Visning av honnørposter for JDaniels
|
Sider: 12
|
1
|
Generelt / Loggbok Online / Sv: Lise is back in the game! bilde s 22
|
15. oktober 2011, 13:32
|
Da var det sannelig på tide med en styrkeøkt igjen! Har heller valgt å gå lange turer denne uka, må variere litt også Så da jeg skulle trene i dag valgte jeg favoritøkta og "glemte" at jeg egentlig skulle ha bein, rygg og biceps : Men i allefall, DAGENS økt:
Stående flyes Noen sett for oppvarming
Skråbenk i smith 15 x 20 15 x 22,5 15 x 25 12 x 30 12 x 35 Så turte jeg ikke gå høyere, jeg var forever alone på senteret
Arnoldpress 10 x 6 8 x 10 8 x 10 8 x 10
Sidehev 8 x 3 8 x 3
Pusdowns stang 10 x 10 8 x 15 8 x 15 8 x 15
Franskpress 8 x 5 8 x 5
+ noen sett for magen
Jaja, så skulle jeg vel etter planen egentlig trent del 1 av splitten, men sånn ble det ei! I tillegg glemte jeg pullover.. Selve økta var kjempebra, har savnet senteret denne uka Alltid når jeg begynner på Arnoldpress får jeg så mye pump i blodårene på hendene, ser helt villt ut! Siden jeg nettopp har gjort ferdig en rapport i Histology om The cardiovascular system, the lymphatic system og the respiratory system, ble den døpt om til Lil Vein
Helt håpløst å trene mage etterpå. Jeg var så skjelven i triceps at jeg ikke klarte å holde meg oppe på den beinhev greia. FATALT! Men fikk gjort de andre øvelsene da, så litt ble det.
God helg alle på TF! For min del går nok en lørdagskveld ut på rapportskriving, men i dag om The endocrine system, the nervous system og the digestive system Nerd suit up! |
Honnør gitt av : VP, 15. oktober 2011, 14:12
|
|
3
|
Generelt / Loggbok Online / Sv: Lise is back in the game!
|
22. august 2011, 13:28
|
Egentlig syns jeg det er helt grusomt å legge ut bilder som ser så fæle ut, men her er i allefall en liten sammenligning av magen (mitt problemområde).
Desember 2009 er da jeg bestemte meg for å ta ting på alvor. Har ikke levd etter noe streng diett egentlig, bare drukket mindre alkohol, trent med VARIASJON (that is the KEY) og spist sunnere enn noen gang. Hadde vel hatt en syk mage i dag hvis jeg hadde jobbet steinhardt, men man ser i allefall forbedringer!
|
Honnør gitt av : Fenrikflink, 22. august 2011, 13:36
|
|
4
|
Generelt / Loggbok Online / Sv: JDaniels: 2-splitt så det suser.
|
29. april 2011, 15:23
|
Dagens økt:
Knebøy 15 x 20 8 x 45 8 x 47,5 8 x 47,5
Benpress 15 x 20 8 x 90 8 x 90 8 x 90
Markløft 8 x 60 8 x 60 8 x 60
Nedtrekk 15 x 20 8 x 35 8 x 35 8 x 35
Bicepscurl med stang 15 x 20 8 x 30 8 x 30 8 x 30
Mage og annet dill
Grei økt, er litt forkjølet så lav energi utover økta. |
Honnør gitt av : Figuz, 29. april 2011, 16:22
|
|
6
|
Generelt / Loggbok Online / Sv: JDaniels - 2-splitt
|
25. mars 2011, 14:40
|
Kjeda meg litt ista, vet at jeg tok et bilde av "biceps" i desember en gang, så jeg tok et nytt i sta. Gøy å sammenligne litt da. Både på form og hudfarge *kremt* :
|
Honnør gitt av : VP, 09. april 2011, 13:05
|
|
7
|
Kosthold / Oppskrifter / Sunn mat, for kroppen din!
|
05. september 2010, 21:27
|
Tenkte jeg skulle lage en tråd som skulle handle om matoppskrifter, og diverse info om matintoleranse og allergier. Selv syns jeg det er viktig å spre kunnskapen på akkurat det feltet, iom at jeg har det selv. I tillegg så kan maten jeg spiser være til inspirasjon for de som vil leve sunt.
Jeg hadde hovedsakelig tenkt å bruke denne tråden til å dele matoppskrifter, men jeg vil gjerne motta tips og ideer fra dere andre! Noen ganger føler jeg at jeg ikke kan spise noe, så det er greit med litt respons og forslag, både fra dere med samme problem, eller andre.
Til å begynne med må jeg klarere at matALLERGI og matINTOLERANSE er forskjellig. Det er ikke alle som er klar over dette, men det å være allergisk er mye verre enn å være intolerant. For eksempel vil en matallergiker få sterkere reaksjoner enn en som er intolerant. Kroppen reagerer på samme måte som andre allergier, overfølsomt immunforsvar og man blir syk.
I kort oppsummering kan man si at allergi går utover blodet, mens intoleranse handler om tarmen og opptak av næring. En person som er allergisk mot melk, vil bli kjempedårlig innen kort tid, men en som er intolerant vil få problemer med magen. Akkurat det med intoleranse har flere følger. Hvis det ikke blir tatt opp næring fra tarmen, kan man fort få vitaminmangel, jernmangel og føle seg slapp og ufokusert.
I tillegg er det mulig for en som er intolerant å sakte venne seg på maten igjen senere, hvis man er flink til å holde seg vekk fra det man ikke tåler en stund.
Kan vel si litt om min situasjon. Jeg er matintolerant. I 2008 fikk jeg "dommen", og da hadde jeg levd i et helvete i noen år. Konstant oppblåst, masse magesmerter, utslett, kløe og en forkjølelse som aldri ga seg. Blodprøver viste ingenting, legene mente det var stress og blablabla. Det som er så dumt er at man må gjennom en haug med tester og blodprøver, notere hva man spiser og så ta blodprøve, slanger inn og ut alle veier, for å finne ut om man har matallergi. For blodprøver viser jo det du har i blodet NÅ, ikke hva det langvarige resultatet er.
Derfor dro jeg til en lege som utførte hårprøver, som betyr at man klipper av litt hår og sender det til analyse. Håret består jo av gamle, døde celler som har vært der lenge. Derfor kan man få en bedre oversikt.
Resultatet ble ihvertfall at jeg ikke kan spise følgende matvarer: - ALT av melprodukt, untatt havre. OGSÅ glutenfritt - ALLE melkeprodukter - Grisekjøtt - Potetmel, potetstivelse o.l. - Potet - Sukker - Appelsin
Ikke rart jeg hadde vært syk! Min favorittfrokost var jo brød med skinke og ost :
Så da var det slutt på ALT godt jeg visste om. Og jeg ble bedre. På butikken måtte jeg lese på alle matvarene jeg kjøpte. Jeg måtte venne meg til å lage all mat fra bunnen av.
Etterhvert testet jeg hvilken reaksjon jeg fikk på de forskjellige matgruppene: Mel: Enormt oppblåst og vondt i magen Gris: Kvalm Melk: Sure oppstøt og mageknip i tarmen Sukker: Kvalm, hodepine, halsbrann Appelsin: Kvalm, kløe Og til det siste punktet, potet: Magesmerter, sting i magen. Hvorfor potet, tenker du nok. Vel, en som er matintolerant har problemer med å ta opp næring i tarmen, og har lite bakterier, tarmtotter og slim igjen, derfor vil en slik tung matrett lage problemer for tarmen.
Grunnen til at jeg nevner dette er for at kanskje noen av dere kjenner dere igjen. For det er utrolig mange som ikke vet at de lider av det samme.
Det er overhode ikke lett å leve med dette. Som jeg sa til mamma: Jeg har gått fra å leve for å spise, til å spise for å leve. Noen ganger er det utrolig tungt å spise grønnsaker og kjøtt, når alt jeg vil ha er pizza eller pannekaker. Men man må leve med det, og jeg kan ikke leve i sykdom resten av livet heller!
Tenk litt over dette: Når du fantaserer om cola og godteri, er alt jeg ønsker meg nystekte rundstykker med smør og hvitost
Uansett, håper dette er nyttig for noen, og så håper jeg folk kommer med innspill
|
Honnør gitt av : Stoneheart, 22. september 2010, 22:53
|
|
8
|
Kosthold / Oppskrifter / Sunn mat, for kroppen din!
|
05. september 2010, 21:27
|
Tenkte jeg skulle lage en tråd som skulle handle om matoppskrifter, og diverse info om matintoleranse og allergier. Selv syns jeg det er viktig å spre kunnskapen på akkurat det feltet, iom at jeg har det selv. I tillegg så kan maten jeg spiser være til inspirasjon for de som vil leve sunt.
Jeg hadde hovedsakelig tenkt å bruke denne tråden til å dele matoppskrifter, men jeg vil gjerne motta tips og ideer fra dere andre! Noen ganger føler jeg at jeg ikke kan spise noe, så det er greit med litt respons og forslag, både fra dere med samme problem, eller andre.
Til å begynne med må jeg klarere at matALLERGI og matINTOLERANSE er forskjellig. Det er ikke alle som er klar over dette, men det å være allergisk er mye verre enn å være intolerant. For eksempel vil en matallergiker få sterkere reaksjoner enn en som er intolerant. Kroppen reagerer på samme måte som andre allergier, overfølsomt immunforsvar og man blir syk.
I kort oppsummering kan man si at allergi går utover blodet, mens intoleranse handler om tarmen og opptak av næring. En person som er allergisk mot melk, vil bli kjempedårlig innen kort tid, men en som er intolerant vil få problemer med magen. Akkurat det med intoleranse har flere følger. Hvis det ikke blir tatt opp næring fra tarmen, kan man fort få vitaminmangel, jernmangel og føle seg slapp og ufokusert.
I tillegg er det mulig for en som er intolerant å sakte venne seg på maten igjen senere, hvis man er flink til å holde seg vekk fra det man ikke tåler en stund.
Kan vel si litt om min situasjon. Jeg er matintolerant. I 2008 fikk jeg "dommen", og da hadde jeg levd i et helvete i noen år. Konstant oppblåst, masse magesmerter, utslett, kløe og en forkjølelse som aldri ga seg. Blodprøver viste ingenting, legene mente det var stress og blablabla. Det som er så dumt er at man må gjennom en haug med tester og blodprøver, notere hva man spiser og så ta blodprøve, slanger inn og ut alle veier, for å finne ut om man har matallergi. For blodprøver viser jo det du har i blodet NÅ, ikke hva det langvarige resultatet er.
Derfor dro jeg til en lege som utførte hårprøver, som betyr at man klipper av litt hår og sender det til analyse. Håret består jo av gamle, døde celler som har vært der lenge. Derfor kan man få en bedre oversikt.
Resultatet ble ihvertfall at jeg ikke kan spise følgende matvarer: - ALT av melprodukt, untatt havre. OGSÅ glutenfritt - ALLE melkeprodukter - Grisekjøtt - Potetmel, potetstivelse o.l. - Potet - Sukker - Appelsin
Ikke rart jeg hadde vært syk! Min favorittfrokost var jo brød med skinke og ost :
Så da var det slutt på ALT godt jeg visste om. Og jeg ble bedre. På butikken måtte jeg lese på alle matvarene jeg kjøpte. Jeg måtte venne meg til å lage all mat fra bunnen av.
Etterhvert testet jeg hvilken reaksjon jeg fikk på de forskjellige matgruppene: Mel: Enormt oppblåst og vondt i magen Gris: Kvalm Melk: Sure oppstøt og mageknip i tarmen Sukker: Kvalm, hodepine, halsbrann Appelsin: Kvalm, kløe Og til det siste punktet, potet: Magesmerter, sting i magen. Hvorfor potet, tenker du nok. Vel, en som er matintolerant har problemer med å ta opp næring i tarmen, og har lite bakterier, tarmtotter og slim igjen, derfor vil en slik tung matrett lage problemer for tarmen.
Grunnen til at jeg nevner dette er for at kanskje noen av dere kjenner dere igjen. For det er utrolig mange som ikke vet at de lider av det samme.
Det er overhode ikke lett å leve med dette. Som jeg sa til mamma: Jeg har gått fra å leve for å spise, til å spise for å leve. Noen ganger er det utrolig tungt å spise grønnsaker og kjøtt, når alt jeg vil ha er pizza eller pannekaker. Men man må leve med det, og jeg kan ikke leve i sykdom resten av livet heller!
Tenk litt over dette: Når du fantaserer om cola og godteri, er alt jeg ønsker meg nystekte rundstykker med smør og hvitost
Uansett, håper dette er nyttig for noen, og så håper jeg folk kommer med innspill
|
Honnør gitt av : Evis, 12. september 2010, 15:03
|
|
9
|
Kosthold / Oppskrifter / Sv: Sunn mat, for kroppen din!
|
05. september 2010, 21:49
|
I hele mitt liv har jeg elsket meksikansk gryte, men jeg mener den på butikken smaker altfor salt. Derfor har lagd en egen versjon, med litt hjelp ofc.
Supergod meksikansk gryte Grønnsaker du liker, jeg bruker - paprika - maiskorn - babymais - masse forskjellig løk - champignon - chilli andre ingredienser er - kyllingkjøttdeig - tacopulver - kan utelukkes, men jeg er jo så glad i taco - hermetiske tomater, oppkuttet - jasminris - tabasco - hvitløk
Kok risen til det er igjen 5 min. Steker kjøttdeigen med litt tacopulver, jeg bruker ikke smør eller olje i pannen, rasper oppi hvitløk og chilli (en rasp med små tagger er et genialt redskap!!). Kutter opp alle grønnsaker. Bruker en stor gryte, der jeg heller i tomaten og grønnsakene (som kan godt være litt stekt i panna først), litt tabasco, tilsetter kjøttet og til slutt risen. Så kokes dette i 5 min, til risen har sugd opp litt juice Smakes til med salt og pepper.
Hvis man er lur lager man en monsterposjon og fryser ned i matbokser. Da har man plutselig et sunt måltid man kan ha med seg på jobb eller skolen, bare å slenge i micro. |
Honnør gitt av : 095378, 05. september 2010, 21:56
|
|
10
|
Kosthold / Oppskrifter / Sunn mat, for kroppen din!
|
05. september 2010, 21:27
|
Tenkte jeg skulle lage en tråd som skulle handle om matoppskrifter, og diverse info om matintoleranse og allergier. Selv syns jeg det er viktig å spre kunnskapen på akkurat det feltet, iom at jeg har det selv. I tillegg så kan maten jeg spiser være til inspirasjon for de som vil leve sunt.
Jeg hadde hovedsakelig tenkt å bruke denne tråden til å dele matoppskrifter, men jeg vil gjerne motta tips og ideer fra dere andre! Noen ganger føler jeg at jeg ikke kan spise noe, så det er greit med litt respons og forslag, både fra dere med samme problem, eller andre.
Til å begynne med må jeg klarere at matALLERGI og matINTOLERANSE er forskjellig. Det er ikke alle som er klar over dette, men det å være allergisk er mye verre enn å være intolerant. For eksempel vil en matallergiker få sterkere reaksjoner enn en som er intolerant. Kroppen reagerer på samme måte som andre allergier, overfølsomt immunforsvar og man blir syk.
I kort oppsummering kan man si at allergi går utover blodet, mens intoleranse handler om tarmen og opptak av næring. En person som er allergisk mot melk, vil bli kjempedårlig innen kort tid, men en som er intolerant vil få problemer med magen. Akkurat det med intoleranse har flere følger. Hvis det ikke blir tatt opp næring fra tarmen, kan man fort få vitaminmangel, jernmangel og føle seg slapp og ufokusert.
I tillegg er det mulig for en som er intolerant å sakte venne seg på maten igjen senere, hvis man er flink til å holde seg vekk fra det man ikke tåler en stund.
Kan vel si litt om min situasjon. Jeg er matintolerant. I 2008 fikk jeg "dommen", og da hadde jeg levd i et helvete i noen år. Konstant oppblåst, masse magesmerter, utslett, kløe og en forkjølelse som aldri ga seg. Blodprøver viste ingenting, legene mente det var stress og blablabla. Det som er så dumt er at man må gjennom en haug med tester og blodprøver, notere hva man spiser og så ta blodprøve, slanger inn og ut alle veier, for å finne ut om man har matallergi. For blodprøver viser jo det du har i blodet NÅ, ikke hva det langvarige resultatet er.
Derfor dro jeg til en lege som utførte hårprøver, som betyr at man klipper av litt hår og sender det til analyse. Håret består jo av gamle, døde celler som har vært der lenge. Derfor kan man få en bedre oversikt.
Resultatet ble ihvertfall at jeg ikke kan spise følgende matvarer: - ALT av melprodukt, untatt havre. OGSÅ glutenfritt - ALLE melkeprodukter - Grisekjøtt - Potetmel, potetstivelse o.l. - Potet - Sukker - Appelsin
Ikke rart jeg hadde vært syk! Min favorittfrokost var jo brød med skinke og ost :
Så da var det slutt på ALT godt jeg visste om. Og jeg ble bedre. På butikken måtte jeg lese på alle matvarene jeg kjøpte. Jeg måtte venne meg til å lage all mat fra bunnen av.
Etterhvert testet jeg hvilken reaksjon jeg fikk på de forskjellige matgruppene: Mel: Enormt oppblåst og vondt i magen Gris: Kvalm Melk: Sure oppstøt og mageknip i tarmen Sukker: Kvalm, hodepine, halsbrann Appelsin: Kvalm, kløe Og til det siste punktet, potet: Magesmerter, sting i magen. Hvorfor potet, tenker du nok. Vel, en som er matintolerant har problemer med å ta opp næring i tarmen, og har lite bakterier, tarmtotter og slim igjen, derfor vil en slik tung matrett lage problemer for tarmen.
Grunnen til at jeg nevner dette er for at kanskje noen av dere kjenner dere igjen. For det er utrolig mange som ikke vet at de lider av det samme.
Det er overhode ikke lett å leve med dette. Som jeg sa til mamma: Jeg har gått fra å leve for å spise, til å spise for å leve. Noen ganger er det utrolig tungt å spise grønnsaker og kjøtt, når alt jeg vil ha er pizza eller pannekaker. Men man må leve med det, og jeg kan ikke leve i sykdom resten av livet heller!
Tenk litt over dette: Når du fantaserer om cola og godteri, er alt jeg ønsker meg nystekte rundstykker med smør og hvitost
Uansett, håper dette er nyttig for noen, og så håper jeg folk kommer med innspill
|
Honnør gitt av : Amund Bjone, 05. september 2010, 21:51
|
|
11
|
Kosthold / Oppskrifter / Sunn mat, for kroppen din!
|
05. september 2010, 21:27
|
Tenkte jeg skulle lage en tråd som skulle handle om matoppskrifter, og diverse info om matintoleranse og allergier. Selv syns jeg det er viktig å spre kunnskapen på akkurat det feltet, iom at jeg har det selv. I tillegg så kan maten jeg spiser være til inspirasjon for de som vil leve sunt.
Jeg hadde hovedsakelig tenkt å bruke denne tråden til å dele matoppskrifter, men jeg vil gjerne motta tips og ideer fra dere andre! Noen ganger føler jeg at jeg ikke kan spise noe, så det er greit med litt respons og forslag, både fra dere med samme problem, eller andre.
Til å begynne med må jeg klarere at matALLERGI og matINTOLERANSE er forskjellig. Det er ikke alle som er klar over dette, men det å være allergisk er mye verre enn å være intolerant. For eksempel vil en matallergiker få sterkere reaksjoner enn en som er intolerant. Kroppen reagerer på samme måte som andre allergier, overfølsomt immunforsvar og man blir syk.
I kort oppsummering kan man si at allergi går utover blodet, mens intoleranse handler om tarmen og opptak av næring. En person som er allergisk mot melk, vil bli kjempedårlig innen kort tid, men en som er intolerant vil få problemer med magen. Akkurat det med intoleranse har flere følger. Hvis det ikke blir tatt opp næring fra tarmen, kan man fort få vitaminmangel, jernmangel og føle seg slapp og ufokusert.
I tillegg er det mulig for en som er intolerant å sakte venne seg på maten igjen senere, hvis man er flink til å holde seg vekk fra det man ikke tåler en stund.
Kan vel si litt om min situasjon. Jeg er matintolerant. I 2008 fikk jeg "dommen", og da hadde jeg levd i et helvete i noen år. Konstant oppblåst, masse magesmerter, utslett, kløe og en forkjølelse som aldri ga seg. Blodprøver viste ingenting, legene mente det var stress og blablabla. Det som er så dumt er at man må gjennom en haug med tester og blodprøver, notere hva man spiser og så ta blodprøve, slanger inn og ut alle veier, for å finne ut om man har matallergi. For blodprøver viser jo det du har i blodet NÅ, ikke hva det langvarige resultatet er.
Derfor dro jeg til en lege som utførte hårprøver, som betyr at man klipper av litt hår og sender det til analyse. Håret består jo av gamle, døde celler som har vært der lenge. Derfor kan man få en bedre oversikt.
Resultatet ble ihvertfall at jeg ikke kan spise følgende matvarer: - ALT av melprodukt, untatt havre. OGSÅ glutenfritt - ALLE melkeprodukter - Grisekjøtt - Potetmel, potetstivelse o.l. - Potet - Sukker - Appelsin
Ikke rart jeg hadde vært syk! Min favorittfrokost var jo brød med skinke og ost :
Så da var det slutt på ALT godt jeg visste om. Og jeg ble bedre. På butikken måtte jeg lese på alle matvarene jeg kjøpte. Jeg måtte venne meg til å lage all mat fra bunnen av.
Etterhvert testet jeg hvilken reaksjon jeg fikk på de forskjellige matgruppene: Mel: Enormt oppblåst og vondt i magen Gris: Kvalm Melk: Sure oppstøt og mageknip i tarmen Sukker: Kvalm, hodepine, halsbrann Appelsin: Kvalm, kløe Og til det siste punktet, potet: Magesmerter, sting i magen. Hvorfor potet, tenker du nok. Vel, en som er matintolerant har problemer med å ta opp næring i tarmen, og har lite bakterier, tarmtotter og slim igjen, derfor vil en slik tung matrett lage problemer for tarmen.
Grunnen til at jeg nevner dette er for at kanskje noen av dere kjenner dere igjen. For det er utrolig mange som ikke vet at de lider av det samme.
Det er overhode ikke lett å leve med dette. Som jeg sa til mamma: Jeg har gått fra å leve for å spise, til å spise for å leve. Noen ganger er det utrolig tungt å spise grønnsaker og kjøtt, når alt jeg vil ha er pizza eller pannekaker. Men man må leve med det, og jeg kan ikke leve i sykdom resten av livet heller!
Tenk litt over dette: Når du fantaserer om cola og godteri, er alt jeg ønsker meg nystekte rundstykker med smør og hvitost
Uansett, håper dette er nyttig for noen, og så håper jeg folk kommer med innspill
|
Honnør gitt av : stig91, 05. september 2010, 21:48
|
|
12
|
Kosthold / Oppskrifter / Sunn mat, for kroppen din!
|
05. september 2010, 21:27
|
Tenkte jeg skulle lage en tråd som skulle handle om matoppskrifter, og diverse info om matintoleranse og allergier. Selv syns jeg det er viktig å spre kunnskapen på akkurat det feltet, iom at jeg har det selv. I tillegg så kan maten jeg spiser være til inspirasjon for de som vil leve sunt.
Jeg hadde hovedsakelig tenkt å bruke denne tråden til å dele matoppskrifter, men jeg vil gjerne motta tips og ideer fra dere andre! Noen ganger føler jeg at jeg ikke kan spise noe, så det er greit med litt respons og forslag, både fra dere med samme problem, eller andre.
Til å begynne med må jeg klarere at matALLERGI og matINTOLERANSE er forskjellig. Det er ikke alle som er klar over dette, men det å være allergisk er mye verre enn å være intolerant. For eksempel vil en matallergiker få sterkere reaksjoner enn en som er intolerant. Kroppen reagerer på samme måte som andre allergier, overfølsomt immunforsvar og man blir syk.
I kort oppsummering kan man si at allergi går utover blodet, mens intoleranse handler om tarmen og opptak av næring. En person som er allergisk mot melk, vil bli kjempedårlig innen kort tid, men en som er intolerant vil få problemer med magen. Akkurat det med intoleranse har flere følger. Hvis det ikke blir tatt opp næring fra tarmen, kan man fort få vitaminmangel, jernmangel og føle seg slapp og ufokusert.
I tillegg er det mulig for en som er intolerant å sakte venne seg på maten igjen senere, hvis man er flink til å holde seg vekk fra det man ikke tåler en stund.
Kan vel si litt om min situasjon. Jeg er matintolerant. I 2008 fikk jeg "dommen", og da hadde jeg levd i et helvete i noen år. Konstant oppblåst, masse magesmerter, utslett, kløe og en forkjølelse som aldri ga seg. Blodprøver viste ingenting, legene mente det var stress og blablabla. Det som er så dumt er at man må gjennom en haug med tester og blodprøver, notere hva man spiser og så ta blodprøve, slanger inn og ut alle veier, for å finne ut om man har matallergi. For blodprøver viser jo det du har i blodet NÅ, ikke hva det langvarige resultatet er.
Derfor dro jeg til en lege som utførte hårprøver, som betyr at man klipper av litt hår og sender det til analyse. Håret består jo av gamle, døde celler som har vært der lenge. Derfor kan man få en bedre oversikt.
Resultatet ble ihvertfall at jeg ikke kan spise følgende matvarer: - ALT av melprodukt, untatt havre. OGSÅ glutenfritt - ALLE melkeprodukter - Grisekjøtt - Potetmel, potetstivelse o.l. - Potet - Sukker - Appelsin
Ikke rart jeg hadde vært syk! Min favorittfrokost var jo brød med skinke og ost :
Så da var det slutt på ALT godt jeg visste om. Og jeg ble bedre. På butikken måtte jeg lese på alle matvarene jeg kjøpte. Jeg måtte venne meg til å lage all mat fra bunnen av.
Etterhvert testet jeg hvilken reaksjon jeg fikk på de forskjellige matgruppene: Mel: Enormt oppblåst og vondt i magen Gris: Kvalm Melk: Sure oppstøt og mageknip i tarmen Sukker: Kvalm, hodepine, halsbrann Appelsin: Kvalm, kløe Og til det siste punktet, potet: Magesmerter, sting i magen. Hvorfor potet, tenker du nok. Vel, en som er matintolerant har problemer med å ta opp næring i tarmen, og har lite bakterier, tarmtotter og slim igjen, derfor vil en slik tung matrett lage problemer for tarmen.
Grunnen til at jeg nevner dette er for at kanskje noen av dere kjenner dere igjen. For det er utrolig mange som ikke vet at de lider av det samme.
Det er overhode ikke lett å leve med dette. Som jeg sa til mamma: Jeg har gått fra å leve for å spise, til å spise for å leve. Noen ganger er det utrolig tungt å spise grønnsaker og kjøtt, når alt jeg vil ha er pizza eller pannekaker. Men man må leve med det, og jeg kan ikke leve i sykdom resten av livet heller!
Tenk litt over dette: Når du fantaserer om cola og godteri, er alt jeg ønsker meg nystekte rundstykker med smør og hvitost
Uansett, håper dette er nyttig for noen, og så håper jeg folk kommer med innspill
|
Honnør gitt av : 095378, 05. september 2010, 21:43
|
|
13
|
Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Therese satser
|
04. juni 2010, 17:03
|
FÃ¥r vi se et formbilde av deg'a?
: Alt er ikke bare blomster og stjerner. Man har da lov til å komme med litt kritikk i en logg uten å måtte "bevise" at man er bedre selv..
Selv syns jeg Riinoo ser bra ut, men vært supert med litt muskler på overkroppen. Jeg mener, du har jo fantastiske bein! |
Honnør gitt av : VP, 14. juni 2010, 21:20
|
|
14
|
Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Therese satser
|
04. juni 2010, 17:03
|
FÃ¥r vi se et formbilde av deg'a?
: Alt er ikke bare blomster og stjerner. Man har da lov til å komme med litt kritikk i en logg uten å måtte "bevise" at man er bedre selv..
Selv syns jeg Riinoo ser bra ut, men vært supert med litt muskler på overkroppen. Jeg mener, du har jo fantastiske bein! |
Honnør gitt av : Missy-, 05. juni 2010, 11:59
|
|
15
|
Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Therese satser
|
04. juni 2010, 17:03
|
FÃ¥r vi se et formbilde av deg'a?
: Alt er ikke bare blomster og stjerner. Man har da lov til å komme med litt kritikk i en logg uten å måtte "bevise" at man er bedre selv..
Selv syns jeg Riinoo ser bra ut, men vært supert med litt muskler på overkroppen. Jeg mener, du har jo fantastiske bein! |
Honnør gitt av : Evis, 05. juni 2010, 01:36
|
|
|