Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • ...
  • 373
  • 374
  • 375
  • 5596  Trening / Strongman / Re:Roy Holte - Strongman på: 08. januar 2003, 15:07
    Niks jeg er fra Sobrælva jeg seru
    5597  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:proteiner= ammoniakk på: 08. januar 2003, 10:57
    Da burde pi**en min ha detti av på dette tidspunktet - for der har det gåttt mange liter amoniakk gjennom i løpet av årene som har gått.........

    Fra spøk til side......
    Nitrogenet skal ut - og det kommer ut. Spiser en abnorme mengder proteiner (5-600 g/dag) bør en kanskje begynne å tenke på den økte nitrogenutskillelsen og eventuelle effekter på nyrer og evnt lever. For oss alminnelige hobbybyggere er dette null problemo.

    mvh
    Tric
    5598  Trening / Strongman / Re:Roy Holte - Strongman på: 08. januar 2003, 10:38
    Persene hans er på ynkelige:
     400 kg i bøy
     260kg i benk
     410 kg i mark

    Det er så vidt jeg vet ingen av disse som er godkjennte, men nå begynner det å bli relativt mange år siden han deltok i styrkeløft også da. Han løftet nesten ikke som seniorløfter på grunn av skader bl.a. i brystet.

    Jeg tror det beste offisielle markresultatet hans er 350 (var verdensrekord for juniorer i 10 år eller så, og han brukte mitt løftebelte når han dro det - så litt av æren skal jeg ha jeg og.........). I benk vil jeg tro det var 240 eller så. Sansyneligvis ca 350 i bøy.

    mvh
    tric
    5599  Trening / Skader og Smerter / Re:Korsryggen min!? på: 08. januar 2003, 08:54
    En fysioterapeut kan ikke gjøre noen ting før du har vært hos legen din, eventuelt oppfulgt av bilder for å vurdere om det er prolaps el.l.

    Er det prolaps er det kun tiden som må tas til hjelp (de "tørker" gjerne opp etter 2-3 måneders tid). er det en strekk går det langt raskere, det samme gjelder "låsninger".
    Selv er jeg i perioder plaget med låsninger i korsryggen, og da hjelper det nesten umiddelbart med en tur til kiropraktoren min. Uansett skal du ta deg en tur til legen for å få det vurdert - mener legen at du har godt av en tur til en fysioterapeut så får du en rekvisisjon som gjør det langt billigere  å gå dit......

    mvh
    Tric
    5600  Trening / Strongman / Re:Roy Holte - Strongman på: 08. januar 2003, 08:20

    3) Svend er nok sterkere enn meg ennå ja og om jeg noengang tar han igjen , det tviler jeg på. Men i noen øvelser skal jeg nok ikke være så langt bak han da:-)
    Synes det er veldig bra : han har jo tross alt vært Verdens Sterkeste Mann!



    Hei du!
    Sammenligningen mellom deg og Svend blir jo bittelitegrann urimelig også da. Jeg mener han er jo nesten 20 cm høyere og veier drøyt 130 i relativt sett hard form. Jeg vil tro at det først og fremst er høyden som er fordelaktig i en del av øvelsene (atlassteiner, dekkrulling, div løft opp på forhøyninger m.v.). Har sett en del på Strongman, og det virker i allefall for meg som om de litt høyere utøverne har en force - forutsatt at de har styrken da............
    Selv har jeg trent på samme gym som Svend i en rekke år, og han kommer innom gymmet for å trene fortsatt når han er på besøk her "hjemme". Husker godt Svend i 18-19 årsalderen når vi trente i "Kjellern" i Krokstadelva - gudbedre han (og Frank Hansen...) hadde alle forutsetningene for å løfte noe tungt - og det gjorde han som vi alle vet nå. Det som alltid har imponert meg med Sven og andre av hans like (deg og) er evnen til å bruke det de har av krefter. Selv veier jeg snaut 125 kilo uten å ha noen mage å snakke om, men har aldr vært i nærheten av de vektene Svend presterte i samme vektklasse. Når Svend rappa opp 250 i benken greide jeg å tyne opp 195. Treningen var ikke sååå forskjellig at det skulle utgjøre så betydelige forskjeller. Strukturellt sett er vi også ganske like.

    Det som alikevel imponerer meg mest med dere "sterke" er evnen til å løfte virkelig tunge ting opp fra gulvet. Sist Svend var innom gymmet kjørte han f.eks. et sett med 4-5 repper på 350 i marken - han drar stanga så kjapt opp fra gulvet at det er helt skremmende å se på. Jeg skjønner rett og slett ikke hvordan det er mulig.........Selv sliter jeg med 4-5 repper på 250  Huh Jeg regner med at det ikke finnes noen resept på dette, men at det er noe en må "ha". Jeg vet med sikkerhet at 10 kilo mer med muskler ikke hadde gjort meg tilsvarende sterk. Det er muligens slik at enkelte individer har bedre forutsetninger for å fyre av de motoriske enhetene i musklene på rett tid enn andre. Hvem vet....


    Tja dette ble mye svada fra tricepsman igjen det, men sånn får det bare være.

    mvh
    Tric
    5601  Kosthold / Oppskrifter / SV: Sticky: Oppskrift på tunfisk på: 07. januar 2003, 13:35
    Høres så ekkelt ut med tunfisk..fysj..Noe annet som kan spises istedet? Som ikke er kosttilskudd som må kjøpes på helsekost og sånnt

    torsk, sei, hyse, brosme, brasme, abbor, gjedde, ørret, sild, brisling, laue, steinbit (grå og flekk), lange, kveite, blåkveite, ulike flyndrer (slik som skrube, rødspette, piggvar, hårvar, gapelyndre og sandflyndre), ål, pigghå, makrell, mort, sørv, gullbust, gjørs, karpe, dvergmalle, laks, regnbueørret, ketalaks, flire, lyr, uer, lusuer, kolmule, skolest, lake, stripet pelegamide, auxid, laksestørje, sildekonge....  tja stort sett det du greier å slå i hjel av innsjøens og havets delikatesser.

    I tillegg kan du jo dytte nedpå et par kyllinger og ei ku når sulten blir for påtrengende......


    Allt dette smaker fortreffelig med litt ris til!!

    mvh
    tric - fiskeren
    5602  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:Hammercurl på: 07. januar 2003, 11:26
    Knallgod øvelse. Selv legger jeg den nesten alltid sist i programmet, siden en uansett har krefter til å kjøre den tungt til tross for at bicepsen er mør etter standard curl.

    Øvelsen er spesiellt fin mht å legge stress på Brachioradialis. Den muskelen er med på å gi bicepsen et bedre utseende fra siden (finere overgang mellom underarm og overarm), samt at den til en viss grad er med på å trykke den indre delen av bicepsen litt frem slik at en får illudert en noe høyere "topp" på bicepsen. Kombinert med øvelser som har til hensikt å stresse brachialis er dette en fin øvelse for å prioritere høyden på biceps (jada jeg vet at det i hovedsak er genetisk betinget, men illusjonen er viktig nok den.....)

    mvh
    tric
    5603  Kosthold / Kosttilskudd / Re:mengde proteinpulver på: 06. januar 2003, 14:57
    Det er et par problemer mht å vurdere spørsmålet ditt. Veier du 105 kilo og er litt slapp i fisken må en regne med at du har i størrelsesorden 15 kilo unødig fett på kroppen.

    Går en ut fra en slank vekt på sirka 85-90 kilo så er det vanlig å beregne proteininntaket ut fra det. Vanligvis sier en at en bør innta ca 2,2 g kvalitets proteiner/ kilo slank masse. I ditt tilfelle blir det omkring 200 g/dag. Det meste av dette bør du prøve å få i deg via vanlig mat (animalske kilder samt melkeprodukter er best). Det du ikke får i deg via denne type kilder tar du inn via tilskudd. greier du 150 gram proteiner med vanlig mat så trenger du altså ikke mer enn ca 50 g via proteinpulveret ditt. Det tilsvarer en god drink om dagen.

    Det andre problemet jeg tenkte på er selvfølgelig hvor store de 4 drinkene var hver for seg. Selv tar jeg inn ca 70 g av gangen, mens de fleste regner en drink med 35 g proteiner som en rimelig normal drink (ha ha ha ha ha).

    mvh
    tric
    5604  Kosthold / Oppskrifter / SV: Sticky: Oppskrift på tunfisk på: 06. januar 2003, 14:45
    Fy pokker Mr Muscle den Gøy-varianten din fikk det til å kille i drøvelen min........

    Min favoritt for tiden er en boks tunfik og en liten boks ananas i biter. Spis annenhver gaffel med tunfisk og ananas. Høres jævlig ut, men smaker overraskende greit.
    Tunfisksalat mikser du i løpet av 5 minutter.

    litt agurk, en tomat, litt isbergsalat og noen biter stangselleri. dynk på litt fettfri fransk dressing (nb ganske karborik, men digg) bland i en boks med tunfisk rett før du skal innta det hele.

    Ellers har jeg haugevis med metoder, men som sagt ananas og tunfisk er greit nå om dagen.

    mvh
    tric
    5605  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:Rygg på: 06. januar 2003, 13:23
    Kjører du forran tar den midt på latsen, tar du bak hodet tar den i større grad nedre del av latsen. Selv ville jeg valgt chinsen forran og nedtrekken bak. Pass på å ikke kjøre for tungt bak!!! Føles det ubehaglig i skuldrene når du kjører den bak hodet så kutt den ut til du eventuelt har økt fleksibiliteten i skulderleddet.

    Jeg ville valgt et bredt grep i chinsen og et noe over skulderbredt grep i nedtrekken. Det "smale grepet" gjør at du får skviset "rhomboideus" og "teresene" ("små" , men godt synelig muskler i høyde med skulderbladene) når du presser skulderbladene sammen.

    Ellers ser oppsettet bra ut.

    mvh
    Tric

    5606  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:Benkpress/bro? på: 06. januar 2003, 12:38
    Det var da vanvittig til bro og det da...........  Cheesy

    Det ingen har nevnt er at en trener brystet ulikt ved å variere vinkelen. Målet med å ligge i "bro" er å legge større del av belastningen på den sterkeste delen av brystet - den nedre delen. Ligger en dønn flatt flytter en belastningen noe lenger opp på brystet.

    Dersom målet ikke er å løfte godkjent i styrkeløftsammenheng, men trene nedre delen av brystet, kan en i stedet for å ligge i bro heller heve baken noe opp fra benken. Dette er et greit alternativ til decline benkpress dersom en ikke har tilgang på det. Ikke så ille for ryggen heller.

    Er målet å trene brystet generell med vanlig benkpress ville jeg anbefalt å ligge noenlunde nedpå med ryggen med skuldrene godt tilbaketrukket (korsryggen vil uansett forholde seg noe over benken, med mindre en holder beina opp.....). Er målet å makse så ville jeg nok vurdert å spenne meg litt opp i ryggen ja.......

    mvh
    Tricepsman
    5607  Bilder / Bilder av Kroppsbyggere / Re: Slik skal man se ut!!! på: 04. desember 2002, 09:27
    Frank Zane stiller i klasse med Serge Nubret (http://digilander.libero.it/sergenubret/), Lee Labrada, Paul-Jean Guillaume og dels Shawn Ray i klassen - "det ser jo nesten sunnt ut kroppsbyggere".
    Veldig bra!!

    mvh
    tric
    5608  Kosthold / Kosttilskudd / Re: Hvilke kosttilskudd bruker du? på: 22. november 2002, 12:18
    Multivitaminer (Nycomed) 2Xdaglig
    Multimineraler
    500-1000 mg vitamin C ca 1 time før trening
    Kalktabletter
    Linfrøolje (ca 3 g)
    Omega 3 (2 g)
    CLA (i perioder)
    Glutamin (ca 10 g)
    Kreatin (i perioder) (ca 10 g)
    Myseproteiner (90 g etter trening)
    kaseinbasert protein ( et par drinker av 50-70 g pr dag)

    Det var vel det tenker jeg!
    5609  Kosthold / Oppskrifter / Re: oppskrift med tunfisk? på: 03. desember 2002, 09:24
    Sitat
    må man ha karbohydrater for å få proteinene til å tas opp i kropppen egentlig?


    Nei du trenger strengt tatt ikke det, men dersom du ikke får i deg nok karb vil kroppen søke etter andre næringskilder for å holde seg i live. Proteiner bruker den gjerne, men de vil vi jo at i størst mulig grad skal brukes til vedlikehold og oppbygging av muskelcellene våre......

    En vanlig bieffekt av redusert karbinntak under streng diett er da også at en lett mister noe muskelmasse (den kommer midlertid raskt tilbake når en justerer karbinntaket opp igjen). En kan kompensere den negative effekten av reduksjon i karb ved å øke proteininntaket eller ved å lære kroppen til å basere seg på fett som hovednæring (ketosedietter).
    Selv har jeg ingen reell erfaringer med rene ketosedietter, men etterhvert ganske stor erfaring med "lavkarb/høyprotein-dietter". Det siste funker stort sett tilfredsstillende på de fleste så lenge en er flink med proteininntaket.

    mvh
    Tric
    5610  Kosthold / Oppskrifter / Re: oppskrift med tunfisk? på: 02. desember 2002, 14:29
    Får vel komme med min metode også da...

    Nå om dagen spiser jeg den stort sett sammen med en liten bok ananas i biter. En gaffel tunfisk og en gaffel ananas. Høres sikkert for jævlig ut, men smaker faktisk helt OK.

    Ellers er jo en god salat iblandet tunfisk ganske OK da. Selv velger jeg en dressing til (fransk dressing uten fett er godt til)

    En enkel "tunfiskbacalao" er også godt. Ta en stor potet i skiver, en løk i terninger, en boks med hakkede tomater i panna og fordel 2 bokser tunfisk (eller helst tilsvarende mengde fersk fisk) over det hele . Kryddre med salt og cayennepepper. La surre til potetskivene er møre. Fordeler du dette i to beholdere så har du to næringsvennlige måltider å se fram til.

    Ser for øvrig at det er mange som tilsynelatende er paniske mht å spise karb før de legger seg. Før en får noia mht karb så ville jeg vurdert nøye hva som var målet med dietten. Er en i en oppbyggingsfase er det ingen problemer knyttet til å spise karb til kvelds. Husk at kroppen har en basalmetabolisme som krever brennstoff uavhengig av om en sover. Å bare gi den proteiner til dette er å kaste byggesteinene på søppla..........

    Det er nå min mening da.

    mvh
    tric
    Sider:
  • 1
  • ...
  • 373
  • 374
  • 375
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!