Rødlig mini ostekake
Kosthold10.02.2017Joachim Marhaug5
Denne ostekaken er en mindre enn vanlig og er glutenfri og lav på karbohydrater. Det er rett og slett en nydelig ostekake.
Ingredienser:
10 ml flytende stevia
225g kremost, myknet
2 egg
1 ts. vanilje ekstrakt
Litt salt
Naturlig rød konditorfarge
45g Kakaopulver, usøtet
85g rømme
Valgfritt sjokoladesaus
85g sukkerfrie sjokoladebiter, smeltet sammen med 2 ss. smør
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 160 grader.
I en bolle så rører du sammen kremost, egg, vanilje, salt, konditorfarge og stevia. Rør til alt sammen er godt blandet. Legg i resten av ingrediensene og rør igjen til det er godt blandet.
2. Ta fram en mindre bakeform (15 cm diameter) og et stekebrett. Pakk bunnen av bakeformen med aluminiumsfolie for å danne en forsegling rundt bakeformen. Sett dette på stekebrettet. Hell vann i aluminiumsfolien til det er halvveis opp sidene av bakeformen.
3. Hell ostekake røren i bakeformen og stek i 45 minutter. Fjern fra ovnen og la den avkjøles i 10 minutter.
Fjerne fra vannbadet og avkjøl 4-6 timer eller over natten.
4. Smelte den valgfrie sjokoladesausen og rør godt før du heller den over ostekaken.
Kilde: www.sugarfreemom.com
Den mest populære dietten i USA
Kosthold08.05.201915
Påvirker lavkarbo-dietter kvinners hormonbalanse negativt?
Kosthold26.09.201639
Diabetes - hvilken vei går kurven?
Kosthold31.08.201610
Gode og dårlige karbohydrater - hvordan velge riktig?
Kosthold30.05.201680