Tony Moe

Intervju03.03.2011Joachim Marhaug51

Jeg er en tålmodig person, til tider litt for tålmodig kanskje. Stå på vilje og mulig «LITT» sta.... Har store problemer med å gi meg om jeg først bestemmer meg for noe.

Navn: Tony Moe
Alder: 32
Bosted: Høybråten, Oslo
Arbeid: Askim Mysen Rør AS
Høyde: 174
Vekt: 93,5 on 100-108kg off season
Sivilstatus: Samboer med Jeanette og Tobias (sønn 7år)
Sponsor: Ønskes! www.MHKosthold.no
Klubb: Haraldsgym

Merittliste

4.plass NM 2006 -90kg
2.plass Norway Open 2010 +90kg
2.plass NM 2010 -100kg

Fortell litt om deg selv

Er en tålmodig person, til tider litt for tålmodig kanskje. Stå på vilje og mulig «LITT» sta.... Har store problemer med å gi meg om jeg først bestemmer meg for noe.  Trener på Haraldsgym og er veldig fornøyd med den hjelp jeg får der. Stiller også opp i noen NM runder i Shortcar når jeg har tid og kjenner at jeg trenger litt adrenalin. Cross sykkelen sendte meg utallige ganger på sykehus så den er bytta ut med «støttehjul». Liker å hjelpe andre om jeg har mulighet og blir glad når jeg ser at andre har det bra. Ellers går mye av tiden med til husbygging om dagen.

Favorittøvelse: Franskpress
Favorittdrikke: Solbersaft
Favorittmat: Taco, Helstekt indrefilet med tilbehør og Ferskt grovbrød med leverpostei
Favorittkosttilskudd: MH Kosthold

Hva synes du om Treningsforum.no?

Treningsforum er en side som skaper mye motivasjon og informasjon, et «verktøy» for oss som trener og er opptatt av det. Er personlig innom nesten hver dag! Veldig fornøyd!

Hva fikk deg til å begynne med kroppsbygging og hvor lenge har du trent?

Bildene av Geir Borgan Paulsen, Jostein Ødegaard og Tommi Torvildsen var vel det som fikk meg til å dra på gymet hver dag den gangen. Hadde mine første år på gymet i stømmen fra jeg var 15 år, men har drevet med forskjellige idretter oppgjennom årene... Men styrketrening/bygging har vært med store deler av årene frem til idag. Har vel ikke lagt mest vekt på volumet men prøvd å bli så jevn som mulig og ser alltid etter en muskel å prioritere om noe ikke henger med.

Har du vært aktiv i andre idretter?

Har drevet med en masse idretter siden jeg var 5-6år gammel..

Fotball, håndball, skihopping, Go-cart, boksing, kickboksing, motocross, shortcar, kroppsbygging og sikkert masse mer som jeg ikke kommer på akkurat nå. Har hatt snille foreldre som har fulgt opp en «hyperaktiv» gutt.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

07.00 Frokost
08.00 jobb
11.00 lunsj
11.30 jobb
15.30 middag
17.00 trening
18.30 mat
18.30-22.00 familie/venner
22.30 mat og sove..

Hva er dine mål og ambisjoner?

Gull!! .....en dag! Så hadde det vært morro om formen var så bra at EM/VM ble et tema. Tar en dag av gangen så får vi se hva vi rekker i 2011, 12,13,14,15,16,17......

Har god tid å koser meg på treninga.


Hva er fordelene og ulempene med kroppsbygging?

Man holder seg i god form, treffer masse hyggelige mennesker og ikke minst er det godt å trene inne når vi bor i et land der 50% av året består av kuldegrader og snø. Har hatt mange hundre timer på motocross sykkel i opp mot -20 grader og du ikke merker at du holder i styret engang, er godt inne da! En ulempe er vel at det ikke alltid er like lett å finne klær til fest og høytider, så treningsbuksa er en favoritt i hverdagen (Tar imot tips om klesbutikker). Fordommene mot sporten er også veldig trist syns jeg.

Er du fornøyd med fremgangen du har hatt?

Den skal jeg ikke klage på, man vil alltid bli i bedre form og det tror jeg er viktig for utvikling men alt handler om prioriteringer. Man kan jo ikke rekke alt.

Hvordan trener du for å bli en stor kroppsbygger?

Trener stort sett en muskelgruppe pr. økt fordi jeg mener det funker best for meg. Da har jeg mer energi og motivasjon til den ene muskelgruppen enn hvis jeg f.eks. trener bryst, så skal jeg trene triceps etter det... Da må jeg hente ny motivasjon å flytte blodet over til triceps og treninga drar mer ut i tid. Bruker ca 45.min på hver muskelgruppe og mener det er nok.

Mandag: Bryst/legger
Tirsdag: Rygg
Onsdag: Hvile
Torsdag: Armer/mage
Fredag: Bein
Lørdag: Skuldre
Søndag: Hvile


Hva er dine beste løft med vekter?

For å holde meg unna skader kjører jeg sjelden veldig tungt, legger mer vekt på intensitet og mest mulig kontakt med den muskelgruppe jeg trener den dagen.
2 Reps 255kg knebøy i serie
180kg benkpress
10 reps 90kg Franskpress i serie

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst Hantelpress
-Skuldre Sidehev,hantel
-Triceps Franskpress
-Biceps Tau
-Rygg Markløft og Hantelroing
-Forside lår Beinpress
-Bakside lår Liggende curl
-Legger Stående
-Mage Situps

Hvor lenge går du på diett før en konkurranse?

10-12 uker.

Setter du opp din diett selv eller får du hjelp?

Geir Borgan Paulsen styrer maten min,han er en «doctor» innen mat og trening.

Hvordan ser din diett for kroppsbygging ut før konkurranse?

Det varierer veldig under dietten på mengde men..:
Frokost: 120g Havregryn + 40g proteinshake+100g Cottagecheese
Mellom1: 20g Nøtter + 1 banan
Lunsj: 200g. kylling,grønnsaker+ 100g ris
Mellom2: 200g. svin,grønnsaker+100g ris
Mellom3: Shake+ 5 riskaker
Middag: 200g. Storfe,grønnsaker+200g potet
Mellom4: 200g. Torsk/Laks,grønnsaker+200g potet
Sove..

Hvordan spiser du resten av året for å bli en stor kroppsbygger?

Prøver å få i meg mye av den samme maten men legger mest vekt på å balansere kalorier mot proteiner i forhold til vektøkning og reduksjon uten å veie maten.

Blir det mye poseringstrening?

Her har jeg mer å hente så det er også en ting som nå blir prioritert.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Tilskudd og proteiner fra MH Kosthold, (Lasse M.Henriksen). RAGE extreme fra Fairing, (Kenneth Gundersen) for maksimal pump på trening! Aminofuel,kreatin og glutamin + omega og vitamintilskudd.

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

Trening er ikke noe problem men dietten er kanskje litt verre... Kanskje verst for familie og venner fordi jeg kan jo bare låse meg inn å se en film om humøret ikke er helt på topp og energien ikke er tilstede en dag. Men det går som regel veldig bra.

Har du noen forbilder i kroppsbygging?

Nevnte jo de norske som var med på få meg til å starte med det her på 90tallet, ellers syns jeg Ronnie Coleman har en fin fysikk.

Hva motiverer deg?

En tur innom Treningsforum.no er en fin måte å finne motivasjon til å komme seg ned på trening på en dag sofaen frister mest. Egen fremgang,filmer,andre som gjør det bra og neste konk.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

30-45min annenhver dag siste 10ukene,prøver å ikke ligge så høyt på off season vekta for da blir veien kortere til scena.

Hva synes du er din beste prestasjon?

Hmmm... Vanskelig å si men syns kanskje min beste prestasjon var Norway Open 2010 (2.plass + 90kg) fordi jeg surra litt på NM 2010 (2.plass - 100kg), men formen var nok kanskje bedre på NM.

Har du som kroppsbygger forslag til enkle og sunne måltider?

Grovt brød med 100g kalkunfilet, da for du masse proteiner og energi som varer en stund og er laget og spist på 1min. Havregryn med cottage cheese går også fort Kyllingfilet, broccoliblanding og ris (15min). Karbonadedeig, broccoliblanding litt løk, ketchup og ris er lettspist mat som går fort å lage.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Tror jeg er ganske jamn så det er nok lettere å si hva jeg er minst fornøyd med...og det er rygg som jeg jobber mye med nå om dagen

Hva er ditt treningstips til nybegynnere som vil bli like stor som deg?

Tren alle muskelgrupper like mye... Ikke hopp over en muskelgruppe fordi du ikke liker den eller ikke rekker, den uka... Ta den igjen neste uke istedet. Ingenting er fort gjort, det tar tid å bygge kvalitet... Så vær tålmodig og ikke hast på deg noen skader! Da blir veien bare enda lengre. Snakk med noen som kan hjelpe deg med riktige øvelser med en gang så du får maksimalt utbytte av hver treningsøkt og få hjelp med maten...Det er viktig! Stå på!!

Noe du vil si til slutt?

Starter med å takke NKF for plassen på Landslaget 2010 men beklager at jeg ikke hadde mulighet til å reise til Finland. Skulle jeg få muligheten igjen skal jeg love å være forberedt og levere det beste jeg kan! Så må jeg få takke Geir Borgan og Harald S. for all hjelp med trening, mat, poseringer og tålmodigheten i sesongen 2010. Tusen Takk!

 

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!