Visning av honnrposter for anorakk
Sider:
 • 1
 • 2
 • 1  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: magemuskler 20. mai 2015, 17:38
  "Farlig lav fettprosent" eksisterer i praksis ikke for menn. I alle fall ikke med mindre du er alvorlig syk og trenger hjelp. Det som eksisterer er dog folk med minimalt med styrke og muskler men med godt synlige magemuskler. Det hjelper nok ikke stort når de møter en fysisk utfordring.
  Honnr gitt av : superspurv, 21. mai 2015, 10:45
  2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: magemuskler 20. mai 2015, 17:38
  "Farlig lav fettprosent" eksisterer i praksis ikke for menn. I alle fall ikke med mindre du er alvorlig syk og trenger hjelp. Det som eksisterer er dog folk med minimalt med styrke og muskler men med godt synlige magemuskler. Det hjelper nok ikke stort når de møter en fysisk utfordring.
  Honnr gitt av : Bungalow Bill, 20. mai 2015, 19:53
  3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kondisjon og muskler 21. april 2015, 15:56
  Fleksnes' post summerte opp utmerket. Å ville ha i pose og sekk fungerer veldig sjelden her i livet, likeså med trening og løfting. Enten må du bli en tynn skjærevinge og så forsøke å legge på deg muskler, eller så må du legge på deg muskler og litt fett og ta anoreksien ved en senere anledning.
  Honnr gitt av : Fleksnes, 22. april 2015, 10:39
  4  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Markløft program? 27. februar 2015, 16:20
  Det er ingenting i veien for det du legger opp her.

  Forøvrig vil jeg bare si at hvis du vil fra 130 til 150 i mark så er det egentlig bare å løfte. Du trenger ikke noe spesielt program, og jeg mistenker at mengden assistanseøvelser i Coan-programmet kanskje egentlig er litt "overkill" for en som ikke løfter mer enn 130. Var jeg deg ville jeg bare ha dratt ett tungt 5-rep sett med mark på fredager, begynt på 120, og kanskje 2-3 sett etterpå med strakmark eller bare mer vanlig mark.

  Men som sagt, det er ingenting galt i det du sier, bare å kjøre på og spise godt, så er du på 150 før du vet ordet av det.
  Honnr gitt av : thenatural, 09. mars 2015, 14:29
  5  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvor skal man begynne som "trenings-jomfru" 06. mars 2015, 16:13
  Alle nybegynnere bør være fokusert på en meget rolig progresjon, og la belastningen være meget lav for å få inn teknikk, og unngå høy belastning på ledd. En voksen person som er 100% rookie bør holde seg til over 12-15 repetisjoner i kanskje et helt år.

  Sprøyt.

  Og for å fortsette min egen lett usaklige debattmåte siterer jeg en av forumets beste posts: ta deg en questbar.

  Det er tre ting som i hovedsak ødelegger nybegynnerprogresjon, og det har ingenting med selve treningsprogrammet å gjøre:

  1) Teknikk, som SFV nevner.
  2) Ego.
  3) Mangel på ernæringsvett - du kan ikke forvente å følge et ordentlig styrkeprogram med progresjon fra trening til trening hvis du fremdeles går og er livredd for at 8-packen din skal bli borte. Enten får du være fitnessmodell og trene 15 reps med 1kg hantlene, eller så får du bli sterk og spise ordentlig, og bekymre deg for fettprosenten din når du ikke lenger ser ut som en underernært nisse.
  Honnr gitt av : SFV, 06. mars 2015, 16:58
  6  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Treningsopplegg 14. februar 2015, 23:34
  Jeg har forståelse for at du gjerne vil ha symmetri i kroppsfasongen din, ingen innvendinger der. Men nå er det jo slik at å bli sterkere i overkroppen ikke utelukker å bli sterkere i underkroppen.

  Svømming er flott trening, men også fysisk krevende, og er kjent for å "stjele" evnen til å bygge større muskler mer enn andre former for kondisjonstrening.

  Hva med et program ala dette:

  Mandag: Knebøy, benkpress, chins
  Tirsdag: Intervaller, men med måtehold - ikke syke mengder som gjør at du blir helt utslitt
  Onsdag: Markløft, skråbenk eller skulderpress, roing med stang
  Torsdag: Hvile, spise, sove, ligge på sofaen og gjøre mora di forbanna
  Fredag: Knebøy, benkpress, chins
  Lørdag: Noe kondisjonstrening du liker godt, men igjen med måte
  Søndag: Gjøre mora di enda mer forbanna ved å sove til klokka 14 og spise opp hele kjøleskapet

  Der har du 3 runder med benk/benkassistanse i uka, 4 runder med rygg om man regner med markløftet som en ryggøvelse (som jeg gjør), og 2 runder med kongen av øvelser, knebøy. Er det noe du kunne si deg villig til å prøve?

  Og ja, du får kanskje litt mer vann i musklene av kreatin, men jeg hadde ikke giddi å bruke penga på det.
  Honnr gitt av : SFV, 14. februar 2015, 23:57
  7  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: er dette et greit program? 13. januar 2015, 19:05
  Hei, og takk for svar! Er veldig villig til å gå opp i vekt ja. Og når det kommer til styrke/størrelse er jeg nokk litt 50/50. Kansje litt mer på størrelse. Har alltid vært spinkel, men treningen jeg har kjørt hittil har gjort underverker, i og med at jeg veide 60 kg når jeg begynte, og vekta bare ballet på seg når jeg faktisk begynte å spise og trene isteden for cola og dataspill. selv om det har stagnert litt vektmessig nå. Skal legge inn variasjon i markløften da jeg ikke har gjort det, varierer mellom styrke/volum hver gang jeg tar benkpress.

  Lurer på en ting til ang markløft, vet jo det er en øvelse det er lett å skade seg på ved feil teknikk o.l. Men tror du det er mulig å trene markløft så mye som 3-4 ganger i uka?

  Siden du sier du er litt 50/50 på styrke og kropp, synes jeg det kan være lurt å inkludere både volum og intensitet på alle de store øvelsene.

  Hvis vi tenker oss at du vil trene 5 dager i uka, kunne man gjøre noe sånt som dette:

  Mandag:
  Knebøy 5x5 75-80% av 1RM - volumtrening bøy
  Benk 5x5 75-80% av 1RM - volumtrening benk
  2-3 assistanseøvelser i reprange 8-10, moderate vekter fokus på muskelvekst

  Tirsdag:
  Markløft 4x2, 3x3 eller 8x1 (velg selv hva du trives best med) - intensitet mark fra 85-90% (høyere jo lavere reps per sett).
  Chins
  Roing 3x8 - volum rygg (mark gir deg hovedstimuli)
  2-3 assistanseøvelser som mandag, VIKTIG med moderate vekter

  Onsdag:
  MAT MAT MAT

  Torsdag:
  Knebøy 3x3 90% av 1RM - intensitet.
  Benk 5x3 85-90% av 1RM - intensitet.
  assistanse som ønsket, men IKKE FOR MYE

  Fredag:
  Markløft 3x8 eller 4x6 75-80% av 1RM - volum mark.
  Chins
  Roing
  assistanse som ønsket, men IKKE FOR MYE Cheesy

  Lørdag/søndag: kondisjoneringsintervaller, direkte ab-work som situps etc. - men vær forsiktig med vektene, et program som dette kommer ganske fort til å kreve mye av kroppen din.

  Øker du fremdeles vektene selv om kroppsvekten har stagnert? Hvis ja, så er det jo ikke noe å bry seg så mye om før treningen begynner å stagnere i tillegg.

  Markløft kan trenes ofte, men det forutsetter jo korrekt periodisering. Tung, lett, middels f.eks for 3 ganger i uka. Tung, middels, tung, lett for 4x - men her er det EKSTREMT viktig å tenke seg om og lytte til kroppen. Det er en grunn til at de store guttene ofte ikke trener selve markløftet mer enn 1 gang hver 14. dag. Du kan jo også kjøre varianter 2 ganger i uka og selve løftet 1 gang, osv osv.

  Hva løfter du i de forskjellige øvelsene nå? Og hvordan har du lagt opp progresjonen i vektene?
  Honnr gitt av : hellstrøm, 13. januar 2015, 20:10
  8  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Kraftig vektnedgang 04. januar 2015, 23:28
  Veier meg 1 gang i uka, og logger dette.
  2500 kcal er det jeg har fått oppgitt av vektklubben for en sunn vektnedang.
  Jeg er også startet med livstidsendring, for og huske og spise bruker jeg alarm på telefonen hver 3/4 time.
  Hva anbefaler dere av kcal inntak?

  Det er vanskelig å anbefale et kaloriinntak uten å kjenne deg, vite hvordan kroppen din ser ut, hva den har av muskel under fettet osv. Nettopp derfor bommer jo Vektklubben antakeligvis grovt, siden det bare er en template som skal passe flest mulig med minst mulig arbeid for de som tar imot pengene dine.

  Legg deg på 3200-3500 kalorier om dagen, bestående av mye protein, middels med fett og middels med karbohydrat. Så veier du deg hver dag, og noterer deg hvordan vekta trender. Du kan nok sikte på en kilo vektnedgang i uka, i alle fall i starten, siden du har så mye ekstra å kvitte deg med. Manipuler karbohydratene dine slik at du treffer det målet.

  Sitat
  Styrketreningen er mest for og trene kjernemusklatur og ikke for og bygge noe særlig.

  Tullprat av første klasse. Hvis Vektklubben har sagt dette anbefaler jeg at du sparer penga. Det mest gunstige du kan gjøre for kroppen din nå er å løfte tungt, både for å vekke til liv alt av muskler som tror at du allerede er død, og for å fortelle kroppen at du trenger musklene dine til viktig arbeid, og foretrekker at den kvitter seg med fettet ditt først. Hvis du bare slanker av deg absolutt alt du har uten å trene ordentlig, så blir du bare en tynn feit fyr, isteden for en feit feit fyr.
  Honnr gitt av : SFV, 05. januar 2015, 00:17
  9  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Treningsprogram - Hva syns dere? 11. desember 2014, 11:34
  Å bli stor. Spiser mye av maten jeg kommer over, prøver å holde meg unna sukker(IKKE lett)...

  Hvis målet er å bli stor og sterk i første omgang, så er min kommentar til programmet ditt at det er ALTFOR mange øvelser på gang her. Med det fysiske presset du burde legge på deg selv via knebøy, markløft, benk og skulderpress kommer alle assistanseøvelsene til å ta livet av deg hvis du faktisk jobber hardt på treningssenteret. Hvis du skal dilte rundt og flytte rundt på 5kgs hantler kan det jo bli noe annet, men det blir du ikke sterk av uansett.

  Det virker som om du gjerne vil trene mange dager i uka. Det er i og for seg greit, men som nevnt er det ikke mulig for deg på ditt nåværende nivå å flytte så mye vekt som du må gjøre for å bli sterk så ofte. Du er ung, veier lite og har antakeligvis ikke nevneverdig mye fett på kroppen, så du burde kunne spise som en okse og øke vektene raskt de første månedene. Når du veier 80-90kg og knebøyer 150kg, markløfter 160kg og benker 80-90kg, da kan vi prate om assistanseøvelser og store biceps.

  Du kan undersøke et program som for eksempel Starting Strength nærmere. Det dreier seg om 3 dager i uka. Jeg vet ikke hvor viktig det er for deg med mange treningsdager, alt handler jo om prioriteringer her i livet. Du kan jo skrive litt mer om hva du ønsker ut av det, så kan vi se om vi finner frem til noe lurt.

  Honnr gitt av : Sleggjesletvold, 13. desember 2014, 13:30
  10  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Treningsprogram - Hva syns dere? 11. desember 2014, 11:46
  Hvis du gjør ditt beste for å spise "rent", så vil du ikke bli feit. Du kommer til å legge på deg fett også, men det kan du relativt enkelt fjerne igjen når du kommer opp på et respektabelt styrkenivå.

  Alt har en pris. Styrke koster litt ekstra fett på kroppen. Du kommer ikke til å se magerutene dine med det første, men så får du trøste deg med at du kan knekke de pinnene som tusler rundt i studioet med magerutene synlige i to like underernærte deler ;P
  Honnr gitt av : TRG1, 11. desember 2014, 11:59
  11  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hjelp til å trene nok, bare så jeg ikke dør. 26. juli 2013, 16:01
  Jeg tror jeg har store sjanser for å få Diabetes, og kanskje jeg allerede har en hjertesykdom. Hvis jeg har en hjertesykdom, kan den trenes vekk? I så fall hvordan?

  Og hvilke andre treningsprogrammer kan man følge hvis man har psykiske, mentale, og mer fysiske begrensninger enn andre nybegynnere?

  Trenger dere noe mer informasjon for å gi et spesifikt råd for trenings-situasjonen min?

  PS: Spiller fotball, men vil trene utenom det, også. Og det er det jeg ønsker å få råd for.

  Først og fremst høres det ut som om du trenger en tur til fastlegen din. Ta opp diabetes og hjertesykdom-spørsmålene med ham/henne. Hvis du faktisk har en alvorlig hjertesykdom må du utredes medisinsk før du tar imot noen tips på internett.

  Det finnes flere eksempler på folk som har sluttet med diabetesmedisiner etter at de begynte med ordentlig styrketrening (og her mener jeg ikke bicepstrening til du blir blå). Det kan vi jo snakke videre om når du har pratet med legen din og tar med deg resultatene hit.

  Dette med psykiske og fysiske begrensninger må du beskrive i mye større detalj før noen kan svare deg på hvordan du bør trene. Det er jo umulig for oss å vite hvordan du har det. Er det snakk om at du er litt deprimert og tar en lykkepille i ny og ne er det jo ikke noe problem, men er du sterkt bipolar eller utagerende på noe vis kan det jo være litt annerledes. Altså, fler detaljer.

  Ikke minst, hvordan ønsker du å trene, og hva ønsker du å få ut av det? Bedre kondisjon, bedre styrke, større muskler, etc? Detaljer Smiley
  Honnr gitt av : The Weise-Guy, 03. september 2013, 09:06
  12  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Kardio eller styrke? 30. august 2013, 14:06
  Intensive kondisjons økter eller rolig gåturer er jo samme greia det eller? Er det ikke kardio begge to? Intensive kondisjonsøkter før styrke er nok opp til hva man har spist, men det går ann det også. Da er det vel greit å holde seg til mindre tid enn 30 min.  biggrin

  Da er det jo bare å teste - kjør en hard kondisjonsøkt på 30 minutter, og så kjører du 5 sett med knebøy på 5 kilo mer enn du kjørte sist gang du gjorde det. Lykke til! Cheesy
  Honnr gitt av : Fleksnes, 30. august 2013, 14:27
  13  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Oppkarbing - hvordan gjør man det? 29. august 2013, 19:32
  Jeg vil gå ned 5 kg til for å bli raskere og mer definert.

  Har du noe synspunkt på dette med spisedag anorakk, eller er du bare en nysgjerrig fyr? Wink

  Det jeg tror jeg gjør er at jeg tar en hardøkt på lørdag og så spiser jeg masse karbs sånn at jeg ligger litt i overskudd totalt. Så ser jeg hvordan det funker.   

  Hvis det ikke hjelper drar jeg til legen  Smiley

  Mitt syn på spisedag er at det er tilnærmet broscience, og at det er mye sunnere om man simpelthen ligger jevne 500 kalorier i underskudd hver dag. Det er lettere å manipulere verdiene av protein, karb og fett på den måten, og du føler deg sjelden dårlig - både i retning av underernært og forspist. Det er enkelt å tape vekt om man ligger høyt på protein, lavt på fett og manipulerer karbohydratene sine. Det skal ikke mer til.
  Honnr gitt av : Livermore, 29. august 2013, 20:14
  14  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Trenger litt hjelp/forståelse med kostholdet! :) 30. juli 2013, 18:45
  Heisann Smiley

  Det var leit å høre at du har gått opp endel i vekt igjen, men sånt hender jo. Av egen erfaring vet jeg at det ALLER viktigste - mye viktigere enn kosthold og trening - er å virkelig bestemme seg. Har man ikke klart å bestemme at livsstilen skal fullstendig endres sklir man ut igjen.

  Du vet jo med andre ord allerede at en lavkarbo-diett fungerer for deg. Men, det er snakk om måtehold også der. Trener du aktivt trenger du karbohydrater før og etter trening, og i smådoser ellers. Det er vanskelig å uttale seg ordentlig om dietten du skriver om, siden du ikke skriver noe særlig om hvor mange kalorier den inneholder, og hvordan de er fordelt. Fra å bare titte på den ser det ut som om du kanskje spiser litt for lite, men det er altså vanskelig å si uten noen konkrete tall.

  Jeg ville anbefale deg å ta opp styrketreningen igjen. Drit i hva du tror de som ser på deg på treningssenteret mener. Tren hardt og bli sterkere enn dem, så tenker de bare "Dæven, han der er jævlig sterk selv om han er litt rund i kantene". Som du selv skriver har du brukt hele livet på å være litt overvektig, da kommer det til å ta tid å få orden på kroppens utseende igjen også. Kardiotreninga kan du godt ta med hvis du synes det er morsomt, men det er OVERHODET ikke nødvendig for å gå ned i vekt. Det styrer du 99.9% med kosthold.

  Jeg anbefaler at du tar ordentlig kontroll over kostholdet i 4 uker. Skriv ned alt du spiser. Regn sammen hvor mange kalorier det er per dag, og hvordan disse kaloriene er fordelt på protein, karbohydrater og fett. Var jeg deg ville jeg ha prøvd å lande på ca. 270 gram protein, 250 gram karbohydrat, og 120 gram fett per dag, det ender nok opp på ca. 3000 kalorier eller deromkring.

  Ta bilde av deg selv i godt lys en gang i uka, mål livvidden din ved navlen, og hvis det ikke skjer noe fra uke til uke justerer du litt ned på karbohydratene. Proteinene rører du ikke. Fettet kan også justeres noe ned, men antakelig er det enkleste å bruke karbohydratene for å justere.

  TREN STYRKE, 2-3 ganger i uka, så du ikke mister de musklene du har. Og da mener jeg ikke at du går og løfter en 4 kilos hantel 20 ganger - du trener de store øvelsene (knebøy, markløft, benkpress og skulderpress), og du trener dem tungt. Trenger du hjelp med program kan du bare si ifra her.

  Angående en spisedag, den må du styre helt selv. Ta den igjen på en dag du ikke trener ved å ligge veldig lavt på karbohydratene den dagen. Du må aldri kutte på proteinene, og ikke mye på fettet (SUNT FETT). Jeg personlig kan ikke "cheate" med godterier og brus, da får jeg blod på tann igjen. Jeg må bare holde meg unna. Men takler du det, så er det ingenting i veien for det.

  Lang post, langt svar. Litt "all over the place", du får si ifra om du ikke skjønte bæret Smiley
  Honnr gitt av : gjedda, 19. august 2013, 12:19
  15  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Kreatin og alkohol 15. august 2013, 07:54
  Bare lev livet ditt og slutt å bekymre deg. Jeg vet ikke hvor sterk du er, men mest sannsynlig kan du bare legge kreatinen på hylla uansett. Spis mat, tren hardt, ta deg en fest når du har lyst. Med mindre du skal konkurrere betyr det ingenting fra eller til.
  Honnr gitt av : ~mAchA~, 16. august 2013, 12:28
  Sider:
 • 1
 • 2
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!