Jorun Steine før Nordisk

Intervju16.10.2008Joachim Marhaug0

Jorun Steine er på vei til Nordisk for å kjempe i Bodyfitness for Veteran. Vi tok en prat med henne om årets konkurranser og hvordan hun legger opp diett og trening.

Hvordan er formen nå etter både SM og NM?

Formen føles bra, og har stor tro på at den kan bli enda bedre til neste helg. Jeg er jo på en måte litt sliten og tom, men føler meg alikevel veldig klar for en runde til! Fikk fylt på litt ekstra energi tidlig i uken (falt oppi bøtta med peanøttsmør!), he he. Ellers har jeg prøvd å "nullstillle" både kropp og sinn, og vil prøve å møte neste utfordringen med blanke ark...

Ble du skuffet over 3. plass på NM når du fikk 1. plass på SM?

Ja selvfølgelig ble jeg det. Det var jo bokstavlig talt en nedtur å måtte gå 2 trinn ned på listen/pallen ;-) Å se seg slått av Tea var ingen bombe, formen hennes var jo også mye bedre enn på SM, men hadde vel ikke helt regnet med "lille" Heidi skulle snike seg inn foran, he he. Trøster meg med at vi fikk samme poengsum, og at de måtte telle de strøkne dommerpoenga for å skille 2. og 3. plassen.

Hvorfor tror du at du kom på 3. plass? Har du fått noen tilbakemeldinger fra dommere?

Nei jeg har faktisk ikke spurt noen sånn direkte, men har jo sett på dommerprotokollen. Der har jeg jo alt fra 1 til 5 plass, så det er tydeligvis at det er stor sprik mellom dommerne. Etter min menig er det litt vel mye. Som Øyvind Fjeldseth alltid sier; Bodyfitness er som å vurdere epler og pærer, alle har hver sin smak... Ute blant folk har jeg hørt forskjellige teorier; "Du var i bedre form på SM...", "Du har for store armer..", "Hvorfor trekker du ikke ut ryggen?", "Du var for hard", "Du må overdrive poseringene dine mer, slik som Tea" osv... Jeg tror at jeg ikke presenterte "total-pakka" helt som jeg kunne ha gjort. Trodde også selv at jeg var i bedre form på NM enn SM, da jeg hadde gått ned ytterligere 1 kg, men når jeg studerer bildene virker det motsatt. Ble nok litt mye stress i dagene før NM, satt mye oppe og jobbet om nettene (måtte jo hjelpe stakkars Bjørn som nesten arrangerte NM alene...) Kanskje kroppen ikke klarte å innhente seg fort nok, at en uke mellom to konkurranser er litt for kort tid?

Du skal stille i Veteran Bodyfitness på Nordisk. Gleder du deg?

Ja selvfølgelig! Blir kjempespennende! Nye konkurrenter og nye dommere, alt kan skje! Dessuten det å dra på tur sammen med "Team Norway" er alltid veldig hyggelig! Selv om noen fortsatt er konkurrenter, er det mer samhold og mer team-arbeid. Gleder meg også til å få se litt av Island, selv om vi nok er for slitne til at det kan bli noen store utflukter. Kjenner jeg meg selv rett, blir det vel ikke lengre turer enn ned i resepsjonen på hotellet, he he.

Blir det et tøft felt tror du?

Det tror jeg nok det blir, ser flere kjente navn på deltagerlisten.

Hvordan har du lagt opp dietten, og hva gjør du nå frem til Nordisk?

Jeg har på denne dietten ikke talt en eneste kalori og ikke veid noe som helst. Aner faktisk ikke hvor mange kcal jeg har ligget på. Totalt motsatt av hva jeg har gjort tidligere, hvor jeg var ordentlig pettimeter og kjempenøyaktig med alt jeg foretok meg. Har lært utrolig masse av den tiden, og kunne nok ikke tillate meg å gjøre det jeg gjør nå, viss jeg ikke hadde gått gjennom den læreprosessen. Men all denne tellinga og veiinga tar fryktelig mye tid, og man blir jo litt "småhysterisk". Spist generelt veldig lite karb, mye protein og litt fett til hvert måltid. Spiser lite og ofte. Som regel hver andre time. Blir som regel én kyllingfilet og litt salat/tomat og nøtter, noen ganger laks eller karbonadedeig i stedet for kylling. Rett etter trening tar jeg en proteinshake, og av og til som siste måltid før jeg går i seng. Karbet ikke opp verken til NM eller SM, kjørte bare helt flatt. Mulig jeg skal prøve å karbe litt forsiktig opp nå til Nordisk, men ikke evt. før etter vi har landet på Island. Drikker mye væske frem til 12-18 timer før jeg skal på scenen, gjerne vann iblandet c-vitaminer. Kutter vel salt fredag/lørdag. Prøve å holde meg rolig, hvile mye, ikke stresse.

Hva er forventningene til Nordisk?

Som jeg sa tidligere, jeg prøver å nullstille alt. Det er slik man ser ut på scenen akkurat der og da som teller, ikke hvordan man har sett ut, hva man heter, eller hva man har vunnet/tapt tidligere.

Hvordan trener du egentlig ukene før en konkurranse?

Trener akkurat likedan som jeg har gjort under hele dietten, minst mulig, he he. Det var først i vår jeg seriøst begynte å trene igjen, etter å hatt treningsfri i nesten 1,5 år. Trent veldig lett med mange repitisjoner, og har som regel gått 30 minutter kardio etter hver treningsøkt. En kan jo trygt si at jeg har kvittet meg med en del kilo muskler siden sist jeg konkurrerte. Nå siste uka før konk trapper jeg ned på kardioen, og korter litt ned på selve treningsøktene. Merker at jeg blir fortere tom, og har mindre energi, prøver derfor å lytte til de signalene kroppen gir. Tar treningsfri når jeg er for sliten, og presser det heller litt ekstra de dagene jeg har mer overskudd.

Hva kommer du til å spise rett etter Nordisk er ferdig?

Regner med at det første som ryker innpå er en kald cola light/zero, og så blir det forhåpentligvis en bedre middag ute sammen med hele gjengen etterpå. Biffmiddag ala BigHorn med masse is og kaker til dessert, eller bare en pizza og en øl? Vi får se hva det Islandske kjøkken kan tilby... Smaker nok uansett fortryllende godt! ;-)

Treningsforum.no takker for praten og ønsker Jorun Steine lykke til i Nordisk!

 

 FOTO: Treningsforum.no, Privat og Stig Howie

 


Se bildene av formen hennes!

Jorun til VM for tredje gang

Intervju24.11.201123

Jorun Steine skal på VM.

Intervju: Jorun Steine

Intervju03.08.20050

Jeg har alltid trent et eller anna siden jeg var liten jente.

Kommer snart...

01.01.19700

Jorun til VM for tredje gang

Intervju24.11.201123

Intervju: Jorun Steine

Intervju03.08.20050

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!