Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Styrkeløft / Sv: Skiveutglidning? Farlig eller? på: 11. juli 2010, 23:45
    Jeg fikk ingen direkte smell etter bøyen min, var mer som en strekt muskel. Det kjentes også sånn ut når jeg prøvde meg på markløft etterpå. Var hos fysio kort tid etter, og som jeg skrev over så trodde han da at det bare var en overbelastet ryggstrekker. Etter litt avspenning der var jeg også helt syptomsfri og hadde flere treninger helt uten smerter eller uvanligheter. Men smerten kom etter hvert og ble sterkere, og ryggen stivere.

    Men jeg syns det er veldig lite profesjonelt av fysioen din å si at det antageligvis var en skiveutglidning. Likevel ville jeg uansett ha kontaktet fastlege og bestille MR. Hvis du bestemmer deg for MR bør du huske på å spørre etter bildene på cd. De er greie å ha senere.

    Som apelars skriver er det stor forskjell på prolaps og isjas. Men selv om man "bare" har prolaps uten isjas, så kan dette påvirke treningen. Feks i bøy er det viktig å stive av overkroppen, med prolaps eller mindre skiveutglidning må musklene rundt jobbe mye mer og det kreves mer av støttemuskulatur for at det ikke skal bli nye skader.
    2  Trening / Styrkeløft / Sv: Skiveutglidning? Farlig eller? på: 08. juli 2010, 20:53
    Har selv skiveutglidning i skive L4, L5 og S1. Før du blir alt for skremt av min situasjon må du huske på at folk kan merke prolapser og skiveutglidninger på veldig forskjellige måter. Det er mye som spiller inn, feks hvor sterk kjerne du har fra før til å støtte opp og hvordan prolapsen/utglidninga presser på nervene i ryggen. Hvis jeg husker rett fikk Inger Blikra en prolaps i en av L-skivene, men perset likevel i mark på stevne et par måneder etter uhellet.

    Jeg fikk antageligvis skiveutglidningene etter at jeg kom frampå under en tung utstyrsøkt i bøy. Men noen av de som har sett på ryggen min mener også at dette kan være en medfødt svakhet. Etter uhellet var jeg hos fysioterapapeut og etter det var det helt fint en liten stund. Da trodde han at det bare var en overbelastet ryggstrekker. Så ble det mye verre, tok MR av ryggen og fikk konstatert skiveutglidning i tre skiver. Det gjorde spesielt vondt i nederste delen av knebøy og i starten av markløft.  Fysioterapeuten nekta meg å trene med noe vekter. Jeg trente fortsatt 4-5 dager i uka men nå var det kun alternativ trening i terapimaster, sykling/ellipsemaskin og tøying. Etter en del oppvarming kunne jeg ta noen få bøy med stanga uten at det gjorde vondt. Jeg holdt meg til kun sånn trening i 2-3 måneder, før jeg etterhvert begynte igjen med veldig lett knebøy og markløft fra kloss. Nå har det gått ett år og to måneder etter skaden skjedde, og nå kan jeg trene med de samme vektene som jeg gjorde før skaden, men er fortsatt hos fysio regelmessig og roer ned noen triggerpunkt i hofta osv. Vil visst aldri bli helt bra.

    Jeg vil anbefale deg å bestille MR-time så du får konstatert hva det er. Det er umulig å si om det er skiveutglidning uten bildediagnostikk. Hvis det er skiveutglidning, er det antageligvis noe du må ta hensyn til under treningen (i hvertfall en stund), jeg vil da anbefale deg å trene veldig mye kjerne i feks terapimaster og på bosuball og fitnessball. Poenget er å støtte ryggrad og ryggskiver så det ikke utvikler seg videre til en full prolaps og for at kroppen skal fungere optimalt, også i hverdagen.
    3  Trening / Skader og Smerter / Sv: Piriformis/Anterior pelivc tilt/laptoprygg på: 14. september 2009, 22:19
    Vet ikke om jeg kan hjelpe deg så veldig mye, men går til behandling hos fysio og kiropraktor med de samme smertene. Dette begynte etter en uheldig utstyrsbøy der jeg kom frampå med vektene. Det ble etter hvert bra igjen etter timer hos fysio, til det det kom tilbake igjen etter ca en måned. Har gått med disse smertene i flere måneder nå. Fysioterapauten har mistenkt blant annet spondylolyse, noe som ble avvist på røntgen. Skal til MR på fredag. Kiropraktoren fant ut at jeg hadde skjeve hofter, og etter at jeg hadde knekt på plass den, var det bra ei lita stund. Hofta er nå rett, og smertene er fortsatt de samme. Lett knebøy går bra, men mark og stående roing er nesten umulig. Hos fysioen har jeg tøyd ryggstrekkeren, og fått elektriske støt i korsryggen. Har egentlig tøyd det meste rundt hofta. Har sykla en del og trent mye støttemuskulatur på ball, puter og terapimaster. Dette har egentlig bare hjulpet midlertidlig, og smertene kommer hele tiden tilbake. Får dessverre ikke gitt deg noen bra tips, men skulle ønske jeg hadde det.
    4  Kosthold / Kosttilskudd / V12 i London på: 10. mai 2008, 14:13
    Hei!

    Er i London nA og tenkte A kjOpe med San V12, men etter A ha gAtt opp og ned Oxford Street har jeg enda ikke funnet det. SA er det noen som vet om en butikk i nAErheten av Oxford Street eller Bayley Street som selger V12?

    Takker for svar!
    5  Trening / Styrkeløft / Sv: Klossmark spm på: 12. mars 2008, 09:39
    Du kan prøve mark med strikk eller mark fra kloss. Med strikk blir løftet tyngre etter hvert som du kommer lenger opp i løftet, og fra kloss trener du bare siste delen av løftet.
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!