Sterk er sterk

Intervju05.10.2011Marika Lejon22

Hvem er Sterk? Christian Sterk! Ja, han heter faktisk det! Treningsforum dro på Toppform for å ta en økt med debutanten!

Heter du virkelig Sterk til etternavn?

Ja. Broren min heter Michel Sterk. Han er tidligere verdensmester i lagsjakk. Han er sterk i sjakk.

Men du er sterk på gymmet! Hvor lenge har du trent?

Jeg har trent i ca 10 år. Nå er jeg 27 år og debuterer i NM. Jeg fant ut at jeg hadde greie linjer og fysikk. Tenkte at jeg likegodt kunne prøve, siden jeg brukte så mye tid på trening. For to år siden begynte jeg å trene med Kenneth Foss. Da bestemte jeg meg for å prøve meg i Athletic Fitness. Jeg har rodd som en idiot i denne mørke kjelleren i et og et halvt år. Hver eneste søndag har jeg rodd og rodd.

Så du stiller i AF?

Nei. For to uker siden fant jeg ut at jeg må gå for Classic Bodybuilding. Hadde jeg bare visst at jeg kom til å ta denne beslutningen, så hadde jeg trent på posering i stedet for roing. Jeg ble god i roing og har personlig rekord på 377 meter på et minutt. Roing er hardt. Det er mye hardere med en ro-økt enn all treningen til sammen i uka. Jeg brukte veldig mye tid på dette fordi jeg er perfeksjonist. Så blir det ikke noe AF likevel, så nå håper jeg at jeg bare kommer gjennom posering og friprogram. Det er tre uker igjen og dietten gjør meg sliten. Det er vanskelig å sette seg inn i alt dette så kort tid før konkurranse. Først stilte jeg i Stavanger, deretter i NM. Det er planen nå.

Har du alltid trent på Toppform?

Ja, det er det beste gymmet. Det er her det er best miljø, selv om det er mange gærninger.

Har du drevet med noe annet enn trening?

Ja, jeg har selv vært norgesmester i lagsjakk junior sammen med broren min. Da var jeg bare 13 år. Så har jeg faktisk drevet med sprangridning. Jeg ble Follomester på et lag da jeg var 14 år og nerd. Så ble jeg god i roing. Da sluttet jeg også å røyke, siden jeg skulle stille i AF. Siden jeg bestemte meg for å stille i CB for to uker siden, så har jeg begynt å røyke igjen, men røyker bare fem om dagen.

Hvilke forventninger har du til deg selv for NM?

Jeg vil gjerne ha pallplass. Hvis jeg får pallplass begynner jeg å grine.

Hva gjør du ellers?

Utenom trening så jobber jeg som bil-oppretter og er også støttekontakt for en gutt med epilepsi. Ellers er jeg mye med dama mi.Jo, så driver jeg å skyter med Compound-bue. Det er en bue med hjul på. Det er som å skyte med pil og bue.

Hvem hjelper deg med trening og diett?

Martin Engstrøm og Kenneth Foss hjelper meg med diett. Treningen har jeg kontroll på selv etter 10 års erfaring. Men jeg spør gjerne orakelet Martin Engstrøm eller Kenneth Foss om det er noe jeg vil ha svar på.

Jeg har sett på profilen din på facebook at du har sponsor. Stemmer det, selv om du enda ikke har stilt før?

Ja, Helsekostbollaget sponser meg. Jeg gikk bare rett inn i butikken og flekset. Så spurte jeg om gratis varer og fikk det. Jeg er lærling, så ønsker flere sponsorer. Det er jævlig dyrt med dette helvete her.

Hva vil du ha ut av NM?

Jeg vil vinne. Jeg stiller til jeg vinner. Etter denne konkurransen venter jeg 1,5 år til neste gang. Da skal jeg bygge på den tiden og ta meg av min kjære kjæreste, som jeg elsker av hele hjerte mitt. Hun fortjener mye mer tid av meg enn det hun har fått det siste året. Kjærligheten kommer før musklene.

Hvem vil du takke til slutt?

Jeg vil gjerne takke den beste treningspartneren i verden; Kenneth Foss, det vise orakelet Martin Engstrøm, min trofaste massør Anita Hornstuen og sist og i hvertfall ikke minst Tine Dam Tretroten. Jeg hadde slitt med å få det til uten disse fire.

Vi takker Sterk for et hyggelig intervju og LYKKE TIL som debutant!

 


Christian Sterk vant i Sandefjord Open og dedikerte seieren til sin avdøde nære venn og læremester Martin Engstrøm.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Sliter du med motivasjon? Se hva disse menneskene har fått til!
Det er viktig å trene kjernemuskulaturen. Se hvordan her!

5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.20188

Dette er 5 feil du ikke må gjøre når du bruker foamroller.

Oppsteg på benk - step ups

Trening23.05.2018120

Tren beina dine med oppsteg på benk - step ups.

5 proteinrike smoothies

Kosthold22.05.2018426

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.