for smiliee
  Visning av honnørposter for smiliee
Sider:
  • 1
  • 1  Generelt / Loggbok Online / Sv: Spektaklulær film s. 130 - Smolovlogg. 14. oktober 2007, 16:50
    Det finnes to (uten etterpress) forskjellige måter å få en vekt over hodet i vektløfting («jerk»). På norsk heter disse overstøt eller kickstøt. Forskjellen er om man går ut i split eller ikke. Det at du får etterpress gjør det ikke nødvendigvis om til pushpress, men mer som et mislykket forsøk på overstøt. Så kan man også legge til følgende. Begge variantene kan utføres fra nakke, og da heter de naturligvis kickstøt fra nakke eller overstøt fra nakke.

    Over til løftingen din. Mye av grunnen til at du ikke får opp 130kg er fordi for det første satser litt skeivt. Istedenfor å fokusere kraftretningen rett oppover, blir det litt skrått fremover. Vekten vil da naturligvis komme på fremkant og det er ikke like lett å stabilisere en vekt som du har frempå, kontra en som du klarer å få rett over hodet. For det andre har du en tendens til å etterpresse på samtlige forsøk på overstøt eller kickstøt. Etterhvert som man blir sterkere og mer eksplosiv er det ikke alltid like lett å etterpresse de siste centimetrene.

    Det du må fokusere på er å få hodet gjennom skuldrene. Ikke se på stangen, se rett frem og vær bevist på å satse rett opp og ikke skrått fremover. Skyt hodet gjennom skuldrene. Dessuten kan du også gå litt dypere i splitenstillingen, da det vil være lettere å unngå etterpress ettersom arbeidsvegen blir kortere. Det ser også ut som du er litt ustabil i spliten. Det kan være flere grunner til dette, blant annet at du ikke har riktig vinkler i kroppen, at du har for lang split/ for kort split, for strak split osv.

    Det er ikke så lett å se på disse filmene. Hvis du filmer overstøten fra siden, og tar noen bilder av splitposisjonen din kan jeg sikkert hjelpe å justere den litt hvis du ønsker det. Det optimale derimot er jo selvsagt å besøke en vektløfterklubb og få leksjonen direkte.

    Mvh Norfellow (som forøvrig har skriveforbud i noen uker til)
    Honnør gitt av : Egil Skallagrimsson, 14. oktober 2007, 17:06
    2  Generelt / Loggbok Online / SV: Min loggbok 21. september 2006, 21:54
    - Lett jogg i 3-4min
    - 12min med 80% i 30sek, jogg i 60sek, 80% i 30sek ... osv
    - 12min med 80% i 60sek, jogg i 80sek, 80% i 60sek ... osv

    Kommentar: Litt tyngre trening i dag, men hadde både lengre og hardere økt i dag. Ellers er det som sagt herlig å komme i gang.
    Honnør gitt av : Ole Ø., 21. september 2006, 22:34
    3  Generelt / Loggbok Online / Min loggbok 21. september 2006, 21:43
    Jeg studerer for tiden i England hvor jeg ikke får så veldig mye tid til trening pga lange dager på skolen osv. Derfor har jeg lagt opp til å trene noen kondisjonsøkter inniblant, og styrke senere når jeg finner et sted i trene. Tenkte det var smart å samle logger slik at jeg kan se hva som er fungert osv.
    Honnør gitt av : ARH, 21. september 2006, 22:34
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!