Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 1  Kosthold / Kosttilskudd / Varer i Svinesund på: 09. juli 2003, 11:57
    Hei! -Jeg er endelig kommet meg nedover til østlandet, og på Søndag er det handletur til Svinesund.

    Jeg lurer på hvilke produkter dere vil anbefale kjøpt der.

    Finner jeg dette i svinesund? -I såfall hvor?

    -Lavkarbo-proteinbarrer
    -ZMA
    -ALA
    -Prot.pulver
    -Andre produkter dere vil anbefale?

    Takk på forhånd Smiley
    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Angående kost og look på: 15. april 2003, 12:36
    Hei!

    Jeg sliter med kostholdet for tiden. Jeg vet ikke helt hva som er nok for meg, og nå får jeg ikke trent på en stund. Jeg er i vikingskipet på Hamar og jobber der med a arrangere The Gathering i påsken.

    Problemet startet før påske da jeg hadde MYE stress på skolen, jeg tok tid til å trene, men jeg tviler på at det ble nok mat. Gikk muligens noe ned i vekt, tror jeg mista litt kraft i beina.

    Jeg er 185, og har veid i underkant av 50kg i 2 år nå. Jeg vet det er på tide å kanskje veie litt mer, men jeg klarer ikke tanken på å legge på meg fett! -Nå som jeg er på TG kommer alle rundt meg til å kose seg med snacks og slikt hele tiden. Jeg er så opprådd over hva jeg skal gjøre og ikke, jeg ser TYDELIG at det jeg hadde av magemuskler ikke vises like bra lengre, jeg merker også at jeg har et fettlag som jeg ikke har hatt tidligere. Hva skal jeg spise???
    3  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 24. februar 2003, 00:37
    P.S. Det kostprogrammet jeg skrev opp der gir meg ca. 1950-2150 kcal, med en energifordeling som ligger rundt 43%prot (litt over 4gr pr. kg kroppsvekt) 42%karb 15%fett .
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 24. februar 2003, 00:33
    Javel! -Da får jeg vel bare bite tenna sammen, og begynne å se livet fra litt andre ståsteder. Må innrømme jeg er drittlei av å tenke på hvordan kroppen min ser ut hele tiden. Om jeg ikke tenkte på det og mat så hadde jeg nok fått mye mer glede i hverdagen og tid til ting jeg syns er gøy.

    Det jeg kommer til å gjøre er å lime inn kosholdet mitt her igjen. Så får dere si og rette på det. Jeg veier som sagt i underkant av 50kg og er 185cm høy. Jeg trenger vel ca. 1600kcal på en normal dag for å holde vekta tror jeg.

    Frokost (Velger ett alternativ):
    1)
    Brød, grovt: 2 skiver m/valgfritt pålegg som er sunt og næringsrikt. (Peanøttsmør, skinke, mager prim, mager hvitost, mager mysost, lettsyltetøy, sild, 5% reke\kylling\tunfisksalat) (som oftest blir det bare skinke og annet proteinpålegg)
    Drikke: Skummetmelk 1glass (2dl) med 1måleskje (30g) proteinpulver.
    2)
    Frokostblanding:
    Valgfri (Havregryn, musli, go?dag)
    Drikke: Skummetmelk 1glass (2dl) med 1enhet (30g) proteinpulver.

    Tillegg: 1x Vitamin/mineral 2x CLA

    Lunch (velger ett alternativ):
    1)
    Brød, grovt:  3 skiver m/valgfritt pålegg som er sunt og næringsrikt. (Peanøttsmør, skinke, mager prim, mager hvitost, mager mysost, lettsyltetøy, sild, 5% reke\kylling\tunfisksalat) (Som oftest blir det spekeskinke, eller kokt skinke)
    Drikke: 5dl Skummelmelk med 1,5 måleskje proteinpulver.
    2) (Velger aldrig dette fordi jeg er redd for å bli feit, men det er noe av det beste jeg vet av mat)
    Brød, hvit: 1 sub m/laks & egg, eller roastbiff + salatblader, tomat, løk og lignende.
    Drikke: 5dl Skummelmelk med 1,5 måleskje proteinpulver.
    3) 1 prosjon med 30g(tørr) pasta og en boks laksefilet eller tunfisk i vann. I tillegg har jeg oppi litt tomatsaus.
    Drikke: 5dl Skummelmelk med 1,5 måleskje proteinpulver.

    Trening:
    Drikke:
    Vann!!

    Etter trening:
    1,5 måleskje proteinpulver (45g)
    1 måleskje sukker, eller 1 banan.
    Vann

    Middag:
    Basis: ( Tunfisk i vann, karbonadedeig, renskåret svinekjøtt, 3% fett karbonader, fiskegrateng, grillet kylling uten skinn) Ved steking: 1 matsje (5g) oliven- eller sesamolje.
    Tilbehør: Pasta, ris, 1stk pitabrød, 1stk hamburgerbrød, ketchup, 5% dressing, revet parmesan
    Drikke: Funlight saft, vann, light brus.

    Middagen blir som oftest 1 boks tunfisk og pasta med ketchup fordi det andre virker mer usunt.


    Kvelds:
    1 frukt: (Eple, Pære, Kiwi, Appelsin)
    Drikke: Skummetmelk 1glass (2dl) med 1måleskje (30g) proteinpulver.

    Tillegg: Magnesium, Sink, eventuelt en kopp kamille eller annen Te seinere.

    Kommentar: Jeg lister opp en del matvarer som jeg kan tenke meg å spise, men jeg ender nesten alltid opp med å spise lettost fra kavli og spekefilet eller kokt skinke på brød. Til lunch bare dør jeg etter å stikke ned i kantina sammen med de andre i klassen og kjøpe sub, eller noe annet som jeg virkelig har lyst på. Men jeg tørr ikke fordi jeg er redd jeg vil legge på meg mer fett om jeg spiser det jeg egentlig har lyst på. Samme gjelder for middag. Kjører tuna for det føles trygt. Selv om jeg har lyst på mye annet.

    Kom gjerne med kommentarer og forslag til ny liste, jeg bare dør etter å smake hveteboller, sub, grandiosa, nugatti, eller det som kan kalles normal mat. Jeg er så irritert på meg selv for at jeg ikke klarer å spise det. Samvittigheten slår inn og sier at jeg må spise "safe". Kanskje jeg hadde fått bedre fremgang om jeg spiste litt mer junk?

    Håper dere kan svare på dette. Får jeg fortsatt gode svar skal jeg slutte å mase, heller følge programmet og komme tilbake med resultater.
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 22. februar 2003, 16:51
    Nå har jeg studieuke i uka som de andre skolene har vinterferie i. Jeg gleder meg veldig til å få slappe av litt fra skolen.
    Jeg tenkte å satse ganske bra på treningen nå fremover og ta i mot alle de tips og råd som jeg har fått her inne. Altså spise litt mer, og trene hardt!

    Er det noen som har erfaringer med matvarer(pålegg) og andre ting som smaker godt, som de ikke har lagt på seg fett av så er jeg interesert i å høre om dem Wink

    Hvis man baker hveteboller etter en oppskrift som ikke inneholder mye fett, og det fettet som brukes er en god olje, kan disse da bruker som "etter trening snack"?
    6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 17. februar 2003, 14:10
    Vel, jeg vet ikke hvordan jeg skal legge opp ting egentlig. Jeg har vært hos lege og fått tatt en del blodprøver og slikt. Da jeg dro for å få svarene mine på Fredag så fikk jeg meg et lite sjokk.

    Jeg var egentlig forbredt på å bli fortalt at stoffskiftet mitt var lavt. Men jeg fikk beskjed om at mine testosteron nivåer er MEGET lave. Jeg ligger på 5,8, mens normalen er mellom 12 og 20.

    Dette har gitt meg en forklaring på hvorfor jeg er så slapp og dorsk om dagen. Også at jeg ikke har det givet på trening som jeg ønsker.

    Men nå vet jeg hva som er galt, men ikke hva jeg skal gjøre for å øke testo. Legen ville ikke sette meg på noen "kur" da det er en MEGET skjelden behandling. Jeg knasker nå et kosttilskudd som heter DHEA, uten at jeg ser resulater.

    HELP, ANYONE!
    7  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 09. februar 2003, 18:55
    Motivasjonen min er bånn, men det som er målet med treninga mi er å få en kropp som jeg selv er fornøyd med. Og som damer gir tilbakemeldinger på Wink
    8  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 06. februar 2003, 09:49
    Vel, jeg har økt en god del i underhudsfett, og jeg har fått større hudfolder siden i sommer. Kanskje kan noe skyldes at jeg spiser større mengde mat og drikker mer vann enn tidligere. At magen derfor er blitt utvida? -Uansett ser jeg lite av blodårer på magen o.l.

    Jeg veit jeg ikke er store mannen, men jeg har veldig vanskelig for å få muskelmasse. Det går så veeeldig tregt. -Blir drittlei av å veie/måle mat, pluss spise bare sunt når jeg føler at jeg bare får mer og mer kroppsfett. Og det at treninga ikke har vist noen store fremskritt enda er heller ikke noe som motiverer.

    Jeg strøyk på en prøve i fysikk i går. Følte verden gikk under og at alt bare skulle gå til h***. Klarte ikke gi alt på treninga i går, og generelt føler jeg meg klar og alt er liksom så tungt.

    Håper på en bedre dag snart...
    9  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 02. februar 2003, 11:51
    Hei igjen

    Jeg skjønner godt at jeg må gå "all the way" selv, alene og slikt. Men jeg mista temmelig mye av motivasjonen min da det ble tyngre etter jul. Når jeg starter på det nye treningsprogrammet så skal jeg gå såppas langt ned i vektene at jeg klarer å gjøre øvelsene 100% riktig. For hvis jeg 'jukser' igjennom så vil jeg jo ikke ha noen bra fremgang, ikke sant? -Det er bedre å gå ned litt i vekt og ta øvelsen slik at den treffer muskelen som skal trenes (og ikke rygg f.eks).

    Har også fått meg en treningskompis. Da blir nok motivasjonen økt mer av det også, og treningen blir mer lystbetont igjen. Smiley
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 30. januar 2003, 22:44
    Jeg spiser ca. hver 3 time, et av problemene er at jeg føler at jeg må veie og måle alt så veldig nøyaktig for at jeg skal være sikker på at det blir nok mat. Jeg plotter alt inn i Helsevakten (dataprogram) og rekner ut hver eneste kcal, gram, % fordeling på alt jeg trøkker i meg.

    Det er vel kanskje ikke nødvendig for en 18år gammel student å bruke så mye tid på det? -Jeg må prøve å avvenne meg den (u)vanen?

    Hva kan jeg spise drikke på lørdag og søndag?
    -Dette kan være spisedager, men hos meg er det kanskje disse dagene jeg spiser minst på. Tar ikke proteinshake, og tørr liksom ikke kaste meg over en pose smågodt eller pizza.
    11  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 29. januar 2003, 21:40
    Jeg synes det er bra at så mange er villige til å komme med innspill. Det er kjempefint, jeg er takknemlig for at dere bryr dere om en pingle som meg Wink

    Jeg har vist Danny dette programmet, som jeg har satt opp selv. Hadde vært litt gøy å høre hva dere resten synes om det også.

    Frokost:
    1)
    Brød, grovt: 2 skiver m/valgfritt pålegg som er sunt og næringsrikt. (Peanøttsmør, skinke, mager prim, mager hvitost, mager mysost, lettsyltetøy, sild, 5% reke\kylling\tunfisksalat)
    Drikke: Skummetmelk 1glass (2dl) med 1måleskje (30g) proteinpulver.
    2)
    Frokostblanding:
    Valgfri (Havregryn, musli, go?dag)
    Drikke: Skummetmelk 1glass (2dl) med 1enhet (30g) proteinpulver.

    Tillegg: 1x Vitamin/mineral 2x CLA

    Lunch (deles i 2 måltider):
    1)
    Brød, grovt:  3 skiver m/valgfritt pålegg som er sunt og næringsrikt. (Peanøttsmør, skinke, mager prim, mager hvitost, mager mysost, lettsyltetøy, sild, 5% reke\kylling\tunfisksalat)
    Drikke: 5dl Skummelmelk med 1,5 måleskje proteinpulver.
    2)
    Brød, hvit: 1 sub m/laks & egg, eller roastbiff + salatblader, tomat, løk og lignende.
    Drikke: 5dl Skummelmelk med 1,5 måleskje proteinpulver.

    Tillegg: psylliumfrø og vineddikk før måltidet??

    Trening:
    Drikke:
    Vann!!

    Etter trening:
    1,5 måleskje proteinpulver (45g)
    1 måleskje sukker, eller 1 banan.
    Vann

    Middag:
    Basis: ( Tunfisk i vann, karbonadedeig, renskåret svinekjøtt, 3% fett karbonader, fiskegrateng, grillet kylling uten skinn) Ved steking: 1 matsje (5g) oliven- eller sesamolje.
    Tilbehør: Pasta, ris, 1stk pitabrød, 1stk hamburgerbrød, ketchup, 5% dressing, revet parmesan
    Drikke: Funlight saft, vann, light brus.

    Kvelds:
    1 frukt: (Eple, Pære, Kiwi, Appelsin)
    Drikke: Skummetmelk 1glass (2dl) med 1måleskje (30g) proteinpulver.

    Tillegg: Magnesium, Sink, eventuelt en kopp kamille eller annen Te seinere.

    Kommentar: Vet at hvit brød på lunch alternativ 2 ikke er så veldig bra, men det skader kanskje ikke 1 dag i uka?


    Når det gjelder det treningsprogrammet som jeg har tenkt på. Så har jeg kommet med dette forslaget.

    Man-Fre (hele kroppen):

    Biceps: Curl m/Manualer 3x12
    Biceps: Scotcurl med EZ-stang 3x12
    Triceps/Skuldre: Shoulder Press 3x12
    Triceps/Bryst: Sittende Benkpress 3x12
    Mage: Crunch app. 3x25
    Mage: Rotary torso 3x25
    Rygg: LowerBack 3x12
    Lår: Leg Extension 3x12
    Lår: Leg Curl 3x12
    Legger: Tåhev 3x12

    Ons (hele kroppen):
    Biceps: Curl m/maualer 3x12
    Biceps: Curl m/stang 3x12  
    Mage: Crunch app. 3x25
    Mage: Rotary torso 3x25
    Bryst/triceps: Scmitmaskinpress 3x12
    Triceps/Skuldre: Nedpress 3x12
    Rygg: Sittende roing 3x12
    Lår: Knebøy 3x12

    Bytter mellom programmene annenver dag jeg trener. Kondisjonstrening 1x20min i uka.

    Håper noen kan drøfte dette programmet og si hva de mener. Jeg har lyst på tydlige magemuskler, større bryst og armer til sommeren.
    12  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 29. januar 2003, 06:55
    Takk igjen til de som har svart meg!

    Jeg har revidert kostholdet mitt noe, og holder på å sette opp en litt bedre versjon av kostplanen. Tingen er at jeg ikke vil at den skal kontrollere livet mitt. Slik som det har vært nå, så velger jeg heller å være hjemme og veie og måle mat enn å gå ut og være sosial. Dette tar på i lengden, særlig med det resultatet at jeg bare legger på meg fett og ikke muskler.

    Når det gjelder framtidsmålene mine så må jeg vel si at slik ting er i dag tror jeg ikke at jeg vil bli fornøyd med kroppen min på veldig lenge. Det er fordi at jeg har fått en høyere fett% hele tiden siden i sommer. Jeg skjønner ikke hva som gjør det, men noe må være galt med meg. Det kan kanskje være det at jeg beveger meg alt for lite, og mosjonerer ikke i det heletatt. -Bør jeg kanskje legge inn noe mosjonstrening? -Isåfall, kan dere nevne noe som ikke tar så alt for lang tid?

    Jeg skal prøve å sette opp et enkelt program for hele kroppen som jeg poster snart. Det hadde vært kjekt med kommentarer på det.
    13  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Siste forsøk! på: 28. januar 2003, 18:22
    Jeg takker for alle de svarene jeg har fått. Noen ganger tror jeg virkelig at jeg sliter med selvbildet mitt. Det kan bekreftes ved at jeg synes jeg har et større fettlag om jeg har spist noe som jeg vet er usunt. -Vil ikke fortsette å ha det slik!

    Trening: For å være ærlig så kjører jeg ingen cardio. Jeg beveger meg lite til daglig også da jeg tasser til bussen, rundt på skolen, og fra bussen og hjem på kvelden. Jeg skulle ha startet med litt cardio, men vet ikke helt hva. Noen gode forslag tas fint i mot Smiley Jeg har ikke så mye tid til overs når jeg studerer så om det tar lite tid er det supert.

    Jeg har trent Man-Ons-Fre, programmet har vært dårlig den siste tida etter jul. Jeg har ikke rukket å sette sammen noe nytt enda. Jeg har kjørt over-/underkropp annenhver trening. Men det har gitt meg dårligere resultat enn når jeg trente hver muskel 3 ganger i uka før jul.

    Målene mine til sommeren må være å kunne gå opp i muskelmasse, og samtidig ha six-pack eller noe som likner på vaskebrett. Så prioriteringene mine er da: Armer, Bryst, Mage. Så kommer lår, baken og slikt etter...

    Ang. kosten så trenger ikke en person på 50kg like mye mat som en på 60kg uansett høyde. Og jeg har mindre muskler som bidrar til forbrenning. Derfor tror jeg at 2100 kcal er nok. -Korriger meg gjerne.

    Jeg har hatt veldig lyst til å prøve en testo-booster eller noe slikt. Jeg er ikke sikker på effektene, kan noen utdype litt? -Jeg føler jeg trenger et lite dytt for å komme igang igjen.

    Nye råd og vink tas i mot med stor takk! -Livsgleden min vil nok øke samtidig med selvbildet og selvfølelsen om jeg får til dette.
    14  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Siste forsøk! på: 27. januar 2003, 22:00
    Nå er jeg så drittlei av å streve og slite for så å oppnå ikke annet enn tap av muskler og økt kroppsfett.

    Jeg spiser sunt, og bra. Men føler at jeg blir svakere, og får bare mer fett for hver uke som går. -HVa er galt?
    Jeg er pinglete i utgangspunktet, men en økende fett% er det siste jeg ønsker meg fordi jeg har så lite muskler.

    Høyde: 185cm Vekt: underkant av 50kg Alder 18år.
    Jeg har spist 2100kcal om dagen med en fordeling på 40/40/20. (fordeles på 5-6 måltider med 3 timers mellomrom)

    Frokost:
    100g frokostblandiing (go'dag)
    2dl skummetmelk
    30g whey tech
    mitaminer + CLA

    Lunch1:
    2,5dl skummetmelk
    15gwheytech
    2 skiver brød med mager hvitost og skinke

    Lunch1: samme som lunch1 (av og til lettsyltetøy og mager mysost)

    Middag: 1boks tunfisk i vann 30g pasta (ukokt vekt) og noe pastasaus (drysser litt parmesan på toppen)

    Etter trening:
    30g wheytech
    30g sukker

    kvelds:
    2dl skummet melk
    30g athletic-city 85%


    For å si det kort: Jeg er DRITTLEI av å måle og veie all maten min, også det at jeg ikke kan spise hva jeg har lyst på, eller det samme som andre venner nede i kantina på skolen. Det som trekker det enda mer ned er det faktum at jeg bare mister muskler og går opp i vekt.
    Må nevne det at vekta har gått en del opp og ned siden før jul. Det var ei uke der jeg spiste 1600kcal hver dag, bare for å se om det var nok. Mista mye muskler da, faen. Slo til med å spise opptil 2200 ei hel uke etterpå. SIkkert ikke bra for fett%.

    På spisedager tørr jeg ikke skjeie riktig ut. Jeg får
     en dårlig følelse om jeg spiser noe som jeg vet er usunt. Må jeg leve slik for å få muskler og minst mulig fett%?

    -Kan noen gi meg litt feedback, og motivasjon hadde det redda meg. Nå føler jeg at jeg faller i grøfta snart.
    15  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Re:Tilbakemelding på nybegynner-diett på: 27. januar 2003, 21:29
    Jeg må bare få sagt en ting til deg pinga, FY f**n jeg skulle ønske jeg hadde din forbrenning og syn på kosthold.

    Jeg er selv 185 og har samme vekt som deg. Jeg er veldig tynn, men har utrolig liten muskelmasse, og jeg føler at jeg har en høy fett%. Problemet er at jeg spiser sunt hver eneste dag, hvert måltid. Men likevel får jeg dårlig framgang, nermest tilbakegang nå i det siste, og jeg kan merke at jeg bare får høyere og høyere fett%.

    Jeg spiser vel kanskje 2000-2100kcal pr dag med en 40/40/20 fordeling.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!