Armboost med supersett

Trening06.01.2017Rita Immerstein40

Tren armer og få en skikkelig armboost med supersett.

Mangler du kontakt, volum og pump i armene når du trener dem bør du prøve å kjøre supersett. Underveis løfter du kanskje med litt lavere motstand for å holde teknikken i sjakk, men til gjengjeld får du en maksimal kontakt med armmuskulaturen din!

Hva er supersett?

Det er så enkelt at du trener to øvelser etter hverandre uten å legge inn annen pause enn at du bytter øvelse. Etter to øvelser tar du en pause på 90 sekunder før du trår til igjen på neste supersett. Dette er en form for trening som du kan utføre på en og samme muskelgruppe eller som foreslått her armene. Det betyr at den ene muskelen strekker ut(triceps), mens den andre muskelen bøyer armen(biceps).

Strever du med å få opp volumet på armene er det en god ide å legge armtreningen til en egen treningsøkt. Armene er involvert under rygg og brysttrening og kjøres ofte sammen disse to muskelgruppene. Ofte blir rygg og biceps og bryst og triceps kjøres sammen som muskelgrupper. Ved å legge armene på en egen treningsdag så får de en egen prioritert treningsøkt i tillegg til at de er involvert under rygg og brysttrening som hjelpemuskulatur. Supersett er en utmattende og effektiv måte å trene musklene på. Dette er en populær metode blant kroppsbyggerne fordi det bidrar til volumøkning. Motstanden må justeres noe ned og fokus på teknikk er ekstra viktig når muskulaturen begynner å bli sliten, men du vil definitivt få igjen for strevet.

Supre kombinasjoner

Det finnes for så vidt ingen begrensninger i hva man kan sette sammen av øvelser til supersett på armene. Her kommer det et konkret forslag som gi armene dine akkurat den utfordringen og det strevet de trenger for å bygge muskulatur.

Armprogram forslag

Supersett1: 4 sett/12, 12, 10, 8 reps
Curl med ez-stang
Liggende tricepspress med ez-stang

Supersett2: 3 sett/10,10,8 reps
Stående push down for triceps med bredt grep
Hantelcurl i skråbenk med utoverrotert armstilling

Enkeltøvelse1: 2 sett/ 15,12
Stående curl med tau i kabeltrekk

Enkeltøvelse2: 2sett/ 15,12

En arms nedtrekk for triceps i kabeldrag


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Endre din treningsstil nå og få resultater.

Tren effektivt med supersett

Trening14.06.2010437

Ønsker du å utnytte tiden på treningssenteret bedre?
IFBB Pro Tommi gir deg en fersk artikkel om å bygge mer muskler på kortere tid.
Du vil ikke tro hva armene til denne russiske hulken måler.

Tren effektivt med supersett

Trening14.06.2010437

Patrick Johansen er en 20 år gammel gutt fra Momoen i Aurskog-Høland som gikk ned 40 kg
Se hvordan det gikk med resten av landslaget.
Hun startet å trene da hun var 56 år gammel!

Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.2017171

Styrkeløft-VM i Pilsen.
Prøv en av disse 4 proteinkakene som musklene dine vil elske.