Visning av honnrposter for Udrugn
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • 1  Trening / Skader og Smerter / Sv: "Kiropraktor teip" 06. november 2011, 18:18
    Ja, men det er ikke bare å tape rett på. Syns du det fungerer?
    Honnr gitt av : Evis, 06. november 2011, 18:20
    2  Generelt / Antidoping / Sv: Steroide/veksthormon debatten 09. oktober 2010, 10:58
    det må være smart å holde kondiss treningen utenfor "kurene"for det er jo noe som får hjertet til å vokse,kondisstreningene

    så når hjertet kan vokse er det vell smart for de som velger å bruke,å trene kondiss før og etter kurene for å holde den mest uønska bivirkningen så liten som mulig

    Imponerende..
    Honnr gitt av : CHN, 09. oktober 2010, 14:49
    3  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Frokost eller ikke? 10. august 2010, 11:38
    Det er artig å se at debatten til stadighet kommer opp igjen, men denne artikkelen føyer seg vel inn i rekken av ubruklige artikler her på treningsforum.

    Sitat
    Mange råder også til å spise en karbohydratrik frokost for å få fart på systemet og å "vekke" kroppen. Selvfølgelig helst ved bruk av trege, fiberrike karbohydrater som havregryn, fullkorn osv. For veldig mange fungerer dette utmerket! Energinivået er på topp fra starten av og konsentrasjonen skjerpet utover arbeids/skoledagen. Likevel er det noen som fungerer svært dårlig med en slik frokost - eller karbohydrater generelt, spesielt den raskere sorten som f.eks frukt, lyst brød osv. Bør da alle spise det samme eller få de samme rådene?

    Fungerer en frokost bestående av raske karbohydratkilder dårlig fordi den er en frokost (et måltid om morgenen) eller fungerer et slik måltid dårlig pga. matvarekildene? De to situasjonene som nevnes er jo innkommensurable da samme forhold ikke inngår for begge to. Vi kan enes om at et måltid bestående av utelukkende raske karbohydrater (i det minste ved et relativt stort omfang, da glykemisk index er  påvirket av mengden matvare også) i seg selv vil føre til kortvarig energi. Det som imidlertid er viktig å huske på er da at dette er strengt tatt grunnet matvarens innhold, ikke det faktum at dette er mat man spiser om morgenen (frokost). Nei alle bør nok ikke gjøre akkurat det samme, men alle bør velge fornuftige matvarer og sammensatte måltider. Det dere gjør her er jo faktisk å konkludere i at frokosten er skylden i at personer som spiser ugunstige matvarer får dårligere energinivåer.. Kausalitet og korrelasjon vil være allrighte stikkord før neste gang man skal prøve å fremme egne tanker og meninger igjennom artikler ala denne.

    Sitat
    Et eksempel er folk som lider av reaktiv hypoglykemi. Reaktiv hypoglykemi går ut på at det skilles ut større mengder insulin enn hva som er normalt ved inntak av mat, spesielt da karbohydrater som fremmer insulinutsonding mer enn protein og fett. Det gjør at blodsukkeret faller mye raskere og mer enn normalt - som igjen fremprovoserer sult/sultfølelse raskt etter et måltid. Dersom nytt påfyll av mat for å få blodsukkeret opp på et normalt nivå uteblir, kan personen oppleve å få symptomer som kvalme, svimmelhet og andre ubehag likt "føling" for diabetikere. For den personen det gjelder kan diagnosen blir rett så plagsom, da matinntak må skje kanskje med så små intervaller som 1-2 timer for å klare å ha et jevnt blodsukker og unngå "føling". Å spise et eple som mellommåltid for en som lider av reaktiv hypoglykemi er som å helle bensin på bålet med andre ord.


    Her har vi blitt norsk- svenske ser jeg, så da er det ikke vanskelig å tenke seg hvem som egentlig står bak. Hvor kom egentlig disse reaktive hypoglykemikerne inn i bildet?

    Her må man rett og slett innfinne seg med at glykemisk index ikke vil være like relevant så lenge man faktisk forstår at et sammensatt måltid vil redusere denne. Den glykemiske belastningen vil imidlertid være ok å ta med i betraktningen ved større måltider. Jeg forstår at det er enkelt i denne sammenhengen å benytte personer som lider av en sykdom for å fremme hvorfor andre friske også bør ha lengre mellomrom mellom måltidene eller evt. også droppe en frokost. En skal imidlertid også ha i mente at inntak av aminosyrer også induserer insulinrespons, og karbohydrater nødvendigvis ikke behøver å være synderen. Jeg er forøvrig enig i at det ikke er noen god grunn til å spise så hyppig som 1-2 timers mellomrom, med mindre f.eks arbeidsdagen krever det.

    Plasma insulin responses after ingestion of different amino acid or
    protein mixtures with carbohydrate http://www.ajcn.org/cgi/reprint/72/1/96

    Amino Acid Ingestion Strongly Enhances Insulin Secretion in Patients With Long-Term Type 2 Diabetes
    http://care.diabetesjournals.org/content/26/3/625.full.pdf+html

    Sitat
    Å endre kostholdet til et minimalt inntak av karbohydratrike matvarer - kun noe fiber av fullkorn og grønnsaker - samt en mye større andel proteiner og også noe mer sunne fettsyrer vil kunne være et mye bedre alternativ og faktisk en redning for enkelte mennesker i kampen om å ha en "normal" hverdag

    For noen vil helt klart et slikt kosthold være veldig bra og kanskje lettere å følge enn andre retningslinjer som blir gitt fra f.eks statlige instutisjoner. Det betyr imidlertid ikke at det "normale" kostholdet som f.eks statens råd for ernæring ville fremmet nødvendigvis ville fungert noe dårligere til tross for at enkelte føler det vanskeligere å følge. Mitt poeng er i dette tilfellet egentlig det samme som ditt: begge deler fungerer, og det er greit å benytte seg av det som fungerer for en selv. Vi er imidlertid heldige som i første rekke kan tenke på oss selv som enkeltpersoner eller skrive artikler for en liten gruppe internettlesere som har nogenlunde samme inntresser. For enkelte kan det fungere utmerket å droppe frokosten, men for barn og unge, voksne som knapt vet forskjellen på karbohydrat og fett osv. behøver det ikke fungere like greit.

    De statlige retningslinjene må faktisk innbefatte alle typer mennesker. Studiene som foreligger må være omfattende og kildekritikken av disse må være langt strengere enn hva fitnessutøvere som nylig har oppdaget pubmed er i stand til. De må foreligge solid evidens for at man skal kunne endre dagens retningslinjer. Det kan diskuteres hvorvidt det faktisk per idag er nok evidens for de retningslinjer som foreligger, men likevel kreves det store mengder god forskning for eventuell endring av disse. En rekke internettguruer har gjort en godt slag for å kartlegge hva som finnes av literatur på området omkring faste/ingen frokost osv. Det er inntressant å se hva som foreligger, men det er fortsatt lite som taler for at dette skulle være noe bedre eller dårligere enn hva de tradisjonelle retningslinjene sier.

    Dette innlegget er forsåvidt ikke noe kritikk av innholdet, for det er helt greit. Alle må finne sin bane osv. osv. Helt greit og fornuftig det! Det er imidlertid vanskelig å ta artikkelen seriøst slik det argumenteres. Hvis flere lesere tenker i samme bane som undertegnende oppfordres det til å lese en tilsvarende artikkel skrevet av en kjent norsk bygger på et konkurrerende forum, hvor argumenteringen for det motsatte om mulig faktisk er av enda lavere karakter Smiley





    Honnr gitt av : Beefcake, 10. august 2010, 11:51
    4  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Frokost eller ikke? 10. august 2010, 11:38
    Det er artig å se at debatten til stadighet kommer opp igjen, men denne artikkelen føyer seg vel inn i rekken av ubruklige artikler her på treningsforum.

    Sitat
    Mange råder også til å spise en karbohydratrik frokost for å få fart på systemet og å "vekke" kroppen. Selvfølgelig helst ved bruk av trege, fiberrike karbohydrater som havregryn, fullkorn osv. For veldig mange fungerer dette utmerket! Energinivået er på topp fra starten av og konsentrasjonen skjerpet utover arbeids/skoledagen. Likevel er det noen som fungerer svært dårlig med en slik frokost - eller karbohydrater generelt, spesielt den raskere sorten som f.eks frukt, lyst brød osv. Bør da alle spise det samme eller få de samme rådene?

    Fungerer en frokost bestående av raske karbohydratkilder dårlig fordi den er en frokost (et måltid om morgenen) eller fungerer et slik måltid dårlig pga. matvarekildene? De to situasjonene som nevnes er jo innkommensurable da samme forhold ikke inngår for begge to. Vi kan enes om at et måltid bestående av utelukkende raske karbohydrater (i det minste ved et relativt stort omfang, da glykemisk index er  påvirket av mengden matvare også) i seg selv vil føre til kortvarig energi. Det som imidlertid er viktig å huske på er da at dette er strengt tatt grunnet matvarens innhold, ikke det faktum at dette er mat man spiser om morgenen (frokost). Nei alle bør nok ikke gjøre akkurat det samme, men alle bør velge fornuftige matvarer og sammensatte måltider. Det dere gjør her er jo faktisk å konkludere i at frokosten er skylden i at personer som spiser ugunstige matvarer får dårligere energinivåer.. Kausalitet og korrelasjon vil være allrighte stikkord før neste gang man skal prøve å fremme egne tanker og meninger igjennom artikler ala denne.

    Sitat
    Et eksempel er folk som lider av reaktiv hypoglykemi. Reaktiv hypoglykemi går ut på at det skilles ut større mengder insulin enn hva som er normalt ved inntak av mat, spesielt da karbohydrater som fremmer insulinutsonding mer enn protein og fett. Det gjør at blodsukkeret faller mye raskere og mer enn normalt - som igjen fremprovoserer sult/sultfølelse raskt etter et måltid. Dersom nytt påfyll av mat for å få blodsukkeret opp på et normalt nivå uteblir, kan personen oppleve å få symptomer som kvalme, svimmelhet og andre ubehag likt "føling" for diabetikere. For den personen det gjelder kan diagnosen blir rett så plagsom, da matinntak må skje kanskje med så små intervaller som 1-2 timer for å klare å ha et jevnt blodsukker og unngå "føling". Å spise et eple som mellommåltid for en som lider av reaktiv hypoglykemi er som å helle bensin på bålet med andre ord.


    Her har vi blitt norsk- svenske ser jeg, så da er det ikke vanskelig å tenke seg hvem som egentlig står bak. Hvor kom egentlig disse reaktive hypoglykemikerne inn i bildet?

    Her må man rett og slett innfinne seg med at glykemisk index ikke vil være like relevant så lenge man faktisk forstår at et sammensatt måltid vil redusere denne. Den glykemiske belastningen vil imidlertid være ok å ta med i betraktningen ved større måltider. Jeg forstår at det er enkelt i denne sammenhengen å benytte personer som lider av en sykdom for å fremme hvorfor andre friske også bør ha lengre mellomrom mellom måltidene eller evt. også droppe en frokost. En skal imidlertid også ha i mente at inntak av aminosyrer også induserer insulinrespons, og karbohydrater nødvendigvis ikke behøver å være synderen. Jeg er forøvrig enig i at det ikke er noen god grunn til å spise så hyppig som 1-2 timers mellomrom, med mindre f.eks arbeidsdagen krever det.

    Plasma insulin responses after ingestion of different amino acid or
    protein mixtures with carbohydrate http://www.ajcn.org/cgi/reprint/72/1/96

    Amino Acid Ingestion Strongly Enhances Insulin Secretion in Patients With Long-Term Type 2 Diabetes
    http://care.diabetesjournals.org/content/26/3/625.full.pdf+html

    Sitat
    Å endre kostholdet til et minimalt inntak av karbohydratrike matvarer - kun noe fiber av fullkorn og grønnsaker - samt en mye større andel proteiner og også noe mer sunne fettsyrer vil kunne være et mye bedre alternativ og faktisk en redning for enkelte mennesker i kampen om å ha en "normal" hverdag

    For noen vil helt klart et slikt kosthold være veldig bra og kanskje lettere å følge enn andre retningslinjer som blir gitt fra f.eks statlige instutisjoner. Det betyr imidlertid ikke at det "normale" kostholdet som f.eks statens råd for ernæring ville fremmet nødvendigvis ville fungert noe dårligere til tross for at enkelte føler det vanskeligere å følge. Mitt poeng er i dette tilfellet egentlig det samme som ditt: begge deler fungerer, og det er greit å benytte seg av det som fungerer for en selv. Vi er imidlertid heldige som i første rekke kan tenke på oss selv som enkeltpersoner eller skrive artikler for en liten gruppe internettlesere som har nogenlunde samme inntresser. For enkelte kan det fungere utmerket å droppe frokosten, men for barn og unge, voksne som knapt vet forskjellen på karbohydrat og fett osv. behøver det ikke fungere like greit.

    De statlige retningslinjene må faktisk innbefatte alle typer mennesker. Studiene som foreligger må være omfattende og kildekritikken av disse må være langt strengere enn hva fitnessutøvere som nylig har oppdaget pubmed er i stand til. De må foreligge solid evidens for at man skal kunne endre dagens retningslinjer. Det kan diskuteres hvorvidt det faktisk per idag er nok evidens for de retningslinjer som foreligger, men likevel kreves det store mengder god forskning for eventuell endring av disse. En rekke internettguruer har gjort en godt slag for å kartlegge hva som finnes av literatur på området omkring faste/ingen frokost osv. Det er inntressant å se hva som foreligger, men det er fortsatt lite som taler for at dette skulle være noe bedre eller dårligere enn hva de tradisjonelle retningslinjene sier.

    Dette innlegget er forsåvidt ikke noe kritikk av innholdet, for det er helt greit. Alle må finne sin bane osv. osv. Helt greit og fornuftig det! Det er imidlertid vanskelig å ta artikkelen seriøst slik det argumenteres. Hvis flere lesere tenker i samme bane som undertegnende oppfordres det til å lese en tilsvarende artikkel skrevet av en kjent norsk bygger på et konkurrerende forum, hvor argumenteringen for det motsatte om mulig faktisk er av enda lavere karakter Smiley





    Honnr gitt av : henrikhardcoar, 10. august 2010, 11:46
    5  Generelt / Loggbok Online / Sv: Ivrig pingle: Master i Idrettsfysiologi til høsten :D 18. juli 2010, 23:04
    Litt usikkert. Det er dessverre ikke så mange aktuelle stillinger. Har FAH bachelor og som støttemodul i mastergraden så kommer nok til å rette det litt mot den rehabiliterende/helsefremmende delen. Jobber per idag med eget foretak som PT og ser at det kan være en fin måte å tjene gode penger, til tross for at mange i starten likestiller deg med den gjengse SATS PT eller lignende.

    Jeg trur nok at det dukker opp flere stillinger for oss i årene som kommer. Flere og flere forstår blant annet at man ikke lærer noe om trening på fysioterapi..
    Honnr gitt av : Ivrig pingle, 18. juli 2010, 23:49
    6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Ta Sats! Skolebok avvviser effekt med protein i større grad. 12. mars 2010, 18:22
    Når det gjelder dette med brødskiver og melk så er det et eksempel på hvor mye protein som trengs for å bygge x antall muskler i teorien. Om jeg ikke husker helt feil er det Truls Raastad som står bak eksemplet Olympiatoppen kommer med. Han svarer sikkert gladelig på en mail om det Smiley Mannen er norges fremste forsker på styrketrening og fysiologisk adaptasjon til styrketrening.

    Videre kan vi gjerne enes om at mye som kommer fra OT tidvis ofte blir ugunstig fremstilt og lite nyansert i mediene. Helt enig ang YT serien. Det man imidlertid skal huske på i denne sammenhengen er som jeg har nevt før at for at store organ skal kunne komme med anbefallinger er det nødt til å ligge solid VITENSKAPLIG empiri bak påstandene. Det holder ikke med enkelt studier eller subjektive erfaringer. For at man skal komme videre kan det være gunstig at det faktisk er en konservativ motpol til de mer ekstreme proteinfanatikerne Smiley
    Honnr gitt av : Beefcake, 12. mars 2010, 18:27
    7  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: Aerob nedbrytning av fett 29. desember 2009, 21:41
    Vær vennlig å les over postene hans, evt les deg litt lengre i treningslæreboka før du går ut å kritiserer uten noe som helst kompetanse på området. Da gjør du deg selv en tjeneste også Wink
    Honnr gitt av : Beefcake, 05. mars 2010, 08:24
    8  Generelt / Åpent forum / Sv: Slo kjæresten pga steroider 18. september 2009, 19:09
    Det er forskjell på å rise rumpa(jfr. uttrykket "legge han over knærne") til sønnen din og å slå dama di i trynet ved flere anledninger og å true henne på livet. Jeg sier ikke at det er greit å straffe ungen sin slik, men det er likevel et hav av forskjell.

    Vel Nann her mener  (tydligvis du også?) at å slå noen fordi noen slår er fornutig?
    Hvem skal slå foreldrene til gutten som slo jenta da? Man slår da ikke barna sine.. Og hvem skal slå han/hun som slo foreldrene? Man slår da ikke gamle mennesker...

    Gratulerer med å være "etnisk norsk" forresten, hva du enn vil oppnå med å skrive det som det eneste i signaturen din..

    Takk! Hehe det hadde jeg faktisk glemt at sto der. Det kommer rett og slett fra en tidligere diskusjon hvor "ei" (ingen nevnt, ingen glemt) her viste sin stolthet som etnisk norsk og lekte med fremmedord som hun ikke kunne. Siste timers empiri tilsier at det ikke har utviklet seg veldig mye siden den gang. Jeg forstår imidlertid at det kan missforstås. Det refererer ikke akuratt  til konteksten det kom frem i, så jeg skal ta det bort igjen Smiley



    Honnr gitt av : Elin Yoo, 18. september 2009, 19:18
    9  Generelt / Åpent forum / Sv: Slo kjæresten pga steroider 18. september 2009, 10:28
    Jeg er nok IKKE tjukk i huet, men jeg tror ikke du får med deg hva jeg skrev.

    Guttungen slo fordi han er tjukk i huet, sprø i huet... Ikke FORDI han brukte litt steroider.
    Nå har denne saken mange sider, og det er nok mer enn BARE at han banka dama som ligger til grunn her.

    Mener du at jeg ikke FIKK med meg hva du skrev?

    Isåfall må du forklare. Du hevder at gutten er tjukk i hue som slår jenta. Du mener selv at en passende straff for gutten er å (som du selv skriver) "legge han over knærne og gi han en real dose juling". Dere mener tydligvis begge to at det å slå er en passende straff for urettmessig oppførsel. Derfor undrer jeg på om ikke du også er like tjukk i hodet som denne gutten? Han slo, du ytrer ønske om å slå. Samtidig som du påpeker at man er tjukk i hodet om man slår.
    Honnr gitt av : Zuul, 18. september 2009, 10:38
    10  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Therese satser 25. august 2009, 20:09
    Om du ikke har peiling er en god tommelfingerregel å holde kjeft Wink
    Honnr gitt av : Mr Melk, 07. september 2009, 15:48
    11  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Therese satser 25. august 2009, 20:09
    Om du ikke har peiling er en god tommelfingerregel å holde kjeft Wink
    Honnr gitt av : Evis, 26. august 2009, 22:33
    12  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Therese satser 24. august 2009, 21:51
    Helt korrekt

    Nybegynnere øker vel ikke veldig i musklemasse hvis de deffer. Det er vel stort sett styrken i ledd og sener som øker.

    Beklager gutter.. Hvordan skal dere kunne forklare økt styrke i ledd og sener?

    Nevromuskulære tilpasninger derimot kan jeg til en viss grad være med på. Husk at det er stor forskjell på å være bygger og utrent nybegynner. Likevel kan vi nok enes om at de fleste ikke vil kunne akkumulere særdeles stor mengde muskelmasse ved energirestriksjoner.
    Honnr gitt av : Tonks, 24. august 2009, 22:16
    13  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Therese satser 21. august 2009, 22:20
    Hvilket råd gir coachen din deg mht til deff og treningsintensitet?
    Det er umulig å både trene for økt styrke og deffe samtidig. Da brenner du muskler (protein).
    Det eneste du kan gjøre under deff (kaloriunderskudd) er å ikke trene på mere enn 70% av det du vanligvis klarer i et sett (for å være sikker). Det er ett unntak og det er den dagen du avslutter oppkarbing. Da kan du trene styrke med 4-6 reps på de muskelgruppene du vil prioritere.

    I hovedsak skal styrketrening under deff legges opp som sett med opp til 20 reps. Treningen skal bidra til økt forbrenning uten å brenne muskelmasse. Husk at du spiser ikke nok til til å restituere deg etter hard (80% av max) styrketrening.

    Her er du dessverre langt ute på jorde, Braten...

    Ved kaloriunderskudd er det enda viktigere å trene hardt for å bevare/øke muskelmassen. Man må gjerne bruke trening for muskulær utholdenhet istedet for vanlig kardio, men dette må ikke forveksles med tradisjonell styrketrening. Nybegynnere ser imidlertid ut til å kunne øke muskelmasse også i underskudd. Personer som har trent over lengre tid skal nok være fornøyd med å beholde det meste.

    Til Rino:
    Ikke tenk for mye på fettprosent tallene du får ut i fra et svært lite reliabel måleinstrument. Her er det altfor mange faktorer som spiller inn. F.eks vil intracellulært vann gjerne "øke" nivåene av muskelmasse ved slike tester. Ved en lavkarb diett vil det derfor være store svigninger etter hvor mye vann du har i kroppen både intracellulært og ekstracellulært. I tillegg kommer en rekke hormonelle svigninger. Hvis du virkelig ønsker å stille så ta kontakt med en klubb som faktisk driver med kroppsbygging/fitness for skikklig hjelp.

    Jeg syns 3000kcals høres ut som en solid mengde mat for ei på din størrelse, om du går ned på det skal du være svært fornøyd. Jeg veier 10kg mer enn deg i langt bedre form (gutt) og ligger stabilt på samme kcals inntak... Du har antaglig et høyere aktivitetsnivå som gjør at du kan spise så mye. Vær glad for det. Det er ikke skjelden fitnessjentene må godt under 2000kcals i lengre perioder for å komme i form.
    Honnr gitt av : Evis, 21. august 2009, 22:25
    14  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Banan vs riskaker 11. august 2009, 22:40
    Karbo-pulveret er nok det som tas opp raskest av alternativene ovenfor her, men om dette er noe man virkelig trenger å bry seg om kan diskuteres. Jeg tviler sterkt på det. Vær flink til å få i deg adekvat mengde karbo etter trening så er du i mål!
    Honnr gitt av : andersgronn, 11. august 2009, 22:55
    15  Generelt / Åpent forum / Sv: Hvordan bli gymlærer, og kan dette kombineres med en PT jobb? 10. august 2009, 22:14
    Det finnes også muligheter til å ta 3 årig (bachelor) faglærer i kroppsøvning. Da er pedåret inkludert i de årene, og du sparer altså et år i forhold til å ta bachelor i idrett + ped.

    Ang det å jobbe som gymlærer og kun det aleine så trur jeg det er en fordel å ha en master, iallefall om du ønsker å komme inn på videregående skoler. PT- markedet er stort og det er absolutt mulig å gjøre gode penger her Smiley Fin deltidsjobb under studiene er det også.
    Honnr gitt av : TFKong1, 10. august 2009, 22:56
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • Peanøttsmør er populært både til grøt, brødskiva og middag. Lag din egen!
    Hva slags oljer bør du velge? Vi avslører de beste kildene.

    Høstens spennende matnyheter

    Trening14.10.20193

    En rekke nye matvarer er på vei ut i butikkene i disse dager.

    Superrask potetskrelling

    Kosthold12.10.2019213

    Genialt og enkelt trips. Se video her!

    5 matvarer du bør ha i kjøleskapet

    Kosthold11.10.2019238

    Disse ingrediensene inneholder masse viktige næringsstoffer og kan brukes til det meste.