er det på hjemmebane i Sirdal hvor jeg tross alt har lagt ALT grunnlag for aktivitet som liten.

Sesilåmi

Først er det som sagt sesilåmi. Det er noe jeg deltar på av flere grunner. Etter jeg leste at Grete Waitz likte ski og andre marathon løpere mener det er en av de absolutt beste treningsformene ved siden av løping så tenkte jeg: - Aha.... det må jeg teste" .

Etter 3 turer på ski som gikk heller trasig, meldte jeg meg på med to mål for øye: 1: Fullføre på under 4 timer som er drøyt med min skibakgrunn, og 2: Slå min egen mor som er en supersprek dame og snart 50 år. Dette er ei dame jeg ser opp til, men ingen kan la seg knuse av sin "gamle" mor, smiler Arild.

Ingen vet hva fremtiden vil bringe, kanskje er det et litt hardt og ambisiøst mål, men jeg mener målsetninger skal være høye, ekstreme, men oppnåelige. Dersom jeg hadde satt meg som mål 5-6 timer hadde jeg trolig lagt ut i et annet tempo og fått plassering deretter og. Pluss at et slikt løp med slik lengde og tid vil jeg si at dette, for meg, er en mer psykisk prøvelse enn fysisk. Fordi med dårlig teknikk og lite trening på 14 år så er det vilje og en ellers godt gjennom trent kropp som avgjør resultatet. Sesilåmi er for morro skyld, mens marathon er veldig seriøst og langsiktig målsetting.

Jeg har flere planer og ideer rundt dette. Som for eksempel er jeg invitert til Marokko på høyde trening med verdens beste løpere. Jeg satser på et samarbeid med Olympistoppen eller NIH etter hvert.

Bedre forbilde

Jeg ønsker også å være et bedre forbilde med en ny og mye sunnere sport. Man trenger liksom ikke være 150 kg og verdens sterkeste for å være "kul". Jeg vil heller være som supermann, enn bare super sterk. Fokuset blant yngre i dag med kroppsbygging og de idealene er virkelig ikke bra, noe jeg håper jeg kan klare å snu til noe litt annet. Men som alt annet trenger folk forbilder, og noen å kunne se opp til samt jeg tror jeg trekker et litt annet og nytt klientell enn dagens utøvere i disse kondisjonsidrettene. Selv er jeg Super fan av Northug og hans attitude. Men hans prestasjoner er bare sky høye og lite realistisk for meg å nærme meg. Allikevel har jeg en liten drøm å ha en treningshelg sammen med han f.eks. Jeg tror vi kunne delt mange morsomme og historier og utfylt hverandre på forsjellige måter.

Jeg vil takke...

Nordicpower som stiller med alt av kosttilskudd jeg måtte trenge og tilrettelegging av jobb o.l. Gym 2000 for verdens mest solide og hardbarkede mølle som faktisk tåler hester. Det har tidligere vært et problem for meg på alle sentre at ved stor nok hastighet så får møllene problemer. Men med 15 hk på motor så er ikke det lengre en utfordring. Denen er spesialbygd. VOF for verdens mest komfortable undertøy som tar vare på de edle deler. Jeg har også et enormt apparat med dyktige folk på alle hold som jeg har opparbeidet meg gjennom en årrekke av egen satsing der alt ligger og hviler på kun meg og mine avgjørelser. Tusen takk til alle der ute! Og ikke minst dere som bruker tid på meg og mitt som motiverer meg til og stadig starte nye eventyr.

 

 


Arild Haugen skal ned til 100 kg

Strongman20.03.201286

New York Marathon står på agendaen.
Se ekslusive bilder av Arild Haugen og stort reisebrev fra hele turen til Spania!

Videointervjuer fra NSM 2008

Strongman26.05.20080

Vi tok en prat med Arild Haugen, Richard Skog, Odd Haugen, Espen Lund og Svend Viking Karlsen.
Arild Haugen holder i dag foredrag og bruker sin egen erfaring til å forebygge doping.

Arild Haugen skal ned til 100 kg

Strongman20.03.201286

Videointervjuer fra NSM 2008

Strongman26.05.20080

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!