Selvsagt kan man spise hyppige og fettholdige måltider også og oppnå det samme, men dette med peak i blodsukkeret har mest å gjøre med måltidskomponering fremfor måltidsfrekvens.
Yes, den setningen om komponering jeg savna fra dere. Selfølgelig blir det feil å spise et kilo biff i denne sammenhengen. Biffkjøttet taes opp samtidig seff og da gjelder den gamle regelen om at kroppen bare er i stand til å oppta 30-40 g. protein pr. måltid under normale omstendigheter.
Slik sett ville kroppen nyttegjøre seg bare 100 g protein om dagen, hvilket seff er for lite.
Det du må gjøre er som sagt å komponere næringen slik at noe av måltidet tas opp etter 1, 2, 3 og 4 timer f.eks.
Og til deg som lurte på om denne teorien og kan forsvares også på deffen. Jeg sier nei, da et argument mot dette opplegget er at hyppige måltider er bedre for forbrenningen. Derfor som sagt Cutler bøtter innpå 12 måltider før konkurranser.
Jeg sier ikke at denne tilnærmingen nødvendigvis er bedre enn de tradisjonelle rådene. Og til hun jenta som fortsatt ønsket å spise 6 måltider om dagen, go ahead.
Men for masse og styrke er 3 måltider pr. dag mye mer effektivt enn hva enkelte nybegynnerartikler messer om, da gitt at man setter sammen gigamåltidet etter matabsorbsjonstiden.
Og let face it. Når man ikke er tennåringskroppsbygger lenger, innser man at det finnes en rekke komponenter som er essensielle for et godt liv, -og fremgang på treningen, som ikke omhandler måltider og trening og 3 om dagen vil gi de fleste av oss mye mer tid og ressurser til å skjøtte disse "ikkekroppsbyggingsrelaterte" faktorene på en bedre måte.