Intervju: Jorun Steine

Intervju03.08.2005Joachim Marhaug0


 

Fortell litt om deg selv
Jeg er 32 år og bor i Oslo sammen med mine 2 barn (11 og 7 år). Kommer opprinnelig fra Norheimsund i Hardanger, men bodd de siste 12 årene i Oslo. Jeg jobber som grafisk designer (selvstendig), lager for det meste websider, men også en del trykksaker, magasiner og anna reklamemateriale. Jobber i tillegg litt ekstra for et sikkerhetsfirma. Den lille fritiden jeg har, består for det meste av trening, noe som også er en av mine hovedinteresser. Kosthold, trening, fitness og kroppsbygging er noe jeg brenner veldig for, sitter også i styret til Norges Kroppsbygger- og Fitnessforbund. Elles går det mye i data, internett, multimedia og musikk. Kan vel trygt si at jeg er en liten datanerd, som er helt avhenging av internett. Pleier å si at jeg sitter inne døgnet rundt i "bobla" mi, dvs. sitter klistra foran dataen med alle persiennene nede, og vet ikke om det er regn eller solskinn ute...

Hvor høy er du, hva veier du?
Jeg er 180cm høy, og vekta varierer en del mellom konkurranseform og off-season. På forrige konkurranse veide jeg ca 70kg, og er nå i skrivende stund ca 84kg.

Hvor lenge har du trent, og hva fikk deg til å begynne å trene?
Jeg har jo alltid trent et eller anna siden jeg var liten jente, konkurrerte aktiv innen friidrett i barne- og ungdomsåra, og begynte første gang å trene med vekter da jeg flyttet på hybel i 16-års alderen. Mest for å styrke en lang og krumbøyd "bønnestengel-rygg", men også fordi jeg syntes muskler var fascinerende og "kult". Har også vert innom både basket, taekwondo og jobbet som aerobic instruktør, men det er leeenge siden nå… he he. De siste 10 årene har det vel hovedsakelig bare stått vekttrening på programmet.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Liker egentlig ikke rutiner, så det beste er å stå opp når man våkner frisk og uthvilt, uansett når man enn måtte legge seg på døgnet. Må vel si at jeg er litt natteravn, liker å jobbe og være kreativ om natta når det er helt stille og fredelig. Men med to skolebarn i huset er ikke det like lett å praktisere, så en "vanlig dag" ser noe lunde slik ut:
kl 08 står opp, spiser frokost og sender ungene på skolen
kl 09 setter meg foran dataen og jobber til ungene kommer fra skolen igjen
kl 15-16 tida lager middag og er "mamma"
kl 18 trener
kl 20-21 lager mat, spiser og legger ungene
kl 21-24 (02-03-04) sitter på dataen til Jon Blund tar fra meg tastaturet

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Ja, det må jeg nesten si at jeg er, selv om det er masse jeg trenger å forbedre i tiden fremover.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Foruten det å holde seg generelt i fysisk bra form, er det det å konkurrere mer som er hovedmålet mitt. Målet er ikke å bli størst mulig, men å forme kroppen til å bli mest mulig symmetrisk, og få en jevn muskelutvikling over det hele. Har ikke hastverk og heller ingen ambisjoner om å bli noe "verdensmester". Trives med min trening, og viktigste av alt; jeg synes det er kjempegøy! :

Hvordan trener du?
Jeg har som regel holdt meg til tunge base øvelser, og prøvd å bygge mest mulig masse. I perioder bytter jeg litt på, kjører litt lettere og med flere repetisjoner. Prøver å prioritere de svakeste muskelgruppene, og tilpasse øvelsene etter behov. Trener både alene og med litt forskjellige treningspartnere, noe som gjør at en stadig lærer seg noe nytt, får ny inspirasjon og renner dermed seg ikke så lett fast i ett og samme spor…

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper?
-Bryst: vanlig benkpress, men også stående kabel er en av favorittene
-Skuldre: stående skulderpress og sidehev
-Triceps: ingen spesielle favoritter, dips kanskje?
-Biceps: stående hantel curl
-Rygg: Sittende nedtrekk foran med rett stang/smalt håndtak
-Forside lår: beinpress
-Bakside lår: omvendt hacklift
-Legger: donkey
-Mage: liggende på trenings-ball

Hvordan spiser du?
På diett spiser jeg ofte og lite, omtrent anna hver time. Forholdsvis mye protein og fett, og lite karbohydrater. Off-season er jeg ikke like flink, spiser ofte, men som regel alt for mye. Konstant sulten. Prøver å få i meg "dagens" proteiner, men spiser i tillegg alt annet som enn måtte friste.

Bruker du kosttilskudd?
Ja jeg bruker proteinpulver, glutamin, omega 3-6-9 fettsyrer, ekstra sterke vitaminer med mineraler, og i perioder kreatin.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Jeg anbefaler proteinpulver fra Dalblad's Nutrition, og min favoritt er av typen "Three In One". Da både kvalitet, smak og konsistens betyr veldig mye for meg. Dalblad's proteinpulver smaker veldig godt, skummer ikke, blander seg lett, blir ikke tykt og klumpete. Som navnet tilsier, er den sammensatt av 3 forskjellige proteinkilder; myse-, egge- og melkeprotein. "Three In One" innholder også veldig lite karbohydrater og fett (Protein 86g/ Karb 3g / Fett 0,5g), noe som gjør at den er veldig bra under diett. Jeg vil også anbefale "Udo's Choice Optimale Oljeblanding" på det sterkeste. Omega 3 + 6 + 9 fettsyrer - Sunt og riktig fett! Hver celle i kroppen trenger disse fettsyrene for å fungere. Smører ledd og muskler, øker reflekser og konsentrasjon, reduserer fettlagrene og øker stoffskifte, forbedrer blodomløpet og immunforsvaret, bygger og vedlikeholder muskelmasse ved å forbedre aminosyre utnyttelsen, reduserer restitusjonstid og inflammasjoner etter trening og konkurranser.

Hva er dine beste løft med vekter?
Tja? Har ikke noe spesielle tall og antall kg å henvise til. Mitt mål er ikke å løfte tyngst eller mest, men å utføre øvelsen tyngst mulig på korrekt måte, uten å risikere skader eller unødig slitasje.

Har du noen forbilder?
Jeg har hatt mange forbilder og "helter" opp gjennom årene, mest fra filmer og tegneserier. Alt fra Conan, til Månestråle i Sølvpilen…. Men dagens forbilder er de jordnære, ærlige og ekte, som har begge beina godt planta på jorda, og kan stå for sine mål og meninger. Min venninne Anne-Grethe Torgersen er definitivt en av dem, hun og hennes mann Kim har gitt meg masse støtte, hjelp og inspirasjon.

 


Hva motiverer deg?
FREMGANG! Men også motgang…. Det å hele tiden ha et mål, bli bra, bedre og bedre for hver gang.

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
"Helse-Smoothies" - med masse proteiner og riktig fett! Har du en blender eller en stavmikser, kan du enkelt trylle frem sunne og smaksrike komplette måltider. Min favoritt smoothies inneholder Tines Blåbær Biola (0,1% fett), iblandet Whey Class+ fra Dalblad's (m/jordbær smak), frosne skogsbær (jeg bruker mest mulig bær i stedet for frukt, det gir lavere GI og litt mindre karbohydrater), Udo's Choice Oljeblanding og Cocosa Extra Virgin Coconut Oil. Nam, nam, kjempegodt!! : Et annet tips er å ta en halv boks med Cottage Cheese og en halv boks med mager Kesam (1% fett), blande sammen med Heistad sitt Lavkalori syltetøy, og strø litt Canderel over.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Tja? Litt usikker på hva jeg skal svare på det spørsmålet…? Tidligere ville jeg nok sagt armer, fordi det er den muskelgruppen som jeg har måttet slitt minst for å få til å vokse. Men nå er jeg vel mer fornøyd med fremgangen jeg har hatt på bryst/skuldre, og kanskje dybden i ryggen?

Hva er dine beste treningstips til nybegynnere?
- Gå i lære, finn deg en erfaren og flink treningspartner, heng på som en klegg, og la vedkommende piske deg rundt til du spyr….! ;-)
- Ikke mist motet, resultatene kommer om du står på og er flink, ikke tro at du blir slank og lekker, eller Arnold på en uke, ting tar tid…
- Og husk at maten du spiser, spiller like mye rolle som treninga…!

 

Vi så at du var på TV i programmet Migrapolis på NRK1 i april. Kan du fortelle litt om dette for de som ikke fikk det med seg?
Migrapolis er et ukentlig tv-program som tar opp ulike kulturer og om mennesker som lever i det mangfoldige moderne Norge. Jeg ble forespeilet om å bli intervjuet og filmet i forbindelsen til oppkjøringen til min første kroppsbygger konkurranse, da de skulle lage en reportasje som handlet om mennesker som hadde stort fokus på kroppen sin. Programmet ble kalt "Besatt av kroppen" og de hadde i tillegg til meg intervjuet en som drev med tatoveringer og piercienger, og en mannlig lege som skulle ta kjønnsskifte og bli kvinne. Opptakene gikk over to dager, de filmet meg på morgenturen før frokost, hvordan jeg veide og målte opp alt jeg spiste, og hvordan jeg forberedte dagens måltider, og selvfølgelig hvordan jeg trente. I tillegg filmet de en shoppingrunde hvor de fokuserte på at jeg hadde vanskeligheter med å finne store nok klær som satt fint. To dagers filming ble klippet ned til en reportasje på ca 9 minutter, og flettet sammen med de 2 andre intervju objektene. Har i ettertid bare fått positive tilbakemeldinger angående reportasjen, men det er litt rart å bli gjenkjent på gaten, folk peker og glor åpenlyst…

Besøk Jorun sin webside på www.wwwdesign.no/jorun/

Jorun Steine er også medlem i vårt forum.


Se bildene av formen hennes!

Jorun til VM for tredje gang

Intervju24.11.201123

Jorun Steine skal på VM.

Jorun Steine før Nordisk

Intervju16.10.20080

Vi tok en prat med Jorun Steine om årets konkurranser og hvordan hun legger opp diett og trening.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Jorun til VM for tredje gang

Intervju24.11.201123

Jorun Steine før Nordisk

Intervju16.10.20080

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!