Andrè Thesen til Nordisk!

Intervju13.10.2008Joachim Marhaug3

Andrè Thesen vant CBB -180 cm + Overall på NM. Nå forbereder han seg til Nordisk som går av stabelen søndag 19. oktober.

Hvordan har du lagt opp dietten frem til Nordisk nå?

Etter NM så la jeg meg på det samme kcal inntak som jeg hadde før SM, det vil si en ca 2600-2700 kcal fordelt på ca 200 g karb, 300 g proteiner og 50 g fett. Dietten ser slik ut:

Måltid 1:
60g havregryn
45 g casein/isolate
7 g udos choice

De neste fem måltidene er like:
200 g kylling
30 g ris
200 g brokkoli
7 g udos choice

Måltid 7
200 g kylling
250 g brokkoli
7 g udos choice

Tar også ca 20 g casein med til sengs, så tar jeg ca 20 g isolate med på trening, spiser måltid rett etter trening i sammen med en banan.

Av kosttilskudd bruker jeg Glutamin, Amino, ALA, Pyrulean, BCAA, ZMA, Vit/min. Denne uken kutter jeg karben ned til 100 g fordelt på samme måte som ovenfor, men øker på proteinene til 250 g kylling på to måltider og 300 g torsk på resten, samme mengde fett. Drikker ca 2,5-3 ltr mer vann pr dag(ca 7 ltr) gjør dette i tre dager, så begynner jeg å karbe to dager før, går da opp til ca 600 g karb pr dag, fordeler karben på ris og søtpoteter, har ca 140 g kylling til hvert måltid, samme mengde fett som ovenfor, fordeler dette på 9 måltider. Konkurransedag så spiser jeg to måltid av samme porsjon som dagen før, før jeg et par timer før forbedømming begynner å spise riskaker, smører de siste riskakene med honning eller peanøttsmør, mellom forbedømming og finale spiser jeg et eller to måltid før jeg igjen begynner på riskakene. Kutter vannet ca et døgn før jeg går på scenen, kutter saltet når jeg begynner å karbe opp.

Gjør du noe annet enn du gjorde til SM og NM?

Nei, det blir ganske likt, livets hverdag melder seg fort! Men prøver å ta det mest mulig rolig, nå er det jo ikke snakk om å komme i form, men å holde på formen, men det er jo sånn at man alltid vil bli litt bedre, så man må jo "holdes" igjen;)

Hvordan er formen nå?

Alltid like vanskelig å uttale seg om egen form! Men jeg mener jeg er i rute, vekta har holdt seg stabil, i forhold til tidligere konkuranser så ser ting greit ut, så jeg håper jeg har klart å holde formen, men det blir spennende;-)

Hva er forventningene til Nordisk?

Jeg vet egentlig ikke, har jo ingen peiling på hva som møter meg, men det gjør at jeg reiser opp dit med senka skuldre og kan ta ting som de kommer. Har jeg klart å holde formen, så kan ikke jeg gjøre mer, men er optimistisk så får vi bare se hvor langt det rekker!

Hvordan trener du egentlig ukene før en konkurranse? Fortsatt like tungt?

Nå traff jeg bra med formen i god tid før SM, så de siste ukene har jeg trent relativt lett og kuttet på kardioen, kutta kardioen helt etter noen dager før SM, går meg kanskje en meget lett morgentur, så kjører jeg litt poseringer før frokosten inntas! Selve treningsprogrammet blir likt som tidligere i dietten, bare lettere! Nå ukene mellom NM og Nordisk så deler jeg kroppen i to og trener to dager på og 1 av dag, den siste uka trener jeg bare helt lett, hele kroppen pr dag med en øvelse pr muskelgruppe, trener ingenting ben hele denne perioden. Kutter all trening etter onsdags økta før konk!

Får du noe ut av treningen, da?

Akkurat nå som jeg trener så lett som jeg gjør nå, så må jeg innrømme at kan være vanskelig å se at man har noe utbytte;) Men av egen erfaring og ikke minst i samråd med andre flinke folk (vil benytte anledningen til å takke så mye Frode Andreassen, Jostein Ødegaarden og ikke minst gutta fra gymmet Jan Sigve, Odd Harald, Jarle, Trygve, Morten og Arild Haugen) så gjør jeg det som jeg mener er det beste for meg!

Trener du mye på friprogrammet eller sitter det som et skudd?

Trener en del på det, føler det sitte sånn tålig greit, men kunne selvfølgelig vært enda flinkere!

Hva gleder du deg aller mest til etter Nordisk?

Komme tilbake til normalen både med spising, trening og ikke minst gjengjelde min kjære Ann Kristin alt hun har gjort for meg under denne dietten! 

Treningsforum.no takker for praten og ønsker Andrè Thesen lykke til på Nordisk!


Gutta fra kalkutta

Intervju21.10.201116

Andrè Thesen og Jan Sigve Eliassen er gode venner, men ble konkurrenter på scenen i år.

Hulk og Thesen goes Slovakia

Trening24.05.201017

Reisebrev fra Andre Thesen og Arild Haugen sin tur til Slovakia.
Andrè Thesen plasserte seg som nr.2 i Mozolani Classic i Slovakia.

Sladder fra City Gym

Diverse08.01.201013

Hva har skjedd på vestlandet i det siste? Jo, her kan du lese nettopp det.

Gutta fra kalkutta

Intervju21.10.201116

Hulk og Thesen goes Slovakia

Trening24.05.201017

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!