for V.M
  Visning av honnørposter for V.M
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Mettet fett utelukkende usunt? 26. februar 2010, 17:14
    Enig med mye av det du sier ingreen. Feks norsk kostholdsråds og slankeråd vil inneholde forholdsvis mye karbohydrater uten å ta hensyn til temaet insulinresistens. 30% avbefolkningen har insulinresistene i større eller mindre grad og enda høyere er tallet blant overvektige. Å slanke seg med mye karbohydrater for en person med insulinresistens er som å kjøre bil med handbrekket på. Så hvordan kan man anbefale en slik kost for alle..jo trolig fordi de ikke har peil på at mennesker fungerer forskjellig. En kalori er en kalori ja..men hvor man den enkelte får kaloriene fra vil kunne ha store innvirkninger på vedkommendes hormonsystem og fettforbrenning/muskeloppbygging
    Honnør gitt av : Carnivore, 26. februar 2010, 19:42
    2  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: HovedÃ¥rsaker til høyt blodtrykk 09. april 2009, 14:33
    Yepp...det er sant  Smiley

    I forhold til hvordan det burde vært gir dagens livstil to negative effekter på kroppen som trolig er medvirkende årsak til veldig mye helseplager, og det er effekter på

                      syre/base ballansen og insulinnivÃ¥er

    Vi tyller idag i oss mat og drikke som har en enorm negativ påvirkning på syre/base ballansen. Feks cola med en ph på bare litt over 2 som er utrolig surt. Det finnes ingen naturlige næringsemner som er i nærheten av dette. Den veldig unaturlige syredannende dietten pluss at luften også er mer syredannende ( har mindre oksygen) enn tidligere er forhold vi ikke er skapt for.

    Dagens livstil påvirker også blodsukker og insulinnivåer på en helt unaturlig måte. Selv om man før kunne spise endel karb i form av blant annet bær og frukt så vil mange av dagens raffinerte karbohydratkilder gi en ekstrem forandring i insulinnivåer og blodsukker som for kroppen er helt unaturlig. Unaturlig høy insulinproduksjon vil over tid kunne ha en negativ dominoeffekt i forhold til andre hormoner, og hele hormonballansen vil kunne gå i stå med masse negative kroppslige reaksjoner
    Honnør gitt av : Carnivore, 09. april 2009, 16:42
    3  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: HovedÃ¥rsaker til høyt blodtrykk 29. mars 2009, 00:21
    Ja og nå har jeg selv testet lav karb dietten med stor suksess. Jeg har i over et år hatt høyt blodtrykk såpass at jeg har måtet bruke blodtrykksmedisin. Noen blodtrykksmålinger visste veldig høyt blodtrykk, mens 24 t måling viste snitt på 149/98. Etter å ha fått snusen i insulinresistens og høye insulinverdiers effekt på blodtrykket bestemte jeg meg for noen uker siden selv å ta en såkalt c-peptid prøve. Legen skjønte ikke poenget men jeg fikk nå truet det til meg. Resultatet var over 1200 på c-peptid prøven..mens optimalt er 3-400. Jeg hadde insulinverdier som var minst tredobbelt av hva det burde. Jeg begynte derfor for to uker siden med en lavkarbodiett samtidig som jeg kuttet blodtrykksmedisinen, og tok en ny blodtrykksmåling igår fredag. Og..utrolig nok blodtrykket var for første gang på lang tid perfekt...120/80.

    Derfor.... har du høyt blodtrykk sÃ¥ er mitt tips Ã¥ ta en c-peptid prøve. Viser den høye insulinverdier sÃ¥ er det ogsÃ¥ stor mulighet at det er nettopp dette som opprettholder det høye blodtrykket....og isÃ¥fall vil du med enkle grep veldig raskt kunne fÃ¥ ned blodtrykket  Smiley
    Honnør gitt av : Mr T76, 09. april 2009, 06:57
    4  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / HovedÃ¥rsaker til høyt blodtrykk 20. februar 2009, 01:41
    Jeg har lenge forundret meg over en ting, nemlig det at leger sier at man i 90 % av tilfellene ikke vet hva som forårsaker høyt blodtrykk. I ca 10% av tilfellene derimot ligger det en sykdomstilstand i nyrene etc bak det høye blodtrykket.

    Det er nemlig to årsaker som tilsammen vil kunne stå for veeeldig mange tilfeller av høyt blodtrykk uten at det snakkes noe særlig om det.......og det er insulinresistens og kronisk munnpusting/feilpusting

                                         
                                    Insulinresistens/forhøyede insulinnivÃ¥er

    Det er altså i Norge regnet med at over 30% av befolkningen er insulinresistente i større eller mindre grad...noe som øker faren for diabetes og hjerte kar sykdommer drastisk. Av de med høyt blodtrykk er nærmere 60% insulinresistente, og de høye insulinverdiene regnes da ofte via påvirkning på nyrene å stå for det økte/høye blodtrykket. I og med at så mange med høyt blodtrykk har det pga insulinresisten/høye insulinivåer er det merkelig at dette ikke kommer mer frem i søkelyset. De beste tiltakene for å få ned insulinverdiene og dermed også det høye blodtrykket er å gå ned i vekt ( redusere bukfettet ), å trene styrketrening som gjør cellene mer insulinfølsomme samt en karbohydratfattig diett. Å gå ned i vekt hører man jo alltid men sjelden man hører en lege si at styrketrening og karbohydratrestriksjon vil få ned insulinnivåene og dermed ofte også det forhøyede blodtrykket.

    Så har du høyt blodtrykk burde du kanskje ta en såkalt c-peptid test som måler insulinnivåene dine. De skal ligge på 3-400. Vær klar over at normalnivåene går helt opp til 1400 men at man er innenfor normalområder betyr ikke at det er bra. Tidligere gikk normalområdet til 700 men etter studier på hjertesyke middelaldrende menn i vestfold så ble normalområdet justert opp til 1400.....studier på hjertesyke fikk altså opp dette normalnivået så kraftig...tro det eller ei. Uansett mange regner c-peptidnivåer over 700 som insulinresistent og over 1000 som betydelig insulinresistens


     
                                              Kronisk munnpusting/feilpusting

    En annen årsak til høyt blodtrykk om enn ikke så hyppig som insulinresistens...er kronisk munnpusting/feilpusting. . Mange puster altså om natten med munnen istedetfor nesen, dette vil kunne skape uballanser som vil kunne føre til blant annet økt blodtrykk. Ved noe så enkelt som å teipe igjen munnen om natten slik at man blir tvunget til å puste med nesen samt følge et pusteteknikk program så er det mange med høyt blodtrykk som er blitt bedre

    Så her har man altså to tilstander som tilsammen vil stå for veldig mange av tilfellene med høyt blodtrykk hvorpå mange må gå på medisiner.....og legen nevner lite om at enkle grep kan normalisere blodtrykket for kanskje de aller fleste av dem


    En syredannende livstil med for mye sur mat og for lite basisk ( råkost ) vil selvfølgelig være en hovedårsak da dette er med på å skape mer betennelser i kropp og blodårer enn kroppen klarer å reparere og løsningen blir midlertidige plaster ( forkalkninger) i blodårene, noe som også vil føre til høyt blodtrykk. Mindre syredannende mat/drikke og røyking som skaper grobunn for betennelser og mer basisk og betennelsesdempende næring som omega 3..sitrusfrukter etc etc vil hjelpe betraktelig på høyt blodtrykk grunnet forkalkninger. Den syredannende livstil er jo i tilegg med på å skape insulinresistens også
    Honnør gitt av : Mr T76, 09. april 2009, 06:57
    5  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Betennelser en fellesnevner for dagens livstilsykdommer ? 06. april 2009, 05:37
    Mange snakker om mange forskjellige årsaker til sykdom, men jeg synes det ser ut som at en faktor stadig går igjen..nemlig betennelser. Jeg har tidligere snakket om viktigheten av riktig ph i kroppsvæskene, og ment at for lav ph står for det meste av livstilsykdommene. En grunn til dette er kanskje at en "sur" kropp også langt lettere vil slite med mye betennelser. Skadelige mikroorganismer vil stortrives i et surt miljø samtidig som "forsvaret" med blant annet hvite blodlegemer fungerer dårligere. Jeg så en interesant men artig video hvor de filmet en hvit blodlegemes oppførsel ovenfor en bakterie i henholdsvis blod med optimal ph og litt surt blod. Der hvor blodet var bra var det full fart på blodlegemet og det innhentet fort bakterien og slukte det,mens når blodet var surt virket blodlegemet helt dødt og beveget seg ikke etter bakterien. Et tegn på at de hvite blodlegemer er helt avhengig av nok oksygen for å fungere skikkelig

    Hvis vi tar for oss de vanligste livstilsykdommene MS, hjerte og kar, kreft , diabetes og astma/allergi

    MS .....Er en av mange under gruppen betennelsessykdommer

    Hjert og kar.....her har fler og fler fått øynene opp for at det er betennelser i blodårene som forårsaker forkalkninger som igjen er hovedårsaken til hjerte og kar sykdommer.Altså at det er for mye betennelses fremmende stoffer og kroppen rekker ikke reparere i samme tempo som skadene slik at løsningen blir et midlertidig plaster ( forkalkning ) Og noe som støtter dette er det at crp i studier har visst seg å være en langt bedre indikator på risiko for hjerte og karsykdommer enn feks kolesterol. Crp måler betennelsestilstand i kroppen. Røykere har normalt langt høyere crp
    (betennelsesnivå) enn ikke-røkere noe som trolig er årsaken til forskjellene

    Kreft...Mye tyder på at forskjellige krefttyper forårsakes av betennelser/skadelige mikroorganismer. Mavesår grunnet en type bakterie regnes for å kunne stå for mange tilfeller av mavekreft....kreft i eggstokkene kommer alltid pga et virus....betennelse i bukspyttkjertelen øker faren for kreftdannelse senere ...etc etc . Her har nylige studier bekreftet sammenhengen med forhøyde crp nivåer og økt fare for senere å utvikle kreft

    Diabetes......Man har funnet økte mengder av spesielle betennelsesmarkører ved denne sykdom

    astma/allergi astma er en kronisk innflamasjonstilstand og allergi er også en form for en kronisk betennelsestilstand

    Noe som ytterligere kan bekrefte at betennelser er årsaken til kreft etc....er at betennesesdempende midler reduserer risikoen for sykdom. Folk som spiser endel gurkemeie får mye sjeldnere kreft enn andre...og gurkemeies er et krydder som er betennelsesdempende. En stor undersøkelse har nå også vist at personer som går på betennelsesdempende medisiner får sjeldnere kreft. Kolesterolsenkende medisin tror flere nå har en positiv virkning ikke pga at kolesterolet går ned, men fordi at medisinen er betennelsesdempende og får ned crp nivåene i kroppen. Omeg 3 og sitrus er også kjent for å være heldig for helsen...og begge deler reduserer betennelsesnivåene i kroppen


    Dette kan bety at det er betennelser og da gjerne en kronisk og lavgradig betennelsestilstand som står bak det aller meste av livstilsykdommene....og syre/base ballansen er i så måte meget viktig da en sur kropp lettere får betennelser. Så å unngå en syredannende livstil og i tilegg få i seg mye betennelsesdempende næring kan være ens beste livsforsikring


    Honnør gitt av : Mr_Erik1, 06. april 2009, 17:40
    6  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / sukkerholdig drikke øker risiko for hjerte og kar sykdommer 06. april 2009, 01:50
    Her har vi en ny studie som viser sammenhengen mellom sukkerholdig drikke og økt fare for hjerte og karsykdommer. Med en drikk om dagen økte risikoen ned 23%, mens to eller mer ga hele 35 % økt risiko. Og etter å ha tatt hensyn til vekt, kaloriinntak og diabetes var det alikevel en betydelig større risiko for å utvikle hjerte og kar sykdommer.

    Mange prater fortsatt om hvor farlig fett er, men dette viser kanskje hvem hovedsynderen er, nemlig raffinert sukker. Ikke så rart egentlig...det finnes vel knapt noe i sin naturlige form som gir den effekt som sukker har på blodsukker og insulinnivåer med dets negative virkninger. Dette i tilegg til at raffinert sukker også er meget syredannende vil trolig være hovedårsakene til at det øker risikoen for hjerte og kar sykdommer så kraftig. Flere studier viser jo også at det er sukker som har mest negativ virkning på kolesterolnivåer og triglyserider i dietten vår. Over 30% av oss er insulinresistente..noe som betyr at vi tåler raske karbohydrater dårlig og ved å fortsette med dette i kosten vil veldig mange få lidelser som høyt blodtrykk etc. Å da fjerne de raske karbohydratene ( spes brus o.l ) vil for de aller fleste raskt bedre symptomene. Undertegnede som i lengre tid har hatt høyt blodtrykk og gått på medisiner klarte på bare to uker med en lavkarb kost å få perfekt blodtrykk uten å lenger bruke medisiner


    Studien Tittel
    Sweetened beverage consumption and risk of coronary heart disease in women. Sweetened Drikke forbruk og risikoen for coronary heart sykdom hos kvinner.
    Study Abstract: Study Abstract:
    Background: Previous studies have linked full-calorie sugar-sweetened beverages (SSBs) with greater weight gain and an increased risk of type 2 diabetes. Bakgrunn: Tidligere studier har knyttet full calorie sukker-sweetened drikkevarer (SSBs) med større vektøkning og økt risiko for type 2 diabetes.

    Objective: We prospectively examined the association between consumption of SSBs and the risk of coronary heart disease (CHD) in women. Målsetting: Vi prospectively undersøkte tilknytning mellom forbruk av SSBs og risikoen for coronary hjertesykdommer (CHD) i kvinner.

    Design: Women (n = 88,520) from the Nurses’ Health Study aged 34–59 y, without previously diagnosed coronary heart disease (CHD), stroke, or diabetes in 1980, were followed from 1980 to 2004. Design: Kvinner (n = 88520) fra Sykepleiere 'Health Study i alderen 34-59 y, uten tidligere diagnostisert coronary hjertesykdommer (CHD), hjerneslag eller diabetes i 1980, ble fulgt fra 1980 til 2004. Consumption of SSBs was derived from 7 repeated food-frequency questionnaires administered between 1980 and 2002. Forbruket av SSBs ble avledet fra 7 gjentatte mat-frekvens spørreskjemaer administeres mellom 1980 og 2002. Relative risks (RRs) for CHD were calculated by using Cox proportional hazards models and adjusted for known cardiovascular disease risk factors. Relativ risiko (RRS) for CHD ble beregnet ved hjelp av Cox proporsjonal farer modeller og justert for kjente cardiovascular disease risikofaktorer.

    Results: During 24 y of follow-up, we ascertained 3105 incident cases of CHD (nonfatal myocardial infarction and fatal CHD). Resultater: I løpet av 24 y oppfølging vi ascertained 3105 hendelsen tilfeller av CHD (nonfatal myocardial infarction og fatal CHD). After standard and dietary risk factors were adjusted for, the RRs (and 95% CIs) of CHD according to categories of cumulative average of SSB consumption (<1/mo, 1–4/mo, 2–6/wk, 1/d, and 2 servings/d) were 1.0, 0.96 (0.87, 1.06), 1.04 (0.95, 1.14), 1.23 (1.06, 1.43), and 1.35 (1.07, 1.69) (P for trend < 0.001). Etter standard og kosttilskudd risikofaktorer ble justert for den RRS (og 95% CIS) av CHD henhold til kategorier av kumulativ gjennomsnittlig SSB forbruk (<1/mo, 1-4/mo, 2-6/wk 1 / d og 2 servings / d) var 1,0, 0,96 (0,87, 1,06), 1,04 (0,95, 1,14), 1,23 (1,06, 1,43) og 1,35 (1,07, 1,69) (P for trend <0,001). Additional adjustment for body mass index, energy intake, and incident diabetes attenuated the associations, but they remained significant. Ytterligere justering for body mass index, energi-inntaket, og hendelsen diabetes dempes den foreninger, men de holdt seg betydelig. Artificially sweetened beverages were not associated with CHD. Kunstig sweetened drikker ikke var assosiert med CHD.

    Conclusion: Regular consumption of SSBs is associated with a higher risk of CHD in women, even after other unhealthful lifestyle or dietary factors are accounted for. Konklusjon: Regelmessig inntak av SSBs er forbundet med en høyere risiko for CHD i kvinner, selv etter andre unhealthful livsstil eller kosttilskudd faktorene utgjorde.


    --------------------------------------------------------------------------------
    Honnør gitt av : xXUnknownXx, 06. april 2009, 02:28
    7  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / HovedÃ¥rsaker til høyt blodtrykk 20. februar 2009, 01:41
    Jeg har lenge forundret meg over en ting, nemlig det at leger sier at man i 90 % av tilfellene ikke vet hva som forårsaker høyt blodtrykk. I ca 10% av tilfellene derimot ligger det en sykdomstilstand i nyrene etc bak det høye blodtrykket.

    Det er nemlig to årsaker som tilsammen vil kunne stå for veeeldig mange tilfeller av høyt blodtrykk uten at det snakkes noe særlig om det.......og det er insulinresistens og kronisk munnpusting/feilpusting

                                         
                                    Insulinresistens/forhøyede insulinnivÃ¥er

    Det er altså i Norge regnet med at over 30% av befolkningen er insulinresistente i større eller mindre grad...noe som øker faren for diabetes og hjerte kar sykdommer drastisk. Av de med høyt blodtrykk er nærmere 60% insulinresistente, og de høye insulinverdiene regnes da ofte via påvirkning på nyrene å stå for det økte/høye blodtrykket. I og med at så mange med høyt blodtrykk har det pga insulinresisten/høye insulinivåer er det merkelig at dette ikke kommer mer frem i søkelyset. De beste tiltakene for å få ned insulinverdiene og dermed også det høye blodtrykket er å gå ned i vekt ( redusere bukfettet ), å trene styrketrening som gjør cellene mer insulinfølsomme samt en karbohydratfattig diett. Å gå ned i vekt hører man jo alltid men sjelden man hører en lege si at styrketrening og karbohydratrestriksjon vil få ned insulinnivåene og dermed ofte også det forhøyede blodtrykket.

    Så har du høyt blodtrykk burde du kanskje ta en såkalt c-peptid test som måler insulinnivåene dine. De skal ligge på 3-400. Vær klar over at normalnivåene går helt opp til 1400 men at man er innenfor normalområder betyr ikke at det er bra. Tidligere gikk normalområdet til 700 men etter studier på hjertesyke middelaldrende menn i vestfold så ble normalområdet justert opp til 1400.....studier på hjertesyke fikk altså opp dette normalnivået så kraftig...tro det eller ei. Uansett mange regner c-peptidnivåer over 700 som insulinresistent og over 1000 som betydelig insulinresistens


     
                                              Kronisk munnpusting/feilpusting

    En annen årsak til høyt blodtrykk om enn ikke så hyppig som insulinresistens...er kronisk munnpusting/feilpusting. . Mange puster altså om natten med munnen istedetfor nesen, dette vil kunne skape uballanser som vil kunne føre til blant annet økt blodtrykk. Ved noe så enkelt som å teipe igjen munnen om natten slik at man blir tvunget til å puste med nesen samt følge et pusteteknikk program så er det mange med høyt blodtrykk som er blitt bedre

    Så her har man altså to tilstander som tilsammen vil stå for veldig mange av tilfellene med høyt blodtrykk hvorpå mange må gå på medisiner.....og legen nevner lite om at enkle grep kan normalisere blodtrykket for kanskje de aller fleste av dem


    En syredannende livstil med for mye sur mat og for lite basisk ( råkost ) vil selvfølgelig være en hovedårsak da dette er med på å skape mer betennelser i kropp og blodårer enn kroppen klarer å reparere og løsningen blir midlertidige plaster ( forkalkninger) i blodårene, noe som også vil føre til høyt blodtrykk. Mindre syredannende mat/drikke og røyking som skaper grobunn for betennelser og mer basisk og betennelsesdempende næring som omega 3..sitrusfrukter etc etc vil hjelpe betraktelig på høyt blodtrykk grunnet forkalkninger. Den syredannende livstil er jo i tilegg med på å skape insulinresistens også
    Honnør gitt av : Lokomotivet, 29. mars 2009, 13:16
    8  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: HovedÃ¥rsaker til høyt blodtrykk 29. mars 2009, 00:21
    Ja og nå har jeg selv testet lav karb dietten med stor suksess. Jeg har i over et år hatt høyt blodtrykk såpass at jeg har måtet bruke blodtrykksmedisin. Noen blodtrykksmålinger visste veldig høyt blodtrykk, mens 24 t måling viste snitt på 149/98. Etter å ha fått snusen i insulinresistens og høye insulinverdiers effekt på blodtrykket bestemte jeg meg for noen uker siden selv å ta en såkalt c-peptid prøve. Legen skjønte ikke poenget men jeg fikk nå truet det til meg. Resultatet var over 1200 på c-peptid prøven..mens optimalt er 3-400. Jeg hadde insulinverdier som var minst tredobbelt av hva det burde. Jeg begynte derfor for to uker siden med en lavkarbodiett samtidig som jeg kuttet blodtrykksmedisinen, og tok en ny blodtrykksmåling igår fredag. Og..utrolig nok blodtrykket var for første gang på lang tid perfekt...120/80.

    Derfor.... har du høyt blodtrykk sÃ¥ er mitt tips Ã¥ ta en c-peptid prøve. Viser den høye insulinverdier sÃ¥ er det ogsÃ¥ stor mulighet at det er nettopp dette som opprettholder det høye blodtrykket....og isÃ¥fall vil du med enkle grep veldig raskt kunne fÃ¥ ned blodtrykket  Smiley
    Honnør gitt av : ruhl85, 29. mars 2009, 00:26
    9  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Det du ikke visste om melk 20. februar 2009, 17:41
    http://www.dagbladet.no/2009/02/20/magasinet/darwin/kosthold/4934266/

    Vi kan vel kjøre igang debatten igjen... ? biggrin


    Interesant artikkel ja...og ikke sikkert det tar så lang tid å tilvenne seg "nye" matvarer som noen har påstått. Og hva er vel egentlig en steinalderdiett...den ville vel også kunne variere litt i forhold til forskjellige geografiske områder. Det påpekes også her at korn blant annet har blitt konsumert i mye lengre tid enn tidligere antatt.

     Men nÃ¥r det gjelder melken som er tema her er det vel viktig Ã¥ skille mellom økologisk melk rett fra kua og dagens butikkmelk som er pasteurisert og homogonisert ikke-økologisk melk. Pasteuriseringen og homogoniseringen antas Ã¥ ødelegge næringstoffer samt Ã¥ forvirre imunforsvaret som over tid kan reagere med Ã¥ utvikle allergier og diabetes blant annet.
    Honnør gitt av : Carnivore, 20. februar 2009, 17:42
    10  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / HovedÃ¥rsaker til høyt blodtrykk 20. februar 2009, 01:41
    Jeg har lenge forundret meg over en ting, nemlig det at leger sier at man i 90 % av tilfellene ikke vet hva som forårsaker høyt blodtrykk. I ca 10% av tilfellene derimot ligger det en sykdomstilstand i nyrene etc bak det høye blodtrykket.

    Det er nemlig to årsaker som tilsammen vil kunne stå for veeeldig mange tilfeller av høyt blodtrykk uten at det snakkes noe særlig om det.......og det er insulinresistens og kronisk munnpusting/feilpusting

                                         
                                    Insulinresistens/forhøyede insulinnivÃ¥er

    Det er altså i Norge regnet med at over 30% av befolkningen er insulinresistente i større eller mindre grad...noe som øker faren for diabetes og hjerte kar sykdommer drastisk. Av de med høyt blodtrykk er nærmere 60% insulinresistente, og de høye insulinverdiene regnes da ofte via påvirkning på nyrene å stå for det økte/høye blodtrykket. I og med at så mange med høyt blodtrykk har det pga insulinresisten/høye insulinivåer er det merkelig at dette ikke kommer mer frem i søkelyset. De beste tiltakene for å få ned insulinverdiene og dermed også det høye blodtrykket er å gå ned i vekt ( redusere bukfettet ), å trene styrketrening som gjør cellene mer insulinfølsomme samt en karbohydratfattig diett. Å gå ned i vekt hører man jo alltid men sjelden man hører en lege si at styrketrening og karbohydratrestriksjon vil få ned insulinnivåene og dermed ofte også det forhøyede blodtrykket.

    Så har du høyt blodtrykk burde du kanskje ta en såkalt c-peptid test som måler insulinnivåene dine. De skal ligge på 3-400. Vær klar over at normalnivåene går helt opp til 1400 men at man er innenfor normalområder betyr ikke at det er bra. Tidligere gikk normalområdet til 700 men etter studier på hjertesyke middelaldrende menn i vestfold så ble normalområdet justert opp til 1400.....studier på hjertesyke fikk altså opp dette normalnivået så kraftig...tro det eller ei. Uansett mange regner c-peptidnivåer over 700 som insulinresistent og over 1000 som betydelig insulinresistens


     
                                              Kronisk munnpusting/feilpusting

    En annen årsak til høyt blodtrykk om enn ikke så hyppig som insulinresistens...er kronisk munnpusting/feilpusting. . Mange puster altså om natten med munnen istedetfor nesen, dette vil kunne skape uballanser som vil kunne føre til blant annet økt blodtrykk. Ved noe så enkelt som å teipe igjen munnen om natten slik at man blir tvunget til å puste med nesen samt følge et pusteteknikk program så er det mange med høyt blodtrykk som er blitt bedre

    Så her har man altså to tilstander som tilsammen vil stå for veldig mange av tilfellene med høyt blodtrykk hvorpå mange må gå på medisiner.....og legen nevner lite om at enkle grep kan normalisere blodtrykket for kanskje de aller fleste av dem


    En syredannende livstil med for mye sur mat og for lite basisk ( råkost ) vil selvfølgelig være en hovedårsak da dette er med på å skape mer betennelser i kropp og blodårer enn kroppen klarer å reparere og løsningen blir midlertidige plaster ( forkalkninger) i blodårene, noe som også vil føre til høyt blodtrykk. Mindre syredannende mat/drikke og røyking som skaper grobunn for betennelser og mer basisk og betennelsesdempende næring som omega 3..sitrusfrukter etc etc vil hjelpe betraktelig på høyt blodtrykk grunnet forkalkninger. Den syredannende livstil er jo i tilegg med på å skape insulinresistens også
    Honnør gitt av : Walter, 20. februar 2009, 13:51
    11  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / HovedÃ¥rsaker til høyt blodtrykk 20. februar 2009, 01:41
    Jeg har lenge forundret meg over en ting, nemlig det at leger sier at man i 90 % av tilfellene ikke vet hva som forårsaker høyt blodtrykk. I ca 10% av tilfellene derimot ligger det en sykdomstilstand i nyrene etc bak det høye blodtrykket.

    Det er nemlig to årsaker som tilsammen vil kunne stå for veeeldig mange tilfeller av høyt blodtrykk uten at det snakkes noe særlig om det.......og det er insulinresistens og kronisk munnpusting/feilpusting

                                         
                                    Insulinresistens/forhøyede insulinnivÃ¥er

    Det er altså i Norge regnet med at over 30% av befolkningen er insulinresistente i større eller mindre grad...noe som øker faren for diabetes og hjerte kar sykdommer drastisk. Av de med høyt blodtrykk er nærmere 60% insulinresistente, og de høye insulinverdiene regnes da ofte via påvirkning på nyrene å stå for det økte/høye blodtrykket. I og med at så mange med høyt blodtrykk har det pga insulinresisten/høye insulinivåer er det merkelig at dette ikke kommer mer frem i søkelyset. De beste tiltakene for å få ned insulinverdiene og dermed også det høye blodtrykket er å gå ned i vekt ( redusere bukfettet ), å trene styrketrening som gjør cellene mer insulinfølsomme samt en karbohydratfattig diett. Å gå ned i vekt hører man jo alltid men sjelden man hører en lege si at styrketrening og karbohydratrestriksjon vil få ned insulinnivåene og dermed ofte også det forhøyede blodtrykket.

    Så har du høyt blodtrykk burde du kanskje ta en såkalt c-peptid test som måler insulinnivåene dine. De skal ligge på 3-400. Vær klar over at normalnivåene går helt opp til 1400 men at man er innenfor normalområder betyr ikke at det er bra. Tidligere gikk normalområdet til 700 men etter studier på hjertesyke middelaldrende menn i vestfold så ble normalområdet justert opp til 1400.....studier på hjertesyke fikk altså opp dette normalnivået så kraftig...tro det eller ei. Uansett mange regner c-peptidnivåer over 700 som insulinresistent og over 1000 som betydelig insulinresistens


     
                                              Kronisk munnpusting/feilpusting

    En annen årsak til høyt blodtrykk om enn ikke så hyppig som insulinresistens...er kronisk munnpusting/feilpusting. . Mange puster altså om natten med munnen istedetfor nesen, dette vil kunne skape uballanser som vil kunne føre til blant annet økt blodtrykk. Ved noe så enkelt som å teipe igjen munnen om natten slik at man blir tvunget til å puste med nesen samt følge et pusteteknikk program så er det mange med høyt blodtrykk som er blitt bedre

    Så her har man altså to tilstander som tilsammen vil stå for veldig mange av tilfellene med høyt blodtrykk hvorpå mange må gå på medisiner.....og legen nevner lite om at enkle grep kan normalisere blodtrykket for kanskje de aller fleste av dem


    En syredannende livstil med for mye sur mat og for lite basisk ( råkost ) vil selvfølgelig være en hovedårsak da dette er med på å skape mer betennelser i kropp og blodårer enn kroppen klarer å reparere og løsningen blir midlertidige plaster ( forkalkninger) i blodårene, noe som også vil føre til høyt blodtrykk. Mindre syredannende mat/drikke og røyking som skaper grobunn for betennelser og mer basisk og betennelsesdempende næring som omega 3..sitrusfrukter etc etc vil hjelpe betraktelig på høyt blodtrykk grunnet forkalkninger. Den syredannende livstil er jo i tilegg med på å skape insulinresistens også
    Honnør gitt av : RattenTatten, 20. februar 2009, 02:02
    12  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Det du ikke visste om melk 15. februar 2009, 21:45
    Kan du vise til noe konkret forsking, isteden for en hel haug med svada statistikk som ikke beviser noen ting?
    Tror du virkelig forskjellen på melkeinntaket fra 1966 til 1989, er avgjørende faktor for ostioperose?
    Tror du ikke det er en GOD del andre faktorer som har forandret seg på disse årene under den industrielle revolusjon?

    Her er noe av de viktigste bidragsytrene til ostioperose. Tror du ikke disse har økt drastisk i dette tidsrommet?


    Ikke no tvil om at det er mange faktorer som har betydning for utvikling av benskjørhet...som røyking. for mye alkohol, tungmetaller, inaktivitet og ikke minst all den syredannende mat og drikke ( brus etc )

    Men...det er ganske klare tall vi snakker om her og det spørs om alt kan forsvares med den industrielle revolusjonen. Og i tilegg sÃ¥ viser det seg som sagt over hele linja at der hvor man drikker mest melk er det ogsÃ¥ mest benskjørhet, og dette kan ikke forsvares med lite sol og d vitamin feks da solrike steder med mye melkedrikking fÃ¥r akkurat samme problem. Og forsvare at de som drikker mye melk fÃ¥r benskjørhet for at de erstatter melk med noe annet er ogsÃ¥ et dÃ¥rlig argument...hva er det de isÃ¥fall erstatter det med...appelsinjuice  Huh 

    Det er veldig lett å si at alle fremlagte studier samt landsoversikter ikke beviser at melk er en elendig kalsiumkilde.....men å komme med noe som forklarer hvorfor disse studiene "lyver" om melkens egenskaper er det verre med

    Jeg var egentlig bare ute etter å belyse at melk trolig ikke er noen bra kilde for benbyggningen som det påstås, og det at mange studier faktisk viser at det gir høyere rate av benskjørhet tar jeg med da det faktisk styrker påstanden om at melk ihvertfall ikke er en bra kilde for skjelettet

    Honnør gitt av : Carnivore, 16. februar 2009, 12:16
    13  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Det du ikke visste om melk 13. februar 2009, 19:58
    Nesten så jeg tror hele den gjengen som poster kontroversielle ting er samme personen. Er det så sinnsykt vanskelig å linke eller henvise til kildene som dere limer inn? Er ganske lett å se at ingen av dere har vært i nærheten av høyere utdanning.

    Greit Ã¥ linke til kildene som du sier....men det er alikevel ikke min plikt Ã¥ gjøre den jobben for deg. Jeg nevner forskjellige studier og hva resultatet av disse er og er du interesert i  kan du enkelt finne disse selv. Dessuten hadde du vært litt tÃ¥lmodig sÃ¥ hadde du sett link til ihvertfall en av studiene.

     Ã… komme med bastanta pÃ¥stander om min utdanning eller andre her pÃ¥ forumet sier vel det meste om deg...ihvertfall nok til at jeg ser det meningsløst Ã¥ diskutere med deg. Mulig du har høy utdanning men folkeskikk har du tydeligvis ikke
    Honnør gitt av : Coincidence theorist, 13. februar 2009, 21:38
    14  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Det du ikke visste om melk 13. februar 2009, 18:26
    Hvis du ikke vet hvorfor folk i Norge har høy andel av beinskjørhet, og ikke forstår at melk ikke er en avgjørende faktor på dette, bør du ikke snakke høyt om forskning eller fysiologi. Ikke at du er kjent for dette Wink

    Ja hvorfor har Norge en høy rate av benskjørhet når vi får i oss så mye melk ?...tipper du vil nevne noe om innaktivitet eller høy levealder her. Så landsoversiktene som jeg nevner viser altså at landene hvor befolkningen drikker mest melk, dvs USA og Norge ligger i verdenstoppen med benskjørhet.. Disse landsoversiktene er en sterk pekepinn på melkens betydning men ikke noe bevis...det som beviser det derimot er når man i tillegg via store studier innad i landene kommer til samme resultat. Og da nevner jeg feks det store studiet på 78000 sykepleiere i USA som ble fulgt i en tolvårsperiode og det uten tvil visste at mer melkedrikking ga høyere rate av benskjørhet. Da begynner vi å snakke bevis i mine øyne....

     Herunder nevnes bare et par av mange store studier ( fra USA og Australia ) om melkedrikkingens effekt pÃ¥   benmassen. For de intereserte er det ikke vanskelig Ã¥ finne seriøse studier som beviser dette

    Growing evidence is showing that calcium in milk does not protect against osteoporosis. For example in a 12-year Harvard study of 78,000 women, those who drank milk three times a day actually broke more bones than women who rarely drank milk. Similarly, a 1994 study in Sydney, Australia, showed that higher dairy product consumption was associated with increased fracture risk: those with the highest dairy consumption had double the risk of hip fracture compared to those with the lowest consumption.

    Author Russell Eaton says: 'Dairy milk does increase bone density, but this comes at a terrible price. The latest research is showing that far from protecting bones, milk actually increases the risk of osteoporosis by eroding bone-making cells. Also, people with osteoporosis have a much higher incidence of heart disease and cancer, and the evidence is pointing at milk as the common factor. '

    http://www.ajph.org/cgi/content/abstract/87/6/992?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=harvard&andorexactfulltext=and&searchid=1&FIRSTINDEX=0&sortspec=relevance&resourcetype=HWCIT





    Honnør gitt av : Coincidence theorist, 13. februar 2009, 21:12
    15  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Det du ikke visste om melk 13. februar 2009, 17:51
    makan tel pissprat,det er ikke noe hold i noe som helst du sier,bare noe du har fått for deg.det er millioner av folk som drekki mjølk heilt fra tidenes morgen og tel i dag uten en negativ virkning!bare positive.


    Så landsoversiktene som viser klart at der man drikker mest melk har man høyest rate av benskjørhet, samt flere store seriøse undersøkelser innad i landene som viser akkurat det samme betyr ingenting.

    Foresten en elendig argumentasjon du kommer med når du nevner at det er mange som ikke blir syke av melk....når flere og flere blir syke og utvikler benskjørhet og diabetes og flere solide studier og landsoversikter beviser sammenhengen på melkedrikking og utvikling av blant annet benskjørhet

    Honnør gitt av : Coincidence theorist, 13. februar 2009, 21:09
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!