Frank Vallèe til Nordisk

Intervju15.10.2009Ann Kristin Berli-Johnsen2

Med tre dager igjen til Nordisk mesterskap i kroppsbygging og fitness i Trondheim, er det på tide å ta en prat med en av våre absolutte favoritter til gull.

Frank Vallée gjorde rent bord under NM for to uker siden, og nå er vi spente på om han gjør det samme i Trondheim.

Hva er den magiske oppskriften på å vinne tre NM-gull?

Det er nok dessverre ingen magisk oppskrift på dette, men treningsgrunnlag, fokus, innstilling og evnen til å gjennomføre målsetninger er noen nøkkelord. Jeg har nå trent vekter i over 25 år, og det er klart at det må gi litt resultater. Jeg snakket nylig med min treningspartner Daniel Myrvold om akkurat dette, og det er vel ganske klart at de som har mange års trening bak seg stort sett kan fremvise en bedre "muskelkvalitet" når de går på scenen i konkurranseform. Jeg har tidligere også vært i god form på scenen, men denne gangen fremsto jeg nok på mitt beste hittil. Da er vi tilbake til fokus, innstilling og evnen til å gjennomføre. Her ligger det meste av "magien"! Når jeg først bestemte meg for å stille i NM gikk jeg 100 % inn for det. Jeg har hatt knallhard fokus og disiplin underveis, og målsetningen var å komme inn i enda bedre form enn jeg var i på Oslo Grand Prix. Samtidig ble jeg ganske lei av å høre hvor deffa en av konkurrentene mine var, og jeg bestemte meg for at når jeg gikk opp på den scenen i NM skulle jeg være i mitt livs beste form!

Når det er sagt, så må jeg innrømme at dette er en av mine tøffeste dietter hittil. Det er ikke få ganger underveis at jeg har sett meg i speilet og spurt meg selv om jeg virkelig skal fullføre ... Men så var det det med fokus og innstilling igjen.. Jeg liker ikke å gi meg. Samtidig har det hjulpet veldig bra å ha en treningspartner som jeg har i Daniel, som alltid møter opp til rett tid, og som også backer opp i tunge perioder. Vi har begge evnen til å tilpasse oss når det gjelder trening, så det samarbeidet har fungert perfekt. Takk Daniel! Du var borte fra scenen i mange år.

Hva var det som fikk deg til å bestemme deg for å stille igjen?

Jeg har jo hele tiden trent, men vekttreninga var litt vel mye "hobbybasert" i perioden fra jeg stilte sist, våren 2000 til høsten 2007. Jeg trente vekter fordi jeg likte det, men var ikke så opptatt av resultatet. Den høsten gjorde jo Heidi comeback og vant NM Overall i Bodyfitness. Det, pluss at da jeg gikk på vekta i januar 08, og den viste nesten 108 kg, gjorde at jeg tok ett valg: Nå eller aldri! Jeg var blitt 40 år, og var i ferd med å bikke over. Jeg tok valget på å komme i form. Heidi skulle jo være med i VM høsten 08, og jeg startet på diett sammen med henne. I løpet av det året gikk jeg ned 10 kg, og lysten til å komme meg på scenen igjen kom krypende. Ett år og 10 kg senere, januar i år satt jeg meg ett nytt mål, og det var Oslo Grand Prix. Jeg føler jeg har for lite muskler til høyden min for det nivået som er i -90 i dag, og fant ut at Classic Bodybuilding var en perfekt klasse. Og resultatet er historie nå. At jeg ble med på NM senere samme år, får vi ta en annen gang.

Er de øyeblikkene på scenen virkelig verdt alt det du forsaker i månedene i forkant?

Skal jeg være ærlig, så akkurat nå, 4 dager før Nordisk har jeg nesten lyst til å svare nei ... Men følelsen av å stå på scenen etter en knallhard diett, og ha lykkes er god! Og det er følelsen av å lykkes, og å kunne klare å presse seg, som nok er drivkraften min. Som nevnt, så er nok dette den desidert hardeste dietten jeg har gjennomført. I våres gikk det på skinner, og når jeg kom tilbake fra 3 ukers ferie i USA i juli, uten å trene men med masse god mat og drikke innabords, tok jeg valget igjen, NM om 11 uker! Hvorfor ikke? Men det har nok blitt litt mer forsakelser enn jeg trodde denne gangen. De siste 4 ukene før NM har jeg kjørt knallhardt på dietten, og opptil 3 økter om dagen, i tillegg til full jobb og barn, og da har jeg ikke hatt mye overskudd utenom. Hadde det ikke vært for at Heidi stilte opp som hun gjør hadde jeg ikke klart det.

Enn annen ting er at jeg sliter såpass med å klare vekta, at det har tatt bort litt av gleden. Jeg har ennå ikke virkelig fått gledet meg over NM dessverre. Jeg var hjemme søndag kveld 23.30 og sovnet en time senere, så det ble ikke mye mat den dagen heller. Og det var rett på hard diett morgenen etter. Kvelden før innveiing på NM veide jeg 88 kg i bra form, så det måtte gå 5 kg siste døgnet, og nå er jeg i gang med samme kjøret. Men oppi alt dette her, så setter jeg utrolig pris på alle de hyggelige tilbakemeldingene jeg har fått etterpå, både i treningsloggen her, på Facebook, meldinger, og fra de som har kommet bort å pratet med meg.

Hva er det største øyeblikket i livet ditt så langt?

De er mange!!

Hva er det du ser aller mest fram til etter du er ferdig med årets konkurranser?

Det er jo en stund igjen til det, men det er noe så enkelt som å slippe å tenke på hva jeg spiser 24/7.

Her slo dietthjernen til Frank inn igjen ... Den normalt velformulerte mannen ble taus. Vi takket pent for tiden hans, og på vegne av alle Treningsforum.no sine lesere ønsket vi ham lykke til i Trondheim førstkommende lørdag.


Hvordan trener en Verdensmester?

Intervju02.12.20098

Frank Vallèe snakker ut om VM, trening og diett.

Frank Vallèe er Verdensmester

Trening15.11.20090

Frank Vallèe er Verdensmester.

Frank Vallèe

Intervju09.04.20090

Frank sitt comeback endte opp med Overall på Oslo Grand Prix 2009.

Kommer snart...

01.01.19700

Hvordan trener en Verdensmester?

Intervju02.12.20098

Frank Vallèe er Verdensmester

Trening15.11.20090

Frank Vallèe

Intervju09.04.20090

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!