Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 39
  • 61  Trening / Styrkeløft / Sv: JR/U - NM på: 21. november 2011, 20:32
    Jeg sitter på film av meg, Fredriksen, Wollan, Rogstad, Bakkelund og Christensen. Film av Carl kommer hvis han vil ha det lastet opp Wink
    Supert!
    CYC har vel ikke akkurat noe å skamme seg over, så må få lastet opp den asap=)
    62  Trening / Styrkeløft / Sv: JR/U - NM på: 21. november 2011, 18:46
    Savner flere filmer...
    Ingen som filmet all løftingen til CYC?
    63  Trening / Styrkeløft / Sv: 300kg markløft - noe alle bør klare? på: 21. november 2011, 15:25
    Felles for mange dere som hevder at 300 er oppnåelig for de fleste er talent. Det er selvsagt naturlig; ved vurderinger rundt hva som er mulig tar man i stor grad utgangspunkt i egne erfaringer, så dersom man selv har opplevd god progresjon i en øvelse vil man anta at andre kan få til noe lignende. Ikke mange som evner å se at egen fremgang ikke bare er et resultat av hardt, målrettet arbeid, men kanskje også genetiske fortrinn=)

    Et relevant eksempel er Tor Herman Omland. Han innehar tredjplassen på adelskalenderen, og må vel med det kunne sies å ha et godt over middels anlegg for maksimal styrke. Trent av verdens beste coach, Dietmar Wolf, må han også kunne sies å ha optimalisert treningen, i den grad det er mulig med et vanlig liv ved siden av. Ved å gå opp nesten 10kg i kroppsvekt har ikke marken økt, så vi kan også konkludere med at kroppsvekten er tilnærmet optimal for markløft.

     I løpet av 7 år har ikke Omland økt noe i markløft, altså kan vi konkludere med at han noelunde har nådd sitt realistisk-genetiske potensial i øvelsen. Han løfter ~320 med drakt, noe som vel tilsvarer rett over 300 uten drakt.

    Dersom en hver mann i Norge skulle hatt mulighet til å dra 300 i rawmark så impliserer det at Omland har blant Norges dårligste anlegg for markløft. At ingen menn i Norge har dårligere anlegg enn vår tredje beste herreløfter gjennom tidene...
    Riktignok er styrkeløft er forholdsvis liten idrett, men fullt så lett er det ikke å hevde seg.

    Det sagt, så mener jeg ikke at 300 nødvendigvis er en utopi for folk flest. Jeg tror at mange vil kunne nærme seg, og noen også nå 300 ved realistisk-optimale forhold. Men langt fra alle:)
    64  Generelt / Loggbok Online / Sv: Evis skal bli styggsterk - 700kg RAW på NM på: 20. november 2011, 16:00
    Må føye meg inn i rekken av gratulasjoner; meget sterk prestasjon, håper det gir ytterligere motivasjon til å fortsette i samme spor:)
    65  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: hjelp til og slanke mamma! :D på: 20. november 2011, 15:46
    Så jeg har sagt til ho at ho børr kjøpe seg proteinshake og ta 4 stk daglig, og ikke spise usunt, holde seg til, salat, knekkebrød, og litt grovt brød.
    Du kan ikke være seriøs?

    Overskudd er ikke nødvendigvis negativt så lenge det ikke er overskudd av det som skal bort, i dette tilfellet fettmasse.
    Hva mener du her?
    66  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 16. november 2011, 22:29
    Diskusjonen rundt reps på 70% er jo helt avhengig av hvor lange pauser man tillater mellom hver rep. Dersom du står å psyker deg opp/henter deg inn 10+ sek mellom hver rep er det klart at man klarer å presse ut mye, men skal det derimot kjøres mer sammenhengende sier det fort stopp.

    15 rep på 220kg i den takten Platz kjører ville nok vært sjanseløst pdd. Med mye pusting mellom hver rep er det kanskje mulig? Ville vært morsomt å sett et forsøk i hvert fall=)

    En morsom relevant video for de som ikke har sett:
    http://www.youtube.com/watch?v=Sx9Zo6dWFwo#noexternalembed&feature=channel_video_title
    67  Trening / Styrkeløft / Sv: VM i Styrkeløft 8.-13. November på: 15. november 2011, 15:15
    Utrolig interessant å lese disse rapportene, honnør til Grizzly og Walgermo!

    Herlig at Freydun ble tatt:)
    Hvordan preget det stemingen der nede? Tenker både innad i det ukrainske laget og hvordan de andre nasjonene reagerte på nyheten.


    Det at bl.a. ukrainerne anklages for doping mens man skryter av CYCs fremgang er helt på sin plass; det har ingenting med hverken jantelov eller norsk naivitet å gjøre. Styrkeløft på verdensbasis er en idrett hardt belastet med doping. Russland, Ukraina etc. har i lang tid hatt en kultur for systematisk doping av sine utøvere, og samtidig har de et nærmest ikke-eksisterende testregime nasjonalt som muliggjør doping utenfor internasjonal konkurranse. Når en utøver fra disse landene så presterer eksepsjonelt, og i tillegg kan vise til en helt utrolig fremgang, vil alle med et snev av fornuft i hvert fall mistenke vedkommende. Noe annet blir latterlig naivt.

    CYC og HMB blir derimot testet mange ganger utenfor konkurranse, og i hvert fall CYC har ögså meldeplikt så vidt jeg vet. Samtidig er antidoping et fundamentalt fokus for elitesatsningen i norsk styrkeløft; kulturen på området er den stikk motsatte av hva du finner i Øst-Europa. Disse vesensforskjellene gjør at man trygt kan prise de sterke resultatene CYC & Co leverer uten å med det være sjåvinistisk.
    68  Trening / Styrkeløft / Sv: VM i Styrkeløft 8.-13. November på: 13. november 2011, 14:18
    Fantastisk avslutning på mesterskapet.

    Først og fremst meget sterk løfting av begge de norske; Grizzly tar tonnet relativt enkelt og løfter så solid og trygt som bare han kan, mens HMB perser grovt og nærmer seg verdenstoppen med stormskritt. Hans kan vel være medaljekandidat allerede neste år hvis den utrolige fremgangen vedvarer, særlig i bøy kommer han sikkert til å hente mye.

    Ivanov som leker med 460 i bøy, Testsov som greit presser 350 og ikke minst ~45 år gamle Gillingham som drar 397,5 i mark må også nevnes; utrolige prestasjoner alle sammen.

    Ellers viser de to ukrainerne at CYC fortsatt har et lite stykke å gå før han kan hente hjem vm-gullet; henholdsvis 1130 og 1132,5 samt 9/9 godkjente på begge to er bare sykt.
    69  Trening / Styrkeløft / Sv: VM i Styrkeløft 8.-13. November på: 12. november 2011, 21:15
    Persen er på 335 kg. Vanvittig kjipt. Med tangering av pers hadde det blitt ett tonn.
    Evt 985:)

    Med en god dag i mark så skal han vel være god for rundt 350-360. Syns å huske at marken på NM ikke var et dårlig forsøk.

    Så det hadde blitt over tonnet nå når jeg tenkter meg om.
    Det hadde nok ikke blitt over tonnet uansett, til det var benken for dårlig. Men totalpers hadde han definitivt hatt god sjans på; meget synd at det gikk som det gikk, får bare håpe at det ikke er alvorlig.


    Ellers et herlig stevne av Omland som virket å være i solid bøyform. Bare synd at marken ikke har slått følge med bøyen oppover, da hadde vi fort hatt første nordmann  over 600 poeng. Under VM for 7 år siden gjorde han 350 i bøy og 320 i mark, i dag var forholdet 400-315:p

    Og uansett hvor dopet russerne måtte være så er det umulig å ikke la seg imponere over Barkhatovs siste mark for å sikre gullet og v-rek; 387,5 lette kg er drøyt:)
    70  Trening / Styrkeløft / Sv: VM i Styrkeløft 8.-13. November på: 12. november 2011, 12:44
    Kanskje fordi påmeldingsfristen gikk ut før han gjorde 910 på WEC?

    Freydun stiller åpenbart ikke, så da ligger alt til rette for en meget hard kamp om den siste pallplassen; 6 stk med åpningsvekter rundt 880-890:P
    Bare å krysse fingrene for at Walgermo drar det lengste strået:)
    71  Trening / Styrkeløft / Sv: VM i Styrkeløft 8.-13. November på: 10. november 2011, 00:23
    Eventuelt så kan du skrive hva han har sagt i korte trekk her?
    Jeg regner med at han har formulert seg relativt diplomatisk, men selv om det er CYC som aktualiserer debatten i dag så er det jo også snakk om prinsipper.
    Det er i hvert fall et høyst relevant diskusjonsemne i denne tråden, akkurat som vrakingen av Northug med rette ble heftig debattert i 06.

    72  Trening / Styrkeløft / Sv: VM i Styrkeløft 8.-13. November på: 10. november 2011, 00:08
    Det er ikke noe i veien for å VELGE om man vil konkurrere i Junior eller Åpen. Årsaken er veldig innlysende av å konkurrere på 2-3 VM, 2-3 EM, Kanskje WEC eller Nordisk og 2-3 NM mister man fort gløden og skadene kommer fort. Tidligere erfaringer med dette har laget denne regelen der damene var mest utsatt.

    Hvis det du skisserer hadde vært en aktuell problemstilling skulle jeg vært enig, men som sagt mener jeg ikke at noen skal løfte dobbelt opp av stevner. Jeg synes bare at en junior skal ha mulighet til å velge og delta på åpent vm dersom vedkommende er god nok.

    Det naturlige er jo da å prioritere seniormesterskap foran juniormesterskap, ikke å delta (for fullt) på begge arenaer. Hadde styrkeløft vært en hvilken som helst annen idrett hadde CYC løftet åpent nm, em og vm, og eventuelle juniormesterskap hadde vært kjørt for halv maskin. (WEC og Nordisk er uansett ikke aktuelt for noen som er gullkandidat i et senior vm.) Da blir ikke totalbelastningen på løfteren noe særlig større enn den er pdd.

    Men for all del, tanken bak denne praksisen er generelt sett fornuftig, jeg er bare uenig i at man ikke gjør unntak når man har en potensiell gullkandidat:)
    73  Trening / Styrkeløft / Sv: VM i Styrkeløft 8.-13. November på: 08. november 2011, 23:38
    Beklager så meget, kranglefanten.
    Du er unnskyldt.

    Forøvrig en grei en start på mesterskapet: V-rek totalt på Fedosienko med 730 kg og 648 poeng i -59 kg; skal godt gjøres å slå den poengsummen. Junioren Gladkikh gjorde dog et helhjertet forsøk og satte Europarekord i -66 med 787,5 kg, men endte på "bare" 622 poeng.
    74  Trening / Styrkeløft / Sv: VM i Styrkeløft 8.-13. November på: 08. november 2011, 15:26
    Supert at tf sender live stream fra Vm. Det lika me.
    Tf sender ingenting, de linker til en stream.

    Samme som alltid. Er ikke siste års junior. Regler nedfelt i stein. Som er fint for en gammel skrått som meg Grin
    Den "regelen" må være blant de merkeligste som finnes i idrettsnorge, særlig mtp at man i styrkeløft er junior helt til en er 23 år. Finnes det i det hele tatt noen annen idrett der man risikerer å være gullkandidat i et senior-vm, men allikevel må vente flere år for å kunne prøve seg? Selv om man er over 20? Det blir litt som om en ung Messi hadde vært norsk, og måtte spille på U-21/23 landslaget til han var gammel nok; skulle likt å se folkets reaksjon på noe slikt:)

    Styrkeløft er kanskje et litt spesielt tilfelle iom at prestisjeforskjellen mellom et junior- og seniormesterskap ikke er like påfallende som i andre idretter; det er kg løftet som for mange er det viktigste. Men argumenter som at det er for å spare utøverene holder ikke mål, det er da ikke noen større påkjenning å løfte på et seniorstevne enn et juniorstevne?

     Nå vet ikke jeg om dette er en aktuell problemstilling, eller om CYC, Tutta etc er fornøyd med dagens system. Men fra utsiden virker det i hvert fall veldig merkelig at man ikke engag skal ha mulighet dersom lysten er der.

    Ellers får du ha lykke til Grizzly, med fullklaff er du vel ikke langt unna tonnet nå?
    75  Trening / Styrkeløft / Sv: VM i Styrkeløft 8.-13. November på: 08. november 2011, 13:04
    Deilig å se at streamen fungerer bedre enn tidligere, vises til og med reprise av flere løft=)
    Ikke akkurat HD, men virker stabilt i hvert fall.

    Edit; var vel for godt til å være sant, samme gamle håpløse opplegget nå.

    Som jeg skrev da påmeldingslistene ble klare så er det et meget høyt nivå på samtlige klasser i år; særlig de tyngste herreklassene har tatt helt av. Blir meget spennende både å se hvordan et norsk lag rapportert å være i meget godt slag kan hevde seg, og å følge med på de utrolige vektene som vil bli løftet i plussen:)
    Sider:
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 39
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!