Ja det er snakk om å jobbe 2 helger i måneden, det er normalt. Fredag og lørdag, eller kun kveld. Sir man bare nei og ikke har en skikkelig unnskyldning for å ikke bli med så slutter folk å spørre. Jeg ble selv spurt idag om jeg skulle være med å drikke i morgen, men kan desverre ikke fordi jeg må jobbe, og da er det helt greit
Ingen blir skuffet og jeg slipper å drikke, vinn vinn!
Ja "The struggle is real" når man går på kcal underskudd og skal trene. Først så må du tenke på at det som egentlig er normalt er at folk først begynner å trene for å få muskler og framgang på kcal overskudd. For så å "Deffe" gå på diett.
Du går rett på diett, samt trene for å få muskler og framgang på kcal underskudd. Så det er dobbelt så hardt for deg. Så du kan på en måte ikke forvente at du du skal få mye framgang når det kommer til å øke på vekter hver uke etc. Du vil mest sannsynlig forbedre utholdenhet din, men ikke energi nivå er så lavt at du vil ikke merke det før energi nivå er høyt igjen. Det er derfor det er tungt å stå opp, gå opp trapper.
En ting til som du må påminne deg selv om er at når du alltid forsøker å bli 1% bedre hver dag, og det kommer en dag der du ikke var bedre enn dagen før så må du tenke på at den personen du var i går var den beste versjonen av deg selv. Du konkurrerer alltid mot den beste versjonen av deg selv og du kan ikke alltid vinne.
Jeg kan forklare deg hvorfor kroppen din er sliten, jeg tror det vil gi deg større forståelse på hvordan kroppen din fungerer og maten du tar i deg. Dette er ren "broscience", som jeg har lært av å lese på internett, jeg har ingen utdanning innen dette, så jeg utfordrer gjerne de snart 2000 lesere dine på å rette meg hvis jeg tar feil.
Ok, så det er 2 deler av dette eventyret i å gå ned i vekt.
1. Gå ned i vekt, komme til ideal vekta di. Der er du nå.
2. Når du har ankommet din idealvekt, hvordan spiser vi for og holde oss der ut livet? Uten å hate livet.
Først tar vi nr 1. Så tar vi nr 2 når du er kommet dit.
Det finnes hundrevis av dietter for å gå ned i vekt, fedon dietten, 0 karbo, banandietten, 5:2, steinalderdietten, sultedietten, pulverdietter, juiceing, kokaindiett, ja jeg kommer ikke på fler i farten, men det finnes jo så mange. Det gjelder å finne den dietten fungerer for deg og din livsstil. Jeg har ikke prøvd alle, kun et fåtall. Jeg liker lavkarbo, fordi jeg er karbo sensitiv.
Sånn her fungerer lav karbohydrat diett. Men først må jeg forklare en annen ting, enklest mulig.
Når du spiser maten din, så vil kroppen din fordøye maten og lagre den(energi). Først vil den lagre maten(energi) du spiser i musklene dine, og så i levra di. Når musklene er full av energi og det ikke er mer plass der, og glykogen lagrene i levra di er fulle av energi, og hvis du da forstetter å spise mat(energi) som en "gris", så tenker kroppen, hvor skal jeg lagre resten av energien som jeg putter i meg? Det er jo fult i musklene og glykogen lagrene er fulle. Da bestemmer kroppen seg for å lagre det i fett! Rundt magene våre, lårene, på ræva etc. Derfor blir legger folk på seg.
Grunnen til at lav karbo fungerer så bra til å forbrenne fett, er fordi når du spiser lite karbohydrater så produserer kroppen lite insulin. Da e kroppen nødt til å forbrenne fett.
Spiser du et kosthold sånn som feite folk, masse proteiner, usunt fett og massevis av karbohydrater, så vil kroppen masse produsere insulin. Du klare aldri å forbrenne fett, når kroppen produserer hauevis av insulin hele tiden, hver dag, ingen klarer det, ikke bjørn dæhli i sin prime, usain bolt eller erna solberg.
Så når du går lav karbo, OG du går i kalori underskudd, som e veldig viktig, du må også gå i kalori underskudd. Kalori underskudd er når du spiser mindre energi enn kroppen bruker ikke sant. Sånn som du holder på med nå. Da begynner kroppen å ta av den lagra energien du har i fettet rundt magen, lårene etc.
Men kroppen går desverre ikke kun etter fett, kroppen angriper også etter glykogen lagrene i levra. Glykoen lagrene lagrer energi i levra og musklene. Det er der du får energi ifra til å jobbe og trene. Og når du har gått lenge nok på lav karbo så vil glykogen lagrene gå tom og da går kroppen VIRKELIG i gang med å forbrenne fett. Det er derfor 0 karbo fungerer jævli bra til å forbrenne fett, glykogen lagrene går fort tom for energi og da er det fritt fram for å angripe fettet. Beklager hvis jeg gjentar meg mye. Så det er dette du opplever nå, glykogen lagrene dine begynner å gå tom, og det har begynt å bli tungt å gå opp trapper som det vanligvis ikke ville gjort. Du går på kalori underskudd, og du er i mer aktivitet enn du har vært til vanlig.
Så når du går på lavkarbo så sies det at det vil det ta mellom 4-7 dager (kommer ann på fra person til person), så e glykogen lagrene tomme. Men kroppen vår er veldig smart! Går du for lenge på lav karbo, og på tomme glykogen lagre så vil kroppen tilpasse seg. Den vil ikke slutte å forbrenne fett kan du si, men det sakter veldig veldig opp. Kroppen tror at du holder på å dø ikke sant. Det er rett å slett ikke sunt. Hormonene i kroppen er på bærtur etc. Kroppen er i ubalanse.
Så den beste måten å kjøre lav karbo diett på er og etter de 4-7 dagene på lav karbo(husk det varierier fra person til person), så reintrodusere du mer karbohydrater i hverdagen. I 2-3 dager. Så uka di vil kansje se sånn her ut.
-Mandag tilogmed fredag lavkarbo. 4-7 dager, du bestemmer.(Det her er handler om å bli kjent med sin egen kropp og lytte til den.)
-Fredag til søndag. 2-3 Dager, der du spiser mer karbohydrater, for å fylle opp glykogen lagrene i musklene og levra di. I tillegg vil hormonan i kroppen komme i balanse igjen. For så tenker kroppen, aha, hun har begynt å spise karbohydrater igjen, nå kan jeg begynne å forbrenne fett igjen! Så kommer mandagen og du har energi i kroppen og klar til å kjøre lav karbo igjen.
Og det er viktig å fylle opp med karbohydrater etter den 4-7 dagen hvis du er spesielt interessert i og beholde muskelmasse som man har bygd opp, for hvis du ikke gjør det så vil kroppen ikke bare spise opp fett, men den vil også begynne å spise muskler. Du kan gå 48 timer uten mat før kroppen angriper muskler. Før det går den på fett og glykogen lagrene.
Men så kommer det noe veldig viktig, når du skal spise mer karbohydrater (reintrodusere) i helga(de 2-3 dagene) så e det VIKTIG at du gir kroppen de riktige karbohydratene, komplexe karbohydrater. Ikke hvit brød, hvit ris, vanlig potet, lys pasta. Ikke pizza å sånt jalla greier. Du vil spise karbohydrater full av næring og som er mettende, som f.eks det beste du kan spise er bønner, så har du søtpoteter, fullkornspasta, grovt brød, fullkorsn ris.
Sånn her vil du at uka skal se ut (inntak av karbohydrater) Jeg sier ikke at dette er riktige tall for deg, men sånn vil du at det skal se ut.
Mandag: Totalt 50 gram karbohydrater
Tirsdag: 50
Onsdag: 50
Torsdag: 50
Fredag: 50
Lørdag: 100
Søndag:150
Mandag: 100
Tirsdag: 50
Skjønte du hva jeg mener? Det kommer ant på når de 4-7 dagene er ferdig, så starter du 2-3 dager med å reintrodusere karbohydrater. Du skal spise akkurat det samme igjenom alle dagene som du ville gjort ellers, bare at du skal legge til mer karbohydrater de 2-3 dagene, bare for å understreke det.
-------------------------------------------------------------------------
Når det kommer til hvor mange ganger du skal spise om dagen, jeg tenker så at hvis målet er å gå ned i vekt så ville jeg ikke spist hver 3 time, 6 ganger om dagen. Fordi, hvis du skal spise hver 3 time, så vil du alltid gi kroppen mat (energi) som den må fordøye og fylle opp energi lagrene i musklene og levra. Hvis du spiser hver 3 time så får jo ikke kroppen tid til å gjøre det du vil at den skal gjøre, nemlig og forbrenne fett! Så jeg ville prøvd å spise like mat færre måltid, men selvfølgelig like mye mat som om du skulle spise 6 måltid om dagen. Fordi da gir du kroppen muligheten til å forbrenne fett, og ikke konstant fylle opp energi nivået i musklene og levra. Hoff håper jeg ikke repeterer meg for mye, det er ikke meningen.
Du må få riktig typer av kalorier i deg, gode proteiner, riktige karbohydrater, fett, og vann, for å maximere forbrenning av fett.
Du kan også kjøre 0 karbo i 1-2 dager iløpet av de 4-7 dagene for å speede opp prossesen, men som du sikkert forstår så vil du være veldig preget av det, det e ubehagelig måte å gå ned i vekt på, man er konstant sliten, du blir lett irritert, har bare lyst til å sove etc, føler at du knapt klarer å løfte beina over dørstokken, ok nå overdriver jeg, men du skjønner sikkert poenget. Altså dette er når du er i høy aktivet med jobb å 2 treninger om dagen. Da kroppen trenger all energi den kan få så skal du liksom kutte det ut ?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Hva skal jeg spise når jeg går på lav karbo??
Hva faen skal jeg spise for å fylle karbohydrat kvoten min iløpet av uken?
Bønner og linser!! Brune bønner, hvite bønner, det er det samme, alle slags type bønner. De er fantastiske! Ikke bare inneholder de karbohydrater, de er rike på protein, fiber og er full av viktige næringstoffer. OG de er mettende! Det liker jeg. Unngå bønner i tomatsaus, de er desverre litt mye sukker i.
Få i deg masse grønnsaker, brokkoli, og blomkål er gode alternativer. (proteiner, lite kalorier) Alt du finner i grønnsaksdisken.
Kjøtt eller fisk, så lenge det er proteiner og prøv å velg de med lavt fettnivå
Steking prøv olivenolje, ligg unna melange.
Mellommåltid, det har vi snakket om før, hvis du føler at du trenger det, så spis nøtter(uten salt), bær, frukt, cottage cheese, gresk yoghurt. Vær forsiktig og ikke spise for mye, spesielt på nøtter, mye energi i nøtter. frukt kan du spise mye av, lite kalorier og du blir mettere.
Bare følg med på på hvor mye kalorier du får i deg iløpet av en dag, du ønsker jo kalori underskudd ikke sant
Legger til at det e viktig at du drikker masse vann, får aldri nok av det, beklager
Spiser du sånn så vil du få resultater. Jeg håper jeg har klart å forklart enklest mulig og gjort det forståelig, håper du har lært noe og at dette vil gjøre det enklere, har ikke tid til å gå igjenom det jeg har skrevet.