Skrevet av Emne: basis i kosthold er karbs. Jeg sier: bytt med Fett  (Lest 4836 ganger)

Utlogget kris7

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 174
  • Honnør: 29
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 174

selvfølgelig, det var jo som jeg skrev at det var en tid i løpet av året med karbs, hvor de kunne "feite seg opp" litt. men det har jo gått fra å bli litt til mer og nå en basis i kostholdet..

så du mener karbs er bedre enn fett?

Utlogget aMo

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 746
  • Honnør: 25
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 746

Det jeg mente var at NÅ så dør folk av en GRUNN.. Det er fordi vi alltid VET grunnen.... Være det alder, sykdom eller ulykke.. FØR så visste de ikke hva sykdom var på samme måte.. Spesielt ikke i den tida FØR mennesket begynte å dyrke jorda.. De visste ikke hva det var fordi de ikke hadde det, men fordi de ikke hadde kunnskap om kroppen overhodet. Når noen døde så døde de og ingen stilte spørsmål ved det.. DET er det jeg mente.

Utlogget Mr T76

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 554
  • Honnør: 166
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 554

Teorier om kosthold kommer og går. Lenge har fett vært den store synderen, for ikke å snakke om mettet fett. Fremdeles henger mye av denne tankegangen igjen, selv om det er gjort forskning som viser f.eks. at melkefett har positive virkninger og ikke fører til hjertesykdommer som man før har antatt. Man har gjort undersøkelser blant primitive folkegrupper som spiser "tradisjonell mat", altså slik mat de har spist i tusner av år; Fisk, melk, grønnsaker osv. Dette kostholdet har bestått av mer fett og mindre karbohydrater enn dagens kosthold, men disse menneskene har vært fri for de livsstilsykdommene som vi sliter med i dag.

Å si at karbohydrater fører til sykdom er å ta det et skritt lenger. Jeg mener man ikke kan si det generelt om karbohydrater. Raffinerte karbohydrater som sukker, hvitt mel osv. kan føre til sykdom som f.eks. diabetes. Dessuten er det lite næring i dette. Det mange i tillegg ikke tenker på er at "urbefolkningen" behandlet karbohydratene slik at de ble lettere å fordøye. Når de laget brød, laget de surdeigsbrød. Surdeigen (bakteriene) gjør brødet (karbohydratene) mer fordøyelige. Surdeig eller spiring nøytraliserer også antibeitestoffer som hindrer næringsopptak. Andre karbohydrater som ris og bønner ble gjerne bløtet, spiret eller gjæret før de spiste det for å gjøre det mer fordøyelig. Her tror jeg vi har mye å lære, og den vanlige nordmann trenger å få mer fett og proteiner inn i kostholdet sitt og mindre raffinerte karbohydrater og tungt fordøyelige karbohydrater som f.eks. grovbrød og soya.

Når det gjelder fett, lærer vi av folkegrupper som eskimoene at et kosthold med mye fett ikke fører til hjertesykdommer, men derimot god helse. Det kan godt hende at vårt levesett og våre kuers levesett gjør at fettet i oppdrettsdyr ikke er så bra som fettet i "frie" dyr. Vi vet f.eks. at det er mye mindre omega-3 i "oppdrettsegg" framfor egg fra høner som spiser fra naturen. Det er mye mindre CLA og fettløselige vitaminer i "oppdrettsmelk" enn melk fra gressende kuer.

Utlogget kris7

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 174
  • Honnør: 29
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 174

amo:

Da misforstod jeg, beklager..

Mr T76:

Meget bra skrevet, er enig i dette, og jeg gikk nok litt langt innfor det med sykdommer.

Det du skriver om oppdrettsmat er en smart ting å ta med seg! Kvalitet fremfor kvantitet..

Utlogget skve

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 84
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 84

Fant en interessant artikkel:
Kjøtt og fete melkeprodukter er sunt
http://www.woman24.no/vekt_og_kosthold/article32162.ece

"Til slutt kan det nevnes at fett er en overlegen kilde til energi i forhold til karbohydrater. Kroppen trenger å jobbe mindre for å omdanne fett til energi i kroppen i forhold til karbohydrater. Ved omdanning av fett til energi forsvinner ca to prosent i varmeoverskudd, mens det samme tallet for karbohydrater er ca seks prosent. Kroppen vår er det mest fantastiske "apparatet" som finnes, og den er hele tiden opptatt av å gjøre ting enklest mulig for seg selv. Å bruke karbohydrater som hovedenergikilde ville gjøre at kroppen måtte jobbe mer enn om den brukte fett, og derfor er det heller ikke rart at flere og flere studier viser at et kosthold basert på mye fett og lite karbohydrater er overlegent. Det er også stor forskjell på hvor mye kalorier som finnes i ulike fettsyrer. Mettede fettsyrer inneholder mer energi enn enumettede og flerumettede fettsyrer. Dette er kanskje grunnen til at kroppen selv for det meste velger å produsere mettede fettsyrer."

Utlogget kris7

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 174
  • Honnør: 29
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 174

bra artikkel!

Legger til denne:
  http://www.woman24.no/vekt_og_kosthold/article32271.ece                             

her står det at karbs gjør deg fet og syk!


Utlogget Superior

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 6
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 6

Selv spiser jeg nesten bare karbohydratrik mat, og jeg har ikke blitt syk av det, og går heller ikke opp i vekt.

Utlogget V.M

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 276
  • Honnør: 49
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 276

At karbohydrater skal gjøre folk syke er jo bare tulliball

Hverken karb,fett eller protein i seg selv gjør oss syke. Det som skaper livsstilssykdommeme idag er hovedsaklig en kombinasjon av for mye miljøgifter og for lite næringstoffer ( for mye raffinert mat) og aktivitet. Idag får vi i oss mye mer miljøgifter enn tidligere og hvis vi ikke hjelper kroppen med å skille ut dette vil dette bare fortsette å hope seg opp og til slutt streiker kroppen og vi blir syke. Det å drikke nok vann er med på å fjerne endel gift fra kroppen, og det samme gjør aktivitet. Likeså er det viktig å få nok vitaminer, mineraler etc for å beskytte kroppen mot dette. Det sier seg da selv at folk med dårlig kost med mye raffinert mat, som ikke drikker vann og i tillegg er innaktive vil ha store muligheter til å utvikle alvorlige sykdommer.

 Og at melk er sunt for oss mennesker er vel i beste fall en stor overdrivelse. Melk er for kalver som vokser, ikke mennesker. Dette er også noe som vises ved at veldig mange ikke tåler melk. Det er rett og slett ikke ment for oss. I tilegg er melken de fleste av oss drikker pasturisert, og mye av næringstoffene er ødelagt.
Flere store undersøkelser viser dessuten at de som drikker mest melk også har mer benskjørhet enn de som drikker mindre melk

Utlogget Beefcake

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 1 969
  • Honnør: 1175
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 969

  • Spiser til failure
"Both observational and prospectively designed studies support the conclusion that submaximal endurance performance can be sustained despite the virtual exclusion of carbohydrate from the human diet. Clearly this result does not automatically follow the casual implementation of dietary carbohydrate restriction, however, as careful attention to time for keto-adaptation, mineral nutriture, and constraint of the daily protein dose is required. Contradictory results in the scientific literature can be explained by the lack of attention to these lessons learned (and for the most part now forgotten) by the cultures that traditionally lived by hunting. Therapeutic use of ketogenic diets should not require constraint of most forms of physical labor or recreational activity, with the one caveat that anaerobic (ie, weight lifting or sprint) performance is limited by the low muscle glycogen levels induced by a ketogenic diet, and this would strongly discourage its use under most conditions of competitive athletics."

Ketogenic diets and physical performance
Nutrition & Metabolism 2004, 1:2     doi:10.1186/1743-7075-1-2


Utlogget skve

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 84
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 84

Og at melk er sunt for oss mennesker er vel i beste fall en stor overdrivelse. Melk er for kalver som vokser, ikke mennesker. Dette er også noe som vises ved at veldig mange ikke tåler melk. Det er rett og slett ikke ment for oss. I tilegg er melken de fleste av oss drikker pasturisert, og mye av næringstoffene er ødelagt.
Flere store undersøkelser viser dessuten at de som drikker mest melk også har mer benskjørhet enn de som drikker mindre melk

Er enig i dette. Benskjørheten er nok et resultat av melkas negative effekt på opptak av næringsstoffer. I dette tilfellet kalsium.

Det at karbohydrater i seg selv gjør folk syke er nok feil, problemet er at mye av maten som inneholder karbohydrater er usunn for mennesker. Hvetegluten har noe av den samme effekten som melk, for eksempel, og hindrer opptak av vitaminer og mineraler til en viss grad. På samme måte som mange er allergiske mot melk, er mange intolerante mot gluten.


Utlogget Superior

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 6
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 6

Jeg drikker mye melk og har aldri brukket et ben. Husk på at man må ha vitamin D for at kalsium skal tas opp i kroppen. Når det gjelder laktoseintoleranse så er det en sjelden tilstand her i Norden siden vi har drukket melk i et par tusen år, mens i Asia der de ikke drikker melk til vanlig er de aller fleste laktoseintolerante.

Utlogget V.M

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 276
  • Honnør: 49
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 276

Greit nok at du aldri har brukket et ben, men

Norge og USA har det høyeste konsum av melk pr innbygger og samtidig har de desidert mest benskjørhet. En stor undersøkelse over en tiårsperiode med 78000 sykepleiere i USA viste også en langt høyere grad av benskjørhet for de som drakk mest melk. Dette viser også uttallige andre seriøse undersøkelser.

Når det gjelder pasturisert melk er nok mye av kalsiumet ødelagt i prossessen. I tilegg vil kroppen ha vanskelig for å behandle denne melken skikkelig, noe som vil kunne resultere i et syreoverskudd i kroppen. Det som da skjer videre er at kroppen må nøytralisere dette syreoverskuddet, og den vil da ofte ty til de basiske mineral reserver som hovedsaklig er kalsiumet fra benbyggningen. Melk vil istedetfor å bygge opp faktisk bryte ned benbyggningen.


Utlogget Missy-

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 2 562
  • Honnør: 646
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 2 562

Bra innlegg Kris7, det høres ganske logisk ut

Utlogget kris7

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 174
  • Honnør: 29
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 174

Takk for det:)

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!