Big Brother Richard gikk ned 40 kg og blir personlig trener

Intervju12.03.2014Ingrid Hedin1725

For snart to år siden bestemte raggeren Richard Olsen seg for å endre livsstil. Nå venter en utdannelse som personlig trener.

Det var for omtrent ett år siden at vi snakkes med Richard Olsen sist. Da hadde han nettopp nådd sitt første delmål, å gå ned over 40 kilo på fem måneder. Nå er nye mål satt, og Olsen er blitt veldig glad i sitt nåværende liv.

- Det har helt fra begynnelsen vært vanskelig å omstille seg til en helt ny livsstil. Heldigvis for meg, har jeg alltid hatt endel kunnskap om mat - så det var jo det som hjalp meg i gang til å begynne med vektnedgangen, forteller han.

Med en tidligere vekt på 132,5 kilo og en kropp som nesten ikke fungerte, har den kjente raggerprofilen nå et helt annerledes liv.

- Nå trener jeg én til to ganger om dagen, og har hviledager etter behov. Styrkeøktene varer i cirka halv annen time, og jeg løper alltid en tre tusen meter distanse først. Det blir selvsagt en ensom livsstil når man dedikerer seg så mye som det jeg har valgt å gjøre, men jeg trosser ensomheten og velger å sette pris på det livet jeg har og ikke minst min flotte datter, fortsetter Richard.

Personlig trener

I august 2013 bestemte Richard seg for å begynne å studere. Han ville utdanne seg til personlig trener.

- Nå har jeg fullført skolegangen hos Akademiet For Personlig Trening i Oslo, og fått svar på én av to eksamener jeg hadde i slutten av februar. Jeg besto den praktiske delen. Det gjenstår nå å få resultatene for teorieksamen, så er jeg i løpet av kort tid sertifisert personlig trener. Men jeg vil fortsette med ytterligere utdanning innen trening og ernæring, forteller Olsen.

Det er imponerende å se hvilken ekstremforvandling Olsen har fått til med sin egen kropp på kort tid. Nå er han selv spent på hva han kan gjøre med andre mennesker.

- Jeg kan det å fikse biler, og siden mennesker er enklere å fikse på - tror jeg en utdannelse som personlig trener kan passe meg godt. Menneskene forstår jo selv hva som er feil, så de kan være med å reparere seg selv i motsetning til en bil. I tillegg er det jo veldig spennende og innholdsrikt å kunne jobbe med andre mennesker innenfor et område som jeg selv elsker å utvikle meg innen, forklarer Richard.

Selv om Richard framover skal jobbe med enkeltmennesker og deres egne mål og ønsker, har han en fellesteori for hva han ønsker å bevisstgjøre alle nordmenn på.

- Nordmenn må bli flinkere til å forstå hva de putter i seg. Jeg tror en stor andel av menneskene i dette landet ikke forstår omfanget av hvor farlig mye av maten de spiser er. Så når jeg i framtida vil få egne klienter jeg skal trene, vil tobakk faktisk være noe av det siste jeg ber de slutte med. All den farlige maten er faktisk viktigere at de kvitter seg med først, mener Richard.

Større mål

Richard forteller at han underveis i byggeprosessen av sin nye livsstil har hatt både små og store mål langs veien.

- Først ville jeg jo bare bli kvitt alt fettet. Deretter ville jeg klare kravene for å komme inn i både militæret og på politihøyskolen. Dette var mål jeg nådde i løpet av fem måneders tid, allerede i desember 2012.

- Nå er det i hovedsak økning av muskelmasse jeg vil fokusere på, samtidig som jeg vil bli flinkere i baseøvelser. Mitt største mål har vært, og kommer framover også til å være å rett og slett skulle se så bra ut som over hode mulig, forteller Olsen.

Artikkelen er publisert med tillatelse av Glåmdalen.no

 


Se fitnessreisen til denne spreke 73-åringen
Det er en fantastisk følelse å bokstavelig talt bli en ny mann, sier han.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Hun veide 160 kg på det meste og fikk så vidt plass i en vanlig personbil. Da tok hun grep!
Denne mannen går ned i vekt etter måneds lang diett på McDonald's.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!