Spise fri dag- Skal man fortsatt holde seg innen for kalori grensa? eller er det fritt som i carte blanche?
Spise fri dag = spisedag = ett motivasjonsmåltid for de aller fleste. Det er en kontrollert sprekk, dvs at man tillater seg å spise det man har lyst på til ett måltid (stort sett middag), til man er mett. Resten av dagen følger man den vanlige kostholdsplanen. Pass på at du spiser rolig, så du merker når metthetsfølelsen kommer snikende!
Kosthold - Når man skal feks spise 120g havregryn. Er det i tørr tilstand? Klarer ikke å spise så mye når jeg står opp
De fleste mål på matvarer oppgis i tørr vare (for tørrvarer) og rå vare (for kjøtt ol. som skal stekes/varmebehandles). Avvik fra dette pleier stort sett å være merket med "x.x g ferdig vare" eller lignende. Klarer du ikke å få i deg en god frokost kan du jo legge inn ett mellommåltid / justere størrelsen på mellommåltidet så du får i deg en del utover formiddagen
Har aldri vært noe stor frokostspiser selv, blir stort sett en smudi evt en skive hjemme. Så spiser jeg et skikkelig måltid i 9-10 tida på kontoret istede.
Vekter i programmet - Dersom vektene ikke har nyanseringen som programmet. går dere nærmeste opp eller ned? eksempel arnoldpress 12,5 jeg har 12 og 13,kg i studioet. hva skal man velge?
Når jeg trente RYP lagde jeg meg en "regel" på at 0,5kg for lite gav 1 rep ekstra, og 0,5kg for mye gav en rep i fratrekk. Målet med RYP er jo at du skal øke belastningen fra økt til økt, og dette kan jo også gjøres ved å øke antall repetisjoner når du ikke har tilgang på riktige vekter.
Øvelsen Roing - Det er ikke stang på studioet, bare sånn triangulær "standard" håndtak. Går det for det samme?
Går ikke helt for det samme, men må du så må du. Anbefaler deg å vurdere stangroing som erstatning