
5 digge middager med cottage cheese
Kosthold09.08.2021Fride Skjønsberg0
Cottage cheese er proteinrikt og populært for oss som trener mye enten det er styrketrening eller kondisjonstrening er denne lettosten et supert alternativ for å fylle opp med proteiner i kosten. Denne lettosten er nemlig proppfull av verdifulle essensielle byggesteiner rettere bestemt kaseinprotein (trege proteiner) som kroppen trenger for å bli sterkere! Osten inneholder itillegg til proteiner, litt fett (tilnærmet null) , svært lite karbohydrater, masse kalsium som er bra for blant annet skjelettet og beinbygningen.
Saftige karbonader med cottage cheese
Disse er superenkle å lage, skyhøye på proteiner, herlige smaker og med bakte rotgrønnskaer til er dette en perfekt middag enten til hverdag eller som helgekos.
2 posjoner
Ingredienser:
250-300 g karbonadekjøttdeig
2/4 ts spisskummen
2/4 paprika pulver
2/4 hvitløkspulver (kan utelukkes)
½ ts himalaya salt
½ hvitløksfedd
½ kopp vann
½ ts pepper
½ løk
150 g cottage cheese
1 egg
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Skrell løken og hvitløken og finhakk disse.
Bland sammen løk, egget og kjøttet.
Putt opp i resten av ingrediensene og bland sammen.
Form kjøttdeigen i 4 ruller klem dem litt flate og stek dem i en ildfastform i ovnen.
La de stå der i 30 min før de kan nytes.
Serveres med bakte rotgrønnsaker og søtpotet chips.
Baktpotet med cottage cheese, bacon og mais
Denne saftige blandingen med cottage cheese, bacon og mais er en fyldig, velsmakende og ikke minst proteinrikt tilbehør til bakt potet!
2 posjoner
Ingredienser:
250 g cottage cheese orginal
150 g bacon
¼ purreløk
1 boks med mais
litt salt
1 båt hvitløk
smør
paprikapulver
2 store baktepoteter
Slik gjør du:
Bruk en gaffel og prikk hull i potetene. Legg folie rundt potetene i en ildfast form og stek dem i ovnen på 175 grader i ca 50-55 min.Deretter mixer du sammen hvitløken, paprikapulveret,saltet og smørret.
Skjer purreløken og stek baconet.Snitt potetene da de er ferdigstekt og ha i kryddermsørblandingen, mais, bacon og purreløken, sist men ikke minst topp med cottagecheese.
Roastbeef protein-rull
Denne opprkiften er perfekt på tapaskvelder eller om du ønsker en rask og lett middag en hverdag. Rullen er fylt med sennep og kapers som gir god og fyldig smak samt tilsatt herlige proteiner fra cottage cheesen!
4 stk.
Ingredienser:
250 gram cottage cheese
2 ss Dijon sennep
2 ss kapers
½ kopp gressløk
4 speltlomper (eller andre lomper som du foretrekker, tacowraps funker fint)
200 g skivet roastbiff
en neve salat
litt revet agurk
litt rød paprika i strimler
litt cherrytomater i skiver
Slik gjør du:
Bland sammen cottage cheese, sennepp, kapers og gressløken kuttet opp.
Smør blandingen utover lompene.
Tilbred grønnsakene, vask dem, skjer dem opp. Spre disse i lompene.
Legg roastbiffen over og rull opp.
Voila!
Kremetproteinrik rotsuppe
Nå som høsten er på vei passer det ypperlig med suppe til middag. Denne vidunderlige varme rotsuppen er proppet med vitaminer og mineraler fra grønnsakene og svært næringsrik proteiner fra osten.
2 posjoner
Ingredienser:
2 poteter
1 søtpotet
1 pastinakk
0,5 l buljong etter ønske
1 creme fraiche (lett om du foretrekker)
2 ansjosfileter (kan utelukkes men setter god smak)
en klype salt og pepper
125 g cottage cheese som topping
Slik gjør du:
Skyll og skrell potetene, pastinakken og gulrøttene.
Kok opp grønnsakene i en kaserolle i ca 20 min til disse er mjuke.
putt opp i buljongen, salt og pepper.
Bland grønnsakene med creme fraiche og ansjosen.
Mos alt sammen til en pureblanding, smooth skal den bli.
Server suppen med en klatt cottagecheese og litt revet gulrot på toppen.
Det er også godt med litt stek løk og hvitløk å ha over, en anne deilig tuch er stekt sopp om du foretrekker for enda mer høstpreg på suppen.
Spisecy Proteinrik-Cannelloni
Cannelloni er en italiensk rett, denne er fylt med varm og fyldig cottage cheese og hint av chili. Denne gratinerte retten er en perfekt helge-kos-rett!
2 posjoner
Ingredienser:
250 g cottage cheese
6 lasangeplater
1 abourgine
½ ss tomatpure
¼ ts knust korriander
½ ts salt
1/8 ts pepper
en neve revet ost
Tomatsausen:
½ løk
½ boks knuste tomater
½ hvtiløksfedd
1 ss sukrin eller stevi (sukrin gold er å foretrekke da det blir karamell smak)
½ ts paprikapulver
½ ts salt
½ ts paprikapulver
Salat ved siden:
grønn og crispy salt den du måtte foretrekke. (Lag den fargerik)
Slik gjør du:
Begynn først med sausen. Skrell løk og hvitløken, hakk den i små biter.
Ta opp i tomat, sukker, krydder og salt i en mixer eller food prosessor.
Nå skal sausen være glatt og gjevn.
Hell sausen i en kjele.
Kok opp under omrøring.
Sett ovnen på 200 grader.
Så blander du cottage cheese, tomatpure, krydderiene og spre lasangeplatene etter de er blitt mjuket opp i vann deretter ruller du lasangeplatene med fyllet.
Hell sausen over pastaen og dryss over med ost.
Bak i ca 25-30 min.
Server med en grønn og frisk salat.
5 forskjellige proteinrike oppskrifter på middagskaker
Kosthold29.06.202144
Nyt innhøstingen med disse nydelige oppskriftene
Kosthold20.09.20179
6 proteinrike middager med karbonadedeig
Kosthold20.04.2020174