Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • 1  Generelt / Antidoping / Sv: NRK-profil mener proteinpulver er inngang til doping på: 21. januar 2013, 22:34
    Det at dere blander AAS inn i en debatt om proteinpulver, viser bare hvor virkelighetsfjerne dere er. Dette er litt som SV på 50-tallet, når de var imot innføringen av fargefjernsyn i landet.

    Proteintilskudd har kommet for å bli, og bruken vil bare øke, og det med god grunn... deal with it!

    Dette er to debatter i en.
    Debatt 1: Er proteinkosttilskudd og andre lovlige tilskudd nødvendig for fremgang, eller er fremgangen like god ved godt kosthold. Ergo trenger vi som trener kosttilskudd i det hele tatt?

    Debatt 2: Er markedsførigen av kosttillskudd ,der gjennombola personer brukes i promoteringen av produktene, med på å påvirke ungdom til å tro at man må ha tilskudd for å bli som forbildene sine?

    Når denne fremgangen ikke kommer fort nok, er det en mindre terskel for de som tar slike tilskudd til å begynne med AAS i tillegg til kosttilskudd enn for de som aldri har tatt dem?

    Dette er det helt legitimt å diskutere med tanke på problemantikken med AAS bruk blant umyndige og unge.

    Deal with it selv;-)
    2  Generelt / Antidoping / Sv: NRK-profil mener proteinpulver er inngang til doping på: 21. januar 2013, 21:21
    Ja, noen av oss påstår at du godt kan gjøre det ene eller det andre. Noen påstår at du skal gjøre det ene. Og den beste grunnen ser ut til å være at de synes at det er "moralsk høyverdig" eller noe sånt. Å spise 100% "vanlig mat" (hva nå enn det egentlig er) er så mye bedre enn å spise 90% "vanlig mat".

    SFV,

    Ting vi er enige om.
    Ja man kan spise både pulver og "vanlig mat".

    Ting vi muligens er uenige om:
    Er pulver bedre enn vanlig mat med tanke på muskelvekst?
    Jeg mener nei

    Dersom du allerede får i deg ca 1.8 - 2g protein per kilo kroppsvekt, får du enda mere muskelvekst ved å spise pulver i tillegg?
    Jeg mener nei. (liker du å være chubby,kjør på;-)

    Er det vanskelig/tidkrevende å spise vanlig mat og samtidig få i seg nok proteiner?
    Jeg mener nei for de aller aller fleste, selv om de trener mye.

    Er det moralsk høyverdig å spise "vanlig mat" kontra kost tilskudd?
    Jeg mener nei. Dette er ikke ett moralsk spørsmål, men ett nødvendighetsspørsmål.

    Er proteinhysteriet bransjeskapt?
    Jeg mener ja.
    Bare på denne siden i forumet reklameres det for: the legend stack (pent bilde av Ronnie), whey explode (get ready to grow),saw anabolic workout, mutant amino, Creabolic fra PF.
    Er det rart at ungdom har problemer med å tro meg, når jeg sier at mine muskler er bygget med kjøtt, fisk, fugl, ris, poteter, frukt og grønnsaker?

    Det har blitt slik at unge (spesielt) ikke tror det er mulig å legge på seg muskler uten pulver og piller. Da har det gått alt for langt.
    Da er det flott at folk som Yngvar sier ting som de er.
    Han har aldri ment å stigmatisere pulver brukere, men å opplyse om at det ikke er nødvendig med pulver for å bygge muskler.
    I tillegg kan det være greit å minne mor og far på og følge litt med på poden eller podinnen dersom de "tar av" med tanke på kaloritelling, gram og tilskudd. Unge som blir helt hektet på kropp og ender opp i fitness eller bygge miljøer er veldig utsatt med tanke på det å begynne med AAS.

    Selv mangeårige brukere av AAS anbefaler ikke ungdom å begynne med doping. For å minimere risiko snakker de gjerne om at kroppen bør være hormonelt utvokst først. Dvs over 25 år gammel hvis jeg ikke husker helt feil.

    Jeg tror ingen mener å være slemme med pulverspisere i denne debatten, men ønsker å bevisstgjøre at dette ikke er nødvendige produkter. I tillegg ønsker man å mininere antall nye brukere av AAS.

    Med flotte navn som creabolic, mutant amino og bilder av gjennomdopa menn på etikettene (enkelte produsenter), bør det være helt legitimt debatere nødvendigheten av tilskudd og tilskudds påvirkingskraft med tanke på AAS bruk. Da mener jeg påvirkningskraft på umyndige og ikke voksne mennesker.
    3  Generelt / Antidoping / Sv: NRK-profil mener proteinpulver er inngang til doping på: 19. januar 2013, 12:47
    Idiot. Dette er jo en selfølge, og det skyldes at folk som doper seg, er villig til å ta i bruk alle midler som gir et bedre resultat, inkludert proteintilskudd.

    Å bruke dette som argument for at bruk av proteinpulver vil føre til doping, vitner om uvitenhet, eller idioti, jeg vet ikke... kanskje begge deler.

    Foreslår at du tar de 100 kg dine med bullcrap og fortsetter diskusjonen på et annet forum, som VG Nett Debatt, hvor sånne som deg og Yngvar fremdeles har noe troverdighet igjen... de fleste på dette forumet har egne erfaringer med proteintilskudd (noe du ikke har, og derfor strengt talt ikke kan bidra seriøst i denne diskusjonen), og jeg vil tro det er for det meste positive erfaringer.

    Mine 100 kg med bullcrap, understreker mitt poeng. Det er at proteintilskudd og andre tilskudd ikke er nødvendig for å bygge muskler.

    Jeg mener ikke å angripe brukere av kosttilskudd, men prøver å kommunisere at nødvendigheten av tillskudd er mer ett bransjeskapt behov enn ett reelt behov.

    Jeg mener at dette er viktig å kommunisere til unge gutter og jenter i tenårene som er i treningsmiljøer. Det holder i massevis med bra kvalitet på treningen, vanlig kost og restitusjon så sant man har disiplin og ikke tar pauser fra trening.

    Det handler ikke om å angripe voksne menn og kvinner som spiser pulver. Det handler om å opplyse ungdom om at pulver ikke er ett must for å bygge muskler. Det handler om å få fokus vekk fra kosttillskudd og "snarveier" og få fokus på bra trening og gode matvaner.
    4  Generelt / Antidoping / Sv: NRK-profil mener proteinpulver er inngang til doping på: 19. januar 2013, 03:11
    Når det gjelder dine 100 kilo med lav fettprosent og ingen tilskudd så er det hyggelig for deg men det er ikke sikkert at det er like enkelt for alle å oppnå slike resultater. Dessuten så høres det ikke ut som du har prøvd å gå ned mye i vekt samtidig som du skal få i deg nok protein på et definitivt kaloriunderskudd.


    Mitt poeng er at det for majoriten er overflødig og at fokus er for mye på tilskudd og ikke på trening, restitusjon og normalt kosthold.

    De fleste har ikke behov for protein tilskudd ved vanlig kosthold. De får i seg nok gjennom mat og drikke i forhold til sin egen kroppsvekt. (ref. olympiatoppen)

    Pulver i tillegg til normalt mat inntak gir for mange motsatt effekt av de de ønsker, nemlig mere fett på kroppen. Det er det motsatte av målsettingen til de fleste.

    Det å opprettholde muskelmasse mens man slanker seg er ikke lett. Jeg har pratet med nok folk oppigjennom til å vite at det er vanskelig.
    Du har rett i at jeg ikke har forsøkt å gå ned i vekt. Jeg har stabil vekt som har gått sakte oppover igjennom mange år med trening med lav fettprosent året rundt.

    Det finnes andre veier en min, men for de aller fleste holder det med litt kunnskap om mat og drikke og vilje til å pushe seg på trening over tid for å bygge mer enn nok muskulatur.
    Det er det som bør kommuniseres til ungdommen. Hardt arbeid over tid (dvs år) gir resultater.
    Ved for mye fokus på tilskudd får en del helt feil fokus og henger seg for mye opp i pulver, gram, kalorier, samt antall minutter før, under og etter økt at ting skal konsummeres.

    At 16 åringer spiser pulver m.m i øst og vest er feil fokus. Behovet er i all hovedskap bransjeskapt. Det er bare å se på annonseringen på f.eks denne siden.

    Yngvar sier i realiteten at det er flere pulverspisere prosentmessig som doper seg blant de som trener aktivt enn blant det som "bare" spiser "vanlig" mat og trener aktivt.
    Det har han antagelig helt rett i.

    Det jeg skriver er ikke ett angrep på de som spiser pulver, men noe å ha med seg når man som voksen snakker med unge om kosthold og trening. Vanlige hobby mosjonister trenger det ikke. De fleste idrettsutøvere trenger det heller ikke.



    5  Generelt / Antidoping / Sv: NRK-profil mener proteinpulver er inngang til doping på: 18. januar 2013, 16:24
    Yngvar fikk my støy for dette innlegget sitt og det er helt ufortjent.

    I følge olympiatoppen er det ikke noe vitenskapelig belegg for å si at kroppen kan ta til seg mer enn 2 gram protein per kilo kroppsvekt.

    I bygge og kraft miljøer hevdes det ofte at kroppen kan ta til seg opptil det dobbelte. Det er godt mulig det er mulig for folk som doper seg og dermed har en unormal hormon balanse m.m

    For folk som trener rent har Olympiatoppen mest sansynlig rett.

    Med bakgrunn i dette er det ved normalt kosthold ikke noe problem å få i seg nok proteiner.
    Jeg veier selv 100kg med lav fettprosent og har aldri tatt ett eneste tilskudd av noe som helst. Det er ikke noe problem å få i seg nok igjennom mat og drikke.

    Det har blitt ett voldsomt fokus på kropp blant unge og det markedsføres tungt att proteintilskudd er ett must for å få i seg nok protein til å fremme muskelvekst.
    Dette er helt feil. Vanlig kost eller en liten justering av egen diett holder for 99% av alle som trener.
    Men når man ser på annonseringen på denne siden og andre skulle en tro det var umulig  å bygge muskler uten.

    Min påstand er at det aldri har vært så mye bruk av kosttilskudd blant unge i dag, og det har aldri vært så mye doping blant unge i dag.
    Det er antagelig en sammenheng enten man liker det eller ikke.
    6  Generelt / Antidoping / Sv: Hva steroidene gjorde med meg! på: 03. juli 2012, 17:17
    Snakk om å vekke til ive en gammel tråd...

    Har du sett datoen på innleggene du siterer?
    Dette har vært utdebattert  for mange år siden, men blusser stadig opp.

    Jeg har forsvart folk sin rett til selv å bestemme over seg selv. Noe av årsaken til det forsvaret har vært å balansere de utrolig mange unyanserte og feilaktige påstandene. Problemet med skremselspropaganda er at når folk oppdager at utsagnene eller plakatene fra helsedept. lyver, så tror de også at alle de negative effektene er løgn.

    Steroider nærmer seg mer og mer hasj når det kommer til grad av myter, bivirkninger og dannelsen av subkulturer. Jeg tror et forbud vil føre til mindre bruk. Det samme tror jeg om sigaretter. Blir det forbudt, så VIL det røykes mindre her til lands. Noen vil alltid få fatt i og den svarte økonomien vil gjøre det enda mer lukurativt for produsentene og selgerne.

    Jeg tror kriminalisering en god grunn til å la være å begynne med steroider for noen som vurderer det og er fristet. Enda et lite moralsk hinder som skal passeres.... skjønt det funker ikke med 18 åringer og fartsgrenser.. Grin

    Jeg leste tråden og kommenterte noe du skrev, så ikke på datoen en gang;-)

    Når det er sagt, så er jeg utvilsomt motstander av dopingbruk.
    Det er flere grunner til det men den viktigste er helseproblemene som mange unge mennesker utsetter seg for, både psykiske og fysiske.

    Det er også utvilsomt at med forsiktig dosering og snusfornuftig disiplinert bruk, så kan helseproblemer med AAS bruk minimaliseres.
    Problemet er at de fleste starter fornuftig, men de havner i problemer etterhvert. Noe som er godt illustrert av trådstarter.
    Vi snakker her om unge gutter i sin mest sårbare alder. Man tenker ikke mye konsekvens når man er gutt og 16 år gammel.

    Pga all AAS bruken vandrer det rundt digre muskelberg i dagens Norge. Muskelberg som har blitt slik i løpet av få år og i ung alder. Normalt ville det tatt dem 20 år med hard blodtrening og disiplin og få en slik kropp. For de aller fleste av oss vil det være umulig med ren trening på toppidrettsnivå og oppnå en slik fysikk uansett, samme hvor mange år eller hvor seriøst man trener.
    Nå går mange rundt med slike fysikker helt ned i en alder av 18 - 22. De trener på de samme stedene som ungdommen trener og får dermed enten de vil eller ikke en forbilledlig effekt. De kan se ut som solskinnshistorier utad, men inni har mange problemer. Disse kan være av både psykisk og fysisk karakter.

    Når jeg var 19 var de svære gutta + 30 år gamle. Nå er de svære gutta, vel nede i 19 års alder.
    Det har med andre ord skjedd noe de siste 20 årene. Det er mange flere som bruker og de starter veldig unge.
    I tillegg har vi en kosttilskuddsbransje som ukritisk pøser på med reklame, der urene brukere promoterer deres produkter og fremstår offentlig som rene, selv om de er vandrende apoteker.
    Dette forsterker problemet ytterligere.

    I Norge er det i dag en haug av unge gutter under myndighets alder som tar AAS.
    Ønsker vi at denne utviklingen med yngre og yngre og flere og flere brukere skal fortsette eller ikke?
    Hvilke hensyn bør veie tyngst?
    Hensynet til unges helse, eller voksnes frihet til å gjøre som de vil meg egen kropp?
    Hvis vi ikke ønsker at disse tenåringene skal delta i ett slikt eksperiment med tunge hormonelle medisiner, hva kan vi gjøre for å minimere nyrekruttering?

    I det som nå behandles i stortinget ligger det mye interessant. Bruk og oppbevaring vil etter all sansynlighet bli kriminalisert.

    Se f.eks denne artikkelen i VG: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10072619

    Dersom denne loven blir vedtatt vil mye kunne gjøres for å hindre nyrekrutering av AAS brukere blant unge.

    1: Treningssenterene vil teste sine ansatte. Er du ikke ren blir du sagt opp.
    2: Politi eller antidoping Norge vil kunne teste medlemmer på sentre utifra mistanke. Blir du tatt blir du kastet ut fra gymmen.

    Dette vil føre til at de svære gutta blir borte fra gymmene og må trene hjemme eller i kjelleren til likesinnede. På studio vil det være igjen seriøse ansatte og rent trenende medlemmer. De største gutta er dermed ute av synet der de unge trener.

    De unge får da gode forbilder med sunne, rene, realistiske kropper som sine treningsforbilder i det daglige.

    Det vil fortsatt være dopere, men de vil tvinges ned i undergrunnsmiljøer der de hører hjemme, ute av syne for unge mennesker helt til de går ut døra. Når de går ut i det offentlige rom risikerer de dopingtester og bøter.

    Jeg er helt sikker på att dette vil hjelpe betraktelig med tanke på å hindre nyrekruttering.

    Det er noen minuser.
    1: Vi mister noe av vår personlige frihet til å gjøre som vi vil med egen kropp.
    2: At folk som meg selv som har trent i årevis og aldri har tatt AAS, kan risikere å bli plukket ut til dopingtest og dermed bli mistenkeliggjort.

    Jeg mener at det er ett lite offer dersom færre slipper å oppleve det trådstarter var igjennom.
    7  Generelt / Antidoping / Sv: Hva steroidene gjorde med meg! på: 29. juni 2012, 16:29

    Det er IKKE lov å selge, det er heller ikke lov å bruke i organsiert idrett (les underlagt NIF). Om andre mennesker ønsker å risikere helsa ved steriodemissbruk, så er det jo opp til dem og ikke noe som hverken du eller jeg har noe med Wink Det er individets valgfrihet. Akkurat som når noen ønsker å spise seg i hjel (les dø av hjerte- og karsykdommer), noen ønsker å sulte seg i hjel (les annoreksi), så ønsker noen å putte i seg ting som potensielt sett kan ødelegge eller gjøre slutt på dette individets liv. Frihet til å velge, som det heter i reklamen Smiley


    Janne, du er moderator her og burde kanskje gå foran med forbildelige holdninger i et "ANTIDOPING" forum. Nettopp pga alle de unge guttene som leser side opp og side ned her på treningsforum.

    Dette er unggutter som trådstarter som nesten mistet full kontroll over livet sitt pga AAS. Mange av disse ungguttene starter med AAS fordi de leser at forum deltagere her og andre steder skriver at AAS bruk er helt ufarlig, og at det nærmest bare er å kjøre på.

    Trådstarter og andre har smertelig fått erfare at medaljen har en bakside.

    Du skriver at det er opp til en selv om en vil ta bol eller ikke. Brukerene skader jo bare seg selv...

    Nei de gjør de ikke. Bolere og elementer i treningsbransjen som bruker bolere i reklame øyemed skaper falske forventninger til hvor store man kan bli, og om hva som er normalt stor. Bolerene blir av mange tenåringsgutter sett på som noe de ikke burde være, nemlig forbilder. Dette er med på indirekte å påvirke mindreårige til å begynne med AAS.

    De samme bole gutta snakker sjelden om bivirkninger og de fremstår utad som rene og har aldri tatt noe sterkere enn kaffe og kreatin. Unntatt når de skriver annonymt her. Da tar man både det ene og det andre og har sjelden noen problemer som ikke en annen pille kan fikse.

    Enkelte bolere er også distrubitører av AAS. De selger til andre, også mindreåringe. Det er i deres egeninteresse at problemer med bruk og misbruk dysses ned. Når jeg leser det enkelte av debattantene her skriver, er det nesten så en skulle tro at:

    1: Enkelte er redd for at business'en skal gå dårligere ved at innlegg ala trådstarters skal hindre nyrekruttering.

    2: At enkelte AAS brukere er egstelig for at negative sider kommer nok frem i lyset til at AAS bruk vil bli gjort til en forbrytelse. (Noe som mest sannsylig vil skje ganske snart,til behandlig i stortinget). Dermed blir de kriminelle og det er jo ikke så fett.

    Jeg vet selv om flere tilfeller der useriøse elementer i norsk treningsbransje har solgt AAS til mindreårige. Dette skjer langt oftere enn folk tror.

    Janne, du er mor til 2 jenter. Du trenger mest sansynlig ikke engste deg for at de skal bli AAS misbrukere, med mindre du sender dem til folk som f.eks Tommi Torvildsen.

    Jeg bruker hans navn da han er en slags offentlig person og skrev i dette forum at han hadde hjulpet en 19 år gammel jente ved hjelp av sine treningsprinsipper og diettprogrammer til å gå opp 12 kg på 3 mnd og ned i fettprosent i samme periode før en konkurranse. Dette hevdet han var uten AAS bruk. Når jentene dine blir gamle nok ville du latt dem trene i hans gym hvis de skulle bli interessert i fitness/bygging? Ville du stolt på at de var i trygge hender?

    Så lenge det er slike mennesker der ute, blir det alt for lettvint å gjemme seg bak prinsippet om at folk får gjøre som dem vil med egen kropp. Det er som den store hovedregel helt greit, men ikke når voksnes adferd direkte eller indirekte skader unge mennesker helt ned i 14 år alder. Da er det plutselig ikke like greit lenger.

    Trådstarer skal ha kjemperos for å ha skrevet sitt innlegg og gitt ett sterkt vitnesbyrd som illusterer hvorfor AAS bruk bør bekjempes med sterke midler. Jeg ønsker ikke at min nevø skal slite med disse problemstillingene som trådstarter og mange andre unge gutter sliter med i Norge i dag.

    Hvis det medførere at voksne brukere vil miste litt frihet er det greit for meg. De må snart ta valget og velge å bli kriminelle om de vil fortsette med AAS. Eller alternativt være skikkelig gærne og trene rent.
    Egne valg har ofte konsekvenser for andre enn seg selv.
    Dette evner ikke AAS brukerene å se eller de velger å se helt bort i fra det. Enten pga egoisme, eller profitt (brukere som selger).
    8  Generelt / Antidoping / Sv: Hva steroidene gjorde med meg! på: 29. juni 2012, 14:52
    Jeg forsvarer folk som ikke skader andre og som ikke bryter noen lov. Jeg trenger ikke prostituere meg da, for å forsvarer horene på gata vel? De bryter ingen lov, og skader ingen enn potensiellt seg selv.... selv om mange mener det de gjør er etisk og moralsk forkastelig...

    Så det du sier er at hvis det nå blir forbudt ved lov å bruke AAS, (ser ut til at det går den veien) så vil du slutte å forsvare bruk av AAS?
    9  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 29. mars 2012, 21:23
    Ifølge den artikkelen står redaktøren bak Sad visst dere legger merke til at advokaten er Tore Angen, og at han har erkjent at han har solgt for over 100 000 kr veldig trist for en person med utrolig bredt kunnskap.

    Lurer på hva dommen blir for han, og hvordan ellers det blir som PT fremover.

    Btw, Gunnar Strand Jacobsen ble sluppet fri i går bare for å oppdatere dere andre.

    Alt i alt synes jeg dette er en trist sak for treningsmiljøet.

    Takk for meg Smiley

    Hvorfor er det trist? En haug med kriminelle som har distrubiert sterke legemiddler (AAS) til mange mindreårige og unge voksne vil nå måtte ta en tur bak murene.

    Det er veldig bra at useriøse mennesker i bransjen blir luket bort. Spesielt personer i ansvarsposisjoner som Pt'er Pv'er og eiere av sentere.
    10  Generelt / Antidoping / Sv: Bør steroider kriminaliseres på: 25. mars 2012, 23:39
    Mine anbefalinger tidligere om å la være er såre enkel; En så ung person BØR ikke bruke slikt

    Her er selve kjernen av problemstillingen som brukere og eks brukere ikke klarer og ta inn over seg..
    Du ønsker at voksne som vil ta AAS i sin søken etter fremgang skal få lov til det.
    Samtidig ønsker du ikke at mindreårige og unge voksne skal ta AAS.

    Problemet er at du kan ikke få begge deler. Du må velge.
    Hulker kan ikke vandre blant oss og trene sammen med ungdom på studio samtidig som vi sier ikke start med AAS.

    Dette handler om prioritering og i dette tilfellet å veie enkeltindividets rett til potensiell selvskading i sin søken etter perfeksjonog personlig lykke mot unges bruk av sterke medisiner som kan medføre alvorlige problemer for dem senere i livet.

    For meg er dette valget veldig lett. Jeg velger helsen til ungdom.
    Du og andre velger noe annet.

    Du vet like godt som meg at AAS bruk ikke er bra for helsen. Hvis det ikke var problemer forbundet med AAS bruk, ville du ikke hatt noe i mot att ungdom trøkker.

     
    11  Generelt / Antidoping / Sv: Bør steroider kriminaliseres på: 25. mars 2012, 18:25
    I know.. Jeg delte noe dypt personlig når jeg skrev den artikkelen.. Men sannheten er der, vi så det ikke selv.. Det er lett å havne i et spor, en slags blind tro på at en kur, eller stoff/alkohol skal løse problemene våre. Det er ikke sant i det hele tatt.. De får oss til å føle oss bedre der og da, men reparerer ingenting..

    Så før du tar avgjørelsen, tenk veldig godt over hvorfor du gjør dette, og hva du vil videre med livet.. Det gikk greit med meg, min venn er et bilde jeg tenner stearinlys for hvert år på fødselsdagen hans.

    Trening er ikke livet, livet kan bli bedre med trening. Se forskjellen Smiley

    Lars Helge;

    Jeg har lest artikkelen din før og beklager dypt at din venn gikk bort.

    Jeg ønsker ikke at min nevø og vennene hans når de om noen år kommer i risikoalderen skal stille seg spørsmålet som "Seppron" har stilt seg i flere år allerede.

    Det spørsmålet er "skal jeg prøve AAS?"

    Dagens næringsliv skrev vel at det var ca 150000 nordmenn som bruker eller har brukt AAS i dag. Det er litt vel mange til at det kan kalles en subkultur.
    Det finnes ikke noen offisiell statestikk på dette, men jeg vil tro at majoriten av brukere er mellom 15 og 40 år gamle.
    Det vil også si at det vil ta tid før man vil se det fulle skadeomfanget av misbruk.

    Du kjenner godt til medaljens bakside og den ultimate prisen enkelte betaler for misbruk.
    Du ønsker ikke at unge skal dope seg, men hvordan skal man effektivt unngå at de får tilgang på AAS?

    Fjerner man fysisk de som doper seg fra landets gymmer er mye gjort. Da vil man minnimere riskioen for at ungdom kommer i kontakt med bolere ganske betraktelig. Men hvordan skal vi få disse vekk fra landets treningssentre?

    Når bolere kun oppererer i private kjellergymmer, da snakker vi om en subkultur. I dag er det oppe i dagen i det offentelige rom. Nettopp derfor rekrutteres det så mange nye brukere.

    Derfor blir det feil at brukere og eksbrukere som deg kun ser på eget bruk og ikke tar inn over dere at egen bruk er med på indirekte å rekruttere nye unge brukere.
    Du og mange brukere og eksbrukere er sikkert kjempehyggelige personer, men det fritar dere ikke fra det faktum at dere er forbilder for ungdom. Enten dere liker det eller ikke. Bare ved  å være tilstede på senteret skaper dere forventninger og drømmer.
    Dermed er dere med på å skape nye tragedier.

    Verden er grå sier du. Verden er det vi gjør den til sier jeg.

    Jeg vil ikke at tenåringer skal få tilgang til eller se opp til dopbrukere. Det vil si at det ikke må være kult å være Hulk Haugen, det må bli ukult.
    Akkurat som røyking i dag er i ferd med å bli ukult.

    Skal man få til det må det desverre gå på beskostning av enkelte friheter.
    Ved kriminalisering vil vi "miste" friheten til å bruke AAS.

    Det må bli så mye "hasle" å bruke AAS at folk ikke gidder. For å få til det er kriminalisering og tiltak knyttet til kriminaliseringen veien å gå.

    Dersom kriminalisering og bøtenivå, samt utestengelse fra offentlig trening vil gjøre at færre ungdommer begynner med AAS, er det verd den frihetsinskrenkelsen det måtte være for AAS brukere og ikke kunne trøkke lovlig lenger.

    Da må de velge om de vil være kriminelle, eller om de vil begynne å trene rent igjen.
    Det er en liten pris å betale for å unngå skjebner ala den du beskriver. Du har selv sett hvor galt det kan gå.

    Nettopp med tanke på det du skriver til "seppron" og i din artikkel,  er det rart for meg å se hvordan du forsvarer bruk og gjemmer deg bak individets individuelle frihet til å gjøre som en selv vil.

    Du og andre brukere og eksbrukere virker helt uten evne til å se at egne handlinger og valg også påvirker andre. Disse andre er primært de unge gutta som trener på samme gym som dere.
    12  Generelt / Antidoping / Sv: Bør steroider kriminaliseres på: 25. mars 2012, 13:50
    Hei

    Eg er snart 21år gammel og har skal begynne på min første kur om kort tid, den blir på 3 måneder. Har hatt planer om dette i ca 3år men har valgt å vente til eg ble over 20år, og sånn at eg er nærmere å være ferdig utvokst. Og samle mer informasjon.

    Eg har trent aktivt i 3 år så traff eg veggen(overtrening) og kom meg ikke igang igjen før 1år seinere, og har trent i ca 1,5 år no. Eg har trent både på gym og hjemme.

    Eg vet om 1 person som har brukt steroider her eg bor, eg har aldri trent med han og han har ikke påvirka noe av valget mitt om å ta AAS. Har eg trener er det ingen som er gigantiske men alikevell skal eg gå på kur?

    Eg kan heller ikke forstå hvordan en bot eller utestenging fra et gym skal hindre folk i å ta AAS. Eg har nå fått bøter å prikker for å kjøre for fort men 2 uker seinere så kjører eg likt igjen. Kjenner flere som har mista lappen og og mindre en 1 måned seinere så er høyrefoten like tung igjen.



    MEN vist dere vill at ungdom ikke skal trykke i seg AAS ifra de er 15år gamle så må dere gi INFO Shocked Istede for skremsel taktikk som dere Anti AAS kjører no. Har jo venner som tror at du bare trykker i deg litt piller så vokser du over natten.....Sånn at vist du har bestemt deg for å ta det, så har du muligheten til å gjøre det så riktig som mulig(legebesøk,doser,injectioner++) Har hørt at en venn av fetteren min begynte på 1000mg XXX og 60mg XXX på første kuren pga han hadde leste det på nett. Ikke rart han fikk bitch tits.

    Eg vet jo det at vist eg hadde begynt for 3 år siden så hadde det jo ikke vert bra, men det var pga manglende info og myter og drit som står på internett og ramler ut av kjeften til folk, er så mangen uvitende ute i verden er sikkert 1 av de sjøl og men føler eg vet mer no etter 3 år med research.

    Seppron, noen spørsmål til deg.

    Forutsatt at det hadde vært kriminelt å bruke AAS.
    Om du hadde blitt tatt ville du fått en alvorlig anmerkning på ditt rulleblad.
    Ville du fortsatt tatt det?

    Dersom du ble tatt for bruk og måtte betale f.eks en mndslønn brutto i bot, ville det gjort at du tenkte deg om to ganger?

    Dersom du hadde blitt tatt for dopingbruk og det medførte at du ble utestengt fra alle norske gymmer i f.eks 2 år, ville det hatt noe å si for valget ditt?

    Informasjonen som du finner på nett om AAS bruk som du refererer til,l hvem har skrevet den ned.
    Hvilken interesse har de som skriver av det som skrives?
    Vil de deg alt godt her i livet, har de noen baktanker?
    På hvilke nettsider har du funnet din info om "trygg" bruk. På samme sidene der doping selges?
    Er det i disse sidenes interesse at bruk fremstilles som uproblematisk for helsen?
    Er det i forum for slike sider du har funnet informasjon?
    I forum for AAS brukere der alle diskuterer hvordan man kan minimere risiko?
    Hvis man er nødt til å diskutere minimering av risiko er det kanskje ett hint om at det er farlig?

    Det er ikke mange AAS brukere som skriver om skyggesidene ved doping.
    Det er snakk om tunge legemidler her og risiko vil aldri bli borte.

    I tillegg kommer de psykiske aspektene. Verdensmester følelse mens du går på kur, noe som gjør deg disponert til å blir "avhengig", du får lyst til å ha den følelsen igjen. Jo mer du trøkker og over lenger tid gir større risiko for bivirkninger, langt mer alvorlige enn bitchtits.

    Hormonelle forstyrreler når du går av kur, depresjon og for noen problemer med å gjenoppta egenproduksjon av testo.

    Alt dette her og mere til vil du risikere for hva?
    Pen kropp? Du vil få mer en pen nok kropp med ren trening. Det tar bare lenger tid.

    13  Generelt / Antidoping / Sv: Bør steroider kriminaliseres på: 25. mars 2012, 00:46
    Ok,

    1) En bot; den stopper hva? Hasjrøykerene stopper ikke, fyllakjørerene stopper ikke, og de som urinerer på gata på fylla stopper ikke.. Bot er ikke effektivt, det er bare en måte våre myndigheter genererer inntekter til staten. (visste du at staten stipulerer en sum per anno som skal tas inn på bøter i statsbudskjettet??)

    2) Hvordan kan en garantere at alle treningsstudio vil teste folket igjen?? Lage en liste over de som er tatt?? Vedder på at datatilsynet stopper den før den er tenkt på en gang.. Og det finnes mange gymmer der ute som også (faktisk) ikke bryr seg om medlemmene boler etc, så lenge de betaler hver måned for å være nettopp der.. Cash is King vettu.

    3) Om bolegutta utespærres, og på mystisk vis blir ekskludert fra gymmet, så gjør vi med andre ord følgende; "Noen trener, og gjøre noe potensiellt usunnt, derfor nekter vi de å trene".... Som vil generere hvilke samfunnsproblemer på sikt? Disse individene er troligvis mye sunnere med AAS og trening, en at de ikke gjør noe.

    4) Miljøet; Joda. Om det lykkes, er det renere. Men fortsatt vil "de andre" vises der ute.. Og skuespillerene er der.. Og modellene er der.. Og proffene er der... Og folk vil uansett la seg dra mot det de ser på som idealene på TV, laaangt mer en de dem treffer på gymmet.. Spør en av dagens mellomtrinnselever i skolen; hva vil de?  Da nevner de John Ceena (usikker på stavinga) og andre wrestling profiler.. Er dette sunne idealer?? Deres ideal legges ikke i gymmet, men av sekundære påvirkningskilder som er rundt dem de fleste av timene de er våkne i døgnet.

    5) De ekstreme bolerene er kanskje større en snittet ja.. (slettes ikke alle)... Men da snakker du om de som utgjør kanskje 1% av de som boler.. Å angripe disse blir litt som å ta heroinisten i kampen mot hasj.

    6) Media; Skal vi SENSURERE barna fra media? Deres fokus styrer mye, men legger vi sensur... Jaja, det finnes enda slike regimer (Kina og Iran), men friheten i media er et grunnleggende prinsipp i det demokratiske norge.. Ser tanken, men umulig å gjennomføre.

    7) Det er en viss sannhet, rekruttering skjer av kriminelle ja.. men at de begynner med AAS pga at det er en stor fyr på gymmet? Jeg kunne lett i mine helt unge dager veddet handa mi på at de styrkeløftgutta jeg traff måtte være dopa.. De var ikke det, men ingen snakket om slikt, og det finnes rene "bjørner" der ute også.

    Og disse likene... De har hatt 60 år å sprette opp på. Det er bevisst at AAS innebærer risk for helsen, men i hvilken grad er ikke stadfestet.. Ja, bla gjerne frem en liste med wrestlere og byggere som døde unge, men hvor mange er de i forhold til de troligvis millionene der ute i verdenen som trøkker?

    I forhold til antallet brukere vil jeg si at de livstruende effektene fremmstår som svært lave.. Se på USA, AAS er illegalt der, men hundretusener bruker det hele tiden... Dør de som fluer? Faktisk ikke.

    Missforstå meg rett, jeg er i mot aas i konkuranseidrett (NIF), samt for de som er for unge, men å kriminalisere stopper ikke det.. Det gjør prevantivt arbeid som informasjon, undervisning.. Røyken dreper i fleng, men tror du røyksalget hadde stoppa om det ble kriminalisert? Nei. De har satt skremselsbilder på pakkene, og det fungerer i noen grad.

    I forsøket på å skjerme våre barn og unge fra alle farene ute i den store verdenen kan vi gjøre hva vi vil.. Men bøter, fengsel, konsekvenser har ikke ført til noe mindre en at 50% av dagens unge voksne under 30 år har prøvd hasj, til tross for farene for konsekvenser.

    Forbud stopper ikke noe, tvert i mot.. Kanskje vil de som uansett bruker AAS også begynne å gjemme dette fra legen sin siden det er illegalt, og dermed påføre seg selv langt mer reelle problemer.


    Se i USA; The american medical assosiation, FDA (food and drug assosiasion og DEA (Drug enforcement assosiation) gikk imot kriminalisering.. I norge ble forrige krimhøring avvist ettersom det ikke forelå klare linjer med AAS og aggresjon.. Dersom dette hadde vært SÅ farlig, og så fælt som enkelte påstår, hvorfor ville dette landets store fagkretser og lovutøvende organisasjoner gå i mot en kriminalisering??

    1) Tror du det hadde vært mer eller mindre fyllekjøring om vi legaliserte fyllekjøring eller fjernet konsekvensene av å bli tatt?

    2) Det er ikke treningsenterene selv som skal teste. Det kan gjøres av politi eller av antidoping Norge eller andre. Tester skal i så fall gjøres uanmeldt.
    Om de som driver gymmet tolererer doping betyr lite om de som blir tatt blir utestengt fra og trene der, ikke av eieren av senteret men av myndighetene. Da er det i eierens egeninteresse at senteret hans/hennes er dopingfritt.

    3)Effekten av av langt flere vil trene rent og at det blir færre som trøkker med slik lovgivning vil gi en større helsegevinst enn om det fortsetter som i dag med stadig flere bolere.
    Flere bolere gir flere misbrukere. Flere misbrukere gir flere som får alvorlige bivirkninger og mulig tidlig død.

    4)Helt uenig. Personene man møter i hverdagen er langt viktigere enn folk man ser på tv. Man har en enorm påvirkningskraft ovenfor unge gutter om man er godt trent og i ett treningsmiljø.
    Får man bort dopere fra gymmene vil det være sunne idealer i fokus fra mosjonister, idrettsutøvere, pt'er og pv'er. I dag blir desverre bole Ole alt for ofte personen de unge gutta identifiserer seg med og ser opp til på trening.

    5) Nesten 100% av alle bolere vil være større enn sine gjevnaldrende som trener rent. Og grantert ha langt mer muskelmasse enn de som ikke trener. Hvis ikke det var tilfellet, hva skulle da være poenget med AAS?

    6) Nei vi skal ikke sensurere barna fra media, men journalistene har ett ansvar for å fortelle hele historien. Når man skriver om Hulk Haugen og at han gikk opp over 40 kg muskelmasse på 2 år (eget utsagn i dagbladet for noen år siden), da bør journalisten grave dypere enn å stole på at Haugens nei til at han dopet seg var riktig.

    7) Hoved problemet er ikke korttidseffeter av AAS bruk, det er lang tids effekter. De kan komme å bite deg i rompa, ikke som 25 åring men senere i livet. I 30 årene, i 40 årene, i 50 årene.
    I tillegg kommer alle de som vil slite med depresjoner og hormonforstyrrelser.

    Tror du røykeloven har gitt færre eller flere røykere? Du kan ikke røyke innendørs på offentlig sted lenger, du kan ikke røyke på offenlig transport. Det har i det hele tatt blitt vanskeligere å være røyker. Dermed er det færre røykere. Røyking har gått fra å være kult til å være ukult.

    Det samme kan man oppnå ved kriminalisering av AAS. Dersom du blir tatt for AAS bruk får du ikke lenger trene sammen med oss rene, men blir henvist til din egen garage, om du har noen.
    Dopere vil bli ytterligere uglesett og stigmatisert. Det vil bli mindre attraktivt å være boler. Du vil få høye bøter om du blir tatt og du vil bli kriminell.

    Det vil samlet gjøre at voksne vil tenke seg om både en og 2 ganger før sprøyta settes i rompa. Færre vil dope seg. Det vil være færre synlige dopere for de unge og det medfører at færre unge vil begynne med AAS.

    Du er mot at unge skal få tilgang på doping. Skal man unngå at 15 år gamle gutter begynner å trøkke må de omgås "rene" forbilder på gymmene og ikke bole Oler.

    Siden dopere ikke ser lenger enn til sin egen sprøytespiss, og dette har medført at flere og flere ungutter har blitt brukere og misbrukere før myndighetsalder, er samfunnet nødt til å sette ned foten.

    Jeg håper at det som skjedde i Trondheim er starten på en slik prosess. Jeg vil ikke gamble med helsen til norske ungdommer. At du synes det er helt greit, sier en hel masse om deg som person, og hvor utrolig egoistiske mange AAS brukere er. (aner ikke om du bruker eller ikke, men holdningene dine tilsier bruk)

    Dopere er i disse dager engstlige for at de ikke lenger skal kunne trøkke i seg som de selv vil uten konsekvenser. De er redd for at de kan komme til å bli tvunget til å velge.

    Valget står mellom å bli kriminelle og fortsette å trøkke fordi de ikke takler ett liv uten doping.
    Eller de kan slutte med doping og jobbe hardt og ærlig for treningsfremgang i en sunn kropp og være ett godt forbilde for unggutte på det lokale gymmet.

    Man kan ikke både være for legal doping bruk og mot at ungdom skal trøkke fra de er 15 år gamle.
    Verden er ikke adskildt. De unges helse er langt viktigere enn din "rett" til å trøkke...
     
    14  Generelt / Antidoping / Sv: Bør steroider kriminaliseres på: 24. mars 2012, 19:55
    Helt uenig.

    Hvorfor?

    1) Treningssenterene kan teste folk... OK, dette foregår i dag, men allikevel er det mange hundre i disse senterene som doper seg. Hvordan går det an? Fordi det koster for mye å teste alle, og da går man på de som vises.. Noe som er et mindretall av brukerene.

    Hvordan det går an?
    Det får ikke alvorlige nok konsekvenser.
    F.eks en brutto mnds. lønn i bot, ville gjort det litt mindre kult å avlegge positiv prøve.
    DettE vil fungere som ved fyllekjøring, du blir tatt og må betale en bot og blir utestengt.


    2) Brukeren får en bot, så hva? Noen av stoffene har laaaang sporingstid, du kan ikke straffe noen for samme lovbrudd to ganger, så om de ikke måler konsentrasjoner fra måned til måned, har da brukeren et "vindu" på opptil 18 måneder å bruke på, før resultatet av "boten" er borte.

    Blir du tatt, blir du som sagt utestengt fra alle treningsstudioer i Norge i en tidsperiode på f.eks 1 år. Personen kan da gjerne trøkke i øst og vest hjemme i garagen sin. Kommer han tilbake til treningssenter 1 år senere og blir tatt igjen, vel da kan han trene hjemme i garagen i 2 år før han kan komme tilbake.
    Blir han tatt igjen, Da blir det livstid med garage trening. Disse menneskene bør ikke trene sammen med ungdom. Noe av poenget med kriminalisering av bruk er å få brukere vekk fra treningssenterene.

    3) Brukerene er der ute på gymmene der det testes også.. Flesteparten av dem vil jeg tro. Iallefall i min by.

    Innføres ett forslag ala mitt, vil det bli langt vanskelig å være bruker i det offentlige rom. De blir tvunget ute av syne. Ned i kjellere og garager. Dermed blir det lite brukere igjen på gymmene.

    4) De forsvinner ikke uansett. Sosialiseringsnettverk er så langt mer en gymmet, og de vil vises på stranden, i byen, overalt.. Gymmet er bare en liten del av de unges tidsforbruk i livet.

    Gymmet er der folk treffes og man prater trening, kosthold m.m. Er brukerene vekk fra gymmet vil ungdom ikke treffe dem i treningssituasjon.
    De vil i stedet møte andre mosjonister og idrettsmenn og kvinner med sunne holdninger og sunne kropper. Unge vil få en mer realistisk tilnærming til hva man kan oppnå med trening.
    På gymmet knyttes kontakter som ikke ville blitt knyttet i det daglige mellom bolere og ikke bolere.
    Mange bolere dealer eller kjenner noen som dealer. Ved å fjerne bolere fra gymmene blir det automatisk mindre rekruttering til AAS bruk.

    5) Du fremstiller det som om bolere er vandrende tanks... De vises ikke! De ser ut som mannen i gata flesteparten av dem, og å da snakke om "smitteeffekten" blir feil i mine øyne, da inflytelsene unge utsettes for i dag er så mangt og mye mer en muskler.. hva med impulsene der dette kommer fra? Modeller? Klær? TV-serier? skal de kriminaliseres??

    De ekstreme bolegutta er "vandrende tanks" ihvertfall utseendemessig. De fleste brukere ser ut som en større utave av mannen i gata, og de ble store langt før de skulle i forhold til sin alder og treningsmengde.
    Når Bole Ole går fra liten til stor på ett par år på gymmet har det en stor påvirkningseffekt på unge gutter på samme gym. Denne inflytelsen fra "virkelige" mennesker de unge møter face to face flere ganger i uken, er langt større enn effekten fra mote, modeller og tv-serier.
    Kostholdsbransjens lefling med bolere i sine reklamer for sine produkter derimot, er ett reelt problem.

    Medias ukritiske håndtering av hollywoodstjerners vektøkninger er også ett problem.
    Eks:skuespiller X trente knallhardt i 3 mnd og gikk opp 12 kg muskelmasse" Du ser aldri at de graver litt dypere og skriver hva skuespilleren faktisk stappet i seg for å klare dette.
    I tillegg er media helt ukritiske i sin dekning av f.eks strongman miljøet.

    6) Individets rett.... Så og si ALLE nordmenn gjør et eller annet som er skadelig for dem selv. Skal de holdes ansvarlige for at andre gjør det samme?? Og hvor er alle likene?? Om bruken er så utstrakt som media og andre nå indikerer, så burde det dukket opp hopetalls beviser for disse skadene for leeeenge siden. Medisinene har eksistert uforandret i 50-60 år..

    Noen tar en kamp mot AAS som om det var Heroin det var snakk om.. Og som jeg nevnte tidligere; Se hvor langt nark forbudet har ført frem. En ustanselig kamp mellom politiet og miljøet som vokser og vokser uansett hva som gjøres fra politiet.

    Politiet måtte så bruke syke resurrsjer på en gruppe som ikke gjør noen markante utslag i samfunnet.. På bekostning av hva? Færre domte voldtektsmenn? Færre oppklarte drapssaker? Mindre innsats mot nark??

    Jeg ser virkelig på ingen måte at det vil forandre noe med kriminalisering.. Tvert imot, unge som blir dratt mot de "skyggelagte" sidene av samfunnet får enda en ting som er "litt ulovlig" og litt "badass" å prøve ut..

    Da mener jeg at tobakk, alkohol, snus, sukker, fett, paracet, formfett og alt annet kriminaliseres også... Og da; Gratulerer:) Endelig er Norge UDISKUTABELT den siste sovjetstaten...

    AAS bruk skader ikke bare deg selv så lenge du bruker det og vandrer blant ungdom på gymmet. Da blir du noe de ser opp til og mange har lyst til å bli som deg. Det kan de ikke klare uten å trøkke. Dermed er du indirekte årsak til at flere under myndighetsalder starter med AAS.

    I tillegg har du de virkelig kyninske som jobber aktivt for å rekkrutere nye brukere. Dette er personer som driver gymmer eller jobber som PT og PV.

    Hvor skadelig er AAS bruk? Det er det ingen som vet sikkert, men at det er overhyppighet blant misbrukere med tanke på hjertekar er ett faktum. Folk får hjerteinfart allerede i 30 og 40 årene og har plakkdannelse som oldinger. Det er bare en av mange alvorlige bivirkninger.

    Hvor er likene? spør du. Vel de er under torva, og det kommer desverre til å bli flere og flere av dem etterhvert som dagens brukere blir litt eldre.

    Kriminalisering vil ikke nødvendigvis medføre mye beslag av politiets ressureser. Man tar blod/urin prøve. Blir du tatt får du ett forenklet forelegg som svir. Du trenger ikke belaste rettsystemet i ett slikt cenario.

    Det at noe blir forbudt ved lov er preventivt i seg selv. Får det konsekvenser for deg som svir i lommeboken i tillegg, virker det enda mere preventivt. Blir du utestengt fra gymmet i tillegg blir det enda kjipere å bli eller være boler.

    Jeg koker egentlig ned denne "super anti aas" kampanjen til folk som er sjalu på de som lykkes... Bol eller ikke. Bol blir forklaringen på hvorfor de selv evt ikke klarer det, mens andre gjør det.

    Lykkes med hva? å få en lite funksjonell fysikk til de fleste aktiviteter?
    Her tar du skammelig feil. Jeg og andre som trener rent er ikke i nærheten av å være misunnelig på bolekropper. De er som oftest uproposjonale,oppblåste og rett og slett for svære til at det blir "pent".

    Misunnelig fordi Bole Ole gikk opp 10 kg muskelmasse på ett år mens jeg bare gikk opp 2?
    Ikke idet hele tatt, men jeg hadde blitt forbannet om han hadde konkurrert som en ren utøver i idrett året etter.
    I tillegg er vi definitivt ikke misnunnelig på alle bivirkningene som mange bolere må slite med.
    Hjerte kar, depresjoner, hormonell ubalanse, nyre problemer m.m

    Det vi derimot er opptatt av er at færrest mulig av dagens unge skal begynne med AAS. Rett og slett fordi det er farlig og i verste fall kan misbruk være fatalt.

    Vi er opptatt av at bolere i strongman, og styrkeidretter er ærlige om at de faktisk har dopet seg. Slik at ikke naiv ungdom tror at de kan bli helt Hulk Haugen som par og tyve åringer om de begynner å trene styrke.

    Vi er opptatt av barna vi kjenner (eller har ) skal slippe å komme i en situasjon der de stiller seg spørsmålet: "Skal jeg begynne med AAS"
    15  Generelt / Antidoping / Sv: Bør steroider kriminaliseres på: 24. mars 2012, 12:47
    Det er her du ikke klarer å se fakta i øynene. Hvorfor du tar feil er nevnt tidligere i tråden, men du liker vel heller å se ting fra din egen vikling uten å se på det store og hele bildet.

    Det er helt i orden for meg at du konkluderer med kriminalisering, det jeg har et problem med er det du baserer det på antakelser som ikke stemmer med virkeligheten.

    Å diskutere virkelighetsoppfatning med en anarkist er ikke spesielt fruktbart. I motsetning til deg liker jeg å forholde meg til den virkelige verden og ikke utopier.

    Du mener at alle skal få gjøre som de vil og at det vil fungere brillefint på alle områder i livet.
    Du diskvalifiserer deg selv som troverdig debattant pga politisk (utopisk) ståsted.

    De andre debattantene forholder seg til verden slik den er og er dermed langt mer interessante å debattere med en deg.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!