Intervju: Ann-Kristin Bundlie

Intervju03.06.2005Joachim Marhaug0


 

Fortell litt om deg selv
Navn: Ann-Kristin Bundlie
Alder: 29 år
Bor: Lørenskog
Sivilstand: sambo, datter på 6 år
Jobb: Frisør
Hobbyer: Trening, reising,god mat,+ en hel del ting.
Konkurerer: I bodyfitness
Hjemmeside: www.ann-kristin.org
Klubb: Harald`s gym,Trener også på et nytt gym som heter Condis.Fantastisk bra.
Meritter:
1996 : 1.plass NM ,-52 kg kroppsbygging
1996: 5.plass VM, -52 kg,junior kroppsbygging
1997:1.plass NM, -52 kg kroppsbygging
2004: 1.plass NM, bodyfitness
2005: 3.plass NOGP-Vesterås
2005: 3.plass NOGP-Hamar

 

 

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Jeg er 157 cm.Bare en liten "smurf",hehe,Og veide 48 kg i konkuranseform nå sist.Offseason prøver jeg å ikke ligge så mye mere enn 5 kg over konkuransevekten,men nå sist,gikk det litt galt.Gikk opp altfor mye etter NM,så det skal ikke gjenta seg nå :-) Aldri mere faktisk!! Jeg visste jeg skulle begynne på diett 1.Januar.Og tenkte da,så dum som jeg var,at jeg kunne kose meg i HELE Desember.Spiste da,tro det eller ei,men : 500 gram sjokolade hver dag + en god del andre ting..UFF..Så kiloene gikk fort oppover da ja,(Sjokolade er nemlig min beste venn og min verste fiende *ler* ) Hele begynnelsen på dietten gikk jeg jo nesten bare oppover,hehe.Trodde kroppen skulle slippe fort,men den gang ei.Så det er faktisk viktig å holde bra offseason vekt,om man skal bli "hard" til konkuransen,Neste gang ,gjør jeg ikke dette nei.Skal holde formen bra nå.Blir lettere å gå ned + at man blir bedre også! Begynte å trene aerobic først,da jeg var 16 år.Gikk fort over til å også trene med vekter.Så ble ofte mange dobbleøkter med begge deler samme dag.Er oppvokst med et lite vektrom hjemme,grunnet en pappa som alltid har hatt stor interesse for trening.Så kan vel på en måte si at jeg fikk trening inn med "morsmelken" *ler* ;-) .Har også prøvd andre aktiviteter som f.eks : Kickboxing,turning ,og basket til og med *ler masse*.Lille meg passer jo utmerket til det,hehe. !!Ble vektrening som jeg "falt for" da jeg var ca 16 år,og siden det er gnisten vært der :-)

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
På diett er dagen min omtrent slik:
06.00: står opp,og drikker en kopp kaffe + vann.
06.30: morgentur på 1 time.
08.00: frokost og komme seg på jobben.
09.00-16.00: jobb.
16.00-18.00: er det å komme seg hjem,spise middag,
19.00: trening.Først vekter,og noen ganger deretter ca 30 min på tredemølla.
21.00: hjem,og spise.
21.00-00.00:Slapper av med tv,sitter litt på pc`en. osv :-)
(energien er ikke så høy da) *ler*
Sånn ellers så bruker jeg min tid på min datter,familie og venner.Liker å finne på ting utenom treningen også.Men blir mest tid til det i helgene da.Ukedagen så går det stort sett i ett.

 

Hva er dine mål og ambisjoner?
Vel,det er jeg litt usikker på.Men først og fremst skal jeg forbedre mine svakheter.Som f.eks : Få mere rygg,og ikke minst mere og dypere magemusklatur.Ellers er lysten litt stor på tanken å konkurere igjen til høsten.Har fått litt "blod på tann" nå for denne bodyfitnessen.Er kjempe moro å konkurere,selv om det er slitsomt.Det å sette seg et mål,og gjennomføre det,er stort.Plasseringen er ikke det viktigste,det er det å klare sitt eget mål,som gir meg mest!Så har vel et lite mål til høsten som jeg trener mot.Mulig det kanskje blir noe internasjonalt på meg denne gangen :-) Vi får se........Kan bli spennende og morsomt ;-))

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Tja,først og fremst så var det vel det at jeg er oppvokst med pappa som trente,og det motiverte meg.Ville prøve det selv.Og gnisten ble stor.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Med tanke på at jeg fødte Celine i 1999.Og hadde da endel år i den perioden hun var liten,med meget lite trening,er jeg ganske så fornøyd med fremgangen muskulært.Begynte å trene seriøst igjen for 2-3 år siden,så endel er jo skjedd.Men klart ,fornøyd blir man vel aldri da men.Det jeg er minst fornøyd med er hvor mye jeg må slite på dietten.Uff..Det koster mye å komme i form.Det må jeg si.Tidligere føler jeg ikke at jeg måtte jobbe like hardt,men sånn er det vel å dra på åra kanskje *flirer*Men alt går,så gir ikke opp..

Hvordan trener du?
Tenkte egentlig at jeg skulle dele opp kroppen i 4,men har blitt til at jeg har delt den i 3.Fungerer så bra for meg.I og med at jeg ikke trener armer så mye,har jeg følt at det holder med 3-splitt.Trener vekter 5 dager i uken.Så blir noen muskelgrupper,jeg får trent 2 ganger pr,uke.Det varierer,hvilke det blir.Det rulerer fra uket til uket.Men nå fremover kommer jeg til å prioritere rygg treningen og mage-treningen.Vil legge inn mye roing,og tunge løft,på både rygg + mage.Så kommer nok til å ta ryggen 2 ganger i uken i en periode.På diett går jeg morgentur,minst 5 ganger pr.uke i tillegg til dette.
Så min splitt er slik:
Mandag: Bein:Forside,bakside
Tirsdag: Bryst,skuldre,triceps,mage,
Onsdag:Rygg,bakside skuldre og biceps. mage
Torsdag: Bare cardio og mage trening.F.eks 1 time veldig rask gange på mølle,step ol.
Fredag: Som mandag.
Lørdag:hvile
Søndag: som tirsdag.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst:Skråpress
-Skuldre:Helt klart sidehev.Elsker den øvelsen.
-Triceps:Dips
-Biceps:Hantelcurl
-Rygg:Nedtrekk foran
-Forside lår:Knebøy
-Bakside lår: Utfall + Stifleg
-Legger: Det trener jeg meget sjeldent faktisk
-Mage:crunches

Hvordan spiser du?
Dette kan være en normal diett dag:
Frokost: Havregryn,med fruktose,kanel og proteindrink
Mellom: 1 havreknekkebrød med magerprim,og et kyllingbryst med grønnsaker til.Som f.eks: salat,agurk,tomat,paprika. osv.Bruker ofte litt tacosaus + magerkesam til.
Lunsj:Ofte samme som over
Middag: Laks,poteter og broccoli.
Rett etter trening: tar jeg en kiwi,venter da 1 times tid og spiser et måltid.
Kvelds:Havregryn og proteindrink.
Har også spisedager hele dietten hver lørdag.Da unner jeg meg alt fra A-Å.Det er høydepunktet hele uken :-) Offseson,så prøver jeg fremdeles å spise ganske så sunt.Har endel trøbbel med hard mage etter en matforgiftning etter en ferie tur i Thailand for mange år siden.Så endelig har jeg etter så lang tid,funnet ut at spiser jeg nok RIKTIG fett,så fungerer den.Så skal prøve nå og spise enda mere av det enn jeg gjorde på dietten nå.Mye nøtter og fettfisk er bra.Det er ganske spennende og interesant å gå på diett.Man lærer hele tiden nye ting om hvordan kroppen fungerer.Og ferdig i dette "faget" blir man aldri!!!

Bruker du kosttilskudd?
Tar udoschoice, proteinpulver, vitaminer og mineraler. Dette tar jeg både i offseason og under dietten.Er avhengig av udoschoisen,grunnet magen.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Omega ,3-6-9.Fordi det er et bra fett vi trenger både innvendig og utvendig.Proteiner er musklenes"byggesten",Så det er viktig å få i seg nok av.Helst i form av mat,men et par proteinshaker er også enkelt og greit.Og selvfølgelig vitaminer og mineraler for å holde oss friske og raske.

Hva er dine beste løft med vekter?
Det må være knebøy.Tok 4 rep på 120 kg :-) Så det var ganske så bra.Er veldig lenge siden nå da.Men den gangen elsket jeg å trene bein.Er ikke like sterk lenger nå akkuratt..hehe.

Hva motiverer deg?
Det motiverer meg å kunne motivere andre.Det er mange som spør om hjelp til både trening og kosthold på f.eks treningen,og det er veldig hyggelig å kunne være behjelpelig med slikt,selv om man ikke jobber der :-)Liker å hjelpe andre. Samt er det motiverende å se at det blir resultater utfra det man gjør,og bruker tid på :-)

Hva gjør du for å komme i form?
Øker cardien, går morgenturer,trener jevnlig,spiser lite og ofte,og aldri under 5 måltider pr.dag.Viktig å holde forbrenningen på topp.

Har du noen tips til enkle og sunne måltider
Tja.Fikk et bra tips av Ine som jeg har brukt veldig mye.Mager-kesam med funlight saft (wild berries) er godt,nam-nam.Regne desserten.Og innholdsmessig er den kjempe bra.2/3 box er passe mengde protein for en jente.Og da kan man evt ta en frukt av noe slag ved siden av.Slik at man også får litt mere karbohydater.Er da et fullverdig diett-måltid.Ellers vil jeg anbefalle å spise lite og ofte.Minst 5 måltid pr.dag.Kutt ned på karbohydratene og øk proteinen.Ikke vær redd for riktig fett heller :-) Er ikke farlig så lenge man ikke spiser så mye karbohydrater.Og øk selvsagt aktiviteten din.Morgenturer er "nøkkelen" for meg.Det funker virkelig,Men gå på tom mage.Ikke spis først.Ta kun evt aminosyrer .

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Mine skuldre og rompe. Viktigst er det å prøve å få en symmetrisk fysikk,og derfor velge å fukusere på de svakhetene man har.Selv om det er kjedelig å trene det man er dårligst/svakest i.Man blir sakte men sikkert bedre og sterkere i det man kanskje tidligere var svakest i.Så det utgjevner seg etterhvert :-)

Hva er ditt treningstips til nybegynnere
Få en kyndlig person til å hjelpe deg.Og sørg for å få oppfølging,slik at du ikke kommer inn i feil rutiner.Vitig å gjøre øvelsene riktig for å unngå skader,og få resultater.Spis sunt og ofte.Få i deg rikelig med proteiner til HVERT måltid.Trening er noe alle kan gjøre,bare å tilpasse det som passer akkuratt DEG.Aldri for sent å begynne å trene.Hold motet oppe.Ikke gi opp.Når man først kommer i gang,så kommer resutatene,og motiovasjonen også deretter.

Ann-Kristin er også medlem i vårt forum.


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!