Børge`s proteinbombe-pizza!

Kosthold30.11.2007Børge A. Fagerli14

De som kjenner meg vet at jeg ikke er typen til å gafle i meg kjip tunfisk fra boksen med vassen broccoli som tilbehør. Jeg liker å lage og spise god mat.

Selv på diett skal det være lov med en pizza som både smaker fantastisk og har et mer enn akseptabelt næringsinnhold! Her deler jeg min pizzaoppskrift som garantert vil ødelegge omsetningen til både Grandiosa, Peppe's og Dolly's de neste ukene (1)!

De som har smakt Børge's Heite Burgere kan forvente seg en like religiøs cb_pizza2.jpgsmaksopplevelse...

Gir en ganske tynn bunn når den kjevles ut, så øk gjerne melmengden for tykkere bunn:

50g havregryn
50g grovbakstmel (eller dobbelt så mye havregryn)
200g hvetemel
2ss olivenolje
2ts kardemomme
1ss druesukker eller sukker
en klype salt

Bland alt godt sammen før du rører ut en halv pose tørrgjær i 2dl lunkent vann og heller det oppi melmiksen. Gå til verks med hendene og kna deigen skikkelig et par minutter, du skal kjenne det brenner og svir skikkelig i underarmene...da gjør du det riktig. Tenk fettforbrenning nå, og ikke gi deg før svetteperlene dråper seg i panna.

Sett deigen tildekket på lunt sted og la den stå til forheving mens du gjør ferdig pizzafyllet:

  1. 700-800g karbonadedeig eller kvernet kyllingfilet brunes lett og krydres med salt og chilipepper (liker den litt spicy).
  2. Press og bland i et par fedd hvitløk. Godt for immunforsvar, og for å skremme bort innpåslitne damer/menn.
  3. Bruk enten Santa Marias Tandoori, Tikka Masala og/eller Garam Masala kryddermixer eller lag aller helst din egen med paprika, koriander, cumin, ingefær, kardemomme, evt nellik og muskatnøtt, og jeg liker også å "parfymere" kjøttet med litt kanel helt til slutt. En dæsj og en klype av hver - Jamie Oliver style er greia her.
  4. Tilsett litt tomatpuré og grovhakkede tomater - du får også kjøpt ferdige bokser som er tilsatt hvitløk eller oregano/basilikum. Friskes opp med fersk ananas i biter...nammmm...eller hermetisk ananas i biter... Løk, purreløk, paprika, sjampinjong, mais - for de som foretrekker det eller har vanskelige gjester som alle vil ha ulike ting på pizzaen (been there, done that).


La det koke til det tykner...jo mindre utålmodig du er, jo mer smakfullt blir det, i følge vår kokke-ekspert på forumet bør dette stå i minst en time eller mer, men jeg antar pizza.jpgdu står og sikler som en uthungret coyote allerede, ditt matvrak... Pizzadeigen kan fint forheves i 20-30 minutter, så det lønner seg å i hvert fall la pizzafyllet godgjøre seg såpass lenge.

Nå er pizzadeigen forhevet og du elter den et par ganger før du har den på en smurt plate eller bakepapir og kjevler den ut til ønsket tykkelse og størrelse. Hybelboeren kan improvisere med en brusflaske (ja, jeg har en mørk fortid som det også).

Det er viktig å la bunnen etterheve noen minutter under håndkle før du har på pizzafyllet, da blir den luftig og fin. Du kan påskynde prosessen ved å sette den et par minutter i stekeovnen først.

Ok, nå regner jeg med magen rumler som en lettere irritert grizzly, så fordel pizzafyllet utover bunnen og dryss over ca 150-200g ost. Lett Mozzarella eller Vita Hjertego' ost anbefales.

Stekes ved 225 grader i 20-25 minutter midt i ovnen eller nest nederst for en sprøere bunn.

Nytes rykende varm sammen med noen du er glad i, eller når du vil imponere kompiser og venninner med dine fantastiske kokekunster...

Næringsinnhold pr pizzastykke (du får ca 9-10 pizzastykker):
cb_pizza.jpg


25g karbohydrat
25-30g protein (henholdsvis karbonadedeig og kylling)
8-10g fett (henholdsvis kylling og karbonadedeig)
285kcal

 

 

Med vennlig hilsen

Børge A. Fagerli

MyoRevolution

borge@myorevolution.com

 

Referanser:

1. V Chubby, J Oliver, G Ramsay, I T Alian Chef, A randomized double-blind study on the superiority of Børge's Proteinpizza compared to the traditional Norwegian sorry excuse for pizza found in grocery stores and fast-food restaurants, J Public Health Nutrition and Cuisine, 2007 Nov 15: 10-17. Epub ahead of print



Børge A. Fagerli 

Børge er en av Norges mest fremgangsrike og sukessrike trenere. Han regnes som en av de mest kunnskapsrike innen trening og kosthold og har utviklet en rekke konsepter som blant annet myoreps og biorytmedietten.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!