Kan vi ikke det da? Hvis vi får i oss nok vitaminer og slikt.. Og selvfølgelig nok fett og proteiner..
Det er jo ikke ideelt pga dårlig insulinsensetivitet/ustabilt blodsukker, men bortsett fra det: Hva hadde skjedd?
For mye sukker er ganske enkelt dødelig, ustabilt blodsukker er bare én av ulempene. Hvitt mel scorer også høyt her. Dressinger basert på "mishandlede" planteoljer har sine ulemper.
Jeg tror mange er enige med meg i at denne markedsføringen fra Mac Donalds sin side er villedende. Den prøver nemlig å rettferdiggjøre bruken av denne type mat ved å kun sette opp en kalorioversikt. Hvilken fordelig det finnes mellom makronæringsstoffene og kvaliteten på råvarene blir det ikke nevnt noe om. Selv om det er her "sunnhetsskalaen" egentlig utrykker seg.
Hvis Mac Donalds bare var ærlige og sa at "vår mat er ikke den sunneste, men den er OK å bruke engang iblant", så tror jeg faktisk ikke de hadde tapt på det. Folk vet utmerket godt at å skeie ut med dårlig mat engang iblant ikke tar livet av noen - men å trekke fram burgere som dette i et positivt lys blir i alle tilfeller feil.
Edit: VG gjør det ikke stort bedre selv ved å videreføre Mac Donalds sneversynte kalori-fokus. "En meny på Mac inneholder store deler av ditt dagsbehov - pass på folkens!"
Heller ikke en av norges største aviser, som tross alt skal forholde seg kritisk og på forbrukerens side, nevner et eneste ord om fordelingen mellom næringsstoffer eller råvarekvaliteten. Skammelig simpel og lite nyskapende journalistikk av VG.