Treningsglade Veronica (22) deltar i Bodyfitness

Intervju18.03.2014Joachim Marhaug873

Veronica Myhra Hvambsal (22) skal delta i Bodyfitness om et par uker.

Veronica Myhra Hvambsal er 22 år og fra Kongsberg. Til daglig studerer hun lærerutdannelse fra 5-10 klasse. I tillegg skal hun starte med årsstudium i fitness på Active Education til høsten. Dette er noe hun gleder seg veldig til og føler at det passer henne midt i blinken. Ellers er Veronica ei sosial, målbevisst og energisk jente som er glad i en full timeplan.

Navn: Veronica Myhra Hvambsal
Alder: 22 år
Bosted: Kongsberg
Høyde: 163 cm
Vekt: 62 kg
Arbeid: Student og ekstrahjelp på Bik Bok Kongsberg
Sivilstatus: Singel
Sponsor: På leting!
Klubb: KBG fitness
Meritter: Debutant

Deltar for første gang

Når Veronica bestemte seg for å delta var planen å stille høsten 2014. På grunn av positive tilbakemeldinger og en flink coach valgte hun å prøve seg allerede nå til våren. Derfor ble det litt mindre trening frem mot konkurranse enn planlagt.

- Jeg er veldig spent på å stille i min første bodyfitness konkurranse. Jeg satser på at alt klaffer og at jeg får vist frem den beste versjonen av meg selv, sier Veronica.

 

Veronica har derimot ikke trent lenge for å delta i Bodyfitness. Hun har kun trent målrettet mot selve konkurransen ikke lenger enn rundt 6 måneder. Hun har dog hatt et skikkelig grunnlag og solid muskelmasse fra før av ved andre aktiviteter.
- Jeg har alltid vært aktiv og har trent litt styrke før, men begynte ikke med hard styrketrening før høsten 2013, kan Veronica fortelle.

- Jeg har også vært cheerleader både i USA og Norge, pluss at jeg har spilt softball, fortsetter Veronica.

Variert kosthold

Dietten består av ren mat, mye proteiner. Veronica har et veldig variert kosthold og spiser forskjellig mat hver dag. Utgangspunktet er mest proteiner, deretter karbohydrater og til slutt fett. Hun veksler og har dager hvor hun ligger lavt på fett og høyt på karbohydrater eller motsatt, lavt på karbohydrater og høyt på fett.

- Jeg spiser veldig forskjellig fra dag til dag. Jeg spiser som regel ikke før klokka 10 fordi jeg liker å ha mest mat på ettermiddagen. Treningen er ofte etter skole eller jobb og da er det godt med påfyll. Ofte starter jeg dagen med proteiner og fett og spiser mer karbohydrater utover ettermiddagen, sier Veronica.


Foto: Victoria Johansen

Kaloriinntaket til Veronica er også veldig varierende fra dag til dag, frem mot konkurransen nå er det vesentlig lavere enn normalt. Når det gjelder kosttilskudd bruker Veronica kun ett type kosttilskudd og det er BCAA fra Ultimate Nutrition. Dette er et kosttilskudd hun syntes både smaker godt og fungerer bra. Dietten til Veronica startet for fullt mot konkurranse 12. januar når hun kom hjem fra en USA-tur.

- Jeg prøvde meg på en «liten» diett før jul, så dro jeg til USA i tre uker og koste meg med god mat hver dag, sier Veronica.

Hvordan er det å være på diett da?

- Jeg er veldig glad i alt jeg spiser på diett, det vanskeligste er å velge. En av favorittene er speltlompe med cottage cheese og sukkerfritt blåbærsyltetøy. Middags favoritten er karbonadedeig stekt i waldens farms BBQ saus med løk, med en stor salat og søtpotet chips, forteller Veronica med et stort smil.

Veronica er et tydelig eksempel som har tilpasset fitnessen til livet. Det er ikke store endringer i Veronica sitt kosthold nå og før diett. Den eneste forskjellen er mengden.
- Jeg spiser mye av det samme nå, som jeg gjør når jeg ikke er på diett. Det jeg gleder meg til er å kunne spise så mye jeg vil til hvert måltid, det skal jo sies at mengden mat er mindre. Det å kunne dra ut å spise uten å tenke over hva man spiser er også noe jeg gleder meg til. Og ikke minst, gleder jeg meg til en stor caramel frappe fra starbucks med ekstra karamell, sier Veronica.

Underskudd på energiinntaket og forbilder

Når man er på en streng diett med lavt kaloriinntaket kan dette gå utover humor og energien i dagliglivet. Men Veronica er fortsatt en energisk jente.
- Det er ikke noe problem til vanlig, men på diett blir selvfølgelig energinivået litt lavere og man blir fortere sliten, men det er et valg jeg har tatt selv og fornøyd med. Det handler om å tilpasse fitness delen til resten. Alt annet må ikke bortprioriteres selv om man er på diett, forteller Veronica.

- Når det gjelder fitnessutøvere synes jeg både Eirin Stern og Michelle Lewins er veldig flotte! De er både feminine, har en flott figur og en fantastisk utstråling, sier Veronica.

Men det er Karianne Hove hun ser opp til her i livet. Det er hennes coach som inspirerer hun hver dag. Karianne har fått henne til å innse at det er så mye mer bak en sunn kropp enn utseende!

Følger ikke et treningsprogram

Når Veronica forteller at hun ikke følger et treningsprogram så stusset jeg litt over det, men når hun begynner å fortelle om programmet sitt så forstår jeg raskt at det at det er struktur og orden på treningsregimet hennes selv om hun ikke følger et program svart på hvitt.
- Jeg har aldri hatt program, passer på å trene hver muskelgruppe i løpet av uka. Jeg prøver å lytte til kroppen, trene det som føles riktig de forskjellige dagene. Ofte setter jeg opp dager hvor jeg skal trene de forskjellige gruppene, men det hender det blir endret i løpet av uka. Både reps, sett og øvelser er forskjellig fra uke til uke. Det er selvfølgelig noen øvelser som er faste, på bein dag er det alltid en form for knebøy, på ryggdager kjører jeg alltid chins og en form for roing, når jeg kjører bryst er alltid benkpress en fast øvelse. Jeg kjører også markløft i løpet av uka, forklarer Veronica.

- Jeg har kjørt kardio to dager i uka siden jeg begynte på diett, nå skal jeg kjøre tre dager fremover. Skal prøve meg på to dager med intervall og en dag med gåtur ute i frisk luft på morgenen, det er godt for både kropp og sjel, sier Veronica.

Hva med poseringstrening da?

- Jeg prøver å posere 4 dager i uka, sier hun.

Når det kommer til motivasjon er det positive menneske og resultater som motiverer Veronica. Vi har alle også eller en eller annen favoritt muskelgruppe vi liker å trene eller er mest fornøyd med rent visuelt sett. For Veronica er det ryggen som hun er mest fornøyd, men på treningen veksler det litt.

- Det går i perioder, men veksler ofte mellom bein og rygg/skuldre som jeg liker å trene. Om dagen er det rygg som er favoritten, sier Veronica.

Ambisjonene videre

Veronica trener fordi hun synes det er morsomt. Hun synes det er veldig spennende å utfordre seg selv, se hva hun kan klare å oppnå med sin egen kropp.
- Jeg gleder meg til å se hvordan det går i vårens konkurranse og setter nye mål etter dette. Generelt vil jeg trene og ha det gøy samtidig som jeg utfordrer meg selv, sier Veronica.

Noen du vil takke til slutt?

- Jeg vil selvfølgelig takke min kjære ¨coach Karianne som har hjulpet meg med så mye det siste året, både innen trening, tankegang, refleksjon og ikke minst selvbevissthet. Jeg vil også takke venner og familien for støtten og motivasjonen de gir meg, avslutter Veronica.


Veronica strålte på scenen i konkurranseform, men sikter etter helårskroppen på sikt.
Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!