3 proteinrike frokoster til 17. mai

Kosthold16.05.2015Rita Immerstein283

3 proteinrike og spennende frokoster til 17. mai. Se her!

Her kan vi friste med 3 proteinrike frokoster til 17. mai. Samle familien rundt bordet til et måltid som alle kan nyte og ha glede av. La frokosten være både sunn, fristende og mettende for liten og stor med disse 3 menyene!

Eggerøre med laks

Eggerøre av 6 egg med laks, fersk dill, mager kesam blandet med Sprite zero, og møllerens lavkarbobrød eller speltlomper!

Tilberedning:
Bland 8 egg sammen og stek røren i 2 ss rapsolje og beregn cirka 300 gram laks til sammen til 4 voksne personer. Ønsker du rømme til laksen så blander du helt enkelt en boks med mager Kesam og 3-4 ss sprite zero for å få rømmesmak. Møllerens lavkarbobrød(90 kcal per skive) eller speltlomper(35 kcal per lompe) er mettende og smaksrikt og passer godt til eggerøre med laks. Topp retten med fersk gressløk og ruccola og servér!

Dette gir til sammen cirka 180 gram proteiner fordelt på til sammen 2300 kcal(2 skiver brød eller to lomper pr. person). Dette er en god frokost på 575 kcal per person fylt med proteiner, gode fettstoffer og karbohydrater!

Proteinpannekaker

Proteinpannekaker laget av egg, proteinpulver, mager kesam og havremel. Toppes med banan og sukkerfritt syltetøy eller ferske bær søtet med sukrin!

Tilberedning:
Bland 4 ss havremel og 2ss vanilje proteinpulver, 1 boks mager kesam, 4 egg og 2 ss sukrin. Bland tørrvarene og bland deretter inn egg og kesam og rør sammen. Tilsett deretter 2 ss rapsolje og litt kanel og kardemomme i røren. La den stå å svelle i 20 minutter. Stekes på middelsvarme i en teflonpanne. Stek små lapper og nyt dem med skivet banan, friske jordbær og 1 ss med "Mager Kesam-rømme" som er tilsatt sprite zero for å skape rømmesmak. Flytende honning passer også svært godt til pannekakene. Ønsker du å få litt mer proteiner ut av denne frokosten kan du prøve å nyte pannekakene med skinkepålegg - søtt og salt gjør seg utmerket sammen!

Dette gir 4 pannekaker eller 8 mindre lapper og bidrar med til sammen 100 gram proteiner og er skikkelig frokostfristelse for store og små!

Yoghurt-frokost

Tyrkisk yoghurt eller Tine laktosefri Yoghurt blandet med 150 gram jordbær, blåbær og/eller bringebær. Strø over havrekli(6 ss) som har fått en rask runde i stekepanna med kokosolje, peanutsmør og 3 ss sukrin!

Tilberedning:
Hell en bøtte med tyrkisk yoghurt eller to 500 grams bokser med Tine Laktosefri Yoghurt over i en bolle og rør inn bær etter eget valg, samt 3-4 ss proteinpulver(sjokolade, vanilje eller cream'ncookiesmak). Fres havrekli raskt i pannen og dryss det over yoghurten - Serveres umiddelbart. Denne yoghurt-frokosten metter og fungerer for øvrig som en fin dessert.

Dette er den minst proteinrike 17. mai-menyen her, siden begge yoghurtene kun inneholder 3-4 gram proteiner per 100 gram, men med tilsatt proteinpulver og havrekli så monner det til 20 gram proteiner per person og da er du absolutt innenfor en fin porsjon med proteiner! Tyrkisk yoghurt inneholder 10 gram fett, men er absolutt å foretrekke med sin kremete konsistens når du skal kose deg litt ekstra! Dette gir 4 porsjoner a cirka 465 kcal.

Ha en super 17. mai frokost!

 

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Her får du 7 tips til proteinrike og næringsrike frokoster.

Slik bør du starte dagen

Kosthold20.02.201911

Sjekk ut frokosten som gir deg den næringen du trenger og holder deg energisk hele dagen.
Eggets unike egenskaper for deg som vil ned i vekt.
Det finnes usannheter om hvordan man får større muskler og lavere fettprosent. Dette er 7 av dem!

Slik bør du starte dagen

Kosthold20.02.201911

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!