Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.
Nå har forskerne funnet ut om makrell i tomat faktisk er sunt eller ikke.
Kroppen vår er avhengig av et balansert kosthold slik at vi får i oss de riktige næringsstoffene.
Mange vet ikke dette, men før 1979, var det ingen retningslinjer for hva slags matvarer helsemyndighetene i Amerika anbefalte innbyggerene å spise. Så hvor skulle vi være nå uten en matpyramide?
Du har sannsynligvis gått lei av propaganda for tilskudd av fiskeolje for lenge siden. Det selges overalt på hvert gatehjørne og i alle butikker.
Maten du spiser påvirker i stor grad betennelsestilstander i kroppen din. Det vil si at man i utgangspunktet kan påvirke hvordan kroppen fungerer ved å tilføre den mat som er godt for den. Det er mye som kan forårsake betennelser.
Det er ikke mange kosttilskudd vi per idag kan vitenskapelig bevise effekten ved. Omega3, kreatin monohydrat, proteintilskudd og koffein er de vi vet med sikkerhet gir effekt.
Fiskeoljer er et produkt det selges mye av i Norge, men det folk flest ikke er klar over er at det er kvalitetsforskjeller på varene som tilbys i markedet.
Proteininntaket i den norske befolkningen har vist en gradvis økning de siste årene. Flere animalske matprodukter og bedre råd er muligens noe av årsaken til at flere i dag spiser proteinrik mat.
Er omega-3 vår tids mirakelmedisin? Fiskeoljeprodusenter og helsekostgrundere lovpriser fiskefettets helbredende kraft. Man får høre at omega-3 hjelper på "alt".
I begynnelsen av 1970-årene fant noen danske leger ut at den lave forekomsten av hjertesykdom blant eskimoer antagelig skyldtes at de hadde høyere inntak av fett som inneholdt omega-3 fettsyrer enn andre folk.
Linfrøolje er en populær kilde til omega-3 fettsyrer, men både eldre og nyere studier viser at fettsyren alfa-linolensyre (ALA) ikke er tilstrekkelig som omega-3 tilskudd for mennesker.
Jeg får ofte spørsmålet om hva som er den mest nyttigste maten. Det er et vanskelig spørsmål ettersom det ikke finnes en matvare som kan erstatte annen bra mat.
Marine matvarer inneholder omega-3 fettsyrer som er veldig viktige for menneskets helse. Ett stort antall sykdomstilstander har vist seg å kunne forbedres om pasienten øker sitt inntak av omega-3 og noen sykdommer bryter ikke ut i det hele tatt om man s