Stian Lindblad i Mens Physique

Intervju09.09.2013Joachim Marhaug101

Stian Lindblad (38) skal delta i den nye beachklassen Mens Physique.

Foto: John Andresen

Fakta:

Navn: Stian Lindblad
Alder: 38 år
Høyde: 178cm
Vekt: ca 92kg off/ ca 82kg on/ 85kg på bildene
Arbeid: Salgssjef i Visma
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Ingen foreløpig
Klubb: Team Toppform

4 kjappe:

Favorittdrikke: Tine Iskaffe
Favorittmåltid: Pizza fra Maschmanns Matmarked på Skøyen eventuelt hamburger på Nighthawk Diner
Favorittøvelse: Beinpress
Favorittkosttilskudd: Muscle Milk: Cookies and cream

Hvem er du? Fortell litt om deg selv

Jeg er en veldig målbevisst og viljesterk person som alltid går 100% inn for å oppnå det jeg ønsker. Ellers er jeg en veldig positiv, blid og sosial person med masse energi! Jeg bruker mye tid med gode venner og er veldig glad i å gå ut å spise på bra restauranter, gå på kino eller ta en tur ut på byen i helgene. Jeg kan også ta meg ett glass øl, vin eller lignende i godt selskap men holder meg unna alkohol i de aller fleste anledninger. Alkohol blir utelatt både fordi jeg ikke er noe spesielt glad i å bli full å ikke ha følelsen av å ha kontroll men også fordi jeg mener det ikke hører sammen med seriøs trening og en sunn livsstil. Jeg er også helgepappa for to jenter på henholdsvis 5 og 12 år om betyr enormt mye for meg. Til daglig jobber jeg som salgssjef i Visma Collectors AS. Jeg brenner for jobben og trives veldig godt med å jobbe med salg og å være ute hos kunder. Jeg bor på Frysja rett ved Maridalsvannet og marka grensen. Jeg trives med å bo i rolige naturskjønne omgivelser, samtidig som jeg har kort vei til både sentrum og jobb.

Du skal debutere i Mens Physique på Stavanger Open. Hvordan tror du det blir?

Jeg tror først og fremst at det blir kjempemoro! Jeg synes egentlig hele oppkjøringen mot konkurranse har vært en utrolig spennende og lærerik opplevelse og jeg har helt fra starten av gledet meg veldig til å endelig komme meg på scenen å få vist frem resultatet av mange års hard trening og sunt kosthold. Det var i utgangspunktet meningen at jeg skulle stille i Classic Bodybuilding og øvde masse på poseringer ift dette, men da jeg fikk høre om Mens Physique og at dette skulle komme til Norge sjekket jeg litt rundt dette og snakket med litt forskjellige som mente at jeg ville passe godt inn i denne klassen. Personlig liker jeg stilen og synes fokuset på ett sunt estetisk utseende var tiltalende.

Hvor lenge har du trent?

Jeg har vært aktiv innen turn og kampsport siden jeg var liten, men begynte for alvor å trene hardt da jeg kom i militæret der det ikke var så mye annet å drive med på fritiden. Jeg hadde allerede opparbeidet meg en bra styrke gjennom turn og kampsporttrening der det var stort fokus på pushups og hangups osv. og kunne for eksempel starte med å trene med 90 kilo på stangen i benkpress på mine første økter. Jeg har siden den tid trent aktivt med vekter 3-5 ganger i uken, dvs. i 18 år, smiler Stian.

Du er broren til Carl-Erik Gulliksen. Pleier dere å trene sammen?

Vi har tatt noen økter iblant, men siden vi jobber til svært ulike tider har det dessverre ikke blitt så mye tid sammen på gymmet som vi begge skulle ønske. Vi er sammen på poseringstreningene og formsjekkene en gang i uken i tillegg til at vi snakker veldig mye om trening og kosthold når vi er sammen ellers og inspirerer hverandre på den måten. Jeg er veldig stolt av hva lillebroren min har fått til og han har gitt meg den inspirasjon og motivasjon som trengs for at jeg også skulle ta steget videre fra kun å trene på hobbybasis for å holde meg i form til å ta steget videre til å konkurrere. I tillegg er han jo gift med Sandra Gulliksen som også har gjort det bra både i bodyfitness og bodybuilding og som nå stiller i Womens Physique i Stavanger Open og NM. Det at vi er tre stykker i familien som driver med dette er selvfølgelig veldig moro.

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?

Jeg liker best å trene tungt så derfor er nok beina den muskelgruppen jeg liker best å trene og som jeg også har hatt mest fokus på det siste året. Beinpress og knebøy er mine favorittøvelser. Armene trener jeg knapt siden de responderer litt for godt på treningen, smiler Stian. Jeg trener nesten aldri med maskiner og kabler o.l., legger han til og fortsetter: - Jeg har hørt at treningsmaskinene ble oppfunnet for å holde idiotene unna knebøystativet, ler Stian. Neida maskiner fungerer godt som supplement til baseøvelsene, men alle treningsprogram bør ha størst fokus på baseøvelser enten man er nybegynner eller konkurranseutøver.

Hva består dietten av?

Havregryn, proteinpulver, eggehviter, egg, grønnsaker(wokblanding), biff, kylling, poteter, kokosolje (til steking), omega 3, gresskarfrøolje,

Hvor mange kalorier er dette?

2825 kcal.

Hvor lenge har du vært på diett nå?

Jeg har vært på diett siden midten av juni.

Har du vært i god form tidligere eller er det første gang?

Jeg bulker aldri og er i god form året rundt, men jeg har aldri vært i så god form som nå. Jeg har aldri tidligere telt kalorier eller veid maten min.

Hvordan er det å kombinere fitness med jobb og karriere?

Jeg har en svært fleksibel jobb der jeg styrer det meste av dagen selv så det passer veldig bra i forhold til livsstilen generelt og også nå som jeg er på streng diett. Jeg har også veldig mange gode kollegaer som støtter meg og bidrar til at dagen min blir positiv selv når jeg har hatt det som verst i forhold til sult nå på dietten. Jeg gleder meg til å komme på jobb hver dag og føler meg heldig som har en jobb som gir meg så mye positivt i hverdagen.

Hvilke kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Til vanlig bruker jeg lite kosttilskudd annet enn en liten proteinshake etter trening, men nå som jeg er på diett bruker jeg BCAA, Glutamin og Vitargo i tillegg. ZMA synes jeg også er veldig fint å benytte seg av før leggetid for å oppnå bedre restitusjon og hvile.

Har du et tips til et sunt og proteinrikt måltid?

På dietten spiser jeg mye omelett med kyllingfilet, biffstrimler av indrefilet og grønnsaker. Jeg bruker tabascosaus som krydder. Ovnstekte potetbåter stekt i extra virgin kokosolje ved siden av. Det smaker faktisk utrolig godt. Kommer til å fortsette å lage det etter at jeg er ferdig på diett.

Har du noen forbilder?

Jeg har ingen spesielle forbilder, men jeg har stor respekt for folk med sterk viljestyrke som er villige til å jobbe hardt for å oppnå sine mål.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

Jeg har gått noen rolige turer og jogget litt ute i naturen, men ikke trent noe mer kardio enn til vanlig. Det å trene kardio innendørs på sommeren er ikke noe jeg føler for å gjøre. Jeg er nok timer innendørs i forbindelse med styrketreningen. Det er først og fremst dietten som sørger for at jeg kommer i form til konkurranse.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Biceps er vel den mest fremtredende muskelgruppen hos meg (gode gener der), men jeg liker skuldrene mine best. Store skuldre og smal midje er noe jeg synes gir ett estetisk fint utseende.

Hva er ditt beste løft noensinne?

Siden jeg ikke er styrkeløfter, trener jeg aldri på maksløft. Jeg liker å trene tungt samtidig som jeg også er utholdende. Jeg løfter for eksempel 30 repetisjoner på 90 kilo i benkpress, men har også klart 6 repetisjoner på 160kg. Har også en video fra i fjor sommer der jeg løfter 12 «lette repetisjoner» med 55 kilos hantler i skråbenk helt uten støtte og hjelp. Jeg må vel kunne si at jeg er sterk og løfter tungt i samtlige øvelser spesielt om man tar vekten min i betraktning. Uansett har jeg mer fokus på å utføre øvelsen strikt med god kontakt fremfor å løfte tyngst mulig.

Hvor får du motivasjonen fra?

Jeg har alltid vært veldig opptatt av helse og sunnhet. Jeg mener bestemt at man får veldig mye igjen i form av bedre livskvalitet med mer energi og overskudd i hverdagen dersom man velger en sunn og aktiv livsstil. Dette betyr ikke at man ikke kan skeie ut en gang iblant. Man setter mye større pris ett usunt måltid med potetgull, sjokolade og iskrem om man ikke unner seg det hver dag, sånn sett går man jo ikke glipp av noe uansett, snarere tvert imot. I tillegg elsker jeg å trene hardt. Jeg trives veldig godt med å trene og jeg mener det er mye lettere å lykkes hvis man virkelig elsker det man holder på med både i forhold til trening og karriere. Motivasjonen i forhold til å konkurrere har jeg fått fra broren min, Sandra og ikke minst min gode venninne og kollega Liri Krasniqi som jeg introduserte for teamet tidligere i år og som gjorde det veldig bra med en 1.plass i samtlige tre konkurranser hun deltok i. Da det var tid for å finne ut hvem som skulle delta til høsten sa Kenneth Foss som tidligere har vært coachen til både broren min, Sandra og Liri at nå var det på høy tid for meg å konkurrere så da ble det slik.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?

Kenneth Foss (har også fått en del tips og råd av Kim Torgersen og Christian Sterk)

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?

Livsstilen har jeg hatt i mange år og den kommer jeg til å fortsette med livet ut. Når det gjelder konkurranser tar jeg en dag om gangen og ser an først nå hvordan det går i denne omgang før jeg bestemmer meg for hva jeg eventuelt velger å gjøre videre. Det jeg kan si er at det å gå på diett og konkurranseforberedelsene generelt har gitt mersmak så lang så det er stor sannsynlighet for at konkurranser blir en del av livsstilen også i årene framover.

Noen du vil takke til slutt?

Jeg vil takke familie, venner og kollegaer som har backet og støttet meg utrolig mye så langt i konkurranseforberedelsene og tatt hensyn til at ting ikke er helt som normalt. Barna mine Caroline og Linnea fortjener en ekstra stor takk som har måttet holde ut med en til tider svært utålmodig pappa. Jeg vil også takke alle mine svært gode venner i Team Toppform for alle positive tilbakemeldinger og støtte underveis. Dere er helt fantastiske alle sammen!

 


Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!