Dette er topp 10 treningstrender i 2016

Trening15.02.2016Rita Immerstein68

Dette er de forventede treningstrendene i 2016.

ACSM kommer hvert år ut med en listet som viser de forventede treningstrender. Listen som nå er publisert for 10. gang er basert på tilbakemeldinger fra 2800 personer som arbeider med helse og trening. Flere av de trendene som ble lagt til i toppsjiktet i 2015, ligger også på topp i 2016. Det som skiller seg markant ut i år er topp-plasseringen. Her legges frem topp-10 av til sammen 20 topp- plasseringer.

Topp-10 listen:

1. Det er forventet at bærbar teknologi vil score høyt i 2016. Skrittellere, pulsmålere, smartklokker og GPS. Teknologien har i langt større grad påvirket hvordan vi planlegger og håndterer vår trening og den umiddelbare tilbakemeldingen som denne teknologien bidrar til en bedre oversikt over eget aktivtetsnivå og økt motivasjon.
2. Trening med kroppsvekt lå på en førsteplass i 2015 og er i år plassert på en solid 3. plass. I motsetning til ny teknologi er kroppsvekttrening en form som har eksistert i «evigheter», men den har altså slått an med forsterket kraft siden 2013.
3. Intervalltrening scorer høyt igjen i år og forventes å være en vedvarende trend. Treningsformen innebærer at du trener og veksler mellom med både lav og høy intensitet
4. Styrketrening er fortsatt populært blant mange ulike målgrupper og ender derfor opp på en 4. plass. Styrketrening er utbredt blant mosjonister, men er også en viktig treningsform for andre idretter som løping, sykling, skiidrett, fotball og håndball.
5. Utdanning av sertifiserte og erfarne trenere fortsetter å vokse. Høyskoleutdanninger vil fortsette å øke antall utdannede innenfor dette feltet.
6. Antall personlig trenere vil også øke. De spiller en større og større rolle innenfor helse og fitnessindustrien(treningssenterbransjen spesielt).
7. Funksjonell trening som har en overføringsverdi i hverdagens aktiviteter er også en trend som holder stand. Styrketreningen har til hensikt å forbedre både balanse, stabilitet, kraft og styrke slik at dagligdagse aktiviteter kan utføres på en bedre måte.
8. Treningsprogram for eldre og funksjonell trening kan ses i sammenheng og denne målgruppen er i vekst. Behovet for trygge og gode treningsprogrammer til eldre er et voksende marked.
9. Trening for vekttap er i tillegg til et sunt og balansert kosthold, et viktig moment for å oppnå resultater. Både trening og restriksjoner i kaloriinntak er et viktig verktøy for profesjonelle når de skal hjelpe klienter med å regulere vekten.
10. Med en tiende plass er yoga fortsatt en populær trenings- og rekreasjonsform. Den forbedrer både kroppsholdning, pusteteknikk og fleksibilitet og virker for mange som en avstressende del av treningen.

Kilde:
Acsm.org(2016) Annual Survey Reveals New #1 Fitness Trend in 2016, Nettside:
https://www.acsm.org/about-acsm/media-room/news-releases/2015/10/26/annual-survey-reveals-new-1-fitness-trend-in-2016


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Dette er årets treningstrender.

Dette er treningstrendene fra USA

Trening28.03.201577

Sjekk denne for årets treningstrender fra Hollywood, USA.

Nordmenn elsker Fitbit

Trening20.11.2014307

Den nye Fitbit Charge er nå kommet til Norge.

Vi tester treningsdingser

Trening03.06.201448

Ki perfomance core armbånd og Mio Alpha pulsmåling.

Dette er treningstrendene fra USA

Trening28.03.201577

Nordmenn elsker Fitbit

Trening20.11.2014307

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!