Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • ...
  • 19
  • 20
  • 286  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Sats lærer DEG knebøy! på: 11. november 2008, 19:41


    For at bransjen skal få et mer seriøst preg må følgende tiltak iverksettes:

    1. Fjern bindingstiden. Ha fokus på service, og ikke innsalg!

    Det å fjerne bindingstiden vil ikke være økonomisk forsvarlig for de aller fleste treningstudioene, og vil heller ikke øke konkurransen mellom treninstudioene. Bindingen skaper en økonomisk stabilitet.

    2. Øk kompetansekravet for ansatte, lønn ansatte høgere, la de ansatte føle seg mer verdsatt og invester mer ressurser i de ansatte, i form av kompetanseutvikling o.l. Dette ville kunne føre til motiverte og fornøyde ansatte som gir god service, og som igjen fører til at kundene kommer tilbake. De ansatte er en verdifull ressurs, og ikke et nødvendig onde. Vinn-vinn for arbeidsgivere, ansatte og kunder!

    Desverre er ikke dette en bransje mange vil satse på, og skal man være fult utlært innenfor det som har med trenining/kosthold å gjøre så burde man etter min mening studere i flere år. Økt kompetanse = økte lønninger = dårligere lønnsomhet = høyere medlemskapspris. Og du har selv noen smarte ord i punkt 6 her.

    3. Kutt ut paragrafrytteriet hvis eneste formål er å kunne tjene mest mulig penger. Dersom gamle fru Olsen vil ha fri to måneder fra trening en sommer, så skal resepsjonisten kunne ordne dette på datasystemet uten noe mer om og menn, med en kvittering til kunde umiddelbart. Ved utmelding bør utmelding kunne gjelde omgående, og sluttsaldo utregnes umiddelbart. Dette med 1 eller 2 måneders oppsigelsestid er bare tull, og kun for å tjene penger. Utmeldinger som kommer "bort" i posten, eller e-mailer som "aldri" kommer frem er heller ikke noe nytt. Jeg skal hverken nevne navn eller senter, men at utmeldinger blir "glemt" er ikke et nytt fenomen. Det som skjer da er at kunden må mase veldig mye, og noen ganger blir det inkassosak av det.

    Folk må da for pokker klare å lese hva de skriver under på, en normal binding er på 12 mnd, særskilt tyngede årsker er grunner for å fryse eller si opp medlemskapet. Og da 2 mnd fri for å ha ferie er ikke en god grunn.  Om du ikke er smart nok til å be om en kvittering for levert oppsigelse er det like dumt som å heve kvitteringen etter å ha kjøpt en hvilken som helst vare.

    4. Ha alltid tilgjengelig kompetent personale i treningsstudio som har plikt til å korrigere alle som trener på feil måte, og samtidig skal være oppmuntrende og inspirerende ovenfor alle besøkende.

    5. Innfør et gymbransjens svar på golfens "greencard". Før man skal få lov til å slippe rundt på maskiner og vekter og allslags nymoderne treningsutstyr, bør man få et minimum av kunnskap om treningslære og kosthold. Å slippe Hr. Antonsen som aldri har trent hele sitt liv og er overvektig løs på gymmets apparater etter bare en veiledningstime med instruktør er rett og slett manglende respekt for vedkommende persons helse. Hvilken førerlærer ville gitt en kjøretime til en 18-åring, klappet han på skuldera og sagt; ja, nå er du klar til å bli en god sjåfør; ut på motorveien med deg!

    Dette ville igjen også vært helt klin umulig å få til, noen mennsker egner seg ikke til trening i det hele tatt og eier ikke koordinasjon eller balanse. Du kan rette på en person for å se 2 sekunder seinere at han/hun trener på den måten han/hun mener er best.

    6. Samarbeid med utdanningsinstitusjonene om å oppgradere utdanning for ansatte i helsestudiobransjen. Disse helgekursene som er gjengs, hjelper kanskje litt, men det er nærmest bare et spill for galleriet, og for å få papirtitler som nesten ikke er verdt noenting. En PT-utdannelse bør være minst treårig, og i utdannelsen bør inngå både teori og praksisperiode. En PT-utdannelse bør være minst like omfattende som en fysioterapeut utdannelse. Slik som det er i dag, kan man ta et PT-kurs og deretter ta 500kr pr. time. Det er faktisk andre menneskers helse som ligger i ens hender, og selv om jeg hadde trent i mange år før jeg tok PT-utdannelsen, og jeg tok denne ved NIH så skal jeg innrømme at jeg følte at kompetansen i visse tilfeller var mangelfull. Da har man selvsagt et ansvar for å oppsøke og innhente informasjon selv om de ulike kasusene. F.eks. fikk jeg en dame med bekkenbunnsproblemer og en dame med Parkinsons syndrom som PT-kunder. Dette visste jeg lite om, og måtte derfor lese meg til dette på eget initiativ. I mitt tilfelle var dette greit, men det er veldig mange som ikke bruker den tid som trengs på slike ting, da mennesket generelt sett er iboende lat. Derfor må krav til PT-utdanning heves.

    enig med deg her Smiley

    287  Konkurranser / Konkurranser og stevner / Sv: Battle of Giants 2008 på: 10. november 2008, 07:51
    Er ganske skuffet over arrangeringen av battle of giants.


    Noen av intrykkene jeg sitter igjen med er både positive og negative.

    Treningsforum "ansatte" med sneipen i munnviken ved inngangen, lukten av alkohol, dårlig informasjon og venting.
    Ventingen har jeg ikke så mye problem med i grunn siden dette er noe jeg hadde gledet meg lenge til. Det dummeste jeg kanskje gjorde var å ta med 2 kompiser som ikke er noe spesielt innteressert i strongman og kroppsbygging, ventingen tok knekken på de og de dro før poseringsrunden.



    Over til det positive:

    Det at man klarer å sammle ett felt med så mange store kroppsbyggere er fantastisk, og så fort disse kom på scenen så var alt annet glemt for min del.
    Har ikke noe kunnskap på hvor lett/vanskelig det er å arrangere noe slikt i norge, men velger å tro dette er veldig vanskelig  så all honnør til initativtakerene av dette. Også godt å se at kostholdsprodusenter mm stiller opp. Strongman delen levde også opp til forventningene, spesielt Sebastian Farmen med ny pers i mark. Og ett artig siste løft på 300 i mark Wink






    288  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: athletic fitness en utdøende gren? på: 21. oktober 2008, 11:23
    Håper virkelig ikke at dette forsvinner, har nå trent ett par år med dette som mål for øyet og har noen år igjen før jeg føler jeg kan stille i konkurranser. Er det noe alternativt til AF som man kan drive med ?
    289  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Nautilus - noen som har noe å si? på: 08. oktober 2008, 12:05
    Skjønner ikke hvordan folk kan påstå at maskiner bare er noe drit i forhold til frikvekter, og hvorfor skulle ikke en 20 minutters styrketreningsopplegg være bra nok? Er da nok av beviser på at det gir resultater for de som trener her.
    Nautilus har heller ikke fokus på å få inn de "store" kroppsbyggerene eller de som ønsker å satse seriøst innenfor konkurranser, selv om man kan komme langt på vei med utstyret de har å anbefale.

    For den vanlige mann eller kvinne i gata er Nautilus ett like bra alternativ som hvilket som helst annet gym.
    290  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: GYM i porsgrunn?? på: 11. august 2008, 11:03
    knallbra respons, Takk til dere som har svart... og så kjapta gitt.!!
    Skal bo like ved Hit (kjølnes eller noe sånt (Østre bjørntvedtveg))

    Da har du ca 5 minutter å gå til Nautilus (som også har svømmehall ink i prisen 260 i mnd), ca 10 min til Elexia og knappe 15 min til Downtown.
    291  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: GYM i porsgrunn?? på: 08. august 2008, 11:48
    De 3 treningsstudioene jeg veit om i porsgrunn er downtown, downtown er stede hvor de "store" gutta trener. Du har elexia, og Nautilus som er det billigste.
    292  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Utstående skulderblader/scapula på: 05. august 2008, 08:44
    Om serratus anterior er lammet/underaktivert/forsvaket så vil det synes ved att scapula vinger enda mer ut når man står i pushup posisjon.

    Det var ingen endring i posisjonen på scaplua når jeg står i pushupposisjon, de ser litt mindre vingete ut.
    293  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Treningssentere i Tromsø på: 04. august 2008, 09:23
    Du finner også Nautilus i Alfheim svømmehall.
    294  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Utstående skulderblader/scapula på: 04. august 2008, 09:14
    Problemet ligger stort sett i underaktivering av serratus. Denne muskelen "låser" jo skulderbladet til ribbeina. Ser det lett når man står i pushupsposisjon med serratus problemer. Smiley



    På hvilken måte ser man om det er serratus når man står i pushupposisjon?
    295  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Utstående skulderblader/scapula på: 04. august 2008, 09:10
    hva er årsaken til "fuglevingen" da? Selv sleit jeg med det i nesten to år pga en lammelse i nerven som styrte serratus anterior (nervebetennelse) . Da kunne jeg i grunn kjørt serratus-pushdown til krampa tok meg uten at det hjalp. Er det andre årsaker så kan en sikkert gjøre øvelser som hjelper, men først ville jeg funnet årsaken.

    Det spesialisten sa til meg den gang var at det var mulig med en operasjon - men at jeg hadde såpass med muskler at problemet tross alt var langt mindre enn det ville vært om jeg ikke hadde all "støttemuskulaturen" som gjorde at jeg tross alt greide å løfte armen noenlunde greit selv om skulderbladet ble stikkende ut. Hans råd var forsåvidt bare å se det litt ann, og trene så normalt som mulig videre (all den tid en aldri vet om lammelsen er permanent eller forbigående)



    Har trent litt i slynge hos en fysioteraput men spurte rett og slett ikke etter hva som gjorde at skulderbladene stod ut, dette har jeg hatt så lenge jeg kan huske. Rimelig sikker på at det kun er for dårlig muskulatur.
    296  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Utstående skulderblader/scapula på: 29. juli 2008, 12:43
    Jeg har kjørt scapula pushups en stund uten at det har hjulpet så mye, skal kikke på de linkene takk for svar Smiley

    Takk for svar Eirik
    297  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Utstående skulderblader/scapula på: 29. juli 2008, 09:17
    Hei, er det noen her som har hatt utstående skulderblader/scapula og klart å trene så dette ser bra/normalt ut?

    Eller om noen kan linke eller hjelpe meg med å finne informasjon om trening for å få gjort noe med dette.
    Sider:
  • 1
  • ...
  • 19
  • 20
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!