Robert ble rusfri takket være farens ønske før hans død

Intervju02.12.2015Rita Immerstein1149

Robert "Robban" Andresen var rusavhengig og kriminell frem til 2012.

Robert "Robban" Andresen har vært rusfri siden 2012. Og farens største ønske inntil han gikk bort senere det samme året var at sønnen skulle fortsette å være rusfri. Dette ønsket vil Robert hedre og han holder seg rusfri og satser for fullt trening og en debut på scenen i 2016. Les mer om Robert sin målrettede innsats mot et nytt liv og et spennende år i 2016. Kanskje du kan la deg inspirere til dine egne målsettinger for 2016. Alt er nemlig mulig!

Robert er singel, bor i Drammen og jobber som Anleggsgartner. Han er 176centimeter høy, veier 90 kg og er 30år gammel. Hans store mål er å stille i konkurranse i 2016.

La om hele livet

Robert var sliten og lei av et evig jag, ville ikke påføre familien sin flere lidelser, og det hadde vært en prosess over flere år som til slutt ga en sterk nok motivasjon til å snu om på livet.

- Jeg kuttet ut rus og kriminalitet i 2012, og fikk plass i en ettervernsbolig på FRI i Drammen. Et tiltak som blir drevet av kirkens bymisjon. Der bodde jeg i 7måneder og jobbet som jernbinder i et Drammensfirma i et år, siden fikk jeg jobb i et anleggsgartnerfirma i Drammen. Så begynte jeg på skolen igjen og tok eksamen, og er nå snart fagarbeider. Jeg mistet min far senere det året og det var en stor nedtur, men samtidig ga meg en enda sterkere motivasjon til å holde meg rusfri, noe han så sterkt ønsket for meg. Og det ønske skal jeg hedre. Jeg har vært i arbeid under hele prosessen, og mener at lediggang er roten til alt vondt. I hvertfall så er det slik for meg, forteller Robert med et lite smil.

Elsker vekttrening

Han har alltid vært kjempeglad i vekttrening, men aldri vært flink til å holde på en rutine og aldri klart å "være flink" over tid. Det er noe Robert nå utfordrer seg selv på og har en glød som er sterkere enn noen gang før.

- Er det noen sport jeg kan "hevde meg" i nå i voksen alder? Det er et spørsmål jeg har stilt meg selv mange ganger, og jeg kom alltid frem til at det måtte jo bli kroppsbygging. Det er noe jeg elsker og man er langt ifra for "gammel" i en alder av 30år. Jeg ønsker veldig sterkt å stille i bygging, men er jo avhengig av å kunne legge på meg nok masse frem til høsten, så det blir enten Classic Bodybuilding eller Bodybuilding, forteller Robert. Min største motivasjon er å stadig kunne mestre de målene jeg setter meg. Jeg er ganske så sta og jeg har et driv som er ganske så rått når jeg først setter meg et mål. Jeg trener for det meste i Oslo på 24Fitness hos Tommi Thorvildsen og broren hans Kai, og jeg henter masse motivasjon derifra. Jeg får gode råd og veiledning både når det gjelder mat og trening. Og det er masse trivelige folk der som gjør det til en flott plass, legger Robert fornøyd til.

 

Satte seg tydelige mål

Målene Robert satte seg var å få en jobb, kjøpe seg leilighet, bli gjeldfri, ta fagbrev og stille på en scene og kun de to siste punktene gjenstår for ham. Han er klar for å sette er det å sette flere mål og han mener det er noen faktorer som må være på plass for å komme i mål.

- Både viljestyrke, god drahjelp i fra venner og bekjente og en god dose med "Watch me" holdning kommer veldig godt med for å nå de målene jeg har satt meg, forteller Robert med glimt i øyet. Det er dessuten avgjørende å sette seg noen delmål for å kunne nå de store målene. Dette er viktig så fallhøyden ikke blir så stor hvis en skulle tråkke feil. Når det gjelder trening, så anbefaler jeg at man bruker de erfarne menneskene for alt det er verdt, det er masse god veiledning å hente, og det er faktisk ikke alltid sånn at man vet best selv, selv om man tror det, ler Robert. Les og studér masse om treningsteknikker og kosthold, og er du motivert nok, så vil du søke disse temaene opp automatisk. Det er masse kunnskap å hente ut og det er moro å oppdage nye synspunkter og vinklinger. Ingen kropp er lik, du må finne det som passer din kropp best, og det er en utdannelse i seg selv. Delmålene spiller en stor rolle når du ønsker å unngå et mestringstap. Det å nærme seg målet sakte men sikkert, se fremover og strekke seg mot målet viser at det er dine drømmer som står i fokus og at du driter i hva andre mener.

Unn deg selv noe godt

Motivasjon kan svikte for alle på et eller annet tidspunkt og da mener Robert det er på tide å gjøre noe som bidrar til at du kommer styrket ut av situasjonen.

- Det kan være så enkelt som å kjøpe et treningsmagasin, kjøp noen nye kosttilskudds produkter, dra på et gym du vanligvis ikke trener på, men mest av alt; bit tennene sammen og skjerpings neste, sier Robert og ler litt. Det å se at delmålene blir nådd, en klapp på skulderen for innsatsen og jobben man legger ned er heller ikke helt feil. Vi må bli flinkere til å skryte av hverandre, det er nemlig ikke alltid så mye som skal til.

Kostholdet og treningen

Robert har et ganske rent kosthold selv om han kan ryke på en smell. Treningsprinsippet handler om å utmatte muskulaturen.

- Kostholdet mitt består for det meste av kyllingfilet, biff, ris, grønnsaker, eggehviter fisk og havregryn. Brått ryker jeg på en smell også, og da kliner jeg til med en pizza eller noe annet godt. Blir først noen måneder før konkurranse at dietten virkelig blir satt på prøve. Ellers kan jeg fortelle at jeg spiser seks måltider om dagen og det beste jeg kan får er en skikkelig feit indrefilet - det er mat for oss gutta, legger Robert smilende til.

- Jeg trener 5-6 dager i uken akkurat nå. Hovedfokuset mitt er at jeg skal utmatte den muskelen jeg trener mest mulig, og prøver alt jeg kan å sjokke musklene ved stadig og forandre på vinkling, sett, reps og motstand. Jeg får også god hjelp av Tommy og Kai, som hjelper meg med treningsprogram og utførelse.

Drømmer for fremtiden

Det store målet er scenen i kroppsbygging i 2016.

- Jeg håper jo på at jeg kommer meg på scenen, utvikler meg videre i sporten og at jeg på sikt vil kunne få en sponsor. Ikke minst så håper jeg på å finne meg en frøken som er like opptatt av trening som det jeg er og jeg er faktisk en ganske så grei fyr, avslutter sympatiske Robert og smiler bredt.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Robert «Robban» lykke til med å nå sine mål!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Du trener mye, men drikker også alkohol av og til. Vil det påvirke resultatene?

Fra narkoman til treningsnarkoman

Intervju23.06.20154955

Jan-Erik Thorsen har kjempet mot rusen fra 12-års alderen.
Nauy Vu Nguyen har en meget sterk historie å fortelle.

Byttet amfetamin med vektstanga

Intervju05.09.20144054

Bodybuilding redder liv.

Fra narkoman til treningsnarkoman

Intervju23.06.20154955

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!