Alexander Myrvold - med en imponerende seiersrekke i 2014

Intervju25.12.2014Rita Immerstein270

Alexander Myrvold har hatt et fantastisk begivenhetsrikt år med en lang rekke seire i Mens Athletic Physique.

Alexander Myrvold trener til daglig på SATS og er sponset av Aromasol. Merittlisten kan sies å være annet enn imponerende. Her kan du lese litt om hvordan Alexander selv oppsummerer året 2014.

En lang rekke førsteplasser

Som dere ser har Alexander tatt en lang rekke førsteplasser og overall seire. Han har fra sin første konkurranse hatt stor suksess og året 2014 viser at dommerne betrakter hans fysikk opp i mot det optimale.

Merittlisten for 2014 taler for seg selv;
1. Plass Senior Europamesterskap Men's Physique (-174cm) og Overall
1. Plass Junior Europamesterskap Men's Physique Åpen klasse
1. Plass Oslo Grand Prix Men's Physique (-174cm) og Overall
1. Plass Norway Open Men's Physique (-174cm) og Overall
1. Plass Arnold Classic Europe Junior Men's Physique Åpen Klasse
2. Plass Arnold Classic Europe Senior Men's Physique (-172cm)
1. Plass Senior Verdensmesterskap Men's Physique (-174cm)

Den første seieren er den største opplevelsen

Den største opplevelsen dette året for Alexander var første gang han vant i Oslo Grand Prix. Han forteller at å vinne for første gang føltes helst spesielt i forhold til å vinne de andre gangene.

- Jeg vil også si noe om at selve reisen fra å aldri ha stilt ført til å blir verdensmester på et år, er noe jeg aldri kunne sett for meg. Jeg visste jo selvsagt ikke hvor satsingen vil føre meg, men dette har påvirket meg i mye og jeg har funnet ut hva jeg har lyst til å drive med i fremtiden. Jeg har lyst til å fortsette og satse på trening og MAP. Jeg ville ikke gjort noe annerledes om jeg skulle tenke meg om. Alt jeg har vært igjennom har vært en lærerik prosess som har styrket meg og gjort at jeg har kommet dit jeg er i dag.

Underveis har jeg møtt mange atleter og jeg må si at jeg har blitt aller mest imponert over Jelani Ask og Martin Heede. Det er ikke bare på grunn av deres fysikk, men de bringer så mye mer. De har en personlighet med stor utstråling som skiller seg fra mange andre, smiler Alexander.

Arnold Classic var den beste konkurransen

For Alexander er det ingen tvil om at det definitivt var Arnold Classic Europe som var den beste og mest velorganiserte konkurransen å delta i.

- Det har hele tiden vært drømmen min å delta på dette stevnet. Stemningen var helt utrolig med en vel gjennomført expo med flere kjent athleter fra hele verden. Det var en fantastisk opplevelse.

Alexander tenker seg om når jeg spør om hvorfor Norge gjør det så bra i denne kategorien og han svarer:

- Hmm, si det, vil vel kanskje si at vi som bor i Norge har bra gener. Tror også de norske athletene har stort pågangsmot og setter standarden høyt, sier  Alexander.

En ydmyk atlet

Alexander vurderer å ta en liten pause i 2015 for å bli ferdig med studiene til sommeren 2015, men legger samtidig til at vi får se for man vet jo aldri. Han er som vanlig ydmyk og rolig på egne vegne, akkurat slik han også framstår på scenen.

- Når jeg står på scene tenker ikke på noe spesielt, men har det bare gøy mens jeg står der. Etter så lang tid på diett og mye hardt arbeid som ligger bak, er det ikke mer å gjøre enn å kose seg på scenen og være stolt av egen prestasjon. Jeg prøver å ha en ydmyk og positiv attitude og er heldig som har truffet så bra hver gang med den fysikken jeg har.

Gjør småjusteringer underveis

Det aller meste har fungert svært bra for Alexander dette året. Nå kan han tillate seg å nyte litt også og han er svært opptatt av å få en optimal oppladning til en ny sesong.

- Dette året har dietten og treningen fungert veldig bra. Treningen justerer jeg hele tiden i forhold til det jeg føler behov for å jobbe med og forbedre. Om jeg tar en pause i 2015 så kommer jeg til å trene hardt. Jeg unnet meg nemlig to uker fri etter VM. Dette holdt mer enn nok da jeg blir så rastløs av å ikke trene. Akkurat nå har jeg ikke noen konkurranser å forberede meg til foreløpig, så jeg koser meg derfor til tider. Likevel følger jeg en diett som dekker de behovene jeg trenger. Julen nærmer seg og da er det ribbe og riskrem som står på menyen. Det er et must i jula og jeg elsker "dirty gains", forteller Alexander og ler.

En optimal oppladning til ny sesong og neste konkurranse vil for meg være å nyte treningen. Jeg vil gjerne finne gleden med trening igjen. Sist oppkjøring mot konkurranse var jeg på en haste diett som førte til at gleden forsvant litt og var helt nedbrutt. Denne gangen vil jeg ta meg god tid og nyte oppkjøringen til neste konkurranse, sier han.

Takker for all støtte dette året; Jeg vil bare takke alle som har vært med meg på denne reisen, min familie, venner og kjæreste. De har vært en stor støtte hele veien. Det har vært et langt og hardt år, men med deres støtte har hverdagen vært litt lettere, avsluttet Alexander.

Vi takker for intervjuet og ønsker Alexander lykke til med ny sesong i 2015!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Alexander Myrvold på cover

Diverse24.09.2014214

Alexander Myrvold pryder coveret på dagens utgave.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Alexander Myrvold på cover

Diverse24.09.2014214

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!