for esv
  Visning av honnørposter for esv
Sider:
  • 1
  • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Antall Aminosyrer 30. januar 2006, 16:02
    Det er sånn at det er 20 aminosyrer som inngår i proteinsyntesen i ribosomene i cellen. Når proteiner er dannet (50 eller flere aminosyrer i en kjede) kan det bli dannet derivater ut fra disse 20 aminosyrene. Dvs at det finnes mye mer enn 20 aminosyrer, men alle andre stammer fra de opprinnelig 20. En vanlig oppdeling av aminosyrene er som følger:

    Nøytrale ikke-polare aminosyrer:
    Glycine
    Alanine
    Valine
    Leucine
    Isoleucine
    Phenylalanine
    Tryptophan
    Methionine
    Cysteine
    Proline

    Nøytrale polare aminosyrer:
    Serine
    Threonine
    Tyrosine
    Asparagine
    Glutamine

    Sure aminosyrer:
    Aspartate
    Glutamate

    Basiske aminosyrer:
    Lysine
    Arginine
    Histidine

    (sÃ¥ selv om du har skrevet navnet pÃ¥ 22 stykker sÃ¥ er ikke det noe tall som betyr noe spesielt hitman  Wink )

    Kan legge til litt mer kjemisk info for de som er interessert:
    19 av de 20 aminosyrene har kiralt senter (alle utenom proline), dvs det er 4 forskjellige grupper festet til alfa-karbonet.
    Glycine er symmetrisk pga at det er bundet to H-atomer til alfa-karbonet.
    Alle de andre er såkalt stereoisomere, de kan oppstå som speilbilder av seg selv. De får da betegnelsen L- eller G-, som f.eks. L-glutamin. Man finner kun L-formen i menneskekroppen.
    Honnør gitt av : HITman, 30. januar 2006, 18:13
    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Antall Aminosyrer 30. januar 2006, 16:02
    Det er sånn at det er 20 aminosyrer som inngår i proteinsyntesen i ribosomene i cellen. Når proteiner er dannet (50 eller flere aminosyrer i en kjede) kan det bli dannet derivater ut fra disse 20 aminosyrene. Dvs at det finnes mye mer enn 20 aminosyrer, men alle andre stammer fra de opprinnelig 20. En vanlig oppdeling av aminosyrene er som følger:

    Nøytrale ikke-polare aminosyrer:
    Glycine
    Alanine
    Valine
    Leucine
    Isoleucine
    Phenylalanine
    Tryptophan
    Methionine
    Cysteine
    Proline

    Nøytrale polare aminosyrer:
    Serine
    Threonine
    Tyrosine
    Asparagine
    Glutamine

    Sure aminosyrer:
    Aspartate
    Glutamate

    Basiske aminosyrer:
    Lysine
    Arginine
    Histidine

    (sÃ¥ selv om du har skrevet navnet pÃ¥ 22 stykker sÃ¥ er ikke det noe tall som betyr noe spesielt hitman  Wink )

    Kan legge til litt mer kjemisk info for de som er interessert:
    19 av de 20 aminosyrene har kiralt senter (alle utenom proline), dvs det er 4 forskjellige grupper festet til alfa-karbonet.
    Glycine er symmetrisk pga at det er bundet to H-atomer til alfa-karbonet.
    Alle de andre er såkalt stereoisomere, de kan oppstå som speilbilder av seg selv. De får da betegnelsen L- eller G-, som f.eks. L-glutamin. Man finner kun L-formen i menneskekroppen.
    Honnør gitt av : MichaelStar*, 30. januar 2006, 16:26
    3  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Proteinnedbrytning; hvor lang tid? 13. juni 2005, 16:25
    Vet ikke nøyaktig hvor lang tid kroppen bruker på å bryte ned 30 gram proteiner, men det er deffinitivt ikke bortkasta å spise kylling en time etter shaken.
    Kanskje jeg misforstår, men tar du shaken en time etter endt trening? Da burde du heller ta den med en gang og så kyllingfilet etter en time.

    Weight Gainer består både av prot og karbs (ca 20-25% protein og resten karbs). Min erfaring er at gainer smaker bedre enn karbohydrattilskudd (det smaker ofte ikke noe særlig i det hele tatt) og også bedre en rene proteintilskudd. Gainer er greit å bruke om du skal opp i vekt og rett etter trening for å få de raske karbsene som er viktige da. Om du ikke vil kjøpe gainer kan du lage det selv ved å blande proteinpulveret ditt med karbofuel o.l.
    Honnør gitt av : Vidis, 13. juni 2005, 16:30
    4  Generelt / Loggbok Online / SV: esv tester abcde 30. mai 2005, 20:26
    Hentet bare ut et lite utdrag, det står mer og man får et mer helhetlig bilde om man leser alt (er en del å lese gjennom, men synes det er veldig interessant).

    http://www.musclemedia.com/training/abcde/v61_abc4.asp#next

    BP: How did you come up with your protein cycling theory?

    TA: My interest in protein cycling originated about a year ago when I realized that if you change from a diet with normal protein intake to one with a high intake, after about a week, you will have less amino acids in your blood than before upping your protein intake.13 The reason for this is not only enzymatic adaptation but also hormonal changes. A high protein intake stimulates the release of a hormone called glucagon, which is a hormone that opposes the effects of the anabolic hormone insulin.
    With increased protein intake, the urea cycle runs at a faster pace to excrete the nitrogen from the excess amino acids. Glucagon is also "consuming" amino acids, but in this case, to create glucose [gluconeogenesis] by up-regulating gluconeogenic enzymes. Unfortunately, these two systems overcompensate and thus decrease the amount of available amino acids in the bloodstream. However, it seems that the transport of amino acids into muscle is initially improved.
    After examining this issue, I went on to explore what happens during a period of low protein feeding. What I discovered is there are several mechanisms that preserve muscle proteins in favor of, for example, liver proteins [which include more labile proteins], during this condition. First of all, muscle proteins have a longer life span than liver proteins, so initially [during the first few days of protein deprivation], liver proteins, rather than muscle proteins, are lost, and muscle mass is remarkably well preserved.7 Furthermore, the urea-cycle enzymes are down-regulated [interestingly, the same thing happens during overfeeding3]; thus, less urea is formed, and this urea can, under these conditions, even be recycled by something called the urea-salvage pathway to create amino acids again.10 This also takes place during training and recovery.2 Even more interesting are the events within the muscle cell. During the first day of a low protein intake, protein synthesis is decreased while the degradation is constant. After three days, however, the degradation is significantly lowered.23 Thus, in essence, a three-day, low-protein diet actually stimulates anti-proteolytic mechanisms, or "anti-catabolism" as it is often referred to in the muscle magazines.
    Now comes the very interesting part—when you switch back to a high-protein diet, you create the perfect environment for super-compensation of muscle proteins [GROWTH!] to take place. Here's why:
    The amino acids [nitrogen] will stay in the body since urea-cycle enzymes are still down-regulated, and the urea-salvage pathway is still operating.
    The nitrogen balance in muscle is dramatically elevated because the synthesis is rapidly increased due to improved availability of amino acids20 and because it takes two days for protein degradation to increase23 back to your baseline value, which is still lower than average due to the high protein intake.8,16
    These very important observations are the basis for protein cycling within the framework of my Anabolic Burst Cycling System. By doing these micro-cycles, especially during the low-calorie phase, you can experience muscle growth, even though you are on a restricted-calorie diet—you can build muscle and burn fat at the same time! This is what "nutrient repartitioning" is all about—you drive energy stores from fat to fuel muscle tissue. It is a "rob Peter to pay Paul" phenomenon. Unfortunately, this "primed condition" exists for only about two or three days.

    Honnør gitt av : 25Ã¥rstrening, 01. juni 2005, 19:07
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Ser dete kostholdet bra ut? (Bulk) 04. mai 2005, 13:17
    Et par tips fra meg (er ingen ekspert så er kanskje andre ting som må gjøres også):

    1: Bytt ut Cornflakes med havregryn, mye sunnere.

    2: Ta karbohydratene etter trening i stedet for før (i tillegg til proteiner). Du kan gjerne ta en proteinshake før trening også.

    3: Ikke spis nøtter rett etter trening (ikke innta fett rett før eller etter trening), men spis gjerne nøtter resten av dagen, f.eks. som et lite måltid mellom frokost og lunsj. Varier mellom ulike typer nøtter, ikke bare spis samme type hele tiden.

    4: Dropp karbohydrater før du legger deg, spis måltid som kun inneholder proteiner og sunt fett på kvelden.

    5: Ikke bare hent proteinene dine fra egg, varier kosten; magert kjøtt, fisk, egg, kesam...(tunfisk er billig og godt. Du kan f.eks. lage en salat om morgenen med en bokst tunfisk i olje, div grønsaker og litt kesam. Passer perfekt som lunsj, hadde byttet ut bananene med det hvis jeg var deg, de kan du heller spise etter trening i stedet for karbohydrater i shaken).

    6: Spis grønnsaker! Så ut som om det var lite av det i kostholdet ditt, bruk mye grønnsaker når du lager middag.

    7: Spis minst hver 3. time, da får kroppen en jevn tilførsel av næringsstoffer.



    Håper dette kan hjelpe deg litt på vei, er ellers utallige poster på forumet angående kosthold. Bruk søkefunksjonen.
    Honnør gitt av : HITman, 04. mai 2005, 13:21
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Basisøvelse for biceps. 14. april 2005, 16:10
    Kjører fra før markløft, knebøy, chins, dips, militærpress og benkpress, men ingen av disse går hovedsaklig på biceps. Er det en øvelse for biceps som kalles basisøvelse?
    Honnør gitt av : stayXgold, 14. april 2005, 23:47
    7  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Hst grunnprogram pÃ¥ deff? 26. februar 2005, 13:47
    Har lest på forumet at det er viktig med progresjon på deff. Vil det være gunstig å kjøre hst grunnprogram? Da er det jo kontinuerlig progresjon + 20/30 min kardio etter styrketreningen.
    Honnør gitt av : MagnusF, 26. februar 2005, 14:00
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!