for NordicPride
  Visning av honnørposter for NordicPride
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Mitt treningsprogram 05. desember 2009, 17:29
    Det er et godt træningsprogram.
    Er dit mål at tabe fedt? Muskeldefinition opnås ved en lav fedtprocent og en vis muskelmasse. Som du sikkert ved, er det under normale omstændigheder ikke muligt at forbrænde fedt og opbygge muskelmasse i samme periode.

    Du træner ben og bryst samme dag. Der træner du basisøvelsen knebøy. Det er en teknisk svær øvelse, og hvis din træning ikke har været struktureret før, vil jeg anbefale dig ikke at have denne øvelse i dit program.
    Skal du træne knebøy, skal du have en kompetent vejleder til at se efter, om du kan udføre øvelsen korrekt. Derefter skal teknikken indøves. Der skal følges op på, om du udfører øvelsen rigtigt.

    Du træner ben og bryst samme dag. Derfor anbefaler jeg, at du erstatter kneyboy med benkpres. Som du sikkkert ved, er det en basisøvelse, der primært træner brystmuskulaturen. Den er mindre avanceret end kneboy. Smiley Jeg kender dig selvfølgelig ikke, men ud fra det, jeg ved, er det mit bedste råd.
    Når kneboy fjernes, er der brug for en ny øvelse til ben. Der kan leg extension bruges. Den opbygger ikke muskelmasse og styrke i nær samme grad som kneboy, men sammen med de andre benøvelser i dit program kan den fint bruges til at nå dit mål om muskeldefinition.

    Brystpresapparat udskiftes med benkpres.
    Kneboy fjernes, og leg extensions indsættes.

    Bænkpres: http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/BBBenchPress.html
    Leg extensions: http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/LVLegExtension.html

    Jeg håber, mit svar kan bruges. Smiley
    Honnør gitt av : cael, 06. desember 2009, 11:47
    2  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Øke biceps med 5 cm i omkrets 04. desember 2009, 22:19
    Ville mye heller ha satset på den dagen du trener rygg så trener du rygg først og heller ha en egen dag der du trener biceps direkte.

    Det er også en mulighed. Smiley Man kan jo opdele sit split-program sådan, at arme trænes alene i et træningspas. Ulempen ved det er, at muskulaturen i armene kan stimuleres for meget, når armene også trænes i mindre grad i andre træningspas. Muskeludviklingen vil begrænses eller helt udeblive.

    Der er ulemper ved begge alternativer. Jeg ved ikke, hvad der er bedst at vælge. Den viden skal opnås gennem erfaring. Smiley Vi reagerer forskelligt på træning.
    Honnør gitt av : ivar.v, 04. desember 2009, 22:42
    3  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: tips til programmet mitt? 30. november 2009, 20:28
    Programmet er greit nok, ok balanse osv.. MEN, om du ønsker å gjøre noe annet enn og kaste bort tiden din på treningsstudioet, så dropp maskinøvelsene og begynn med frivekter!

    Maskintrening låser deg inn i en fiksert, unaturlig bevegelsesbane, noe som veldig lett fører til skader over tid. Med frivekter får du trent støttemusklatur, øvelsene har større overføringsevne til hverdagslige aktiviteter, de gir deg mye bedre utbytte av trening, osv. Det finnes ingen gode grunner til å utelukkende trene med apparater! Spesielt med tanke på at du gjør mange tunge løft i det daglige, vil kongen av alle øvelser, markløft, være til svært god hjelp. Smiley

    Om du ikke er overbevist, begynn med å lese dette, og om det ikke skule være nok, ta et raskt googlesøk på "frivekter vs apparater".

    Hva med noe ala dette i stedet?:

    Bein
    Dype knebøy
    Bulgarske utfall
    Strake markløft


    Bryst, triceps og skuldre
    Benkpress
    Militærpress
    Benkpress m/smalt grep


    Rygg og biceps
    Markløft
    Foroverbøyd stangroing (eller kabelroing)
    Chins eller nedtrekk
    bicepscurl


    Alternativt ville jeg droppet å trene 3-splitt, og heller trent et fullkroppsprogram. Personlig har jeg erfart mye bedre fremgang med fullkroppsprogrammer og 2-splitter, enn med tradisjonelle 3,4 eller 5-splitter. Samtidig vil du gå rundt med mye mindre stølhet om du trener fullkropps, da du ikke dreper musklene hver gang med så mange sett! (:

    Et godt program kan se noe slikt ut:

    Mandag:

    Markløft
    Frontbøy
    Foroverbøyd roing
    Benkpress
    +1-2 isolasjonsøvelser

    Onsdag:

    Knebøy
    Sumo-markløft
    Nedtrekk/Chins
    Militærpress
    Smalbenk
    +1-2 isolasjonsøvelser

    Fredag:
    Knebøy
    Strake markløft
    Benkpress
    Kabelroing
    +1-2 isolasjonsøvelser

    Om du skulle velge å trene med frivekter, så få noen til å veilede deg med teknikken. Smiley

    Good post! Smiley

    Jeg er helt enig. Man skal dog også huske, at øvelser udført i træningsmaskiner kan være gode til at opbygge en vis styrke, inden man forsøger sig med de mere avancerede øvelser.

    Otilia:
    Hvis du vælger at gøre frivægtsøvelser til en del af programmet, så øg vægten langsomt og gradvist. Sats på at lære teknikken fuldstændigt og indøv den så løbende. Søg kyndig vejledning, som roolfe anbefaler. Smiley
    Du kan eventuelt begynde med at udskifte enkelte øvelser. Isolationsøvelser udført med frie vægte vil være lettere at lære end basisøvelser. Du skriver jo, at det virker lidt skummelt med frivekter Smiley

    PS Jeg lægger mærke til, at beinpressen er en del af dit program. Beinpressen er en basisøvelse, du almindeligvis med fordel kan have som en del af bentræningen. Det er muligt at træne utroligt tungt, og nervesystemet stimuleres i høj grad. Mange vil argumentere for, at den ikke er lige så god som squat. Den adskiller sig bl.a. fra squat ved, at man ikke bevæger sig "igennem rummet", at balance og koordination nærmest sættes ud af spil, og at lænden og mavemusklerne ikke er involveret på tilnærmelsesvis den samme måde.

    God træning! Knebøy
    Honnør gitt av : anon30, 01. desember 2009, 00:09
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!