Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • 1  Generelt / Åpent forum / Er forumet dødt? på: 02. juni 2017, 21:59
    Hei, er nå tilbake i fitness-verden og tilbake på forumet.

    Men synes forumet virket så dødt her nå?? what Før var det mye bra innlegg og diskusjoner, hvor har folket tatt veien?

    Er det andre trenings forum det brukes i dag?
    2  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Please hjelp meg.. mister motivasjon på: 24. mai 2017, 00:11
    Du sier du har blitt strammere og mest sannsynlig økt i muskelmasse, husk at muskler veier mer enn fett, ca. 20 % om jeg ikke husker helt feil. Når du driver mer styrketrening, ville jeg heller fokusert midjemål i stedet for å kun fokusere på hva vekta sier.

    Men når jeg skal ned i vekt, er det 2 enkel ting jeg gjør. Mer cardio, gjerne hverdag. 1 timers rolig gange gåtur ute i naturen, eller 30 min på mølla. Spiser også mindre kalorier på kveldene, og drikker mye vann.

    Resultater kommer ikke over natta, STÅ PÅ!
    3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Hvor mye vekt på øvelsene for å oppnå volum? på: 23. mai 2017, 23:47
    Hei, er tilbake på forumet nå Smiley

    29år, 75kg 165 høyde, trent nesten et år nå, etter et avbrekk med styrketreninga på 8-9år
    Fant logg fra jeg hold på før: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=71936.0

    Har begynt å trene på en litt ny måte. Har gått mye ned i belasting(kg) på vektene, fordi jeg nå prøver å trene på en litt annen måte, kroppsbygger retta trening. Trener nå mer kontrollert og teknisk korrekt. Positiv, statisk og negativ fase. Altså, positiv-fase med god stretch på muskelen, statisk-fasen holde vekta 1sec med «squish» der jeg flexer musklen og den negative der jeg senker vekten sakte med kontrollert og prøver å holde den litt igjen.

    Med denne treningsmåten klarer jeg ikke ha de store belastningene på stanga/manualene. Da klarer jeg ikke trene på denne tekniske måten.

    Kjører 12-15reps x 3 sett. Bruker å kjøre 3-4 øvelser pr muskelgruppe.
    Stangroing 50-60
    Nedtrekk rygg 45-50
    Roing kabel 50-60
    Bicepscurl 8-12
    Nedtrekk (triceps) 25-30
    Smalbenk (triceps) 25-30
    Chins i maskin 60
    Strakmark 50-60
    Nedtrekk 40-50
    Benk manuale/skråbenk 15-20
    Bøy 70kg men 10reps
    legpress 60-70
    Legcurl 50-60
    Hamsring curl 50-60
    Har flere øvelser men bare en liten oversikt for oversikt skyld. Varier i belastning etter dagsform etc.

    Får veldig god pump, og føler jeg oppnår god muskelkontakt «muscle-brain» med denne trening måten, samt at det føles for bedre på sener og ledd.
    Men for å oppnå muskelvekst må jeg jo «ødelegge»muskel med små «rifter», lurer på om dissebelastningene er nok til å oppnå vekst. Bryr meg ikke om styrke, vil bare bygge muskler! Vet at dette er veldig individuelt etc.

    Kostholdet mitt kan jeg komme tilbake til.
    4  Trening / Skader og Smerter / Sv: Diagnose losjesyndrom underarmer Starte og trene igjen på: 31. oktober 2011, 23:15
    Sitter nå å leser litt om losjesyndrom/kompartment syndrom på nettet. Noe vanskelig å finne godt stoff, finner mye av det samme og mye mangelfulle informasjon.

    Så dukket disse bildene opp. Ble nesten litt uvel her jeg sitter av å se disse "groteske"bildene, med tanke på at det kan være min arm....

    Trudde det bare var et enkeltinngrep på et par 3-4 cm max, men virker jo så de snitter opp hele underarmen. Etterlater seg jo store arr også.

    http://findlaw.doereport.com/imagescooked/31909W.jpg       
    http://www.wheelessonline.com/userfiles/figure6.PNG
    http://www.smj.org.uk/1108/comp%20c1.jpg                 
    http://www.ispub.com/ispub/ijos/volume_3_number_1_40/acute_compartment_syndrome_of_the_upper_arm/upper-fig2.jpg
    http://lifeinthefastlane.com/wp-content/uploads/2010/07/compartment-syndrome-fasciotomy.jpg
    5  Trening / Skader og Smerter / Sv: Diagnose losjesyndrom underarmer Starte og trene igjen på: 08. september 2011, 01:05
    Hei, takk for svar Smiley trodde ikke jeg skulle få noe respons her, er tross alt ikke et veldig spesielt problem dette.

    Har ikke vært hos fastlegen i det siste, men har vært der et par ganger.

    1. Fikk den klassiske det er sikkert noe betennelse som plager. Fikk utskrevet noe voltarol tabletter. Sku ta kontakt igjen.
    2. Tok kontakt igjen etter voltarolkuren, fikk en refusjonskjema til fysioterapeut.
    3. Var og henta ny refusjonsskjema til fysioterapeut. Her ble jeg nå anbefalt trykkbølgebehandlig. Noe jeg som ikke er så lenge sia jeg fullførte nå. Er vel cirka to måner nå.

    Har ny fastlege nå, som jeg ikke har vært hos enda.

    Driver nå å seriøst vurderer om jeg skal gå for en spalteoperasjon av underarmene.
    Da må jeg ta kontakt med den nye fastlegen, vurdert å bli sendt videre til spesialist.

    Grunn til at jeg er skeptisk til operasjonen, er anbefalingene til fysioterapeut2 jeg var hos. «Operasjon er ikke å anbefale, vist det ikke absolutt var nødvendig – unngå vist du klarer å leve/fungere med lidelsene.» Men synes det virker så enkelte fysioterapeuter har en viss arroganse, De vet alt, De har rett. Har jeg fått en oppfatning av.
    Grunnen siden han ikke anbefalte spalteoperasjon var at min grad var såpass alvorlig, med tanke på den høye muskelspenninga, og alvorlighets graden av losjesyndromet. Hadde ikke så mye tro på at jeg ble bedre.

    Så Jeg er ute etter informasjon av folk, kunnskap eller diverse om dette losjesyndromet, eventuelt noen som har gått gjennom en like operasjon.

    Lett på nett men ikke funnet noe relevant lesestoff. Er litt skeptisk/redd til operasjoner generelt, vist utfallet skulle ha et negativt utfall- ender opp å være enda verre i underarmene mine. Men som underarmene mine er nå så er det egentlig utenkelig å gå med disse plagene i en årrekke, så operasjon er nok veien å gå uansett.

    Sku som sagt enda drive med mine tøyningsøvelser, etter trykkbølgebehandliga. Vært en viss forbedring, spesielt at jeg har sluttet å miste følelsene(sovnet av) i underarmene.
    Men eks å bare skrive på et datatastatur i 2minutt så er plagene der å svirrer. Men plagene er noe mildere etter trykkbølgebehandlinga.
    6  Trening / Skader og Smerter / Diagnose losjesyndrom underarmer Starte og trene igjen på: 05. september 2011, 01:45
    «Mini-Bio»
    Hei, var for en tid tilbake en «aktiv» mosjonist og medlem på dette forum. Det er vel nærmere to år siden nå... Har begynt å lengte tilbake til treningstiden, med tanke på de positive aspektene med treninga. Overskuddet, energien, bedre helse, sterkere muskler og større, smidigere ledd og ikke minst bedre kost, og for å ikke nevne søvnen, samt det sosiale - Listen er vel nærmere uendeliglang, men nok om det.

    La oss gå to år tilbake i tid. Da var jeg ferdig med VGS, der all min tid gikk for det meste til skole  og trening. Tok meg selv i nakken det siste skoleåret, for fokuserte å gjøre det bra. Kutta blant annet ut PC-gaminga som førte til litt senere netter, osv. Etter dette skoleåret skulle jeg ta meg et halvt pause, fra skole og trening, så skulle jeg finne meg jobb. Det jeg skulle drive med dette halvåret var  hovedsaklig PC-gaming.  Men etter ett halvt år ble alt snudd på hode. Dette medførte da til at jeg pådro meg losjesyndrom i begge underarmer.....

    Teori
    Min teori bak denne lidelsen er som følgene: Treninga førte til økt muskelmasse i blant annet underarmene, som resulterte i trangere losjer. Mye pc-gaming med mus og tastatur, sittende i en uergonomisk stilling.(lite støtte til underarmer) Noe som førte til at jeg dessverre pådro meg losjesyndrom i underarmene.

    Behandling
    Har da vert på forskjellige fysikalske behandlinger hos to forskjellige terapeuter. Kan også legge til at de begge har funnet ut at jeg har veldig høyspenning i muskulaturen min.

    Manuellterapeute 1
    Brukte behandling metoden triggerpunkt-behandling. Metoden gikk ut på å stikke nåler i min muskulatur. I EXTENSOR, CARPI RADIALAS LONGUS, -BREVIS, og øverst i -DIGITORUM.(Se vedlegg)
    Så gikk jeg en rehabiliterings øvelse jeg skulle gjøre. Øvelsen gikk ut på en motsatt wrist curl(med manual), altså med underside av underarmen mot borsiden. Samt tøying av under og øverside underarm. Dette skulle jeg gjøre hverdag i måner fremover. Skulle bli bra sa han. Gjorde dette hverdag i en 4-5måner. Helt tradisjonell fysioterapi, men gjorde meg hverken bedre eller dårligere i arma....

    Manuellterapaut 2
     Denne terapeuten valgte en behandlings metode som gikk ut på å kjøre et apparat som gjøre trykkbølger, altså trykkbølgebehandling. Han kjørte noe hardt, noe smertefylt de førstegangene så gikk det seg til, tok i alt seks behandlinger. Muskulaturen han kjørte på apparatet var, EXTENSOR, CARPI RADIALAS LONGUS, -BREVIS, og -DIGITORUM.(Se vedlegg) Så skulle jeg igjen starte med mine tøyingøvelser igjen(underside overside). Han sa jeg skulle kjøre på med tøyinga hver dag, så var det store muligheter for at jeg skulle bli bra igjen.

    Denne behandlingen + tøyinga resulterte i at underarmene sluttet og miste følelsen(«sovner av»). Noe som kunne skjedde hyppig ved bruk av kraft/mye bevegelighet(feks pc-bruk) før behandling.
    Var også den siste behandlingstypen de hadde å tilby meg. Neste utvei var operasjon, altså kikkehuloperasjon av losjene i underarm? Men var ikke noe han ville anbefale å gjøre. Han mente vist man klarte å leve med «defekten» sin burde man ikke operere. Var heller ikke garanti for at man ble bra av en operasjon, mulighet for å bli verre?


    Er ca. 2Måner siden denne trykkbølgebehandling er over, driver fortsatt og tøyer armene hverdag, men fremskritta er musesteg. Så skal jeg starte med lett trening igjen på gym. Noe jeg fikk klarsignal av fysioterapeuten. Så se om det blir noe bedre med lett trening + tøyingøvelsene.
    Vist dette ikke gir noe resultat så skal jeg seriøst vurdere operasjon av losjene...

    Beskrivelse av lidelsen + utløsing av symptomene
    Ikke lett og beskrive noe over nett, men skal prøve mitt beste. Kan tenkes å være en følelse av: svak bobblings følelse, svak svie, enkelte ganger en kan det kjennes ut som noen biter deg svakt i muskelfibrene, prikkende følelse – altså en god blanding av disse skildringene som kjennes i underarmene.

    Kan legge til hva som kan utløse symptomene: Jobbe med verktøy feks skrujern, saging (mens går fint bruke drill) datamaskin, altså mus og tastatur, konsoll-spake, feks holde hånden høyt på bilratte(rånerstyle), kan også komme vist jeg holder armene mine høyt. Ja var vel de det jeg kom på i farten.

    Gulepunkter på bildet jeg har lagt ved er der symtomene befinner seg.

    Starte og trene igjen.
    Fysioterapauten sa det ikke skulle være noe galt i og begynne å trene igjen. Noe jeg vurderer å starte med om en månedstid. Lurer på hvordan det skal gå, om jeg kan trene tungt igjen? Ryggtreninga og bryst treninga går jo også mye på underarmene. Noen erfaringer

    Kan også legge til at jeg har losjesyndrom i begge legger, men noe som ikke plager meg, legger bare til for opplysninger. Regelmessig sykling forbedra dette problemet mye, så kanskje styretreninga kan bidra på positiv måte også det.

    Ble noe rotete og langt innlegg, men håper på gode svar eller andre relevante opplysninger. Vet det er mye kunnskap her inne. Smiley

    Noen her som trener med samme syndrom som meg?
    Eller noe som har vært operert for syndromet?
    Hvordan skal jeg begynne å trene igjen?

    Link til til treningslogg her:
    http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=71936.msg1286689;topicseen#new
    Treninga bestod av intensivitet(korte pauser) godmuskelkontakt og teknikk > over mye kg på stanga
    7  Konkurranser / Konkurranser og stevner / Sv: Nordisk Mesterskap 2009 Norge på: 17. oktober 2009, 21:33
    Kan noen poste fullstendige resultatlister? (fra finalen)

    http://www.treningsforum.no/index.php?mode=live
    Ta en titt her du. Smiley
    8  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: er det bra? på: 06. september 2009, 14:09
    Nei det er ikke bra i det heletatt  er rett og slett livsfarlig... Kan forekomme akutt hjerteinfarkt og mye mer.... Tongue
    9  Trening / Skader og Smerter / Fysioterapeut gjennom lege? på: 05. september 2009, 15:21
    Da har jeg klart å få betennelse i underarmen(senene til fingrene), kommer nok av for mye pc-bruk i stede for hvile. Har hatt dette i 1 månes tid, brukt lite pc og ingen trening i denne periode. Men er ikke blitt noe bedre.

    Har bestilt meg legetime denne uka, har tenkt å spørre om fysioterapeut, fordi det er ikke bare denne betennelsen som plager meg, beinhinne betennelse i begge legger i en 2 års periode, et vondt kne samt en skulder som er litt trøblete til tider – begynner å bli rimelig lei disse problemene.

    Fysioterapeut gjennom lege er det gratis? over hvor lang periode? Er det noe mulighet at jeg kan få fysioterapeut det med disse problemene? Evt. hva koster en fysioterapeut pr. Time, om jeg ikke får noe gjennom legen.
    10  Generelt / Loggbok Online / Sv: slz's light volumtrenings logg på: 17. august 2009, 13:28
    Status: Senebetennelse i venstre håndledd... Blir endel cardio nå

    14. August Fredag - Cardio
    1. Time gåtur

    15. August Lørdag - Cardio
    1.5 Time gåtur/småjogg

    17. August Mandag - Cardio
    1. Time gåtur/småjogg

    19. August Onsdag - Cardio
    1. Time Sykkeltur

    31. August Mandag - Cardio
    1. Time gåtur

    2. September Onsdag - Cardio
    1.5 Time sykkeltur

    11  Generelt / Loggbok Online / Sv: Kongelogg: Første skoledag unnagjort! på: 17. august 2009, 13:24
    Da var første skoledag unnagjort, de som kjenner meg vet at jeg droppa ut halveis i 3. klasse på vgs i fjor. Nå har jeg begynt på'n igjen, gleder meg til helga nå kjenner jeg.

    Haha! Bra jeg ser det finnes flere som meg der ute. Gledet meg også til helga etter første skoledag. Tongue
    Ble heldigvis ferdig med vgs i år, takk Gud for det.
    12  Trening / Skader og Smerter / senebetennelse i underarm(overside) på: 13. august 2009, 18:07
    Da har jeg fått senebetennelse/betennelse i venstre underarm på oversideflaten. Sist dette fenomenet inntraff meg, fikk jeg det på høyrearmen, men den gang var på underside av underarmen. Denne gang pga for tung bicepscurl med EZ-stang/rettstang.

    Har ikke trent så mye i sommerferien, hvertfall ikke med vekter kun 3-4ganger i denne perioden, men blitt endel cardio. Var på trening sist mandag(3.August) gjorde da chins (5-5-5) og ståendestangroing (45kg 12-12-12 +mange oppvarmingsett) vektene var ikke supertunge heller, økten gikk fint og flott. Dagen etter kjente jeg var litt støl i underarma. De tre neste dagene brukte jeg ca. hele dagen til å spille dataspill på datamaskinen min. På torsdagen/fredag(usikker) kjente jeg en svie/brenning, merket også at armen «dunket». Da skjønte jeg at det var på tide med en pause fra spillinga samt at en mulig betennelse hadde inntruffet. Brukte ikke venstre handa på datamaskina mere, og lot den få «komplett» ro/hvile – helt til i dag mårrest. Igår kveld kjente jeg ikke/(veldig svakt) noe i underarmen, da tenkte «Jes, da kan jeg kanskje starte å trene mandag som kommer». Stod opp i dag, kjente ingenting i armen. Jeg satte med på datamaskina i sånn 12 tiden på dagen å begynte å skrive på tastaturet med begge armene. Svien kom da ganske kjapt tilbake, samt kjenner at jeg ensa kjenner den.

    Så hva skal jeg gjøre? Har noe penicillin tabletter liggende fra sist, lurer på om jeg skal kjører en kur med de? Eller bør jeg ta kontakt med lege? Legen vil jo si «2uker med pause fra trening og data, samt gi en penicillin resept.» Det kan jeg spare meg får. Kan jo da ta en «selvmedisinering» på    penicillintablettene mine fra sist. Begynner å bli fryktelig lei denne betennelsen nå, har lyst å trene litt samt sitte på datamaskina.

    Hvor lang tid vil en betennelsen vare uten penicillin med hvile selvfølgelig?

    Hva bør jeg gjøre?

    Penicillin er av type Diclofenac 50 mg – ratiopharm
    100 enterotabletter. (100x1)

    Skal ut på en liten cardio runde nå, håper det har kommet noe fornuftig i denne tråden til jeg er tilbake. Smiley

    Er noe uklart her, spør så skal jeg prøve å forklare.
    13  Generelt / Loggbok Online / Sv: slz's light volumtrenings logg på: 06. august 2009, 23:55
    Status: Senebetennelse i venstre håndledd... Blir endel cardio nå

    3. August Mandag - Rygg og skuldre
    17. Juli Fredag - Rygg og skuldre
    Skuldre rehab og rygghev

    Framoverbøyd stangroing
    12x40kg
    12x40kg
    12x40kg

    Chins
    5, 5, 5

    Skuldrepress
    12x12,5kg
    12x12,5kg
    12x12,5kg

    Sidehev
    12x5kg
    12x5kg
    12x5kg

    4. August Tirsdag - Cardio
    1.Time gåtur

    5. Auhust Onsdag - Cardio
    1.Time gåtur

    6. August Torsdag - Cardio
    1.Time sykkeltur

    8. August Lørdag - Cardio
    1.Time gåtur

    10. August Mandag - Cardio
    1.Time gåtur

    13. August Torsdag - Cardio
    1.Time gåtur
    14  Generelt / Loggbok Online / Sv: slz's light volumtrenings logg på: 29. juli 2009, 14:23
    Da har jeg hadd en uke med treningsfri, lite søvn, lite og dårlig mat. Det var hardt å begynne igjen så jeg tok en rolig økt, var bra å trene litt igjen.

    29. Juli Mandag - Bryst og triceps
    Skuldre rehab

    Skråbenk med hantler
    12x15kg
    12x15kg
    12x15kg

    Flyes i kabler
    12x6kg
    12x6kg
    12x6kg

    Franskpress
    12x15kg
    12x15kg
    12x15kg

    Pushdown med tau
    12x10kg
    12x10kg
    12x10kg

    29. Juli Onsdag - Cardio
    1 timers gåtur

    30. Juli Torsdag - Cardio
    1,5 timers sykkeltur

    31. Juli Fredag - Cardio
    1,5timers gåtur
    15  Generelt / Loggbok Online / Sv: slz's light volumtrenings logg på: 14. juli 2009, 15:37
    14. Juli Mandag - Bryst og triceps
    Skuldre rehab og rygghev

    Skråbenk med hantler
    12x17,5kg
    12x17,5kg
    12x17,5kg

    Flyes i kabler
    12x7kg
    12x7kg
    12x7kg

    Franskpress
    12x25kg
    12x25kg
    8x25kg (straff 12x20g)

    Pushdown med tau
    12x10kg
    12x10kg
    12x10kg

    17. Juli Fredag - Rygg og skuldre
    Skuldre rehab og rygghev

    Framoverbøyd stangroing
    12x45kg
    12x45kg
    12x45kg

    Chins
    5, 5, 5

    Skuldrepress
    12x15kg
    12x15kg
    12x15kg

    Sidehev
    12x5kg
    12x5kg
    12x5kg
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!