Ostekake
Denne kanken er en lettere variant av den ellers så fetende, men gode, ostekaken.
8-10 Digestivekjeks
3-4 ss lettmargarin
6 gelatinplater
1 sitron
1 ss søtningsmiddel (eller etter smak)
300 g Filadelfia light
3 dl lettmelk
Evt. frukt/bær til å ha i/pynte kaken
Finknus Digestivekjeksen og bland inn mykt margarin til en fin masse. Trykk deretter massen ut i en rund kakeform.
Bland Filadelifaost med melken, søtningsstoff og revet skall fra en sitron. (kan også presse litt av saften fra sitronen for ekstra smak)
Legg gelatin i kaldt vann i ca 5 min.
Hell vannet av geltainen, hell over ca 1 dl kokende vann og rør til gelatinen har smeltet. Hell deretter gelatinen i filadelfiamixen og rør godt. Ha røren i kakeformen over kjeksmassen.
Ha i evt. frukt/bær.
La stå kaldt til stivnet. Da kan du pynte med frukt/bær etter smak.
Smaker godt med jordbær og madarin i kaken.
Sjokoladepudding
Denne sjokoladepuddingen er helt uten sukker og ikke med for mange kalorier.
5 dl lettmelk
60 g kakaopulver (usøtet)
10 ss søtningsstoff (eller etter smak)
4 gelatinplater
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min til de er myke.
Bland ut kakaopulver med litt melk, spe så på med resten av melken og tilsett søtningsstoffet. Hell vannet av gelatinen og tilsett ca 1 dl kokende vann. Rør ut til smeltet. Helle deretter gelatinen i sjokoblandingen. Rør godt. Sett deretter i kjøleskap til den har stivnent. (3-4 timer)
Server med den kalorifattige vaniljesausen, smaker herlig uten å få for dårlig samvittighet.
Sjokolade muffins
2 egg
0,5 dl sukker
3 dl mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
5 ss kakao
1 dl vann
30 g smeltet, avkjølt smør eller margarin
halv kokesjokolade/ 70% kakao sjokolade
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i resten av det tørre vekselvis med vannet. Bland forsiktig i det smeltede smøret. Hakk opp sjokoladen i små biter, og fordel den i deigen.
Fordel røren i muffinsformer (3/4 fulle)
Stekes i 10 min ved 225 grader.
Det som gjør at disse muffinsene er 'kosemat' uten å være for fetende, er at det er mye mindre sukker og mer kakao enn det er til vanlig i slike kaker. Og sjokoladebitene oppveier for en eventuell 'surhet'
Oppskriftene hentet fra Slankenett.