3 proteinrike frokoster til 17. mai
Kosthold16.05.2015Rita Immerstein283
Her kan vi friste med 3 proteinrike frokoster til 17. mai. Samle familien rundt bordet til et måltid som alle kan nyte og ha glede av. La frokosten være både sunn, fristende og mettende for liten og stor med disse 3 menyene!
Eggerøre med laks
Eggerøre av 6 egg med laks, fersk dill, mager kesam blandet med Sprite zero, og møllerens lavkarbobrød eller speltlomper!
Tilberedning:
Bland 8 egg sammen og stek røren i 2 ss rapsolje og beregn cirka 300 gram laks til sammen til 4 voksne personer. Ønsker du rømme til laksen så blander du helt enkelt en boks med mager Kesam og 3-4 ss sprite zero for å få rømmesmak. Møllerens lavkarbobrød(90 kcal per skive) eller speltlomper(35 kcal per lompe) er mettende og smaksrikt og passer godt til eggerøre med laks. Topp retten med fersk gressløk og ruccola og servér!
Dette gir til sammen cirka 180 gram proteiner fordelt på til sammen 2300 kcal(2 skiver brød eller to lomper pr. person). Dette er en god frokost på 575 kcal per person fylt med proteiner, gode fettstoffer og karbohydrater!
Proteinpannekaker
Proteinpannekaker laget av egg, proteinpulver, mager kesam og havremel. Toppes med banan og sukkerfritt syltetøy eller ferske bær søtet med sukrin!
Tilberedning:
Bland 4 ss havremel og 2ss vanilje proteinpulver, 1 boks mager kesam, 4 egg og 2 ss sukrin. Bland tørrvarene og bland deretter inn egg og kesam og rør sammen. Tilsett deretter 2 ss rapsolje og litt kanel og kardemomme i røren. La den stå å svelle i 20 minutter. Stekes på middelsvarme i en teflonpanne. Stek små lapper og nyt dem med skivet banan, friske jordbær og 1 ss med "Mager Kesam-rømme" som er tilsatt sprite zero for å skape rømmesmak. Flytende honning passer også svært godt til pannekakene. Ønsker du å få litt mer proteiner ut av denne frokosten kan du prøve å nyte pannekakene med skinkepålegg - søtt og salt gjør seg utmerket sammen!
Dette gir 4 pannekaker eller 8 mindre lapper og bidrar med til sammen 100 gram proteiner og er skikkelig frokostfristelse for store og små!
Yoghurt-frokost
Tyrkisk yoghurt eller Tine laktosefri Yoghurt blandet med 150 gram jordbær, blåbær og/eller bringebær. Strø over havrekli(6 ss) som har fått en rask runde i stekepanna med kokosolje, peanutsmør og 3 ss sukrin!
Tilberedning:
Hell en bøtte med tyrkisk yoghurt eller to 500 grams bokser med Tine Laktosefri Yoghurt over i en bolle og rør inn bær etter eget valg, samt 3-4 ss proteinpulver(sjokolade, vanilje eller cream'ncookiesmak). Fres havrekli raskt i pannen og dryss det over yoghurten - Serveres umiddelbart. Denne yoghurt-frokosten metter og fungerer for øvrig som en fin dessert.
Dette er den minst proteinrike 17. mai-menyen her, siden begge yoghurtene kun inneholder 3-4 gram proteiner per 100 gram, men med tilsatt proteinpulver og havrekli så monner det til 20 gram proteiner per person og da er du absolutt innenfor en fin porsjon med proteiner! Tyrkisk yoghurt inneholder 10 gram fett, men er absolutt å foretrekke med sin kremete konsistens når du skal kose deg litt ekstra! Dette gir 4 porsjoner a cirka 465 kcal.
Ha en super 17. mai frokost!
7 frokoster fullstappet med proteiner
Kosthold12.03.2019170
Slik bør du starte dagen
Kosthold20.02.201911
Derfor er egg perfekt for deg som vil ned i vekt
Kosthold08.02.201962
7 myter om kosthold og ernæring akkurat nå
Kosthold10.01.201970