Kosttilskuddene alle bør ta, men som er glemt

Kosthold10.08.2021Fride Skjønsberg0

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

Dette er de kosttilskuddene som er viktigst for en god helse, godt immunforsvar og som gir energi til kropp og sinn.

Omega-3

Omega-3 er en gruppe essensielle fettsyrer som kroppen ikke klarer å lage selv. Derfor må de tilføres via mat, eller i form av et kosttilskudd. Omega-3 finnes i fet fisk som laks, sild, ørret, tunfisk og sardiner. Vet du med deg selv at du spiser for lite fisk, er et kosttilskudd nødvendig for optimal helse. Har du et for lavt inntak av omega-3, kan det føre til forskjellige ugunstige ubalanser i kroppen din. Blant annet redusert immunforsvar, betennelser, og redusert stoffskifte. Norske myndigheter anbefaler at du spiser 2-3 fiskemåltider i uken, eller inntar 1-2 gram omega-3 daglig.

Vitamin D

Vitamin D har en viktig funksjon til å regulere inneholder av kalsium og fosfor i blodet og spiller en viktig rolle når det gjelder å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen og mineraliseringen av nydannet beinvev (tenner og skjelett). Får du ikke i deg nok vitamin D kan det føre til beinskjørhet. Du får i deg vitamin D fra både fet fisk, fiskerogn og lever. Kroppen klarer også å produsere vitamin D selv, ved at du får sol på deg. Vi som bor i Norge får for lite sol til at vitamin D behovet kan bli dekket her, særlig i høst og vinter månedene. Derfor bør vitamin D bli tatt som et kosttilskudd, for å holde immunforsvaret og energien oppe året rundt. Voksne menn og kvinner anbefales å ta 10 mcg(*) hver dag.

Magnesium

Magnesium spiller en viktig rolle for energiomsetningen i kroppen, for stoffskiftet, for signaloverføringer i muskler, for nerver, for normal hjertefunksjon og for celledeling. Magnesiumtilskudd kan også ha en gunstig effekt på beintettheten og reguleringen av blodtrykket. Mange har et lavt nivå av dette mineralet, da det lett tappes fra kroppen ved stress.
Trener du mye er det også lurt å ta tilskudd for å unngå muskelkramper.

Probiotika

En velfungerende mage er avhengig av en sunn og god bakterieflora i magen. En god helse starter så å si i magen. Tarmen har en enorm stor makt over det som foregår i kroppen. Hele 70-80 % av immunforsvaret sitter i magen og tarmsystemet. God tarmhelse er viktig for generelle helse, for stoffskiftet, energien , det psykiske og immunforsvaret. I perioder med stress, lite søvn, og dårlig kosthold, bryter vi ned det gode miljøet i tarmen.

Du kan fremme gode bakterier i tarmen ved å spise mat som inneholder prebiotika og probiotika. Prebiotiske bakterier finnes i mat som løk, banan, rotfrukter og purre. Probiotiske bakterier finnes tilsatt i matvarer som Biola, Cultura og BioQ. Du kan også ta det som et tilskudd (kapsel/drikke).

 


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Må du ha en loadingfase eller kan en lav dose med kreatin booste fremgangen din?

Test av Pre-Workout (PWO)

Kosthold25.09.201819

Dette er noen av de råeste pre-workout på markedet nå.
Trenger du en ny boost?

Dette bør du spise etter trening

Kosthold11.05.201841

Se hva du skal fylle opp med av protein, karbohydrat og fett etter trening.

Test av Pre-Workout (PWO)

Kosthold25.09.201819

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!