Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • 1  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: nesten gratis seminar i commando krav maga!!! :) på: 13. juli 2008, 09:45
    Det er CKM trening i Bergen allerede... Kampsportsenteret 18.30 torsdager, også i sommer. se http://www.ckm.no for mer info Smiley
    2  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Bli sterk i benken - Del 3 - Programoppsett på: 12. juli 2008, 10:46
    Hei!

    Fulgte programmet en runde, med volum en dag, så alternativ 1 på tung dag.
    Programmet var greit å følge, men vektmessig var det lite forskjell på volum og tung vekt. Skal prøve alternativ 2 neste gang.

    Matmessig så det slik ut ca:
    Frokost: to skiver
    lunsj: tunfisk og ris
    middag: husmannskost? fokuserte på protein
    Kveld: en halv kylling og ris/skiver
    tok kreatin morgen og kveld
    ikke proteinpulver

    Jeg hadde god rutine, og passet på å spise skikkelig til alle måltider,  følte jeg var mett hele tiden. Spiste kanskje litt mer nå og da enn jeg skrev opp, fks middagsrester osv:)

    Gikk opp ca 1 kg i vekt(fra 74 til 75kg om morgen etter toalett, før frokost), antar litt av effekten er kreatin.

    Økte fra 100kg til 105 kg i benkpress.

    Er veldig fornøyd!
    3  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvor ofte trene hver muskel gruppe? på: 19. februar 2008, 11:46
    Ligger en artikkel på treningsforum som besvarer dette på en litt vitenskapelig måte...
    Ny studie om proteinsyntesen: http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=589

    Dette omhandler vel hvor lang tid det tar før en muskel er resituert etter trening. Når den er restituert, er den klar for ny trening. Tar var 2 til 3 dager. Man kan med andre ord kanksje trene samme muskel 2-3 ganger i uken.
    4  Generelt / Åpent forum / SV: Trening under Vann..? på: 17. april 2006, 09:07
    Til informasjon for interesserte:

    Hensikten med å trene i høyden, alternativt i høydehus, er at partialtrykket (deltrykket) av oksygen vil her være lavere enn ved havoverflaten. Dette medfører at det er mindre oksygen tilgjengelig for kroppen. For å kompensere  for dette, vil kroppen produsere flere røde blodlegemer slik at det kan opptaes og transporteres like mye oksygen som før. Denne prosessen skjer selvsagt over en viss tid.

    Dersom du skulle dykke ned, vil det motsatte skje – lufttrykket, og dermed partialtrykket av oksygen, blir større. Kroppen tilpasser seg igjen, men denne gangen ved å minske antallet røde blodceller. Resultatet vil da bli at du vil være i mye dårligere form og i stand til å prestere mindre når du kommer tilbake til overflaten. Også her vil tilpasningen måtte skje over lengre tid, slik at fridykking eller dykking  med flasker for den saks skyld, vil overhodet ikke gi noen effekt.

    Derimot er denne effekten i aller høyeste grad merkbar for dykkere som har vært på metning, dvs. at de har oppholdt seg i opptil flere uker under forhøyet trykk. (I trykk-kammer.) Disse er merkbart svakere og i dårlig form når de kommer ut fra metnig

    Dykkere bruker forresten ikke oksygenflasker, (bortsett fra marinejegere), men vanlig komprimert luft. Hvis du dykker  med  rent oksygen, vil du stryke med når du kommer til ca 20 – 40 meters dybde. Rent oksygen er nemlig giftig under trykk!


    Dette er vel strengt tatt ikke helt riktig, det med fridykkere. De trekker jo pusten en gang, holder den og utfører aktivitet, slik at det etter hvert blir mangel på oksygen. Partialtrykket blir altså ikke større.  Dette blir som en slags kortvarig høydetrening... Dersom man fridykker mye, fks 3 ganger i uken vil man vel ha en positiv effekt mhp røde blodlegemer over tid. Hvor stor effekten er vil jeg dog ikke uttale meg om.

    5  Trening / Forum for nybegynnere / SV: åssen få vekk mage?? på: 18. februar 2006, 22:53
    Lag en egen sticky om dette? går ut fra at svaret allerede er utbrodert i detalj her på forumet, men hvorfor ikke bare lage en egen sticky kalt "hvordan fjerne fett fra mage", så slipper man n poste rom magefett, det er jo like irriterende som hår på kviser på nesen.
     Deal
    6  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Vorte på: 08. januar 2006, 22:29
    Hadde vorter på hendene nå jeg var liten. Fikk høre av en helsesøster at det fantes kremer, men det beste hun visste om var å teipe fast en bit med løk rett over "modervorten", og sove med den på om natten.

    Jeg testet det, luktet løk i 3 dager, men så gikk også vortene vekk, alle som en. Kjerringråd, -ja, men det funket jo finfint.
    7  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Armhevninger? på: 08. januar 2006, 22:21
    Tenker du på push-up?

    Legg deg i push-up-posisjon, strak kropp og strake armer med hendene i skulderbreddes avstand. Ta nå armene sammen, og plasser en badevekt under hendene. Les av vekten og noter svaret.

    Del push-up-vekten din på kroppsvekten din, og multipliser med hundre

    Mine tall:

    kroppsvekt    = 75kg
    push-up vekt = 50kg

    (50/75)*100  = 67%

    Denne utregningen burde vel holde for de fleste...

    Grunnen til at det føles letter å ta push-up enn ta tradisjonell benk er at det i større grad kan jukses med kroppen i push-up, det vil si bøye kroppen og bruke kroppen til å løfte med.
    8  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Atletisk kropp på: 06. januar 2006, 23:24
    Du bør trene hele kroppen.

    En måte å gjøre dette på er å trene vekter. Begynner med nybegynnerprogram og så videre til med avanserte program med forskjellige spilts, kosthold osv. Det første man merker med et slikt program er at man blir litt sterkere, og man får pump. Etter en stund vil man merke at man får en del små muskler som man ikke visste var der før, fks i underarmen. Etter 1 år vil man generelt se "godt" at en utrent person er blitt trent.

    Du blir stor musklebunt av å drive med bodybuilding. Men det tar mange år. Midt mellom, kanskje etter 1-3 år avhengig av treningsmengde, ligger atletisk pent utseende. (Det finnes dog ulike meninger om hva som er atletisk, pent osv) Det finnes jo dem som bare har trent biceps og har syltynne bein. Det ser lite atletisk ut. Tren hele kroppen.

    En annen måte å gjøre det på er å drive med en sport som bruker mer eller mindre hele kroppen, fks svømming, som nevnt i trådene ovenfor. Annet alternativ er å trene allsidig. Trener man forskjellige deler av kroppen med forskjellige idretter, kan det samtidig være morro. En del vil synes at det å henge på treningsstudio er kjedelig. De om det.

    Som nevnt, kampsport, vil få deg i god form, slank/spenstig/tonede muskler, og er dessuten veldig morro. 2 økter med kampsport i uken og et fornuftig kosthold vil gi resultater etter 1 år!

    Prøv begge deler, kombiner gjerne en idrett med styrketrening, eller prøv noe nytt, fks kampsport. Det finnes mange ikke-knockout-kampsporter der ute som vil være spennende nok for de fleste:)
    9  Kosthold / Kosttilskudd / SV: Medisiner interaksjoner kreatin på: 13. desember 2005, 15:05
    Sticky om kreatin:
    http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=6691.0

    -Står at det er et stoff kroppen produserer selv. Har vanskelig for å tro det er farlig å kombinere stoff som kroppen produserer selv med medisin. Kreatin finnes vel i mange typer mat (spesielt kjøtt fks biff). Det eneste man gjør ved å spise kreatin er å supplere med ekstra mengder, i tillegg til det man får i seg gjennom normalt kosthold. Man trenger vel ikke ta kreatin samtidig som mar tar medisin, for sikkerhets skyld. Ellers er det vel generelt frarådet å trene når man er syk.

    -Er du i tvil spør legen din. Doktor
    10  Trening / Andre Treningsaktiviteter / SV: Noen boksing klubber? på: 26. november 2005, 12:50
    Eller enda bedre tips, post det på http://www.kampforum.no
    Som er et forum for kampsport...
    11  Trening / Andre Treningsaktiviteter / SV: utholdenhet loping på: 23. oktober 2005, 22:18
    Tja, kanskje du fikk myggstikk?  Shocked

    Kan du beskrive den smerten mer nøyaktig? gjør det vondt når du beveger foten eller belaster den osv... Tråkket du skjevt?
    12  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: min bildeprofil xD! på: 07. september 2005, 20:11
    Du kan jo prøve å kjøre noe preachercurls på sånn brett om du har tilgang til det. Funket for min del. Ellers ser det ikke dumt ut! Og hvordan står det til med beina?
    Og hvordan spiser du?
    13  Generelt / Åpent forum / SV: Blotter på skoleveien!! på: 07. september 2005, 14:09
    Hvorfor kan ikke alle bare gå rundt med gunnere sånn som i USA???
    14  Kosthold / Oppskrifter / SV: noen som kan anbefale noen "gode", hjemmelagde, proteindrikker?! på: 07. september 2005, 02:11
    send en mail til div nettbutikker og hør om du kan få smaksprøve på noen ulike typer?
    15  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Bedre holdning? på: 07. september 2005, 02:09
    Bør vel trene nedre rygg for å støtte ryggsøylen bakfra, og mage for å støtte forfra.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!