Mari Haukland

Intervju28.04.2011Joachim Marhaug28

Mari Haukland fra City Gym kom på 4.plass på Sandefjord Open som debutant og er nå klar for GP.

Navn: Mari Haukland
Alder: 27 år
Yrke: Utdannet førskolelærer, men jobber som flyvertinne
Vekt: On season: 55 kg Off season: 65-67 kg
Høyde: 164 cm
Sivilstatus: Samboer
Klubb: Team City Gym
Sponsor: Delsponset av NordicPower.no, men på utkikk etter mer ;)


Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er en positiv og smilende jente fra Stavanger. Har alltid likt å holde meg i aktivitet, men etter hvert som man blir "gammel" forsvinner de mer organiserte tilbudene. Jeg jobber for tiden deltid som flyvertinne i SAS. Utrolig morsom jobb, men ikke alltid like enkel å kombinere med masse trening og diett. Derfor var jeg så heldig å ha muligheten til å ta meg litt fri nå i slutten, slik at jeg endelig kunne få gjennomført drømmen om å komme meg på scenen. Har i stedet jobbet litt som personlig trener i tillegg til litt frivillighetsarbeid. Det er tilbake til fullt jobbfokus fra mai av, noe jeg gleder meg til!

Hvordan var det å stille for første gang i Sandefjord Open?

Det var utrolig gøy! Synd at alt var så fort over! Har vært med som coach flere sesonger nå, så jeg hadde heldigvis god kjennskap til alt det som skjer backstage. Men det var litt rart å overlate "delegatansvaret" til noen andre må jeg innrømme. Jeg liker å ha kontroll, men Kristina H. Nordahl gjorde en helt super jobb!!

Er du klar for Oslo Grand Prix? Hva er forventningene??

Ja, jeg føler meg rimelig klar til Oslo Grand Prix! Det skal bli supergøy! Jeg vet at konkurransen kommer til å bli hard, det er så utrolig mange flotte jenter påmeldt! Men konkurranse er bra! Jeg synes det er stort å få lov til å stå på samme scenen som jentene i oppkjøring mot EM!

Gleder du deg?

Kan vel trygt si at jeg grugleder meg;) Neida, når jeg står på den scenen så VET jeg at jeg har gjort alt jeg kan for å bli så bra jeg...det var mitt mål, og det har jeg nådd!

Hva er dine sterke sider?

Hmm...min sterkeste side er vel at jeg klarer å holde meg positiv til det meste.

Og dine svake?

Jeg er utrolig utålmodig! Fysikkmessig må det være at beina er litt i overkant store i forhold til overkropp, men dette skal jeg nok klare å fikse opp i med tid og stunder;)

Hvordan trener du?

Både på diett og off season trener jeg en 5-split. Fokuserer mye på kontakt og "muscle/mind"! Trener vanligvis så tungt jeg klarer uten noe spesielt program, og styrken varierer mye. Slik har jeg hatt god fremgang. Mot slutten av dietten derimot, har jeg trent med ganske lette vekter og høye reps i supersett, dropsett og FST7.

Og dietten, hvordan ser den ut?

Jeg har variert kaloriinntaket i 3-dagers syklus med en høydag i uka. Dette har fungert veldig bra! Dietten har bestått av eggehviter, kylling og torsk som proteinkilder. Karbohydratene har jeg hentet fra havregryn, søtpoteter og litt ris - samt mengder med grønnsaker. Fettkildene har stort sett vært nøtter, avocado og solsikkefrø. På de høye dagene har jeg økt inntaket av karbohydratene og en del frukt.

Kjører du mye kardio?

MASSE! En time på morgenen, en time etter trening og noen ganger en kveldstur før siste måltid. Stakkars knærne mine, de skal få seg en pause snart!

Hvor lenge er du på diett?

Denne dietten blir nøyaktig 5 måneder:)

Har du noen mål med treningen?

En sunn kropp i et sunt legeme, kanskje? Treningen er for meg en hobby, kommer til å drive med dette så lenge jeg synes det er gøy! Også liker jeg tanken på å holde meg sporty, sunn og slank i eldre alder. Her må jeg bare få si at Evi Øvrebø Knudsen er et stort forbilde! Flottere kropp skal man lete lenge etter!


Hva er ditt tips til nybegynnere?

Søk hjelp hos folk som har peiling! Se deg rundt på gymmet, hvis folk ser ut som de har peiling - har de som regel det. Men ikke gå og spør rundt helt til du hører svarene du ønsker å høre, det kan lett irritere folk som legger ned tid og arbeid i å hjelpe deg. Make a plan, and stick to it;)

Noen du vil si til slutt?

Her vil jeg benytte meg av muligheten til å takke for all støtte fra alle de fantastiske menneskene jeg har rundt meg! Min samboer Eivind, for å ikke ha tatt livet av meg når jeg er grinete med lavt bloduskker. Kristina og Jone for all hjelp og motivasjon de siste ukene. Jarle Nybø som hele tiden trodde på meg. Mari Asp for dietthjelp, og selvfølgelig Arild og Andre på gymmet.

 

 


Overall i Bodyfitness

Intervju04.10.201265

Mari Haukland tok overall i Bodyfitness på Norway Open. Nå er hun klar for NM.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Overall i Bodyfitness

Intervju04.10.201265

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!