Fitnessfestivalen 2012

Fitness13.12.2012Jon Klasbu, Joachim Pedersen og Rita Immerstein17

Se bilder og reportasje fra Fitnessfestivalen samt intervju med Ove Rytter i forkant av festivalen.

Fredag formiddag og den siste deadline oppgaven før helgen leveres i hast, vi har vært på shoot i Oslo med en ekte kjendis og det var på håret at vi rakk både shoot og redigering til en tett deadline før avreise, men det gikk denne gang også. Nå pakkes fotobaggen inn i bilen, og nesen rettes mot min egen "fødelsesstad" nemlig Gøteborg og Fitnessfestivalen 2012.

Vi var her i fjor også, og kommer derfor enda litt bedre forberedt i år og skal forsøke å formidle stemning og noen visuelle inntrykk til alle dere som ikke har anledning til å reise til vårt naboland for nye inntrykk og inspirasjon gjennom denne festivalen som er stor. Den er kjempestor faktisk, også med et rekordstort antall deltagende atleter! Primus motor og arrangør Mr. Ove Rytter håper på et besøktsantall på 20 000 merket etter å ha arrangert dette i 8 år.

På turen nedover som tar rundt 3 timer inkl. ferge fra Horten hvor jeg holder til er det vinter faktisk hele veien med 10 minusgrader. De brede flotte svenske veiene er ikke like brede i dag og det er hverken måket eller saltet de første lange milene på svenske motorveier. Det er nærmest konvoier med vogntog og det er bare å smøre seg med tålmodighet og sette på svensk P3, følge køen og roe ned for å komme hel frem til Gøteborg.

Vel fremme på hotellet der to store tårn og et tredje er på vei til reise seg høyt mot himmelen rett over gaten ser vi det ærverdige Liseberg i sin vinterdrakt med lyssatte pariserhjul i blå neon og alle trærne der inne lyssatt og snødekte som et juleeventyr, så er det bare å booke seg inn i resepsjonen der det forøvrig ikke er så vanskelig å se at det er muskelenes helg i denne byen! Nærmest overalt ser man mer eller mindre muskuløse kvinner og menn, noen scenebrune og innpakket i lag på lag med tykke klær. Andre med minimalt med klær, ikke like brune som de som skal på scenen, men likevel opptatt av å vise seg frem og kanskje bevise litt for omverden at man har jobbet godt på gymmet i mange år.

Resten av kvelden blir for undertegnede meget rolig på hotellrommet når man har klart å pådra seg en hostende forkjølelse... og jeg som aldri er syk! Så etter en rask "middag" i 23 etg bestående av noe som må verdens største rekesmørbrød, ja de var ikke beskjedne der oppe i topp etasjen og skrøt av sin rekemacka opp over de 23 etasjene vi nå satt på! Et av verdens dyreste smørbrød vil jeg vel også tillegge går denne kroppen rett i seng foran TVn på rommet med en film før lørdagens festivaldag.

Lørdag morgen er det frokost på "plan två" som den kvinnelige heisstemmen forteller meg og her åpenbarer det seg nok en gang at det er en helg i helse, muskler og meget proteinrike frokosters tegn! Overalt er det fitnessutøvere, bodybuildere og utstillere fra alle merker i bransjen du kan tenke deg innenfor denne sporten som har inntatt hele frokostsalen. Noen litt overraskede "vanlige" mennesker på ferie, business eller kosetur finner vi også i salen og disse ser nok ser litt undrende på denne samlingen med trente individer som nok spiser dobbelt og trippelt av hva menigmann gjør til frokost. Ja, her settes det nok hotell rekorder i egg og proteinrik mat, en del atleter som skal på scenen setter nok kanskje også rekorder i karbohydrater til frokost under sin planlagte oppkarbing også. Og det hele er et ganske artig og litt spesiell skue for den uinnvidde vil jeg tro, ja egentlig også for oss mer innvidde faktisk!

På bordene rundt meg sitter det kjente og mindre kjente svenske utøvere, de kanskje mest kommersielt kjente er byggere og fitnessjenter som er med i de svenske gladiatorene på svensk tv her sitter "ICE" "AMAZONE" "HERO" og "PANSAR" mfl , en meget populær serie som har gjort denne gjengen til å være ettertraktet av sponsorer og fans så de fleste av de har flere oppdrag denne helgen både på stands og scene.

Jeg løper på den ærverdige redaktør Alex Danielsson ved matstasjonene, Alex fra Nordens største magasin for denne sporten "BODY". En mann det alltid er meget hyggelig å spandere tid med, litt merkelig også egentlig, dette magasinet og den svenske siden av sporten jeg alltid har sett opp til, abonnert skapet fullt av B&K Sport Magasin (tidligere navn da jeg var "ung") som nå er blitt en venn og samarbeidspartner!

Vel etter at frokosten er inntatt er det tid for inntrykk av foto og treffe kjente og ukjente denne helgen. Og etter å ha hentet kamera på rommet går jeg ned til inngangen og da slår det meg igjen at dette er en festival som har vokst seg stor, meget stor! Klokken er 09:40 og det er allerede tykt med folk og lange køer ut i vinterkulden og det er tydelig at dette er noe massene har gledet seg til å se og delta på. Siden jeg da representer og er en del av pressen får jeg tildelt mitt pressekort av Fru Rytter ved inngangen og jeg slipper heldigvis å stå en time i kø for å slippe innenfor, heldig slikt sett men så er det jo jobb da...

Vel inne i den enorme messehallen ser jeg at de har vokst enda større enn siste år og det er kjente og ukjente merkestands, og happenings i hver en krok av den store hallen. Svenskene kan virkelig dette, og det som kanskje også er litt annerledes enn hjemme i Norge er at det ser ut til at det er flere folk her som ikke direkte ser ut til å være en daglig del av bygger miljøet osv. Jeg opplever vel at i Norge når man har slike eventer som Fitnessmessa, eller konkurranser er det stort sett fylt opp av folk fra miljøet og heller lite av nye mennesker uten direkte tilknytning til dette miljøet. Det er veldig hyggelig å se at disse også trives godt her inne. Det er klart at her finner du en del mennesker som virkelig skiller seg ut og det er jo det som er så fascinerende med denne sporten. Og ja Svenskene ER dobbelt så store og dobbelt så mange som oss her hjemme og hele livstilen med trening er nok et stykke foran enda.

Det er ikke bare festival denne helgen men de arrangerer også "Lucia Pokalen" en konkurranse undertegnede har lest og sett mye fra i "gamle dager" der det er mange nybegynnere, men også etablerte atleter som stiller, en av de kule greiene er når utøvere kommer inne i bokse morgenkåpe og lyssettingen er en morsom tvist på introen, jeg knipser litt bilder under fordømmingene som foregår i dag lørdag og at bikini fitness ikke bare er en liten nyhet innen vår sport er vel hevet over enhver tvil etter dette! Jeg så dette første gang i Danmark under Loaded Cup og skal ærlig innrømme at det ikke imponerte veldig den gang, men etter å ha fått det med meg under Norway Open ( som var fantastisk bra) og nå en bit her under Lucia Pokalen har meningers mot endret seg radikalt og her var det rekord deltagelse med hele 91 deltagere.. ja, nittien! Og jeg og de andre fotografene på presseplass satt vel og var glad for at det ikke var vi som var dommer og måtte sette antallet ned til 15 stk for finale.

Resten av lørdagen ble det mye mingling og bilde knipsing av alle de forskjellige events og shows som foregikk. Det var flere scener der det ble arrangert konkurranser som "Biceps battle" og "Benkpress". Det var CrossFit konkurranser og diverse både underholdende og flere kjente navn i bransjen som holdt sine foredrag om alt fra treningsmetoder til kosthold og livstilsendringer.

I en annen hall i 2 etg arrangerte de LesMills workshop eller noe slikt et vanvittig antall deltagere var det i hvert fall i alle kropsformer og de hoppet og spratt med latter og glede alle som en. I utstyrshallen der alle tilbydere av treningsutstyr holdt til ser man lett at trenden "CrossFit" er det som er HOT nå for tiden. Det fantes nesten ikke annet en store "CrossFit Cages" til treningssenter og gym å vise frem, og gymeiere fra både Sverige og Norge var tilstede for å se og handle.

Oppsummert skjer det noe absolutt hele tiden til publikums glede og alle man snakker med er veldig positive og alle nordmennene jeg snakket med her var imponerte og glade de tok turen til Gøteborg denne helgen. De reiste hjem med nye inspirasjon og antagelig en del tilbudsvarer fra messen i bagasjen.

Så dette er en helgtur i desember som absolutt kan anbefales oss norbaggar også - så har du muligheten ta turen til den vakre byen Gøteborg i desember neste år og få med deg nordens største messe innen vår kjære sport.

Flere bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intervju med Ove Rytter:

Hvor lenge har du hatt ansvaret for å arrangere Fitnessfestivalen?

Fitnessfestivalen skapades 2004 i sitt nuvarande format. Och sedan dess har jag jobbat med den varje år.

Hva er det som skiller årets messe ut fra de foregående årene(kan besøkende forvente noen spesielle nyheter/innovasjoner)?

Nyheter finns den massor av. Jag vill inte avslöja alla innan, då Fitnessfestivalen ska överraska. Det som skiljer sig från tidigare är att det blivit ännu större. Och med 91 anmälda bara i Bodyfitnessklassen och närmare 400 atleter som tävlar i Bodybuilding, Bodyfitness, Classic Bodybuilding, Bodypress, Bicepscurl, Bar-dips, Rep-power och Chins. Det blir den största tävlings- och träningsmässan i Norden genom tiderna. Vi har även ett stort Konvent med Les Mills och har byggt upp en extra hall för Hälsa & Wellness, med bl a gratis massage, fystester och stor aktivitetshörna för barn. Och i år kan vem som helst gå t e x PT-dagen, om man vill lära sig mer om Personlig Träning, som är ett framtidsyrke. Bland annat har vi en Astronaut från NASA på plats som berättar om vad som händer vid total inaktivitet och flera internationella toppnamn.


Ove Rytter holder fortsatt koken!

Hva har stort sett vært hovedattraksjonene(mest populært) blandt utøvere, utstillere og besøkende?

Lucapokalen i Kongresshallen är väldigt populärt, med 3 000 besökare under två dagar, där vi även arrangerar Return of the Legends i bodybuilding. Men huvudattraktionen är att gå runt och julhandla bland montrarna, där det alltid är kampanjer och erbjudanden som är väldigt förmånliga. Och att träffa nationella och internationella atleter.

Hva er det som bidrar til at du år etter år ønsker å stå som arrangør/ansvarlig av Fitnessfestivalen?

Jag älskar at bygga fysiska möteplatser, där vi alla kan finna inspiration och vänner för livet. Att träffa likasinnade är fantastiskt.

Utenom Fitnessfestivalen - hva er det som engasjerer deg aller mest?

Mina barn, min träning, min fantastiska fru, sommarstället, föreläsningar och skrivande. Det gäller att hitta en harmoni och en balans. Just den balansen, och att ha roligt varje dag, med skratt; Det engagerar mig.

Har du noen spesielle eller morsomme opplevelser fra tidigere messer som du kunne tenke deg å dele med leserne?

Det har hänt så mycket varje år att det är svårt att plocka ut något specifikt. Min personligt med tillfredsställande upplevelse är att se hur det blir allt mer folk som reser från hela Norden varje år.

Det absolut viktigaste är att alla besökare är nöjda med sin vistelse. Och att de får sin egen, trevliga, upplevelse. Det kan vara allt från att träffa sin egen internationella stjärna i någon mindre, till att träffa någon man tycker om.

Fitnessfestivalen 2012 er i den siste planleggingsfasen - hvordan vet du at forberedelsene går som de skal?

Vi har goda rutiner, där allt är väldigt detaljstyrt ned till ett digert minutschema den 7- 9 december. Vi har över 80 programpunkter som ska klaffa, så hela teamet bakom mig, ca 100 personer denna helg inklusive vakter, kassalinjer, domare, moderatorer, back-office etc jobbar stenhårt för att sköta sin pusselbit. Mitt bolag Strong Evens, har extremt lojala medarbetare. Magnus Mossenberg, som sköter logistiken för just Luciapokalen, har jobbat med mig i 15 år. Vi anstränger oss för att göra de tävlandes upplevelse perfekt. Även musikansvarig och administration har varit med lika länge. Vi har i år sålt mer biljetter till både Luciapokalen och rena entre´biljetter till Fitnessfestivalen än någonsin. Att kunna köpa allt på nätet gör också att vi kan se att det går som vi hoppas. Vi kan följa det kommande publikflödet i realtid. Då vet vi om det går som det ska.

Norge arrangerer også en Fitnessmesse i en mindre skala - hva er det etter din mening som skal til, for at en messe blir suksessfull?

Att man brinner för det man gör. Inte för att bygga en affär. Om man gör en bra grej, så blir det en bra affär, även om det kan ta lite tid. Försöker man göra en bra affär för att sedaan hoppas att det också blir en bra grej; Då börjar man i fel ände.

Hvor mange besøkende er det forventet at tar turen til Fitnessfestivalen?

Vi hoppas på över 20 000 glada och trevliga besökare i år.

Hvor mange utstillere og deltakere er det foreløpig meldt inn?

Vi har just nu 110 träningsrelaterade företag på plats och just nu 378 anmälda tävlande, varav 223 i Luciapokalen i Kongresshallen.

Hva er det første du vil gjøre når Fitnessfestivalen 2012 er gjennomført og avsluttet?

Jag ska ha en "Perfect Week" och göra allt det där man aldrig hinner hemma. Du vet detaljer man tänker att "det där ska jag fixa någon gång". Nu ska de bli "Perfect". Sedan ska jag träffa mina vänner, som fått ligga åt sidan de senaste två månaderna, åka till mitt sommarställe på Ekerö, tända brasan, julpynta och förbereda en mysig jul med stora delar av släkten. Men jag vet hur det blir. Reda i januari kommer det att klia i fingrarna för att påbörja arbetet med Fitnessfestivalen 2013.

Vi ønsker Ove Rytter lykke til i siste innspurten mot festivalen.

Skal du dit?

For mer informasjon om Fitnessfestivalen, besøk www.fitnessfestivalen.se
Lördag 8 december 09.30-18.00
Söndag 9 december 09.30-17.00

Plass: Svenska Mässan, Hotel Gothia Towers och Göteborg Convention Centre.

 


Vinnere er trukket!

Fitnessfestivalen 2013

Fitness01.12.2013185

Blir større og større for hvert år!

Fitnessfestivalen 2011

Fitness05.12.201137

Bilder fra helgens Fitnessfestival.
Sjekk ut litt bilder fra Fitnessfestivalen i Gøteborg.

Fitnessfestivalen 2013

Fitness01.12.2013185

Fitnessfestivalen 2011

Fitness05.12.201137

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!