Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • 1  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Hvordan skal man periodisere treningen? på: 06. juli 2009, 19:07
    Med utgangspunkt i den korte parafraseringen av forskningen man finner i artikkelen, er det en innvendning som er nokså slående mht forskjellen på lineær og ikke-lineær; dersom differansen blir målt med 1rm tester i hovedøvelsene, og ikke i repsfasene som faktisk inngår i programmet, så er det helt naturlig at det ikke-lieære programmet kommer best ut. Dette fordi du blir utsatt for mer lav-rep trening fra uke til uke i det ikke-lineære programmet.

    Er det ingen andre som synes dette virker litt suspekt? Hele testen blir jo sirkulær. Tviler ikke på at dette skyldes at noen vitige nyanser ble utelatt i treningsforum artikkelen, men dog.

    Uansett så var det interessant lesning.
    2  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: 3-split kombinert med boksing på: 06. mai 2008, 18:21
    Jeg var i akkurat samme situasjon dette semesteret, trente thaiboksing (mye sekk og pads) og 5x5; det er faktisk vanvittig slitsomt å kombinere dem, spesielt for skuldrene. Rett som det var gikk skulderen min til helvete og jeg måtte ta en måned treningsfri. Bakdelen med splittprogram slik du har tenkt er at du må tyne skyvemuskulaturen ekstra hardt på den ene treningen, iom at det blir en uke til du trener det igjen. Jeg tror det faktisk øker skaderisikoen sett i forhold til å trene dem to ganger i uken med mindre volum, uten at jeg er helt sikker. Vil anbefale at du holder deg til 5x5 oppsettet, men kjører 3x10 i stedet. Hvis du har den tunge økta på fredag, får du hvile deg godt over helga før boksetreningen.
    3  Trening / Forum for ungdom / Sv: russetiden og kroppen min:( på: 05. mai 2008, 04:23
    Mitt råd er å gjøre det beste ut av russetiden; med andre ord, ikke bekymre deg for tap av muskelmasse og heller konsentrer deg om å unngå seksuelt overførbare sykdommer. Jeg anbefaler deg å drikke betydelige mengder lunken pils, samt våke over på nachspiel og gjøre det hele om igjen. Ikke så mye fordi russetiden er den siste sjansen du får til å gjøre dette - for det er det langt i fra - men heller fordi den fungerer som en god unnskyldning.

    Hva angår tap av muskelmasse og slikt, så utgjør tre uker veldig lite. Jeg var nettopp syk i seks uker og fikk kun trent tre lette økter i den tiden, men nå føler jeg at det meste, om ikke alt, av styrken er tilbake etter bare fire økter. Hvor mye styrke og muskelmasse du taper er vel å merke avhengig av hvorvidt du går i kalorioverskudd eller -underskudd, og for å si det slik, jeg ble ikke akkurat slankere av å sitte i sofaen i ukesvis. Praktisk konklusjon: fest som faen, og hvis du ikke er for  bakfull, press i deg to, tre svære måltider før du fester på nytt.  Skål.
    4  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Idioter på gymmet - del1 på: 03. april 2008, 15:41
    Jeg trente på PF-senteret i går, da progym i tromsø er stengt på grunn av flytting. På toppsettet i benkpress, hvor jeg slet som f' pga en dårlig skulder, kommer det plutselig fire jenter og stiller seg like ved benken og hylflirer til hverandre om et eller annet. Den ene skubber til stanga på den siste reppen min så vekta blir forskjøvet over på den dårlige skulderen. Da jeg ved en utrolig adrenalinforsterket anstrengelse klarer å løfte stanga opp, står en annen av jentene i veien slik at den ene siden av stanga treffer henne når jeg racker den. Etterpå ser de stygt på meg! Jeg kommenterer at de står alt for nært og at det kan være farlig, hvorpå den ene sier at neida, det gikk bra; som om faren var for henne. Vurderte en stund å anmelde treningssenteret for å la mentalt utfordrede trene uten oppsyn, men jeg har alltid hatt problemer med å mønstre aggresjon mot pene jenter.
    5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Smith maskiner vs frie stenger. på: 09. februar 2008, 15:17
    Javisst.  Dette er måten jeg kjører benkpressvarianter på maximum effort-dagene i mitt Westsideinspirerte treningsopplegg.   Gymmet der jeg trener har disse skrå knebøystativene med pigger og sikringsstag nederst, som kroppsbyggere er så glade i.  Jeg setter en løs benk inn i knebøystativet og trener benk der.  Den nederste piggen er en bra høyde for avløftet, og sikringsstagene tar stanga dersom jeg misser.  Jeg synes dette er bedre enn å bruke velmenende men uerfarne spottere, som ofte griper inn for tidlig.


    Takk for bekreftelsen. Dette skal jeg forsøke når jeg når peaken på treningsprogrammet mitt.
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Smith maskiner vs frie stenger. på: 06. februar 2008, 01:33
    En ting jeg har vurdert, men ikke forsøkt, når jeg trener alene, skal ta tungt og det ikke er noen i nærheten som kan spotte: Å kjøre benkpressen i et knebøy rack som har sikring på valgfritt nivå. Det vil si at du kan plassere metallstenger slik at stangen bare faller på dem, og ikke til bakken. Det er ikke gitt at du kompromitterer dybden noe særlig, iom at man spenner kroppen i en bøy når man løfter. La oss si at du har stengene på det nivået som brystet ditt er på når du ligger flat mot benken. Dersom du ikke klarer løftet, så vil du ikke kveles. Er det noen som har forsøkt dette?
    7  Generelt / Åpent forum / Sv: hvordan slippe militæret?? på: 02. desember 2007, 19:04
    Jeg baserer min oppfatning på vennene mine som avtjente verneplikten, og som stort sett var veldig bitter for å ha kastet bort et år; de er for meste akademikere eller gamere, så jeg later ikke som om det er et generelt utsnitt av befolkningen. Men det er folk hvis oppfatning jeg personlig stoler på. Det er sikkert noe å lære, men jeg tipper man lærer mer av å arbeide et halvt år og så tilbringe det neste halve året på å backpacke rundt i verden. Gjør noe mer konstruktivt.

    Jeg vil tro det følgende er en bra måte å bli dimmet på: Velg den øverste køyesengen, ligg med hodet over kanten og tilbring de første kveldene med å stirre konsentrert på romkameraten din i køyen under. Hver gang han er i ferd med å sovne, hvisker du høyt: "Nei mamma, det vil jeg ikke, jeg liker ham for godt!"

    Eller du kan insistere på at du ikke trenger våpentrening fordi du allerede har lært det fra film.
    8  Generelt / Åpent forum / Sv: hvordan slippe militæret?? på: 01. desember 2007, 15:41
    Be om utsettelse på sesjonen fordi du har lyst til å studere noe som de senere kan få bruk for i militæret, som psykologi eller medisin. Jeg fikk tre års utsettelse, og har fått ny utsettelse hver gang jeg har blitt innkalt; dette fordi de ikke har lov til å avbryte allerede påbegynte studier (det er i alle fall ikke vanlig praksis).

    Dersom det ikke går, så si til fastlegen at du har vondt et sted hvor han ikke kan fastslå at du ikke har det. Ikke kast bort ett år med verdifull studietid på å springe rundt i skauen og leke krig med andre barn.
    9  Trening / Styrkeløft / Sv: Frontbøy teknikk på: 21. november 2007, 05:26
    Forstår heller ikke hvordan det er mulig å holde vekten der uten å få jævlig vondt i skuldrene - begynner å lure på om den bare fungerer for en viss type fysikk. Har forsøkt mange ganger uten hell (genser er ikke nært nok).
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: PULS: Proteiner blir pisst ut. på: 08. november 2007, 19:18
    Selvfølgelig fungerer det bedre med mer proteiner enn 1,8 x kg.. Selv om kroppen ikke behøver mer proteiner, vil den likevel nyttegjøre seg av kaloriene. Alt du spiser over den gitte mengden vil jo i lag med fettet og karbohydratene du har i kosten gå til det totale kalorioverskuddet.

    Jeg tror dette er grunnen til skismaet mellom utøvernes personlige erfaring og det som har vitenskapelig belegg. Det fungerer, bare ikke av den grunnen man tror.

    Uansett, den siterte legen er helt uansvarlig og populistisk til det idiotiske.
    Slett meldingSlett
    11  Trening / Forum for ungdom / Sv: 2-split for en som ikke trener ben. på: 07. november 2007, 00:59
    Jeg er helt enig med deg i at folk bør få velge hva de vil, såfremt det kun affekterer dem selv. Men trådstarter spurte faktisk om andres mening om treningsprogrammet hans. De er følgelig berettiget i å si at det stinker fordi det ikke inkluderer bein; det er også rimelig at de nekter å gå inn på ytterligere diskusjon om den relative kvaliteten til et program som har som forutsetning at det ikke trener bein, når de mener at forutsetningen for kvalitet i et program nettopp er at det inkluderer bein.

    Er det noen andre som synes responsen på treningsforum er vanvittig forutsigbar?
    12  Trening / RYP / Sv: stagnert - uke 3 - bl.a smerte i skulder på: 26. oktober 2007, 16:56
    Det er helt vanlig å stagnere i den type programmer, spesielt hvis man ikke sover og spiser nok. Det har skjedd med meg mange ganger, og det eneste som nytter er enten å variere med en annen type program em stund, eller simpelthen å starte på uke 1 igjen. Ikke noen stor krise det. Ta deg en halv uke fri, kjør en eller to enkle økter med halv belastning og start på uke 1 av programmet ditt igjen. Det er sikkert bra nok for å la skulderen innhente seg og for å bygge opp overskudd til å ta progresjonen forbi uke 3. Selv bruker jeg ikke å dra til lege når jeg får smerter med mindre det ikke hjelper å kjøre lett en stund. Og det hjelper alltid.

    Vedrørende stress: den affekterer treningen i aller høyeste grad, til og med risikoen for skade, men treningen påvirker også stressnivået positivt, så jeg vil tro regnestykket går opp i trenerens favør.
    13  Trening / Forum for ungdom / Sv: 2-split for en som ikke trener ben. på: 24. oktober 2007, 18:56
    Til trådstarter: du burde bare lyge å si at du har en tresplitt, og så skrive inn ti sett på ben på dag 3. På den måten vil du få bedre tilbakemelding på treningsoppsettet ditt.

    Mitt tips: dropp den ene bicepsøkten, og legg inn litt knebøy der. Du kommer garantert til å angre på sikt dersom du ikke trener bena. Det er ingen som orker å gå inn på en begrunnelse for dette. Noen dogmer er forankret i ren intuisjon.
    14  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Moderne treningsmetoder vs. tre-splitt på: 18. oktober 2007, 22:36
    Mark og bøy på samme dag er sub-optimalt. Kjører du maksimalt på marken vil da core-styrken din være fucked til knebøyen. Knebøy, benk, og mark på hver sin respektive dag. bøy og mark så langt unna hverandre som mulig.

    Du har nok rett. Jeg skyver markløften til dag 2:rygg, men kan ikke skyve triceps til dag 3 fordi jeg da ikke er restituert før benken på dag 1. Kan ikke trene ryggøvelser to dager på rard heller. Logistiske problemer i alle retninger her.

    Trener du for å bli sterk? Eller mer for hypertrofi?

    Jeg trener for variasjon akkurat nå, ettersom jeg over lengre tid har trent 5x5 varianten hvor man etter fire uker trener med 3x3, og jeg nå kommer fra over ett år med denne typen mid/lav reps trening (samt syv uker med 3x3). Tenker meg 2-3 måneder med 6-8 reps på baseøvelsene og 8-10 på de mindre, før jeg returnerer til det jeg liker best.
    15  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Moderne treningsmetoder vs. tre-splitt på: 17. oktober 2007, 02:33
    Takk for grundig tilbakemelding.

    Jeg har tatt høyde for noe av det du nevner, ettersom jeg gjorde meg den erfaringen for ca. ett år siden at forside skuldre var overutviklet i forhold til bakside. Dette har ordnet seg med all fokuset det er på stangroing i 5x5, i tillegg til at jeg tar foroverbøyd sidehev kontra vertikal.

    Jeg har tenkt meg det slik:

    Dag 1: 4 sett benkpress, 3 sett skrå med manualer, 2 sett flyes, 1 sett skulderpress m manualer og 2 sett foroverbøyd sidehev. Dvs. 10 pressøvelser og 2 trekkøvelser (kvasi-trekkøvelse, kan man si, men dog).

    Dag 2: 3 sett stangroing, 3 sett roing med manual eller sittende roing, og 3 sett nedtrekk/chins (endrer rekkefølgen tidvis). Deretter tre sett smalbenk eller nedpress for triceps. Dvs. 9 trekkøvelser og en total på 13 pressøvelser.

    Dag 3: 3 sett markløft, 3 sett knebøy og 3 sett benpress. Deretter 3 sett biceps, tilfeldig øvelse. Dvs. 13 pressøvelser, 12 trekkøvelser og 9 sett for underkroppen.

    Tror du fortsatt at det gir ubalanse? Bør kanskje legge til at jeg gir alt på baseøvelsene, med progresjon og så videre, mens jeg slapper relativt mye av med støtteøvelser som armer /sidehev.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!