Visning av honnrposter for Mathew
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Jeg skal bli profesjonell MMA-utøver! 20. mai 2012, 21:45
  Ut i fra det jeg leste på olympiatoppen sine sider burde jeg kjøre intensive, korte treningsøkter.. Mulig jeg misforstår hele greia (er ikke akkurat noen treningsguru!), men i mitt hode er det slik:

  Utholdenhetsutøvere som trener til konkurranser med lang utøvingstid, burde trene lange økter på lav intensitet.

  Utøvere som utøver kortere konkurranser (som f.eks MMA, som er 2x5min) burde trene kortere treningsøkter med høyere intensitet!

  Shoot me if I'm wrong! Har noen en bra forklaring?

  skal prøve å ikke gjøre det for innviklet men kort sagt kan jeg forklare det slik: den største begrensningen for oksygenopptaket for de aller aller fleste er et forskyningsproblem,

  dette betyr at hjertet ikke klarer å levere nok blod til muskulaturen pga en lite trent hjertemuskel, med andre ord hjertet er det som må trenes, da musklene i dette tilfelle er som fabrikker uten nok materialer å jobbe med.

  Deretter er de andre begrensende faktorene Blod, muskulatur og lungekapasitet. Dessverre kan vi ikke påvirke lungekapasiteten vår, kun bedre vårt pustemønster og utnyttelse av lungene vi har fått utlevert.

   Ved harde intervaller / høy belastning går hjertefrekvensen rett i været, dette er for å dekke et økt behov for leveranse av blod, det er kun to måter hjertet kan bedre sin leveranse, enten å levere hyppigere eller større leveranser, eller begge deler(flere slag / mer blod pr slag) når man trener med relativt høy belastning stimulerer man til økt leveranse pr slag. Ved lavere belastninger over lang tid stimulerer man til en bedring i blodnettverket(øker antall kapilærer + økt blodmengde(dette er veldig veldig forenklet for jeg gidder ikke skrive en bok her).

  Muskulaturen hos mennesker består av hovedsaklig 3 typer fibre, type1, type2x og type 2a. Disse er trege og gode til å omsette oksygen(type1),  Hurtige og dårlige til å omsette oksygen(Type 2x) og til slutt "Gaffatape" fiberen Type2a, som vil adaptere seg til de egenskapene det er størst stimuli for. fordelingen av disse fiberene er en av de store genetiske forskjellene hos utøvere.

  Blodet frakter oksygen gjennom hemoglobin, konsentrasjonen av hemoglobin kan påvirkes, og den eneste lovlige metoden å gjøre dette på (i Norge) er ved å benytte høydetrening (høydehus er og lovlig i flere land), noe som stimulerer til økt andel hemoglobin i blodet og gir effekt i noen uker etter endt høydeopphold.

   Kort sagt. Tren VARIERT, varier både i intensitet og treningsmetode. Du spør kanskje deg selv: vell da trener jeg kun intervaller for å få dritbra oksygenopptak, vell dette blir og feil da det du er ute etter er å kunne holde en relativt høy belastning over tid, derfor vil en høy utnyttelsesgrad av ditt oksygenopptak være det du bør sikte på. Belastningsskader er en av de største fryktene ved høy intensitet, og man bør forsiktig justere opp treningsmengden.

  en god hovedregel for en høyintensiv økt er at total arbeidstid(i sonen økten skal omhandle) overgår 15minutter. 4x4 er såvidt innenfor dette, og er et godt utgangspunkt for start med intervaller. Det skal nevnes at for økt adaptasjon over tid så må mengden økes, et eksempel på dette kan være 6x4, 5x5 10x3 osv. utrolig mange muligheter, og er veldig logisk at man behøver mer etterhvert som man blir bedre, akkurat som at selvom forskning viser at et sett gir fremgang i styrke for overkroppsøvelser for nybegynnere, trenger godt trente ofte mer enn 5sett for å oppleve fremgang.

  Jeg trener Submission wrestling og jeg gjør det slik: 2-3økter med SW pr uke, sparringen her har jeg sjekket med pulsklokke at for meg holder ca I-sone 1-2-3, noen ganger mer. for å få inn noen høyintense økter kjører jeg en 4x4økt tidlig i uken, samt en 5x5økt på lørdag. itillegg kommer 3økter med baseløft og noen økter med annen kampsport/annen aktivitet. (sorry for bok men følte jeg kunne skrive litt haha)
  Honnr gitt av : eggz0r, 25. mai 2012, 00:36
  2  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Jeg skal bli profesjonell MMA-utøver! 16. mai 2012, 16:16
  Nice! Tusen takk for tipsene Wink

  bare hyggelig det Smiley Husk den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, tren den muskelen godt, og den vil ta vare på deg i buret Wink du ser jo hvor mye god kondisjon hjelper diaz'brødrene, selvom de ikke er noen vilde utholdenhetsutøvere har de en ekstrem god kondisjon til mmautøvere å være. I tillegg vil det gi deg betydelige helsegevinster Smiley
  Honnr gitt av : iskaldjr, 17. mai 2012, 00:11
  3  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Erstatning for benk og hang-ups? 16. mai 2012, 15:27
  alt det du vil få som svar her blir jo bare oppgulp, du bør få hjelp av fagpersonell (feks. Fysioterapeut) med god kunnskap om muskel-skjelett skader, men å bruke smerte som rettesnor er et godt tips.
  etter mine siste brudd (fall på Bigjump, begge benene i armen radius og ulna tvert av, kragebenet ved sternum feste, samt 3 ribbein på samme side) trente jeg mye i slynger når bena var ferdig grodd, burde absolutt gjort mer av dette følte jeg.
  Honnr gitt av : awf, 16. mai 2012, 15:39
  4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Bryst og bi / rygg og tri program 16. mai 2012, 12:33
  hey man, siden du hovedsaklig får tid til å trene 3 ganger pr uke anbefaller jeg følgende.

  tren hovedsaklig baseøvelser for hele kroppen og tren Ben HVER økt.
  hvorfor? forskning viser at dersom man trener underekstremiteten(beina) tidlig i programmet får man økte nivåer av bla. GH(veksthormon) samt at testosteron utskillelsen øker noe.

  grunn 2: baseøvelser stimulerer til økt muskelvekst ved mekanisk stimuli, og er de beste øvelsene vi kjenner til dette.(annen måte er metabolsk stimuli, som går ut på å trette muskelen helt ut typisk supersett for å få "pump")

  grunn3: ved å kjøre igjennom kroppen 2-3 ganger pr uke ender du opp med en større total stimuli på hver enkelt muskelgruppe enn ved å kun trene denne 1 gang. dette grunnet at restitusjonsforløpet varierer individuelt men er hovedsaklig mellom 24-48timer, i ekstreme tilfeller opp mot 3 døgn. siden det er 7 dager i en uke ville iallefall JEG utnyttet dette.

  grunn4: en ikke-regulær lineær progresjon har vist seg å gi større fremgang i styrke enn lineær progresjon alene, dette vil si at man mikser rekkefølgen på dagene, feks TLM, derav tung-lett-middels prinsippet, som vell ca alle pt'ene jeg kjenner til benytter seg av pga god effekt men få antall økter, det er jo vanskelig å få til 6 økter selv når man kanskje har 15+ kunder som skal trene alt fra 1-3 ganger pr uke med deg.

  good luck chuck!
  Honnr gitt av : Bro, 16. mai 2012, 14:08
  5  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Birri mot bikiniformen 2012 01. desember 2011, 22:17
  vet ikke om noen har sagt noe om det, ble litt mye knuffing gutta imellom her til at jeg gadd å lese alle innlegg.

  tips til mat: veldig mange leser kriweb sin blogg, da hun ofte legger ut oppskrifter på sunne alternativer.
   jeg ville spist 4-5ganger om dagen, med 3 gode store måltider.Therese F M's forskning gjort ved NIH på få vs mange måltider ifht. muskelvekst viste en bedre muskelvekst ved få, store måltider. (Hypotese av Truls Raastad er at inntakene må være av en viss dose for å gi god effekt).

  så må jeg slenge inn en aldri så liten PROPS til TF her,er vant til at allt du leser av treningsblader med tanke på anbefallinger osv er "mine erfaringer" basert, men artikkelene i deres blad er basert på god forskning og de oppgir forskningsskildene de baserer teksten sin på slik at DU kan gå inn på pubmed.com og lese beskrivelsen av forskningen selv. er ikke forskningen på pubmed er det ikke bra, god huskeregel Smiley(sitat Jan helgerud)

  kast deg over allt skrevet av TFM(hun er fast skribent om ernæring i TF magasinet) så får du litt god kunnskap om mat du og Smiley

  treningstips får du av andre personer har jeg skjønt så du stoler nok på dem derfor gidder jeg ikke anbefalle noe da du vil følge dem uansett Wink
  Honnr gitt av : Birri, 02. desember 2011, 14:31
  6  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Veslekardias bilder - nytt s. 10 06. august 2010, 23:19
  Honnr gitt av : veslekardia, 06. august 2010, 23:25
  7  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Venstre-høyre bryst symmetri hvordan trene? 10. juli 2010, 22:17
  bare å låne tråden vet dere Smiley jeg vet at de Aller aller fleste har litt større arm på den ene siden enn den andre, grunnen kan jo være at nervesystemet ditt klarer å aktivere flere Motoriske enheter i den mindre men samtidig sterkere armen, dvs. du får utviklet mer kraft i samme muskelmasse, enn ved dårligere aktivering av Motoriske enheter, som du kanskjer har i høyrearmen, som da må kompansere ved å øke størrelsen på muskulaturen for å gjøre samme oppgaven som venstre.

  løsning er jeg usikker på Meeen kan jo være at du bør variere mellom å trene Hypertrofi og 1RM trening. tren Haardt for å få tilvending i nervesystemet som kanskje gjør at aktiveringen blir lik.. uansett vil etterhvert størrelsen gjevne seg ut, dersom du trener ved å trene dem likt, da på den belastningen den svake armen klarer.  men ikke hør på meg jeg er ikke ferdig utdannet, har kun første året på baken av idrettsbacheloren min Smiley
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 10. juli 2010, 22:32
  8  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: fra kosthold til dop? 08. juni 2007, 16:32
  uansett om man bruker AAS eller ikke, så MÅ man spise for å bli stor, det er rett og slett umulig å bli stor uten Mat , om man bruker 95blyfri på bilen eller 99'en til shell er vell samme f** , bilen går framover uansett, Spis maten din gutt! virker som du er en oppegående person, som tilåmed klarer å presse i deg gammel ost

  som beefcake sa her tidligere, proteinpulver er mat i pulverform, man bruker det fordi det er lettvint og praktisk, siden du virker ganske dedikert kan du jo lage dine egene "etter trening" matpakker, med all den gammelosten tunfisken, kyllingen og biffen du kan tenke deg..

  eneste grunnen til at vi bruker kosttilskuddet er fordi det sparer tid og penger, hvis faren din er så fast bestemt på at du skal være rein for kosttilskudd kan du jo be han betale for all den kyllingen du skal kjøpe i varm-mat avdelingen for å oppfylle hans krav..

  og at han sier at mat i pulver form ikke er langt fra steroidebruk, basert på hva en bodybuilder med anorexia sier, noe som i seg selv er umulig fordi man kan rett og slett ikke bli bodybuilder uten enormt inntak av mat, virker som en kar som ikke vet hva han snakker om
  Honnr gitt av : Gaffel, 08. juli 2007, 22:46
  9  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Sexysexy 07. juni 2007, 13:26  Honnr gitt av : streetball, 07. juni 2007, 13:30
  10  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Sexysexy 30. mai 2007, 23:58
  Honnr gitt av : streetball, 01. juni 2007, 20:03
  11  Helse & Velvære / Sex og Samliv / Sv: er det normalt? 15. april 2007, 15:48
  okei står mange kloke ord over her så skal bare si at uansett hva du gjør ikke skrem hu bort med å si "jeg elsker deg over allt på jord med en gang" , gå inn med en innstilling om at dette sikkert ikke går , da virker du ikke desp og du klarer bedre å være deg selv enn om du bare er fokusert på å imponere henne heletia , da bare driter du deg ut og løpet er kjørt...

  eks fra min egen erfaring:

  fin dame på skolen som jeg ikke klarte å dra øynene fra, hun busta meg jo hele tia i å stirre på henne og jeg virka mildt sagt desp.

  så kom ferien og jeg tulla litt med andre jenter å klarte å fokusere på annet enn denne smokin hot babe'n, og ett par uker etter at jeg har oppført meg normalt og hvert meg selv satt jeg å klinte me denna skjønnheten som ikke ville ha no med meg å gjøre når jeg var for "interessert"
  Honnr gitt av : fotballexperten, 03. mai 2007, 12:53
  12  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Teresa på sommerdiett! Nye bilder side 17 21. april 2007, 16:31
  kjempe fin form Cheesy er nok sånn de fleste jenter har lyst til å se ut tror jeg Smiley

  er sånn vi har lyst til at de fleste jenter skal ha lyst til å se ut mener du vell?  biggrin
  Honnr gitt av : mdb, 03. mai 2007, 09:21
  13  Generelt / Loggbok Online / Sv: Gaffel på deff! 22. april 2007, 15:49
  tips: når du trener benkpress hvis du ikke allerede gjør det , prøv å tenk at du skal dytte deg selv vekk fra stangen( altså presse deg selv ned i benken) , og ikke at du skal presse stangen vekk fra deg , det hjelper veldig for noen Wink verdt et forsøk:P
  Honnr gitt av : Gaffel, 22. april 2007, 15:53
  14  Generelt / Åpent forum / Sv: 300! 25. mars 2007, 23:31
  dialogen var ufattelig fattig, og one-liners som skulle være morsomme var alt annet enn dèt.

  ehh? dialogen var fattig? jeg syns den var genial i hvertfall ..

  eksempler:

  -når kongen blir bedt om å knele av xerxes, og sier han har fått krampe i kneet sitt så det kan bli problematisk.

  -når xerxes sin utsending sier "a thousand nations of the persian empire decend uppon you, our arrows will block out the sun! Spartaner svarer: "then we will fight in the shade"

  når de 300 krigerne slår seg sammen med den andre greske styrken og lederen for den andre styrken er skuffet over hvor få de er kongen snur seg mot mennene og spør "you, what is your profession? -blacksmith "you? -potmaker sir. "you - ettellerannet" så snur han seg mot sine menn og spør "Spartans what is your profession? -WRAAR WRAAR WRARR(Krigshyl) - Kongen snur seg mot lederen og sier "so you see my friend .. I brought more soldiers than you did"


  de situasjonene ovenfor er bare noen få av stedene jeg storkoste meg i filmen, dialogen var rett og slett RÅ! og jeg er ytterst kresen når det gjelder film...

  Hele poenget med filmen var å vise frem hvor brutale sparta krigerne egentlig var, at hele kulturen deres var utviklet rundt ett formål - å ha de beste krigerne, det tror jeg manusforfatterne samt handlingen i filmen klarte å oppnå ganske bra, feks. når kongen drar fra dronningen sin "goodbye my love, he doesnt say it, there is no room for weekness,spartans shows no weekness(elns tok det bare fra det jeg husker)"

  det er ikke noe poeng i å få ett personlig forhold til noen av karakterene, de er brutale, de er krigere, det er ikke noe poeng i å gå nærmere inn på enkelt personer og deres kjærlighet til hverandre enn det som kommer frem mellom kapteinen og sønnen hans, kongen og dronningen , og alle de 300 når det kommer til temaet om Ære..
  Honnr gitt av : Peter123456, 26. mars 2007, 14:08
  15  Generelt / Åpent forum / Sv: 300! 25. mars 2007, 23:31
  dialogen var ufattelig fattig, og one-liners som skulle være morsomme var alt annet enn dèt.

  ehh? dialogen var fattig? jeg syns den var genial i hvertfall ..

  eksempler:

  -når kongen blir bedt om å knele av xerxes, og sier han har fått krampe i kneet sitt så det kan bli problematisk.

  -når xerxes sin utsending sier "a thousand nations of the persian empire decend uppon you, our arrows will block out the sun! Spartaner svarer: "then we will fight in the shade"

  når de 300 krigerne slår seg sammen med den andre greske styrken og lederen for den andre styrken er skuffet over hvor få de er kongen snur seg mot mennene og spør "you, what is your profession? -blacksmith "you? -potmaker sir. "you - ettellerannet" så snur han seg mot sine menn og spør "Spartans what is your profession? -WRAAR WRAAR WRARR(Krigshyl) - Kongen snur seg mot lederen og sier "so you see my friend .. I brought more soldiers than you did"


  de situasjonene ovenfor er bare noen få av stedene jeg storkoste meg i filmen, dialogen var rett og slett RÅ! og jeg er ytterst kresen når det gjelder film...

  Hele poenget med filmen var å vise frem hvor brutale sparta krigerne egentlig var, at hele kulturen deres var utviklet rundt ett formål - å ha de beste krigerne, det tror jeg manusforfatterne samt handlingen i filmen klarte å oppnå ganske bra, feks. når kongen drar fra dronningen sin "goodbye my love, he doesnt say it, there is no room for weekness,spartans shows no weekness(elns tok det bare fra det jeg husker)"

  det er ikke noe poeng i å få ett personlig forhold til noen av karakterene, de er brutale, de er krigere, det er ikke noe poeng i å gå nærmere inn på enkelt personer og deres kjærlighet til hverandre enn det som kommer frem mellom kapteinen og sønnen hans, kongen og dronningen , og alle de 300 når det kommer til temaet om Ære..
  Honnr gitt av : Il Gladiatore, 25. mars 2007, 23:55
  Sider:
 • 1
 • Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

  Et varmt bad forbrenner fett

  Trening03.03.2021397

  Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.
  Se video.

  Kakene som bygger muskler

  Kosthold26.01.20211427

  Kaker er ikke lengre ensbetydende med masse sukker.

  5 øvelser med strikk

  Trening25.01.2021434

  Disse øvelsene kan du gjøre når som helst, hvor som helst.