Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 36
  • 1  Generelt / Loggbok Online / Sv: 20LEGEND trener Mark Rippetoes Starting Strenght Program! på: 29. juni 2012, 10:23
    At du har blitt villedet forklarer jo en del. Poenget til Hr. Rippetoe er vel at kroppen fungerer som en helhet i motsetning til muskler i isolasjon. Legghev er en isolasjonsøvelse og hos en nybegynner har den ingen funksjon som ikke knebøy, mark og powerclean gjør like så bra. Det er både unyttig og unødvendig bruk av tid. For en nybegynner er knebøy tre ganger i uka mer enn nok trening for beina.

    Det er mulig jeg er litt regelrytter her nå, men SS-programmet er det som jeg har skrevet opp. Alt annet er ikke det programmet. Det er også mange grunner til at programmet er satt opp akkurat slik det er, noe du kan finne ut ved å lese litt rundt om det.

    http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/most_lifters_are_still_beginners

    2  Generelt / Loggbok Online / Sv: 20LEGEND trener Mark Rippetoes Starting Strenght Program! på: 26. juni 2012, 11:22
    Hei!

    Jeg kom over treningsloggen din fordi jeg så at du kjørte SS. Etter å ha lest litt er det tydelig for meg at du ikke gjør dette, i hvertfall ikke på en måte som Mark Rippetoe ville godkjent. Jeg har lest det meste han har skrevet, sett DVDen, sett alle filmene på hjemmesiden hans og fulgt med i forumet hans en god stund. Jeg har også trent noen nybegynnergutter med dette programmet. Jeg føler derfor at jeg kan uttale meg om dette, men for all del: bruk rådene fra meg på den måten du selv ønsker.

    Når det er sagt så er dette programmet antakeligvis det smarteste programmet du kan kjøre siden du er nybegynner og det vil kunne gi det massive økninger i styrke og størrelse. Gitt at du følger programmet. Derfor anbefaler jeg deg at du leser denne:

    http://startingstrength.com/index.php/site/article/a_clarification

    Kjør programmet slik det er laget:

    A: Knebøy 3 sett x 5 reps
        Benkpress 3 x 5
        Markløft 1 x 5

    B: Knebøy 3 x 5
        Press 3 x 5
        Powerclean 3 x 5

    Ikke no mer. Hvis du lurer på teknikk og har masse spørsmål anbefaler jeg å kjøpe boka og dvden fra nettsiden startingstrength.com. Men ikke ligg på 2100 kalorier, kjør legghev og påstå at du kjører SSprogrammet.
    3  Generelt / Loggbok Online / Sv: Espen Bøs Aune mot Norway Open 29.sept på: 07. juni 2012, 10:58
    Nei, det er evt bare på vent. Jeg har snakket med Børge ang diett osv også. Men siden han bor i sør og jeg i midt norge. Velget jeg en person som er på gymmet og kan følge med meg dag for dag. For å klare å justere mere osv. Når den tid kommer. Børge kunnet godt ha fulgt meg per mail også, og evt kommet på forskjellige formsjekker osv osv. Det vet jeg han gjør med mange andre. Samme gjør jo også Kim Torgersen. Som faktisk gjorde det med han som trener meg nå, sist han stillte. Så det har jo seff godt fint.
    Men siden jeg har liten til ingen peiling på akkurat dette. Valgte jeg Paul Rusten..
    Power trening har jeg mye peiling på selv, så der var det ingen stress at han bodde langt unna osv.
    Jeg valgte altså Paul Rusten som er på gymmet, stillt før, har peiling og trener etter min bok! Smiley

    Så NEI, jeg har ikke brutt noe samarbeid med Børge. Hadde han bodd nermere meg hadde valget vært enkelt for meg, Børge.

    Takk for svar! Kjenner Paul og læremester Jon Morten fra gammelt av på Melhus. Dedikerte, flinke og ivrige etter å lære bort begge to. Masse lykke til!
    4  Generelt / Loggbok Online / Sv: Espen Bøs Aune mot Norway Open 29.sept på: 06. juni 2012, 15:06
    Hei! Har du brutt samarbeidet med Børge Fagerli og Co? Kunne du tenkte deg å skrive noen ord om hvorfor, eventuellt?
    5  Generelt / Åpent forum / Sv: Anders Behring Breivik & Rettsaken på: 06. juni 2012, 14:42
    ABB er god nok til å "karaktermyrde" seg selv. F.eks når han i det ene øyeblikket mener han skal klare å fly et fly ved å ha sett en youtubevideo for i det andre å måtte ringe falken for å sette den ene leiebilen i revers.
    6  Trening / Strongman / Sv: Bøs Vs. BAS på: 06. juni 2012, 14:05
    Dette er kult på mange måter! For det første knytter det bånd mellom jernidrettene. Det mener jeg er bra. Tror styrkeløftere, vektløftere, strongmen og byggere har mye å lære av hverandre!

    For det andre så er det et kjempeviktig eksperiment i forhold til tankegangen som en del kjente kroppsbyggere (Arnold og J.M. Thomassen) og jerncoacher (Stuart McGill, Mark Rippetoe)forfekter: nemlig at folk som skal ha store muskler først og fremst bør konsentrere seg om å bli store og sterke. Først når man er stor og sterk kan man begynne å "forme" muskler. Jeg vil derfor oppfordre begge deltakerne til å føre logger og ta bilder underveis slik at man har dokumentert det for ettertiden. Jeg tror dette kan bidra til at nybegynnere kanskje skjønner verdien av å først bli stor og sterk heller enn å kjøre cabelflyes og tenke på razorabs. Et annet poeng som disse herrene også kan skåre på i en kroppsbyggerkonkurranse er det Jon Morten kaller "grovhet". Han snakka om at Dorian Yates mente han tydelig kunne se hvilke byggere som trente med tunge vekter. Den ga en viss grovhet i muskulaturen.

    Spennende!

    Masse lykke til begge to fra meg i alle fall!
    7  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 26. mai 2012, 08:58
    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10070791

    HURRA!  woot
    8  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 20. februar 2012, 15:33
    Neida, jeg antok ingen ting. Godt å være enig med en såpass rutinert mann Cheesy.
    9  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 20. februar 2012, 14:53
    Nå handler vel ikke denne tråden om akkurat dette, men jeg er jo veldig OT av meg, så det får stå seg! Smiley

    Jeg er dels enig og uenig med deg i dette.

    Jeg har i løpet av mine etterhvert 29 år med vekttrening erfart litt på dette feltet, og selv om et utvalg på 1 er lite så tror jeg ikke min kropp og fysiologi er spesielt ulik gjennomsnittet av norske menn.

    Min erfaring er at det ikke er vesentlige forskjeller mellom dopede og ikke dopede trimmere mht hvilken type trening som fungerer. For min del kan jeg si at jeg har trent eksakt likt både før, under og etter mitt dopingmissbruk. Fremgange var, sett opp mot andre, sånn ca eksakt like god enten jeg var rein eller ikke - jeg økte bare mer som missbruker.

    Den største forskjellen slik jeg erfarte det er at en som dopet kan slippe unna med mindre innsats, men fortsatt ha langt bedre fremgang enn de som trener reint. I tillegg må det jo sies at en dopet utøver pga "bedret" restitusjon kan gi kroppen mer juling, men med dagens "less is more" filosofi mht BB, så vil jeg tro restitusjonsmomentet blir mindre gyldig enn for ett tiår eller to siden når folket lasset på hinsidige mengder trening...og fortsatt grodde...

    Der jeg er veldig enig, er kostholdsbiten. Det er virkelig to ganske så forskjellige verdener - og da særlig mht både mengde mat og også mer spesifikt mht anbefalinger om proteininntak.
    Jeg kan i hvertfall stå sånn noenlunde rakrygget mht hva jeg selv har anbefalt mht kosthold og slikt, for jeg har i de siste 20 årene vært svært skeptisk særlig mht anabfalinger om hvor mye proteiner en har behov for for å kunne ha optimalt utbytte - det er langt mindre mengder enn en kan få inntrykk av når enkelte uttaler seg.
    Nå tror jeg forsåvidt ikke de høye proteinanbefalingene er et resultat av boleres kosthold, men mer en vellykket kampanje fra et utall kostholdsprodusenter som maler på mht hvor viktig det er å spise mengder med proteiner for å i det hele tatt å forsvare en tur på gymmet. Nok om det!

    Videre er det slik at å forholde seg til en del diett-tips fra åpenbare brukere av AAS mm ikke gir rare meningen, med mindre de samme veilederen sier klart at han gir sitt råd basert på at mottageren ikke bruker slike "diettfremmende" substanser. Selv som missbruker var jeg utrolig skeptisk til en del av de diettoppleggene jeg så medkonkurrenter forholdt seg til. Det var f.eks. karer på type 90kg som inntok rundt 4000kcal...på deff, og det til tross for at de mente kardio var meningsløse greier. Det er en mengde kalorier som f.eks lå 1000-1500kcal over det jeg som veide 25kg mer inntok....og selv jeg inntok mer enn jeg måtte ha ligget på som rein utøver. Forstå det den som kan...
    Når så slike karer går ut og setter opp diettforslag til reine utøvere, så bare må det bli galt i mine øyne...at de i tillegg var unge og mest sannsynelig hadde brukt varer det meste av sin "karriære" gjør at de knappest vet hvordan en vanlig kropp fungerer. Ikke akkurat noe godt utgangspunkt..  dry

    Ø

    PS! Om noen synes jeg går for langt i å "forherlige" doping, så er ikke det intensjonen.....det er også svært så OT. Gi i såfall beskjed så fjerner jeg innlegget.
     


    Hei!

    Jeg er ingen ekspert på området. For det første er det gjennomført alt for få gode studier på dette så uttalelsene mine er også basert på annen informasjon. Problemet mitt med dopere som rådgivere når det kommer til trening og kosthold dreier seg i grunn om forholdet mellom treningsintensitet - restitusjon,  fremgang og skaderisiko. At dop fører til at du får hjelp til restitusjon er vel relativt etablert. I mitt hode fører dette til at treningsintensiteten (og påfølgende katabol og anabol effekt) kan økes og fremgangen blir deretter. Derfor har jeg et intrykk av at folk som bruker dop kan komme unna med mer og tyngre trening enn det meningmann med normale testosteronnivå kan. Rådene fra doperne blir deretter. Med dop kan du også raskere nærme deg det genetiske potensialet ditt og letter manipulere formen når du har kommet hit.

    Ett annet aspekt som jeg mener er desto viktigere, og som jeg har kommet frem til gjennom min noe begrensete tid som trener for styrkeløftere, er den vanvittig dobbeltmoralistiske holdningen som eksisterer innefor styrketreningsmiljøet. Ungdom blir møtt med urealistiske forbilder fulle av dop med kropper hugd ut av stein og tror dette er oppnåelig ved å trene uten dop. Disse samme "forbildene" poseser fulldopa i "treningsblad" hvor de ikke snakker eksplisitt om hvor mye ulovlig de må ha gjort for å få den formen de har, samtidig som de promoterer virkningsløse kosttilskudd og meningsløse treningsprogram. Blir de konfrontert med hvorvidt de bruker sterodier blir dette benektet/avfeiet eller snakket bort. Arnold har tidligere vært postergutten for dette konseptet. Jeg vet ikke hvor mange "arnolds treningsprogram" jeg har kommet over i løpet av årene som a) har et uoppnåelig mengde/intensitets-konsept, b) ikke tar med at Arnold brukte steroider og c) hadde 300 kg i mark, 220 i rå benkpress 2 år før han ble Mr. Olympia første gang, gjennomført på et Reg Park 5 x 5 program med omtrent bare baseløft. Igjen sitter forvirrede ungdommer med 9 ulike typer kosttilskudd, minimal fremgang og trener "Ronnie Colemans program", med tro på at de kommer til å se ut som ham om ca 3 år bare de fortsetter.

    Dette ble en lang rant, men det må bare ut.
    10  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 20. februar 2012, 12:56
    Helt enig. Har egentlig opplevd Eilertsen som kredibel, men denne saken endrer dette. Kalibers 5 x 5 program som Jacobsen har skrevet om havner også i et nytt lys. Selv om dette har lett for å bli en ad hominem argumentasjon så er poenget med at bruk av dop endrer veldig mye i måten man tilnærmer seg både trening og kosthold. Jeg håper virkelig at denne saken kan få opp øynene for den dobbeltmoralen som enkelte miljø er preget av.
    11  Generelt / Åpent forum / Sv: Strafferettslig utilregnelig på: 30. november 2011, 19:59
    Hvis du dra en konklusjon på bare det mediene sier får du ofte feil vinkling og bare den ene siden på hvordan saker egentlig er (En sak har 3 sider, den ene siden, andre siden og sannheten). Der blir de ofte fremstilt som mye værre enn det de er for å selge mere.
    Hvis disse "andre" ekspertene uttaler seg om sakens innhold offentlig uten å ha fullt innsyn i saken er det veldig uheldig. Det er helt klart at det ligger mye mere innformasjon til grunn om saken enn det vi har fått i media etter som de har fattet den diagnosen de har gjort. Det er tross alt høyt skolerte folk som sitter å fatter slike ting.
    Folk må få ha den oppfatningen de vil om ting, men synes det kan være farlig å bare anta og bare følge bølgen om hva andre mener om ting og tang.


    Dessuten er det godt mulig at siden mannen har fått den diagnosen han har, så må rettpsykiaterene sitte på informasjon som utenforstående ikke har. Working backwards.
    12  Generelt / Åpent forum / Sv: Strafferettslig utilregnelig på: 30. november 2011, 19:56
    Intelligens og schizofreni er to uavhengige faktorer.  John Nash er et godt eksempel på dette.
    13  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 27. oktober 2011, 12:53
    Rippetoe mener vel at hoftehøyde er en funksjon av beinlengde (spes. lårbein), og at det viktigste er at stangen er over midten av foten, under skulderbladene og at ryggen er rett. Han åpner også for at øvre del av ryggen kan rundes så lenge nedre del av ryggen er rett. Grunnen til at man stangen skal være under skulderbladene er at kraftøverføringen i skjelettet går gjennom dem. På tunge markløft vil stangen uansett havne under skulderbladene og han mener vel at man derfor kan løfte slik hele tiden. Det beste løftet vil alltid være i balanse, ha maksimal utnyttelse av kraftoverføringen i skjellettet og gå i en rett linje.
    14  Trening / Strongman / Sv: Arild haugen som strongman igjen på: 23. september 2011, 20:44
    blir vel å se i wsm 2012 dersom han ikke endrer kurs nok en gang.

    Word. Makan til vinglepetter.
    15  Generelt / Loggbok Online / Sv: Veien til IFBB Pro kortet på: 20. september 2011, 20:38
    Beklager at jeg formulerer meg litt spørrende, men jeg er interessert i hva du tenker:D Jeg tror du har helt rett i hva som må til. Jeg er også helt overbevist om at du trener for mye i forhold til restitusjon. Femsplitter er for store folk som er helt avhengig av mange sett og ulike øvelser for å presse muskelen til å tilpasse seg. Som relativ fersk kroppsbygger trenger du ikke like mye trening for å bli sterkere som det Dorian Yates trengte. Du trenger kun å fokusere på store baseøvelser og på å bli sterkere i disse samtidig som du legger på deg kroppsvekt. Dette er måten alle legendariske kroppsbyggere har startet ut. Jeg tror du gjør deg selv en bjørnetjeneste ved å trene for mye og være for fokusert på å holde kroppsvekten nede. Helt ærlig.

    Hva er persene dine i bøy, benk, mark og press?

    http://stronglifts.com/how-to-build-muscle-mass-guide/

    http://stronglifts.com/free-stronglifts-5x5-report/



    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 36
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!