Sunt påskeegg!

Kosthold07.04.2007Joachim Marhaug11

Her er det kommer det tips til en annen vri på de tradisjonelle påskeeggene som man pleier å få på påskeaften. Nemlig et sunt påskeegg.

Vi som er opptatt av trening, helse og ernæring synes kanskje det er litt kjedelig å få et påskeegg stappet med sjokolade, seigmen, suresokker og annet gelèkliss som varer i flere uker fordi egget er så stort. Hva med å heller fylle påskeegget med sunne ting som også er velsmakende?

Du kan fylle påskeegget med mye rart, men det paaskeegg1_jpg.jpgsunneste som også man kan sitte å kose seg med er nøtter, cashewnøtter, peanøtter etc. Dersom du går til f.eks. Meny så har du et plenty utvalg av forskjellige gode nøtter som du kan håndplukke ut fra forskjellige beger (på samme måte som i godteriavdelingen). Voila et sunt påskeegg.

Valnøtter
Valnøtter gjør godt for hjertet da de er stappfulle med umettet fett og omega 3-fettsyrer, som man ellers finner mye av i fisk. Disse nøttene har også høye verdier med B6, som er viktig for stoffskiftet, nervesystemet og røde blodlegemer.
Energi: 708 kalorier per 100 g.

Hasselnøtter
Hasselnøtter er bra mot forkjølelse, da de inneholder masse E-vitamin - som styrker immunforsvaret. De har også en høy bestanddel av enumettet fett.
Energi: 651 kcal per 100 g.

Mandler
Mandler er nøtten som gir deg mest for den inneholder mye av alt, som protein, fiber, B-vitaminer, sink, magnesium, jern, fosfor, masse E-vitamin, samt sunt fett.
Energi: 556 kcal per 100 g.

Pistasjenøtterpaaske2.jpg
Pistasjenøtter er bra for nervene, og er en god kilde til kalium - som er viktig for nervesystemet og musklene. De bidrar også til å regulere hjerterytmen og væskebalanse.
Energi: 649 kcal per 100 g.

Cashewnøtter
Cashewnøtter gjør godt for hjernen! De er en god karbohydratkilde som gir sunn energi til hjernen og muskler. Den inneholder også mye magnesium, som stimulerer nervene.
Energi: 617 per 100 g.

Paranøtter/brasilnøtter
Disse nøttene er rene mineralbomber og er en meget god kilde til det kreftbekjempende stoffet selen. Dessuten inneholder de mye magnesium, fosfor og tiamin - et B-vitamin som blant annet har stor innflytelse på stoffskiftet.
Energi: 704 kcal per 100 g.

Peanøtter
I motsetning til hva mange tror så er peanøtten en god slankenøtt. Peanøtter har lav glykemisk indeks og inneholder sunt fett og kan inngå i en variert slankekost. De inneholder også mye protein, niacin og folat, som blant annet er viktig for å sikre veksten hos et foster.
Energi: 582 kcal per 100 g.

(Ref: Nrk.no (Klikk.no og icWales)

Men husk at Påske er en høytid som det også er lov å kose seg med et skikkelig usunt påskeegg med masse sjokolade og gelègodteri.

 

Har du lite å gjøre i påsken kan du diskutere trening, kosthold og helse i vårt populære forum. Her kan du også legge ut profil og logg. Bli medlem du også!

 

paaske.jpg

Glem smågodt til 29 kr kiloen. Lag påskegodtet ditt selv - sukkerfritt!

Dette bør du fylle påskeegget med

Kosthold29.03.2018209

Glem godteri og snacks. Dette bør du fylle påskeegget ditt med.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Dette bør du fylle påskeegget med

Kosthold29.03.2018209

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!